Şimdi Ara

Dünya Türkiye'nin bu kararını konuşacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Dünya Türkiye'nin bu kararını konuşacak!

20 yılda bir gözden geçirilen Montrö Boğazlar Sözleşmesi, 2016’da günün şartlarına göre revize edilecek.

Boğaz'dan geçen Rus savaş gemisindeki füzeli asker skandalını masaya koyacak olan Türkiye, barış dönemlerinde
    boğazdan silahlı geçişe dair bir yaptırım kararı konusunda diretecek.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi, 2016'da günün şartlarına göre yeniden masaya yatırılacak. 1936'da imzalanan Sözleşme, 20 yılda
    bir yeniden gözden geçiriliyor. 2016'daki görüşmeler ise, boğazlarda Rus savaş gemilerinin tehditleriyle şimdiden
    müzakerelerin başlamasına neden olacak.

Rus savaş gemisindeki füzeli asker skandalını not eden Türkiye'nin, Montrö masasına, barış dönemlerinde boğazlardan silahlı
    geçişe dair bir yaptırım kararını getirebileceği belirtiliyor.

DİLEDİĞİ ÖNLEMİ ALABİLİR Türkiye'nin Rus savaş uçağını Suriye sınır hattında düşürmesinin ardından Rusya, tehditlerini boğazlara taşırdı. Rus
    savaş gemisi Caesar Kunikov'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında, bir asker omzunda füze ile görüntülendi.

Rus savaş gemisinin güvertesindeki "tacizkâr" fotoğrafı "provokatif" olarak nitelendiren Ankara ise Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni
    hatırlattı. Bu tabloyla Rusya'nın sözleşmeyi ihlal ettiği vurgulanırken, olay "tahrik unsuru" olarak görüldü.

Türkiye, Rus gemilerinin boğazlardan geçişi konusunda teyakkuz halini arttırdı. Türkiye, boğazların ve toprak bütünlüğünün tehdit altında olduğunu hissetmesi
    halinde Rus gemilerine karşı boğazlarda "dilediği önlemi" alabilir. MONTRÖ 2016'DA DEĞİŞECEK Bununla beraber 20 Temmuz 1936'da imzalanan ve 20 yılda bir
    gözden geçirilen Montrö, Temmuz 2016'da günün şartlarına göre yeniden masaya yatırılacak. Montrö sözleşmesinde, Türkiye'nin boğazların güvenliğine yönelen tehdit
    unsurlarına karşı yeni önlemleri gündeme getirebileceği, bu konuda çalışma yürütüldüğü belirtildi. Böylelikle boğazlarda Rus savaş gemilerinin tehditleri Montrö üzerinde
    şimdiden müzakerelerin başlamasına neden olacak.

• İçeride ki vatansever! aydınlar ve siyasetçiler sayesinde zor!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir gece ansizin 82 Grozni 83 St Petersburg 84 Bahçesaray 85 Moskova....

Tum dünya bizden korkuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalurjistTR -- 8 Aralık 2015; 12:34:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Montrö yirmi yılda bir gözden geçiriliyor diğer Tüm anlaşmalar sürekli elden geçiyor ama bir şu Lozan değişmiyor masalına bakalım daha kimler inanacak.
  • Merhaba.
    Türkiye hiçbir şey yapamaz
    Nokta
  • bizim için hayırlısı neyse o olsun. fakat bu ruslara eyvallah çekip geri adım atmamızı desteklemem. ne olacaksa osun. ben askere gitmeye hazırım allahın izniyle
  • Burda söz konusu olan vatan değil ki. Erdoğan'ın yarattığı bir savaş var ortada. Suriye deki karışıklık Türkiye nin eseri. Türkiye ortadoğu da Sünniler adına terör örgütlerini beslemese bunlar olmayacaktı.

O zaman bilal dahil genç bedelli akp liler askere gitmeli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkiye'nin geleceği ve hukuk
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drak44

Burda söz konusu olan vatan değil ki. Erdoğan'ın yarattığı bir savaş var ortada. Suriye deki karışıklık Türkiye nin eseri. Türkiye ortadoğu da Sünniler adına terör örgütlerini beslemese bunlar olmayacaktı.

Avrupa da Amerika'da home party ler varken bakan çocukları savaşa gider mi abi . Yormayalım onları biz gideriz biz garibanız sonuçta .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: Drak44

Burda söz konusu olan vatan değil ki. Erdoğan'ın yarattığı bir savaş var ortada. Suriye deki karışıklık Türkiye nin eseri. Türkiye ortadoğu da Sünniler adına terör örgütlerini beslemese bunlar olmayacaktı.

Avrupa da Amerika'da home party ler varken bakan çocukları savaşa gider mi abi . Yormayalım onları biz gideriz biz garibanız sonuçta .

