|
Dünyada ilk! Bodrum’da deniz suyunu arıtan yenilikçi yüzer platform devrede

-
-
Güzel bir proje olmuş
Bu tarz uygulamaların yaygınlaşmasını isterim. İçme suyu yerine arıtılmış deniz suyu haberdeki kullanım alanları için gayet ideal.
Normalde denize dökülen atıkların arıtmasının çok dikkatlice yapılması gerekirken maalesef ülkemizde bu hassasiyet gösterilmiyor ve müsilaj vb. sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu tarz temiz enerjili yüzen istasyonlar ile atık toplama ve deniz suyu temizleme de yapılabilir.
-
Güzel bir proje hayata geçirilmiş.
-
böyle futuristik projelere gelene kadar daha çok işi var belediyelerin. şov yapmayı bırakıp önce teknelerin denize çöp boşaltmasını engellesinler. bu sene antalya çıralı sahili iğrençti. her taraf envaye çeşit naylon çöp doluydu denizde.
-
Rant var, deniz suyundan arıtma yapmak türkiyede saçmalık. Üstelik bu sistemde kullanılan filtrelerde dünyanın parası. Zaten üzerindeki panel ve türbinlerde bu sistemin gücüne karşılık vermez, pompayı bile zor çalıştırır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Denize atılan çöplerin denetimi bakanlık ve sahil güvenliktedir, kıyı şeridi belediyede.
Yazmadan önce araştırsanız, bizi de yormasanız keşke.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Deniz suyu kaynakları bol olduğu için bu tarz projeler çok anlamlı, bildiğim kadarıyla İsrail ve Japonya da yıllardır deniz suyunu arıtıp kullanıyorlar.
İlk yatırımı pahalı olsa da kendini uzun vadede amorti edecektir. İnşallah devlet destekleriyle bu tarz projelerin devamı da gelir.
-
bu muhtemelen su toplama platformu. suyu arındıran yere suyu pompalıyor. su orada arıtılıyor. arıtma muhtemelen batı kaynaklı. bu konuda çin fransa ve amerika önce.
yalnız Türk bir mühendis yönetici memlekette yok muydu? yoksa soros fonlu bir proje mi?
-
belediyeler görev tanımında olmayan tonla işe kalkışıyor denize atılan çöp işine de kalkışsalar günaha mı girerler? antalya eskiden bu kadar pis değildi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisbelediyeler görev tanımında olmayan tonla işe kalkışıyor denize atılan çöp işine de kalkışsalar günaha mı girerler? antalya eskiden bu kadar pis değildi.
Ceza kesme ve denetleme yetkisini nereden alacak?
Görevini yapmayana söz söylemek yerine alakası olmayana söylemek çok garip.
Korkmayın bu kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaparsa CHP yapar akilli yoldan sonra bu 😎
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu andaki teknolojiyle hem yatırım hem de işletme maliyeti mantıklı değil.
Platform gibi şey kurmuş. 20 ton kapasite var... 20 ton suyu biz evde kullanıyoruz.
-
Bodrum' da tüketilen su miktarı ve atık su miktarı bilinseydi daha iyi olurdu. Chp sol belediyeler tatil bölgelerin de olsa da " heykrl , konser ve rant peşindeler " Baklava kutusu örneği en taze olanı . İmar rantı , ihale , liyakatsizlik de bir başka yozlaşmışlık/rezalet. Benzeri aydın belediyesi gerçeği arka planında da var.
Turizm bölgesinde ( Fatih /beyoğlu çöplük olmuş ) olan il ilçe ve semtler de temizlik hiç yok. Turizm sezonu plansızlık hemen ortaya çıkıyor Akdeniz ve Ege de daha da kötü. Belediye taşınmazları satılarak konsere , heykele ve liyakatsizliğe aktarılıyor.
Bu teknolojiyi sembolikte olsa marmara denizi kıyıların da ( haliç , karaköy ve kadıköy , üsküdar ) denenseydi keşke.
Maliyet , üretim , kullanım süresi , bakımı ve yenilenmesi ne kadar ? Tüketim e karşılık ne kadar fayda sağlıyor bakmak gerek ( zaten 1 tane var ) , o da başka bir tezatlık.
İbb chp , bedava sütleri " 2 personel , milyonluk araçlar ve mazot/benzinle " halka dağıtıyorum diyordu bir ara. İşte tam da böyle saçma sapan bir proje de olabilir.
Boş istanbul kart şuanda (6 TL idi 170/180 tl oldu ) 25 kat zam yemiş. Askı da fatura , istanbul kart , bim kart , yardım kolisi , bedava süt denilerek yandaşa ( %70 hdp / tip seçmeni ) imkanlar peşkeş çekilmiş 6 yıldır.
Çevre ve Deniz temizliği denilince chp' nin aklına rant geliyor olsa da , gidip masrafı bile olmayan ( işsizliğe faydsı var , ama oraya da hdp/tip kadrolarını doldurdular ) sokakları temizleseler çok daha faydalı olurlardı.
