Şimdi Ara

Dünya tarihindeki ilk Savaş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
18.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nedir arkadaslar aklima takildi?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Dünya Tarihindeki İlk Savaş

    İnsanlık tarihini şekillendiren uzun bir çatışma geçmişine sahibiz. Bilinen ilk savaş, uygarlığın şafağında, en az 13.000 yıl önce gerçekleşmiştir.

    Tarihte İlk Bilinen Savaş

    Dünyanın ilk savaşı, MÖ 11.000 civarında günümüz Irak'ında yer alan Tell es-Sultan arkeolojik alanında keşfedilen kanıtlara dayanmaktadır. Bu savaş, iki avcı-toplayıcı grup arasında su kaynakları veya av sahaları üzerinde bir anlaşmazlık nedeniyle çıkmış olabilir.

    İlk Savaşın Arkeolojik Kanıtları

    Arkeologlar, alanlarda bulunan ok uçları, mızrak uçları ve insan kalıntıları gibi çok sayıda kanıt ortaya çıkardılar. Bu kanıtlar, her iki tarafın da şiddetli bir çatışmaya girdiğini ve çok sayıda can kaybına neden olduğunu göstermektedir.

    Savaşın Sonuçları

    İlk savaşın kesin sonuçları bilinmemekle birlikte, insanlık tarihinde şiddet ve çatışmanın bir parçası olduğu gerçeğini aydınlatmaktadır. Bu savaş, aynı zamanda insan uygarlığının gelişimi üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olmuştur ve toplumsal örgütlenme ve savaş teknikleri üzerinde derin bir etki bırakmıştır.

    Sonuç

    Bütün bunlar, tarihte bilinen ilk savaşın insanoğlunun vahşet ve çatışma geçmişini anlamamıza yardımcı olduğunu göstermektedir. Bu olay, savaşın doğuşunu ve insanlık tarihinde oynadığı trajik rolü vurgulamaktadır.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kadeş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuri...

    Kadeş ?


    o ilk yazılı anlaşma değilmiydi
  • Habil ile Kabil arası geçen taş kavgası olabilir aslında..İlk insanlık savaşı ve ölüm
  • Evet,Thunder'in üzerine ekleme yapıyorum.

    Tarihte tam olarak geçmez herhalde bu ama Adem'in Üç oğlu(Habil Kabil Hz.Şit) arasında geçen bir olaydır herhalde.Kabil,Habil'i kıskandığı için öldürürür(adak mevzusu herkes bilir)Daha sonra oralardan kaçar gider uzak illerde yaşamaya başlar,hertürlü pisliği yaparlar ve Hz.Şit peygamber olduğu zaman onları Allah'ın emrine almak ister ama onlar kabul etmeyince hepsini kılıçtan geçirir.


    Azgın ve sapık bir hâlde yaşayan Kâbil'in oğullarını Allahü teâlâya imân ve ibâdet etmeye dâvet etti. Fakat bu kavim, Şit aleyhisselâmın dâvetini kabul etmeyip, sapıklıklarında ısrâr ettiler. Şit aleyhisselâm, onlarla savaş yaptı. Bu savaşta kılıç kullandı. İlk kılıç kullanan odur. Yemendeki bu azgın kavmin bir kısmını kılıçtan geçirdi, bir kısmını da esir aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Vertigo. -- 11 Haziran 2010; 15:53:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EskiyeNi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nuri...

    Kadeş ?


    o ilk yazılı anlaşma değilmiydi


    quote:

    Kadeş Savaşı, Hititler ile Mısır arasında yapılan, tarihdeki en fazla savaş arabasının kullanıldığı söylenen savaştır. M.Ö. 1274 yılında yapılan savaşın nedeni savaşın çıkış nedeni bugünkü Suriye sınırları içinde kalan Amurru ve Amka toprakları gibi büyük ticaret yollarını ele geçirmektir.
    Hitit ordusunda 3.000 savaş aracı ile 17.000 zırhlı asker, Mısır ordusunda ise 4 bölükten oluşan, herbirine bir tanrının ismini verdiği (Amon, Ra, Ptah, Seth) 20.000 asker ve 2.000 savaş aracı vardı. Mısır kralı II. Ramses Amon'un başında duruyordu[kaynak belirtilmeli].
    Hitit casusları Mısır ordusu Asi nehrini geçmeden Hititlerin Halep yakınlarında olduğunu Mısır ordusu içine yaydı. Bunun üzerine II. Ramses tümeni Amon ile beraber diğer tümenlerle arasını çok fazla açtı. Birliklerin arasının açılmasını fırsat bilen Hitit kralı Muvatalli Mısır ordusuna bir baskın düzenledi. Savaşı kazandıklarını düşünen Hitit ordusu savaş ganimetlerini toplamaya başladı. Bunun üzerine Mısır ordusu toparlanıp karşı taarruza geçti ve böylece II. Ramses mutlak yenilgiden kurtuldu.Bazı kaynaklarda II.Ramses'e Tanrı Amondan ilahi bir güç alarak Hitit ordusunun askerlerini yarıp geçmiştir.
    Savaşın sonucu tamemen belli olmamakla birlikte Amurru ve Amka toprakları ellerinde kalmıştır. Mısır kayıtlarına göre II. Ramses bir zafer kazanmıştır.
    Sonucunda Hititler ve Mısır arasında tarihin ilk yazılı barış antlaşmalarından biri olarak sayılan Kadeş Barış Antlaşması imzalanmıştır.


    Wikipedia'dan , alıntıdır.




  • Buyur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThunderVolt

    Habil ile Kabil arası geçen taş kavgası olabilir aslında..İlk insanlık savaşı ve ölüm


    Bunu savaş olarak sayabilirmiyiz?
  • tarihte bilinen en eski medeniyet sümerler, m.ö1200ler hiçbirşey değil
  • İlk savaşı bilmemizin imkanı yok fakat ilk savaşın Mezopotamya bölgesinde veya Nil nehrini etrafında olduğu muhtemeldir bu yüzden ilk savaşanlar o bölgelerde ki insanlardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ©hessmaste®

    Buyur...
    />




    Caferr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smyrna17


    quote:

    Orijinalden alıntı: ThunderVolt

    Habil ile Kabil arası geçen taş kavgası olabilir aslında..İlk insanlık savaşı ve ölüm


    Bunu savaş olarak sayabilirmiyiz?

    yani savaş değil de şiddet olarak da sayılabilir
  • maymunlar vs orangutanlar bknz: evrim teorisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.