Şimdi Ara

Dünya Yuvarlak mıdır Kulübü (ilk mesaj editlendi, okuyun lütfen) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: reisiflamingo

quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

quote:

Orijinalden alıntı: reisiflamingo

quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

Adamlar Nasa'nın araştırmalarına inanmıyor.Ama sorsan dünya'ya bir tane faydalı icatları yok.Bu nasıl bir çelişkidir anlayamadım arkadaş.Bari ne bileyim arabanın sileceğini icat etseydik,Ne bileyim bilgisayar klavyesini icat etseydik,Makas'ı icat etseydik ama sıfır icat ama bizden çok konuşan bir millet daha yok.

bizim milletin icat yapamadığını ve en çok konuşan millet olduğunu iddia ediyorsun. bu konuları araştırmadan kafadan atmayı ve böyle yok en çok konuşan yok en tembel yok en böyle millet biziz demeyi doğru bulmuyorum

tübitak'ın son projelerinden sonra övünmemi beklemiyorsun heralde

mevzunun tubitakla bir ilgisi yok, bizim bilim tarihimiz tubitakla başlamadı.

Olmayan bir şey nasıl başlayabilir ? Sen daha Nasa'nın uzaya gittiğine dünya'nın yuvarlak olduğuna inanmıyorsun.Bana bilim ile ilgili ve ya uzayla ilgili çalışmamız varsa söylede izleyelim bilinçlenelim bir ortama girdik mi bilimde bizde varız diyebilelim.

• mertua35_35 kullanıcısına yanıt
    Bırak hocam şunu felsefe yapıyor o.
    Daha somutla soyutu ayıramıyor ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _recoo

quote:

Orijinalden alıntı: mühendisomer

Ekle kardeşim dünya yuvarlak olsa güney kutuptakilerin düşmesi lazımdı

Fizikte kütle çekimi diye bir şey yok zaten.

O ne ya böyle kelimelerle halkımızın aklını karıştırmayın dünya düzdür adaleti yoktur.böyle okumuş insanlar gördükçe beni afakanlar basıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya düzdür, binlerce yıldır Mason lobileri insanları aksine inandırmak için çalışıyor ve büyük ölçüde başarılı oldular.
    Gerçeği bilen ve inanan sadece bir avuç insan kaldık malesef.
    Elit bilim adamlarının bir kısmı bu gerçeği tabiki biliyor ama halka açıklamamaları için ölüm tehtidleri alıyorlar.
    Açıklamaya kalkışanlarda deli muamelesi görüp susturuluyor veya infaz ediliyor.

Bazı arkadaşlar dünya düzse gece ve gündüz nasıl oluyor demiş.
    Aslında çok basit, sabahtan akşama güneşi izleyin gerçeği anlarsınız.
    Gerçek şu ki güneş dünyanın etrafında dönüyor. Güneş düz olan dünyanın altına gelince gece oluyor, üstüne gelince gündüz. Olay bu kadar basit.
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    senin dediğine göre güneş tepedeyken her ülkede gündüz olmalı ama öyle değil,sen bir masaya yukardan ışık vurunca sadece bir kısmının mı aydınlık olduğunu iddaa ediyorsun
  • YIL OLMUŞ 2016 TARTIŞTIĞINIZ KONUYA BAK

• selimcu S kullanıcısına yanıt
    Bunca cahilin olduğu yerde değmez aga. Cahile laf anlatma, yenemezsin.

• onur89tr kullanıcısına yanıt
    1800 lü yıllarda olSak bunu dese bİlmediğimiZ için doğru diyebiliriz,adamlar uydu Gönderİyor,marsa giDİyor ama hala dünya Tepsi,ben şu ana kadaR dünyadan aşağı düşen görmedim bu mantıkla bir yerden sonra düşmek lazım,kOnu ağır troLL bencE,bir kaç arkadaş toplanmış foRumu işletiyor
  • selimcu S kullanıcısına yanıt
    Trol değilim, kimseyi işletmiyorum

• Ya bilimsel bi gerçeklikte neden iki tane doğru olsun. Dünya yuvarlak mıdır ? Yuvarlaktır. Hava kaç derecedir ? 30 derecedir. Hava sıcaktır yada hava soğuktur değildir burda cevap. Bana göre sıcak 40 derece belki bu işin duygusala bağladığı kısım. Senin ismin ahmetse ahmettir çıkıp da bi konuda iki doğru olabilir diyip senin adın aslında mehmettir diye mi tutturalım.

• reisiflamingo kullanıcısına yanıt
    Sana son defa yazacağım.
    Yaşın küçük olabilir, birşeyler yapmaya çalışıyor olabilirsin ama malesef saçmalıyorsun.
    Öncelikle, havanın 30 derece olması,insanların sıcak ve soğuk demesi ile değişmez.
    Sıcak ve soğuk kişiden kişiye değişen birşeydir.benim 30 derece soğuk dememle, seninde sıcak demen havanın 30 derece olduğunu DEĞİŞTİRMEZ.
    bunun aması, alternatifi yok.
    Buna alternatif nedir 30celcius A 173 eklersin 203 fahrenayt dersin.bu dediğin tüm dünyaca kabul edilir.
    Ama sıcak ya da soğuk kavramı özneldir.
    Yaşadığın kavram kargaşası ise burda zaten, heyecanını bir kenara bırak.
    felsefe falan yapmıyorsun, bir alternatifte aramıyorsun, sen 30 celcius A göz göre göre 10 celcius diyorsun.
    Böyle cahillik yaparsan sert tepkiler alırsın.
    Konunuda şikayet ederim, konu altında yaptığın saçma mesajlarıda şikayet edip sildiririm.
    Git başka birşeylere yönel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 7 Haziran 2016; 20:33:31 >