Sen kanalizasyonu kontrol etmeden , arıtmadan direk denize akıtırsan ( İsrail in yardım konvoylarını organize etmesi gibi ) , bu teknolojinin dili olsa yüzünüze tükürür diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
örnek bir çalışma bence derhal yagınlaştırılıp geliştirilmelidir
-
Tuz artığı ciddi fazladır tonlarca bunu nasıl nerede saklıyorlar ?
-
iyide deniz yolundan filtrelenen sular saf akü suyuna dönüyor. içine mineral eklemeden refüj sulasan nolucak onu anlamadım
-
güney afrika içme suyunu denizden kullanılyor ama artıttıktan sonra içine mineral eklenmesi gerek. dümdüz saf akü suyu gibi olur yoksa. burada ondan bahsedilmemiş. eklemeden bitki sulas anda bir işe yaramaz
-
Ne güzel iste Akü gibi enerji toplarsın, enerjik olursun.
-
Valla o konu hakkında bilgim yok, belki filtreleme işleminde yararlı mineraller falan bırakılıyordur.
-
Günde 20 ton su mu kullanıyorsun? Ülkeyi sen kurutuyorsun o zaman?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bodrum' da tüketilen su miktarı ve atık su miktarı bilinseydi daha iyi olurdu. Chp sol belediyeler tatil bölgelerin de olsa da " heykrl , konser ve rant peşindeler " Baklava kutusu örneği en taze olanı . İmar rantı , ihale , liyakatsizlik de bir başka yozlaşmışlık/rezalet. Benzeri aydın belediyesi gerçeği arka planında da var.
Turizm bölgesinde ( Fatih /beyoğlu çöplük olmuş ) olan il ilçe ve semtler de temizlik hiç yok. Turizm sezonu plansızlık hemen ortaya çıkıyor Akdeniz ve Ege de daha da kötü. Belediye taşınmazları satılarak konsere , heykele ve liyakatsizliğe aktarılıyor. Bu teknolojiyi sembolikte olsa marmara denizi kıyıların da ( haliç , karaköy ve kadıköy , üsküdar ) denenseydi keşke. Maliyet , üretim , kullanım süresi , bakımı ve yenilenmesi ne kadar ? Tüketim e karşılık ne kadar fayda sağlıyor bakmak gerek ( zaten 1 tane var ) , o da başka bir tezatlık. İbb chp , bedava sütleri " 2 personel , milyonluk araçlar ve mazot/benzinle " halka dağıtıyorum diyordu bir ara. İşte tam da böyle saçma sapan bir proje de olabilir. Boş istanbul kart şuanda (6 TL idi 170/180 tl oldu ) 25 kat zam yemiş. Askı da fatura , istanbul kart , bim kart , yardım kolisi , bedava süt denilerek yandaşa ( %70 hdp / tip seçmeni ) imkanlar peşkeş çekilmiş 6 yıldır. Çevre ve Deniz temizliği denilince chp' nin aklına rant geliyor olsa da , gidip masrafı bile olmayan ( işsizliğe faydsı var , ama oraya da hdp/tip kadrolarını doldurdular ) sokakları temizleseler çok daha faydalı olurlardı. Sen kanalizasyonu kontrol etmeden , arıtmadan direk denize akıtırsan ( İsrail in yardım konvoylarını organize etmesi gibi ) , bu teknolojinin dili olsa yüzünüze tükürür diye düşünüyorum. |
Denize atılan çöplerin denetimi bakanlık ve sahil güvenliktedir, kıyı şeridi belediyede. Yazmadan önce araştırsanız, bizi de yormasanız keşke. |
böyle futuristik projelere gelene kadar daha çok işi var belediyelerin. şov yapmayı bırakıp önce teknelerin denize çöp boşaltmasını engellesinler. bu sene antalya çıralı sahili iğrençti. her taraf envaye çeşit naylon çöp doluydu denizde.
|
Rant var, deniz suyundan arıtma yapmak türkiyede saçmalık. Üstelik bu sistemde kullanılan filtrelerde dünyanın parası. Zaten üzerindeki panel ve türbinlerde bu sistemin gücüne karşılık vermez, pompayı bile zor çalıştırır.
|
belediyeler görev tanımında olmayan tonla işe kalkışıyor denize atılan çöp işine de kalkışsalar günaha mı girerler? antalya eskiden bu kadar pis değildi. |
Günde 20 ton su mu kullanıyorsun? Ülkeyi sen kurutuyorsun o zaman? |
Deniz suyu kaynakları bol olduğu için bu tarz projeler çok anlamlı, bildiğim kadarıyla İsrail ve Japonya da yıllardır deniz suyunu arıtıp kullanıyorlar. İlk yatırımı pahalı olsa da kendini uzun vadede amorti edecektir. İnşallah devlet destekleriyle bu tarz projelerin devamı da gelir. |
Ya yok, sallayıp duruyor. Fatura göster desen gösteremez. Islak bezle banyo yapıyor yoksulluktan. |
Benzer içerikler
- whatsapp"ta engellendiğimi nasıl anlarım
- instagram şifremi unuttum
- whatsapp neden çalışmıyor
- jpg formatı nedir
- spotify çok internet yer mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X