Bakan çocukları için öyle.
    Bedelliler ne ayak peki. Bunlar savaş çıksa da biz gitmeyeceğiz diyorlar. Bedellinin sözleşmesinde mi ne varmış.
    Zaten herkes bedelli yaptı. Yapmayan benim gibi bir kaç kişi savaşa bizleri sürecek bunlar.

Ben savaş istemiyorum. AKP gibi saldırgan bir güce destek de vermedim.

Şuan savaşı isteyen akp ve Bedelliler. Adamlar gitmeyecek ama savaş olsun diyor. Yok ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreatlord

Montrö yirmi yılda bir gözden geçiriliyor diğer Tüm anlaşmalar sürekli elden geçiyor ama bir şu Lozan değişmiyor masalına bakalım daha kimler inanacak.

Bu konuda net bir bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreatlord

Montrö yirmi yılda bir gözden geçiriliyor diğer Tüm anlaşmalar sürekli elden geçiyor ama bir şu Lozan değişmiyor masalına bakalım daha kimler inanacak.

Antlaşma süresi biterse ve taraflardan itiraz gelmezse gözden geçirilip yürürlüğe devam eder. Dediğiniz antlaşmanın süresine bir bakın, zor bir şey degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 8 Aralık 2015; 23:23:55 >
  • Üzülerek söylüyorum ki nick mesaj uyumsuzlugu maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalurjistTR

Üzülerek söylüyorum ki nick mesaj uyumsuzlugu maalesef.

Lütfen doğrusunu açıklayın da aydınlanalim.

• Ifade özgürlüğü.

• quote:

Ifade özgürlüğü.

Hmm, harika. Gelin bu konuyu tartışalim.

İfade özgürlüğünün demokrasi içindeki sınırını mi bilmek istersiniz yoksa anayasa içindeki sınırını mi? İfade özgürlüğü fikirleri beyan etmektir. "Fikir" ile "bilgi" arasında bir hayli fark var, sanırım bu farkı biliyorsunuzdur. (yani umarım biliyorsunuzdur da bir de bunu anlatmakla uğraşmak zorunda kalmam)

Fikir beyan edersin, hiçbir şey diyemem. Bilgi hakkında fikir beyan edemezsiniz, fikir subjektiftir fakat bilgi objektiftir. Bilgi üzerine beyin fırtınası olamaz, o bilgiye ulaşmak için beyin fırtınası olur. Özetle, konu bilgi olduğunda ifade özgürlüğü diye yanlış bilgi verme hakkınız yok. Göz göre göre bunu yapıp da ifade özgürlüğünün arkasina saklanmak, ne desem bilemedim.

• Daha cok fırın ekmek yemen lazım bu konu sadece bilgiyle alakali degildir, ortada yanlış bir bilgi varsa doğru oldugunu dusundugun fikri öncelikle ifade etmen gerekiyor degilmi?

Bos yapıyorsun traş yapıyorsun. Nickinin hakkini ver.

• quote:

Daha cok fırın ekmek yemen lazım bu konu sadece bilgiyle alakali degildir, ortada yanlış bir bilgi varsa doğru oldugunu dusundugun fikri öncelikle ifade etmen gerekiyor degilmi?

Bos yapıyorsun traş yapıyorsun. Nickinin hakkini ver.

Antlaşma hakkında konuşmanin neresi bilgi ile ilgili değil? Doğru olduğunu "düşündüğün" değil, bu konuda düşünceye yer yok zira fikre açık bir konu değil. Gidin, arastirin.

Ben düzgün üslup ile yazıyorum fakat gelmiş sokak ağzı ile cevap veriyorsunuz, bazılarında tartışma kültürü diye bir şey yok.

• Kızma hemserim benim meramdan selamlar.

• Bu kadar saçmalık olmaz.Savaş çıkarmak için uğraşırsan kusura bakma da ben vatanım için ölmem , senin hırsın ve egon için ölürüm .

Adam ne olacaksa olsun yazmış artı almış . Cidden bunu mu istiyorsunuz ? Hadi siz çoluk çocuksunuz , geleceğinizi düşündüğünüz bir evladınız yok fakat savaşı teşvik etmeye ne hakkınız var ? Böyle gereksiz bir gurur var mıdır arkadaş ,yıllarca yunanlılar senin hava sahası işgal etsin , sivillerin İsrail tarafından vurulsun fakat sen kalk git Hatay'dan geçen uçak için savaşa razı ol .

Liderleri ne yaparsa sorgusuz sualsiz koşuyorlar artık.Bunlar için ben kendimi öldürtemem .
  • Korkak olma. Icabinda ölmeye hazırız. Rusyada kim oluyormuş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.