Şimdi Ara

Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
13
Favori
13.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Artık y.dil bilen/bilmeyen herkes makina cevirisi kullanıyor. Ben iyi derece İng/Fra biliyorum, ben bile özellikle işle ilgili yazışmalarda kullanıyorum.

Makina çevirisi referans kaynağı olmayabilir. O başka. Birçok işin altından kalkan yardımcı.

Beni "okumamış olmak" ile suçladın. İng/Fra nasıl öğrendim ben o zaman Mensubu olduğunuz malum partinin yaptıkları dışında baya komiksiniz aslında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz AKP'li değiliz. NSDAP'li iki sarışın genciz.

• Verebilecegin en kotu cevabi verdin. Dil bilen kimsenin makine (makina degil) cevirisine ihtiyaci yok. MTPE diye bir sey var o da "dil bilen" kimseler degil tercumanlarin kullandığı bir sey, o post editing kismi icin makineden daha iyi tercume yapabilmek gerekiyor zaten. Amac da tercumeyi kullanmak degil satmak olduğu için senin makine cevirisini anlama seklinle tercumaninki cok farklı.

Kardeş ben konferans tercumaniyim. "Dinleyicilerim" ya doktor ya da mühendis oluyor tabii bunun sebebi sozel alanlarda pek çalışmıyor olmam. Bu dinleyicilerin %90inin ozgecmisinde en az C1 İngilizce yaziyor, azimsanmayacak bir kismi guya İngilizce egitim veren okullardan mezun oluyor ki bence muthis bir garabet bu. Tipik bir kongrede dinleyicilerin buyuk kismi o kuilakligi takiyor. Takanlarin ceyregi kadar olan bir kisim takmiyor ama aksama kadar olu balik gibi etrafa baktigindan dili anlayabildigi icin degil yigitligine sok surdurmemek icin takmadigi kabak gibi belli oluyor. Cok komikler, cok dalga geciyoruz o tiplerle. Cok kucuk bir kisim kulakligi takmiyor ve bunlar soru-cevap kısmında soru soranlar oluyor. Toplanti falan gibi konusmacilarla birarada bulundugum ortamlarda nasil rezillikler gordum anlatmakla bitiremem.
    Biz bu konusmayi yuzyuze yapiyor olsak aninda Ingilizce'ye geçerdim mesela. Buradaki mantık Türkçe ezancilara namazin nasil kilindigini sormakla aynı. Ana dilini bilmeyen bir insan herhangi bir yabanci dili bilip bilmedigini de anlayamaz. Bak ben hicbir zaman İngilizce dışında bir yabanci dil bildigimi iddia etmedim.
    Kendini daha fazla rezil etme. Cirpindikca batiyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Gozlerimiz über über bakiyor

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Über gözlerimle, geleceğe bakarak, Drittes Reich'ın yükselisini görüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Mart 2025; 7:36:35 >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt
    Van Minüt !

Ekrem'in mi RTE'nin mi İngilizcesi daha iyidir, esas onu sormalı

• RTE ingilizce işletme okudumu peki?

Tamirci çırağı sende olmayan şeyi başkasında arıyorsun. Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar 

RTE'nin diplomasında Marmara İşletme Türkçe. İngilizce değil:

Dünyada sadece Türkiye’de olan şaşırtıcı kamusal uygulamalar

Diplomanın noter onaylı fotokopisinde yazı karakterleri değişik. Fotokopi için yeni diploma hazırlanmış ?

Bende de diploma var, fotokopisi de orjinalinde de yazı karakterleri aynı. Kafa karıştırıcı durumlar var RTE'nin diplomada.

Maslak trolü Uğursuz Altun! Senin yazdığın şekil hakaret sayılıyor. İki yıllık teknikere bak gelmiş diploma sorguluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 17 Mart 2025; 12:42:12 >
    Sizi kızgın gördüm.

AKtroll'ü duymuştum da OKtroll'ü pek duymadım, nedir o açar mısınız biraz?

Bu arada, geçmişte hiç sinir hapı kullandınız mı? Kullananlar böyle kızgın oluyor genelde o bakımdan.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Simültane Tercümansın yani.
    C1 demişsin. Baksana RTE'nin İngilizcesi ne düzeydir sence?

• RTE Türkçe okumuş diyorsun,

peki iMAMOGLi ist üni ingilizce işletme bölümünü mevcut dil bilgisi ile bitirebilmiş olması konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ben İngilizce Mühendislik bitirdim. Cogu kişi İngilizceyi kıvıramıyordu fakat sınav öncesi ezber, vs. hepsi mezun oldu.

4 yıl kağıt üstü İng bilen sonra bilmeyen konuşamayan çok kişi var. Ekrem de o gruptandır, bu kadar basit.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.