Şimdi Ara

Dünyada ilk defa 3D baskılı vegan somon marketlere girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 3D baskılı vegan somon filetosu, gıda teknolojisi startup'ı Revo Foods aracılığıyla 14 Eylül'de Avusturya süpermarketlerinin raflarında yerini almaya başladı. "THE FILET - Inspired by Salmon" olarak adlandırılan gıda ürünü, ilk 3D baskılı vegan deniz ürünü ve aynı zamanda genel olarak süpermarketlerde satışa sunulacak ilk 3D baskılı ürün olma özelliğini taşıyor.



    Geleneksel balıkçılığa alternatif



    Revo Foods’a göre 3D baskılı balık veya diğer deniz ürünlerinin asıl amacı geleneksel balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği uygulamalarının yerine daha çevre dostu bir alternatif sunmak. Revo Foods, küresel balık stoklarının yüzde 60'ının aşırı avlandığını bildiriyor. 3D baskı ise balık popülasyonlarına zarar vermeden balık ürünleri yapmak için bir çözüm sunuyor.



    Yosun, deniz yosunu veya diğer bitki bazlı maddeler gerçek balığın dokusunu ve lezzetini taklit etmek için 3D baskılı balıklara sıklıkla dahil ediliyor. Bu bileşenler sorumlu bir şekilde temin edilebilir ve tedarik edilebiliyor. Revo Foods'un yeni ürününün ise filamentli mantarlardan elde edilen bir mikoprotein ile oluşturulduğu belirtiliyor. Bu sağlıklı alternatif, yüksek protein ve Omega-3 içeriği sayesinde vegan balığın "A" Nutriscore derecesi almasını da sağladı.




    3D baskılı balık veya diğer yiyeceklerin öne çıkan temel özelliği ise yiyeceğin özelleştirilebiliyor olması. 3D baskılı balıklar kolesterol oranı düşük, sağlıklı yağ asitleri oranı yüksek ve gerçek balıklarda sıklıkla bulunan kirleticilerden arındırılmış şekilde üretilebiliyor. Bu uyarlanabilirlik, çeşitli beslenme ihtiyaçlarını ve kişisel zevkleri karşılayabilecek balık ürünlerinin üretilmesini de mümkün kılıyor.



    Ayrıca Bkz.Meksika Kongresi’nde 1000 yaşında olan iki “uzaylı” cesedi bulunduğu iddia edildi



    Öte yandan gerçek balığı başarıyla taklit eden doğru doku ve tadı elde etmek, 3D baskılı balık üretiminde hayli zor. İkna edici deniz ürünleri deneyimi geliştirmek için dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları ve araştırmacılar tarifleri ve baskı yöntemlerini optimize etmek için çalışıyor.



    Bu çabalar sonucunda ortaya Revo Foods'un yenilikçi ekstrüzyon süreci çıktı. Bu süreç, balık filetolarının karakteristik "pullanma" özelliğine ve sulu liflerine sahip üretilmiş somon ikamelerinin piyasaya sürülmesine olanak tanıyor. Revo Foods ayrıca 3D-MassFormerTM teknolojisini kullanarak 3D baskılı gıdalar seri üretimin de kapısını araladı.



    Gıda devrimi yaklaşıyor




    Revo Foods CEO'su Robin Simsa, yapmış olduğu açıklamada gıda devrimine gittiklerini ifade ediyor: “3D-MassFormerTM ile birlikte gıdaların tam olarak müşteri ihtiyaçlarına göre üretildiği bir çağa, yaratıcı bir gıda devrimine giriyoruz. Biz sadece vegan bir alternatif yaratmıyoruz; gıdanın geleceğini şekillendiriyoruz.”



    Bu noktadan sonraki süreç ise tüketicilerin tepkilerine göre şekillenecek. İnsanların 3D baskıdan çıkan somon balığını tercih edip etmeyeceğini sadece zaman gösterecek. Tüketim mallarının yanı sıra, 3D baskılı balıklar uzay yolculuğu ve acil gıda malzemeleri gibi alanlarda da kullanılabilir. Teknoloji ilerlemeye devam ettikçe, gelecekteki sürdürülebilir gıda çözümlerinde 3D baskı tekniğini daha fazla göreceğiz gibi duruyor.






