Şimdi Ara

Dünya gezegeni hep çıkar için mi dönüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakın insanoğluna her şeyde çıkar gözetiyor. İşe giden para için gidiyor. Arkadaşlıklarda manevi bir tatmin söz konusu. Kimse işine gelmeyenle arkadaşlık etmiyor. Dostluklarda dahi karşılıklı bir alışveriş var. Yeri geldiğinde güvenebileceğine inandığı için dostluk kuruluyor. Kimse karşılıksız bir şey vermiyor kimseye. Veriyorsa ya reklam için, ya cennet için veya en azından manevi tatmin için. Yani en azından manevi haz söz konusu.

Aşklar bile öyle. Çiftleşme güdüsüne aracılık ediyor. Saf masum aşıklar, ticaretten anlamayan saf tacirler gibi. İnsanlar büyüdükçe mantık devreye giriyor ve aşk da ticarete dönüyor. O ruhsal çalkalanmanın verdiği durum doygunluk kazandığında aşk denen şey de bitmiş oluyor ve çıkar kalmayınca ticari gibi olan geriye kalan alışveriş devam ederse ediyor ya da bitiyor.

Her şey çıkar için. Maddi ya da manevi. Var mı bir yorumu olan bu konuda?

• Üniversite'ye git.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seviyorum ama ayrılıyorum onur için. Çıkarım ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hachi-kyu-san

Üniversite'ye git.

Yaş kaç delikanlı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikolog Prof. Dr. M.

Seviyorum ama ayrılıyorum onur için. Çıkarım ne?

Gururuna ya da egona, çıkarını feda ediyorsun. Ya da belki çıkarına uymayan şeyler uyanlara daha ağır basıyordur diye de açıklayabiliriz.
  • Tabiki öyle
  • Kurmalı beyin de zor valla bu devirde. Allah kolaylıklar versin, ne diyeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

quote:

Gururuna ya da egona, çıkarını feda ediyorsun. Ya da belki çıkarına uymayan şeyler uyanlara daha ağır basıyordur diye de açıklayabiliriz.

Yani çıkarım yok.
  • Neyde çıkarın yok? Şu sorunun yanıtına göre bile, manevi destek ve huzur bulup rahatlama beklentin var. "Sen aslansın, kralsın, çıkarsızsın" diyeyim o zaman. Çünkü bu saatte durduk yere seni kötüler gibi olmak bana fayda sağlamayacağı gibi, gereksiz atışma olup, ikimizin de çıkarına ters düşer.
  • günaydın
  • Kütle çekiminin etkisiyle bir araya gelen parçacıkların oluşturduğu açısal momentum Dünya'nın oluşmasından sonra durdurucu bir kuvvetin etkisi altında kalmadığından devam eder.
  • Denize düşen küçük kızı kurtarman bile çıkar ilişkisidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Denize düşen küçük kızı kurtarman bile çıkar ilişkisidir.

Popularite degil mi?

• haklısın dostum. malesef öyle moktan bi dünyada yaşıyoruz. bizim gibi adamlar çok az. herkez çıkarcı kodum dünyasında
  • Dünya da çıkarı için dönüyor. Sen nasıl çıkarın için hareket ediyorsan Dünya da kendi çıkarı için hareket ediyor. Üstündeki düzen bozulmasın, kendi keyfi kaçmasın diye dönüyor. Yoksa senin paşa gönlün olsun arada bir florida da tatil yap diye değil
  • forumda birine yardım edip, sorununu çözmekte çıkarımız ne öyleyse?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

quote:

Orijinalden alıntı: Hachi-kyu-san

Üniversite'ye git.

Yaş kaç delikanlı?

22

Saf kalıp sürekli dolandırılmak istemiyorsan bu düşüncelerden kurtulmalısın. Aynen dediğin gibi dünya. Herşeyin güzel olduğu bir dünya yok yeryüzünde. Ortama ayak uydurman lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyin çıkar ilişkisi olmamasıda senin çıkarına. Kendini farklı zannetme sen derin düsünen biri değilsin sadece çıkarlar savaşında hep kaybetmişsin o kadar

• quote:

Çıkarın gururunu koruman. Gururun sevginden önemli senin için demek ki ayrılıyorsan. Ayrılarak ta gururunu korumuş ve çıkar sağlamış oluyorsun.
  • Herşeyin çıkar ilişkisi olmamasıda senin çıkarına. Kendini farklı zannetme sen derin düsünen biri değilsin sadece çıkarlar savaşında hep kaybetmişsin o kadar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.