Şimdi Ara

Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
13
Favori
13.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tepki gelmez, çünkü başkaları da Türkçe bilmiyor. Senin doğru mu, yanlış mı yazdığını anlayamazlar.

• silistreli kullanıcısına yanıt
    Işte ama senin guuk hayatin o, kahvehanedeki arkadaslarinla.pispirik oynarken kullanacagin dil bizi baglamiyor çünkü maruz kalmiyoruz. Ama umumi forumda durum farkli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Akademik dil kullanmak önemli diyorsun foruma.

"Pişpirik" ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Akademik dil degil kardes bu dogru dil. Pispirik TDK sozlugunde tanimlanan, oynayanlarin kultur seviyesiyle alakali imalar icermesi itibariyle es anlamlisi olan pisti yerine tercih edilebilen bir kelime.

Akademik dil dediginiz zaman sanki anadilini bilen insanlar belirli bir alana dair sekil sartlarini yerine getiriyormus da siz normal konusuyormussuz gibi gostermeye calisiyorsunuz. Herhangi bir tercihte bulunmuyorsunuz kardes siz, alternatif yoksa tercih olamaz cunku. Bu konuyu cok net kavramaniz gerekiyor.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Ben Cradle of Filth tercih ediyorum. Muzikleri ayni riffin kiyamete kadar tekrariyla sinirli degil ve sarki sozleri Shakespaere Ingilizcesiyle yazilmis. Divan edebiyatiyla gothik metal gibi dusun, muhtesem.

Sanırım "Pişpirik" olacaktı

Ben Death seviyorum, hatta sadece CC seviyorum bile diyebilirim. Çok grup dinledim ama CC başka diyorum.

Black, Satan worship olayı olduğundan bana biraz çocuksu geliyor, yine de Marduk ve Darkthrone biraz idare eder gibi. Bir de Carpathian Forest vardı, o da o tarzda iyi sayılır.

Sana Marduk'dan göndereyim.

https://www.youtube.com/watch?v=6wHwKzyBNsU&ab_channel=GiannisNJ

https://www.youtube.com/watch?v=WQuEd5e-gGQ&ab_channel=Marduk-Topic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mart 2025; 20:56:8 >

Bilgisayarda ş yok kardeş. Telefondan yazınca bazen duzeltiyor bazen duzeltmiyor. TR klavye kullanmiyorum.

Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar

Bunu anlayabilmis ol.an gerekirdi. Bende acik aramaya calismaniz cok eglenceli ama lutfen devam edin o diger arkadasla beraber:)

Bence sen de haklısın ama "Ş" yoksa "S" ile ifade ettiğini anlatman gerekirdi sanki.

Kahve de olup bu muhabbeti yandan takip edenler de olabilir ama.

Kahvehaneden takip edenlerin zeka seviyelerinden suphe etmedigim icin boyle bir seyi aciklama ihtiyaci hissetmiyorum ama sen istersen sana aciklayabilirim, sıkıntı yok.

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Bilirim Marduk. Eski vokalistinin cok acayip bir sesi vardi. Allah'a sovenleri dinlemiyorum.

Accuser/Opposer sarkisinin basinda nasil seytan cikariyor ama ahah

Bu arada o album hristiyanliktaki original sin sacmaligina elestiri iceriyor

Romalilar 5:12: Wherefore, as by one man sin entered into the world, and death by sin; and so death passed upon all men, for that all have sinned

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 18 Mart 2025; 22:5:34 >

Dediğin gibi kimin kim olduğunu bilemeyiz.

Her an bir sürpriz ile karşılaşabiliriz şu küçücük dünyamızda.

Aslinda sen egitimliymissin ama "tebdil-i tahsil" geziyormussun aramizda, guzel surpriz olurdu.

Fena sayılmayız, ama abartılacak kadar da değil. Pek gitmediğim ama kahvehanede ki vatandaşlarla benzeşiriz.

Ara ara gücümüz yettiği kadar taşı gediğine koyabiliyoruz.

Bu bize yetmez mi?

"Eğitim" kelimesi bana göre insanlar için pek doğru değil diyeblirim.

Son yüzyılda bu kelime avama yerleşti. Ama bir garip aslında sanki.

Okey tasi degil o yalniz. Ama hakkini yemeyeyim demin benim Turkce karakter kullanmadan yazmam konusunda beni o kadar muthis bir sekilde yakaladin ki utancimdan 3 gun foruma giremeyecegim.

Ben ara sira bazi DH threadlerinde kendimi kahvehanedeymis gibi hissediyorum. Hayir bari oralet olsa...

Eksiltili kullanim deniyor bu buldugun muhtesem aciga. Ifade aslinda egitim-ogretim. Bu sekilde uzun oldugundan ogretim dusuyor egitim kaliyor. Tabii burada kastedilen kazanim cocuklukta kazanilan cinsten bir terbiye oldugu icin ogretim olmaktan ziyade egitim olmaya yakin. Bak bu konuyu oturur saatlerce tartisirim.

Asla öyle bişey düşünme, gir sen gir. Olmazsan bu forum-bölüm nasıl döner😁

Bu arada avama yerlesti demissin ya asfkljaskjldakjsfjhkasjkldaslkj

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.