    Kaynak:
    https://interestingengineering.com/innovation/world-first-3d-printed-vegan-salmon-now-in-supermakets







  • bana pek inandırıcı amaçlar gibi gelmedi ya, neyse artık..


    Yaşadığımız dünyada hiçbir yapay gıda orjinalinin tadını, kalitesini ve sağlıklı halini alamaz. Misal insanlar 3ü bir arada olan nescafeler içiyor ama bunların içinde kahvenin aslı yok, tadlandırıcı mühteviyatları var ve insanlar kahve içtiklerini sanıyor, vücuduna zararda veriyor. Yani gerçek bir kahve ve süt ile yapılan nescafe ile 3ü bir arada olanların kalitesi aynı derece olabilirmi?


    Bu yapay et mevzusuda buna benzer sonuçlar mutlaka doğuracaktır ve sağlık bakımından orta vadede çok sorunlarla karşılaşılabilir.

  • Yaa bi s git :)

  • Herşeyin sahibi biziz. devletleriniz halklar bize borçlu . Sahip olduğunu sandığınız ev araba her neyiniz varsa aslında bizim. Yediğin meyve sebzelerin asıl sahibi biziz. Mallarımızı yiyip tüketiyorsunuz ve bundan nefret ediyoruz... değiş tokuş aracı olan kağıt para, sarı taş altına tapan sizi zavallılar sizii diyen para baronları geldi bu haberi okuyunca aklıma nedense,,,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şimdi bu olay neye hizmet edecek? yapay et yiyince ne avantajı olacak?


    saçma sapan işler..

  • geldikleri gibi giderler yıh yıh yıh.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Yapay et vb. yiyeceklerin tıpkı bir sakız gibi üretilmesi hedefleniyor. Seri üretim sayesinde gıda fiyatlarının düşmesi, sürdürülebilir gıdanın sağlanması, su ve kaynak tüketiminin azaltılması gibi amaçlar var.

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    bana pek inandırıcı amaçlar gibi gelmedi ya, neyse artık..


    Yaşadığımız dünyada hiçbir yapay gıda orjinalinin tadını, kalitesini ve sağlıklı halini alamaz. Misal insanlar 3ü bir arada olan nescafeler içiyor ama bunların içinde kahvenin aslı yok, tadlandırıcı mühteviyatları var ve insanlar kahve içtiklerini sanıyor, vücuduna zararda veriyor. Yani gerçek bir kahve ve süt ile yapılan nescafe ile 3ü bir arada olanların kalitesi aynı derece olabilirmi?


    Bu yapay et mevzusuda buna benzer sonuçlar mutlaka doğuracaktır ve sağlık bakımından orta vadede çok sorunlarla karşılaşılabilir.

  • ekmek yemekten iyidir. umarım ucuzlayıp gelir de bahaneyle et yeriz

  • Dedi Ve Gan Aktı.

  • bu tarz haberlerle hangi akla hizmet ediyorsunuz !?

  • aslında bir yandan iyi vitaminli besleyici olur ama uzun zamanda ne gibi etkileri olur.mesela vitamin eklerler eksik olan vitamini buralardan temin edilir ama uzun zaman kullanımda yan etkilerini araştırılması gerek.

  • Değişen gıda insanların ger şeyini bozdu daha da ilerletmek istiyorlar.

  • yakında hayvanlar kuresel ısınmaya neden oluyor... hastalık sacıyor bunlar daha saglıklı daha ucuz deyip bu tur seylere mecbur bırakacaklar gibi gozukuyor...

  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    İşte soru sormayı ve düşünmeyi bilen biri. Teşekkür ediyorum. "abi bunlar dünyayı sömürüyor inanmayın yaaa" sığlığında yorumlarından bıkmıştık.

  • Vegan somon olmaz.
    Somon muadili olma yolunda emekleyen bitkisel macun denebilir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.