Şimdi Ara

Dünya Yuvarlak mıdır Kulübü (ilk mesaj editlendi, okuyun lütfen) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lucy mi izledin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fernando melo kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yazmışsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş çok merak ettim sizi kim niye dünya yuvarlak diye kandırmaya çalışsın ellerine ne geçecek aceba. Bide uçak son m2 ye gidince başa aktarılıyormuş felan umarım ciddi değilsindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reisiflamingo kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk imza hazır
    Dünya Düzdür Kulübü
    Sadece yazı bu, resminide bi ara yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VezHack kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam teşekkür ederiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

    Peki niye dünya yuvarlak diye kandırılıyoruz sizce?
    Amaç nedir?

    Biz birilerinin bizi kandırmaya çalıştığını iddia etmiyoruz, ama olabilir de. Bizim olayımız nasıl ki dünyanın yuvarlak olması çok mantıklı ve tutarlıysa biz de buna bir yine böyle bir alternatif kuralım istiyoruz. Videolardaki masonlarla ilgili atıfları klüb olarak doğrudan kabul etmiyoruz. Üyelerden savunanlar olabilir ama ne videolar ne üyeler ne ben klübü tam olarak temsil edemeyiz. Buraa bir felsefe var, bir düşünce hareketi var. Dünyanın düz olduğu iddiası aslında bu işin bir nevi somutlaştırılması...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryan Oreily kullanıcısına yanıt
    Hocam editinizden sonra iyice kanaat getirdim ki cevap verdiğiniz mesajımı hiç okumamışsınız, lütfen bi okuyuverin, somutlaştırıcaz demedim. Bu iddia bı düşünce hareketinin somutlaştırılmasıdır dedim. Daha detaylı bir şekilde de az önce açıkladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisiflamingo -- 6 Haziran 2016; 12:17:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iddiayı sunan arkadaşım şuanki fizik yasalarını düz bir dünya için uygula bakalım sonuçlar nasıl olacak öncelikle fizik çöküyor sizin düşüncenizle. Yer çekimi, genel çekim yasası, manyetik alan falan toptan çöpe gidiyor. örneğin yer çekimi ivmesi eğer dünya yuvarlak olmasaydı dünyanın her tarafında farklı olacaktı (hatta oldukça fazla bir taraf ay ken diğer taraf mars olacak tabiricaizse)çünkü dünyanın merkezi bunu oluşturuyor ve uzaklığın karesiyle ters orantılı ha sen bunun fiziğini kendi çapında hallet yayınla bakalım makaleni o zaman tartışırız. Ancak böyle bir şey 2016 yılında çomarlıktan başka bir şey değildir.
    Bu arada her düşünceye dayanak bir şey olması lazım senin dayanağın sadece 2-3 kıytırık video bilimsel dayanağı olan bir gram yer yok.
    Umarım troll konudur. Biri beni tokatlasın türkiye böyle insanları mı yetiştiriyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Physicist_Emre -- 6 Haziran 2016; 12:20:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • reisiflamingo kullanıcısına yanıt
    Neye alternatif yahu?
    Şaka mısın sen, sanki soyut bir olguya alternatif arıyor.
    2*2 ye 4 değil 5 diyorum dersin ordan bi felsefe çıkarmaya çalışırsın.ki bunun sonucunda da 4 olarak kabul edersin çünkü öyle kabul ediliyor.
    5 deseydik 4, 5 olmuş olurdu.
    Bir çocuğa 2*2 5 diye öğretirsen öyle gider.
    Çünkü bunu gözlemleyemez.bu şekilde bütün sistem değişmiş olurdu.ilk dünya yuvarlak dendiğinde gözlemlenmeden, matematik üzerinden ortaya atıldı.
    Çoğu bilim insanın yaptığı gibi, kütleçekim kuvvetini daha yeni gözlemleyebildiğimiz gibi.
    İnsanlar ortaya birşey atıyorsa öncekilerden dayanak alır, ya da ona karşı bir argüman sunar.
    İşkembeden sallamaz


    Gelmiş dünya düz değil, niye diyorsun, daha ispatlayamadık.
    Şaka mısınız siz?
    Ortaya birşey atıyorsunuz safsatatan başka birşey yok elinizde, gelmiş bide felsefe diyor.
    Neyin felsefesi bu?
    Kaç filozof biliyorsun? Kaç felsefi düşünceye hakimsin? Felsefe nedir ne biliyorsunda gelmiş, dünya düz felsefe yapıyoruz diyorsun.
    Böyle kendini bilmez hareketlere sinir oluyorum bide yaşadığımız yüzyıla bak adamın kurduğu cümlelere bak.

    Matematiği reddediyorsun bide.
    Türkçe yok demek gibi birşey bu.
    Matematik bir dildir, fiziği açıklamada kullanılır.
    Yok yavvvv ben kabul etmiyorum bunlar yalan, aslında böyle değil dersen, buyur dinliyorum bana matematik diliyle anlat fizik yasalarını.
    Sanki bir halt yapıyormuş gibi konu açmışlar birde.


