Şimdi Ara

Dünya'nın Bir İmtihan Yeri Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İslama göre Dünya bir imtihan yeri anlamlandırılır.Herkesin farklı farklı imtihanları vardır, belirli şeylere göre yargılanacağız ve sonuçlerına göre cezalandıralacağız, ödüllendireleceğiz.

Kafama takılan soru şu ki, kimse bana bir imtihana girmek isteyip istemediğimi sormadı, kendimi direk burada buldum.İmtihandan direkt çıkış yapmak istesem (intihar) imtihan sonucu olarak cezalandılacağım belirtilmiş.Yani bu nasıl bir imtihan ki zorla sokuluyorum ve çıkış yapamıyorum.Belki ben imtihana girmek istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ALLAH kimseye sormuyor yaratmadan önce. Yapacak birşey yok sonuca odaklanmak lazım. İmtihanda mıyız? Evet. Değiştirebiliyor muyuz? Hayır. O halde ya bu imtihanda ALLAHA kulluk edecez emirlerini yerine getirecez ki zor bişey kesinlikle değil hepsi kolay ayrıca ALLAHA inanmakta zor değil aklı mantığı tatmin ediyor boylece bu imtihanı kazanmaya çalışacaz. Yada zoru seçip akıl ve mantık sınırlarını zorlayacağız onu inkar edeceğiz hem ahiretimizi yakacaz hemde bu dünyada bize hiçbir faydası olmayan ve bizi boşlukların içine yuvarlayan kafirliği seçecez bundan dolayı imtihanı kaybedip cehenneme yuvarlanacağız. Burada seçim insanoğlunun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacı İlbey 1364 H kullanıcısına yanıt
    sonrada allah bize, bizim dua etmemize ihtiyaci var deyince kiziyorsunuz.

ihtiyac duyan birsey nasil tanri olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

ALLAH'mı bizim duamıza ihtiyaç duyuyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hacı İlbey 1364

quote:

ALLAH'mı bizim duamıza ihtiyaç duyuyor?

evet. ihtiyac duymasa bizi niye yaratsin degil mi?
  • Sormuş kardeş
    :Rabbin, Adem oğullarının bellerinden soylarını çıkarırken onları kendi kendilerine tanık tutar: 'Ben, Rabbiniz değil miyim?' 'Evet, tanıklık ediyoruz,' derler. Böylece diriliş günü, 'Biz bundan habersizdik,' diyemezsiniz
    Araf 172

Biz emâneti göklere, yere, dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmekten kaçındılar, ondan ürktüler. İnsan ise çok zalim ve çok cahil olduğu halde onu yüklendi.
    Ahzap 72

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Yani bizim duamıza ihtiyacı olduğu için yaratıyor? Bu sonuca nasıl vardın? Kendisi neden yarattığını açıklıyor, bana kulluk edin diye yarattım diyor. Bu şekilde bir iddayı ilk kez görüyorum şaşırdım doğrusu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yani bizim duamıza ihtiyacı olduğu için yaratıyor? Bu sonuca nasıl vardın? Kendisi neden yarattığını açıklıyor, bana kulluk edin diye yarattım diyor. Bu şekilde bir iddayı ilk kez görüyorum şaşırdım doğrusu.

ee o zaman hadi benim dedigim olmasin. senin dedigin olsun.

Allah bizim kullugumuza ihtiyac duyuyor ki yaratma ihtiyaci hissetmis. sen soyle, ihtiyac duyan sey nasil tanri olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeodempp

İslama göre Dünya bir imtihan yeri anlamlandırılır.Herkesin farklı farklı imtihanları vardır, belirli şeylere göre yargılanacağız ve sonuçlerına göre cezalandıralacağız, ödüllendireleceğiz.

Kafama takılan soru şu ki, kimse bana bir imtihana girmek isteyip istemediğimi sormadı, kendimi direk burada buldum.İmtihandan direkt çıkış yapmak istesem (intihar) imtihan sonucu olarak cezalandılacağım belirtilmiş.Yani bu nasıl bir imtihan ki zorla sokuluyorum ve çıkış yapamıyorum.Belki ben imtihana girmek istemiyorum

Hocam yaratılışın ve nimetlerin farkına varmanız gerekiyor, başınıza kötü şeyler gelmiş olabilir ancak ebedi yurdun yanında burayı kafaya takmaya değermi diye kendinize sorun.
    Varlığımızı, benliğimizi inkar edemeyiz değilmi ? O halde bu benliğin sonuçlarıda olacak, hiç birşey boşuna yada tesadüfen değil..

Sen kendini Tanrının ihtiyaç duyduğu hezeyanına göre şartlamışsın. Önce duamıza ihtiyacı var dedin şimdide bizim kulluğumuza ihtiyacı var diyorsun.

iyi senin dedigin gibi olsun.

birseylere ihtiyac duyan tanri olabilir mi?
    Bence olamaz çünkü bişey yaratan varlık yarattığı şeye herhangi bir ihtiyaç duyamaz onu yaratan odur herşeyi yaratın odur dolayısıyla herhangi bir şeye ihtiyaç duyması aklen söz konusu olamaz. İslam dinine görede bu böyledir ilgili ayetlerde ALLAH'ın hiçbir şeye ihtiyacı olmadığı bizzat ALLAH tarafından vurgulanır. Sizin imanınızada ihtiyacı yok fakat küfre razı gelmez diye belirtilir.