• Bence dünya düz diyenle yuvarlak diyen aynı mertebededir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 7 Haziran 2016; 20:32:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

Sana son defa yazacağım.
    Yaşın küçük olabilir, birşeyler yapmaya çalışıyor olabilirsin ama malesef saçmalıyorsun.
    Öncelikle, havanın 30 derece olması,insanların sıcak ve soğuk demesi ile değişmez.
    Sıcak ve soğuk kişiden kişiye değişen birşeydir.benim 30 derece soğuk dememle, seninde sıcak demen havanın 30 derece olduğunu DEĞİŞTİRMEZ.
    bunun aması, alternatifi yok.
    Buna alternatif nedir 30celcius A 173 eklersin 203 fahrenayt dersin.bu dediğin tüm dünyaca kabul edilir.
    Ama sıcak ya da soğuk kavramı özneldir.
    Yaşadığın kavram kargaşası ise burda zaten, heyecanını bir kenara bırak.
    felsefe falan yapmıyorsun, bir alternatifte aramıyorsun, sen 30 celcius A göz göre göre 10 celcius diyorsun.
    Böyle cahillik yaparsan sert tepkiler alırsın.
    Konunuda şikayet ederim, konu altında yaptığın saçma mesajlarıda şikayet edip sildiririm.
    Git başka birşeylere yönel

Mesajınız ve olumsuz eleştirilerinizi için teşekkür ederim. Yaş mevzunun göreceli olduğunun farkında olduğunuzu umuyorum, size göre küçük olabilirim, bilgim yok. Örneğin iyi olmayabileceğini belirtmiştim. Ama iyi olmayan yanı bahsettiğiniz şeyler değil. Ben bilimsel gerçeklere kafa filan tutmuyorum. Aşikar bir şeyin olmadığını iddia edip trollük de yapmıyorum. Sıcak soğuk kavramlarında üzerinde durduğum terim "bilimsellik" "nesnellik" değil "doğru" kavramıydı. Bugün ömrü hayatında köyünden çıkmamış, haber dinlememiş, internete girmemiş biri için dünyanın düzlüğü pekala bir doğru olabilir, bunun sizin gözünüzde sizin bilincinizde sizim bilginizde karşılığı olup olmaması önemli değildir. İnsanlar nasıl ki hisleriyle bazı şeyleri farklı algılayıp doğru kabul ediyorlarsa, farklı deneyimler farklı ortamlar da bazı bize göre kesin doğruların başkalarında yanlış olmasına sebep olabilir. Tekrar söylüyorum, hava örneği iyi olmamış olabilir.

Şikayet konusuna gelince, konuda ve mesajlarımda gayri ahlaki bir durum, siyasi dini çıkmaza giren kavga, insanların değerlerine saldırı gibi şeyler sözkonusu olmadığı için şikayetleriniz karşılıksız kalacaktır. Bloklama hakkınız mevcuttur. Bir kişinin düşüncesi size ıymadı diye bloklayabilirsiniz, ama şikayet edemezsiniz, etseniz bile dediğim gibi kural belli usul belli, şikayetinizin bir anlamı olmaz. İyi günler dilerim. Bugüne kadar ki tecrübelerim dünyanın geoit şeklinde olduğunu doğruluyor, bilmenizi isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: selimcu

senin dediğine göre güneş tepedeyken her ülkede gündüz olmalı ama öyle değil,sen bir masaya yukardan ışık vurunca sadece bir kısmının mı aydınlık olduğunu iddaa ediyorsun

Dünyanın tamamı aydınlık olmaz arkadaşım çünkü bunun 2 sebebi var.

1- Güneş ışınları atmosferden kırılarak geliyor ve atmosfer düz değil yarım küre şeklinde dünyayı sarıyor.
    2- Güneş ile dünya arasındaki milyonlarca km'lik mesafe.
  • Üyeleri silmişsin

• Tamam beler üstüne gitmeyin. Adam dünya geoit şeklindedir demiş, bunun üstüne yorum yapmak olmaz. Kabul etmiş sonunda. Koskoca Nasa çizgifilm grafikleriyle tanıtmıyor herhalde dünyayı. Adamlar YouTube'da canlı yayın açmış, buyrun izleyin diyor. Bu da bilime karşı gelenlere ders olsun. Bir gün herkes bilimden dersini alacak!

• Citizen kullanıcısına yanıt
    İmzamı attım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SultanHakim

Üyeleri silmişsin

Evet, sadece üyeleri değil bir çok şeyi sildim.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur89tr

Tamam beler üstüne gitmeyin. Adam dünya geoit şeklindedir demiş, bunun üstüne yorum yapmak olmaz. Kabul etmiş sonunda. Koskoca Nasa çizgifilm grafikleriyle tanıtmıyor herhalde dünyayı. Adamlar YouTube'da canlı yayın açmış, buyrun izleyin diyor. Bu da bilime karşı gelenlere ders olsun. Bir gün herkes bilimden dersini alacak!

Mesajınızda çok komik şeyler var. Mahalle abisi gibisiniz. "Tamam beyler vurmayın söylettiniz işte yeter dağılın". eyvallah...

Bu arada ben en başında da dünyanın geoit şeklinde olduğunun doğruluğundan zaten bahsetmiştim. Amaç farklı bir şeydi. Ama mahallenin çocukları doğrularına ters bir şey görünce öyle bir saldırdılar ki. Bunun üstüne mahalle abiliğiniz tam oturdu. Eyvallah yine...

• dünya düz değil kasislidir
    düz olsa o zaman dozerlere ihtiyaç olmazdı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.