    Yahu en basitinden halley kuyruklu yıldızı en son 1986 da gözüktü ve tekrar gözükme tarihi 2061.
    Bu bilgi bile o sizin reddettiğiniz şeyler sayesinde biliniyor.
    Bu kadar cahillik elimi ayağımı titretiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 6 Haziran 2016; 12:37:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dünya düzdür ve boğanın boynuzunda döner eğer biri boğaya pandik atarsa deprem olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reisiflamingo

    ÖNEMLİ MEVZULAR:

    1) uçakların dünyanın çevresinde(!) tur atmaları mevzu: dünya düzdür dedik peki o halde hep aynı yöne giden bir uçak nasıl başladığı yere döner. şöyle: dünya düzleminin parsel parsel mesela 1m^2 1m^2 bölündüğünü düşünün, aslında her adımınızda bir başka bölüme geçiyorsunuz. bu geçişler hissedilebilir düzeyde değil. düzlemin sonuna gelindiğinde ise en başta bulunduğunuz bölüme aktarılıyorsunuz, aslında her adımınız zaten bir aktarma. şu anda böyle açıkladım eğer daha tutarlı bir açıklama gelirse ekleriz. Bu örneği piksel piksel bir ekran ve snake oyunu gbi düiünebilirsiniz. Her adımda piksel değiştiriyoruz, sona gelince öbür tarafa aktarılıyoruz, başa dönüyoruz. Ve bu olay aynı normal düzlemde piksel değiştirmekten farksız.

    Herkese hayırlı günler dilerim.




    Vay arkadaş küçükken hep aklıma bu gelirdi duşta tuvallette falan düşünürdüm. "Ulan ya başladığımız yere geri dönmüyor da başka bir düzleme geçiyorsak derdim" ama zamanla bu şüpheyi kaybettim. Yaz beni de kulübe dostum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

    Bu iddiayı sunan arkadaşım şuanki fizik yasalarını düz bir dünya için uygula bakalım sonuçlar nasıl olacak öncelikle fizik çöküyor sizin düşüncenizle. Yer çekimi, genel çekim yasası, manyetik alan falan toptan çöpe gidiyor. örneğin yer çekimi ivmesi eğer dünya yuvarlak olmasaydı dünyanın her tarafında farklı olacaktı (hatta oldukça fazla bir taraf ay ken diğer taraf mars olacak tabiricaizse)çünkü dünyanın merkezi bunu oluşturuyor ve uzaklığın karesiyle ters orantılı ha sen bunun fiziğini kendi çapında hallet yayınla bakalım makaleni o zaman tartışırız. Ancak böyle bir şey 2016 yılında çomarlıktan başka bir şey değildir.
    Bu arada her düşünceye dayanak bir şey olması lazım senin dayanağın sadece 2-3 kıytırık video bilimsel dayanağı olan bir gram yer yok.
    Umarım troll konudur. Biri beni tokatlasın türkiye böyle insanları mı yetiştiriyor?

    Hocam ya ben anlatamıyorum ya kimse ilk mesajı okumuyor.
    1. Videolar kesinlikle ama kesinlikle bizi temsil etmez.iddialarımıza kanıt olarak 2 tane dandirik video kesinlikle gösterilemez

    2. Dediniz ya öyle ibkar etmekle olmaz kuru kuru, heh işte biz de tam onu diyoruz. Yeni açıklamalar getirelim diyoruz. Bu iş tam olarak ne dhde konu açmakla ne de 3 5 günde olur. Ciddi ciddi düşünmek gerekiyor. Diyelim kurduk kurduk ama olmadı. Tamam kabul ediyoruz altenatif olamadık. Sizin sistem harbi güzelmiş deriz olay biter. Biz tam olarak inkar etmiyoruz yuvarlaklığı, buna alternatif kurmak istiyoruz. Dünyanın düzlüğü iddiası bunun bir temsili. Bunu bütün alanlara konulara taşıyabiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • reisiflamingo kullanıcısına yanıt
    Hocam niyetini az buçuk anladım ama benden sana tavsiye daha bilinmeyen o kadar çok konu varki bu en en gereksiz olay. Kafa yormaya değmez emeklerine yazık.
    Çünkü hocam bunun fiziğini kurmak imkansıza yakın o kadar çok yasa varki hangi birini uyumlu hale getireceksin, zaten böyle bir şeyi becerebilen de herhalde burda olmazdı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mühendisomer

    Ekle kardeşim dünya yuvarlak olsa güney kutuptakilerin düşmesi lazımdı

    Fizikte kütle çekimi diye bir şey yok zaten.
  • Türk Dil Kurmu imla kurallarına da karşı mısın? KLUBÜ değil KULÜBÜ

    http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&view=gts
  • Kulübüdür o.
  • yaz reis
  • Dunya duz olsa surekli gunduz veya gece olmaz miydi ? Ne troll bir konu bu ya. Konuyu acanin popi olmasi icin uydurdugu sacma sapan bir konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.