• quote:

quote:

ee o zaman hadi benim dedigim olmasin. senin dedigin olsun.

Allah bizim kullugumuza ihtiyac duyuyor ki yaratma ihtiyaci hissetmis. sen soyle, ihtiyac duyan sey nasil tanri olur?

Hocam ihtiyaç duymuyor, şuan var olabilmek için yaratılışa ihtiyacı olan bizleriz.

Ancak hiçliği düşündüğümde varlığımıza bende pek anlam veremiyorum açıkçası, niye bizi yaratır ki diye düşünüyorum ama sonra yaratılışı ne kadar küçümsediğimin farkına varıyorum, ben, biz varız sonuçta değilmi..
    Varsak bi anlamıda olmalı, bu muazzam düzenin farkına varmak lazım.
    Bu muazzam düzenin ve yaratılışın en iyi açıklaması ise İslamdır, Kurandır bana göre, zaten bu yüzden inançlı biriyim.
    Varoluşumuzun daha iyi bir açıklamasına rastlamadım. Bunu sadece din açıklar zaten.

mesela bugun ucaklari, baltalari, silahlari, interneti, ... yaratan insan bunlara ihtiyac duydugu icin yaratiyor. mesela sen su mesaji yazmak icin bile internete ihtiyac duyuyorsun.

ayni sekilde hic birseye ihtiyac duymayan birsey niye insanlari yaratma geregi duysun? mutlaka insanlardan cikari olmali.
  • hsnksy92 kullanıcısına yanıt
    evet, su an var olmak icin bizler yaratilisa ihtiyacimiz var. bunu kimse red edemez.

Ama su sekilde dusunun. biz olmasak da olacak olan tanri niye bizi yaratma ihtiyaci duydu? hic bir din bu sorunun cevabini vermiyor. yaptigi sadece soruyu gecistirmek. ustune, tanrinin hic birseye ihtiyaci yok gibi bir savunma yapiyorlar. yazdigim gibi bu savunma bastan cokuyor. cunku tanri bizi yaratma ihtiyaci duymus, ve ihtiyac duyan birsey tanri olamaz.
    İnsan ile ALLAH'ı karşılaştırıyorsun. Yaratan ile yaratılanı karşılaştırıyorsun. Doğru bir karşılaştırma olmadığı için bu dediğine verecek herhangi bir cevabımda yok maalesef.
    sadece birsye ihtiyaci olanin tanri olamayacagini soyluyorum.
    Bende aynı şeyi söyledim bir önceki mesajlarımda.
  • quote:

iyi senin dedigin gibi olsun.

birseylere ihtiyac duyan tanri olabilir mi?

Allah kulluğa ve duaya ihtiyaç duyduğu için insanoğlunu yaratmadı üflediği ruh kendisinin parçasıdır dünyada esmalarının yansımasıdır hiçbirşey ondan ayrı değildir,fakat hiçbirşey o değildir.İnsanoğlunda esmalarının yansımalarını izlemek istedi sadece,beyler bu arada belirtmek isterim onu yok saymanız sizin için büyük birşey sizi tatmin edebilir fakat o size en büyük merhamet sahibi olarak herşeyi yapacaktır emin olun o zaman onun merhametinin üstün olduğunu çok iyi anlayıp kendinizden utanacaksınız fakat bilemiyorum değecekmi.Tanrılaştırmayın kendinizi siz hiçbirşeysiniz sizin tanrıyı reddetmeniz hiçbirşey ifade etmiyor neden debelenip duruyorsunuz şurada yaşacağınız 60-70 yıl veya 1 saniye,hani anlatabildimmi bizler aciz,garip varlıklarız.Tanrıyı reddeden kendini tanrılaştırır sakın unutmayın.

• quote:

evet, su an var olmak icin bizler yaratilisa ihtiyacimiz var. bunu kimse red edemez.

Ama su sekilde dusunun. biz olmasak da olacak olan tanri niye bizi yaratma ihtiyaci duydu? hic bir din bu sorunun cevabini vermiyor. yaptigi sadece soruyu gecistirmek. ustune, tanrinin hic birseye ihtiyaci yok gibi bir savunma yapiyorlar. yazdigim gibi bu savunma bastan cokuyor. cunku tanri bizi yaratma ihtiyaci duymus, ve ihtiyac duyan birsey tanri olamaz.

Hocam mesela bende balık besliyorum, beslemek bir ihtiyaç değil ki. Beslemek istedim ve besliyorum. Balık bana, beni niye besliyorsun diye mi soracak ? O yediği yeme bakar.
    Bizde nimetlerin farkına varmalıyız, niye yarattın diye Allahı sorgulamak pek akıllıca gelmiyor bana. :) Yaratmak istemiş ve yaratmış..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.