Şimdi Ara

DÜNYA'DAN YUKARI DOĞRU ÇIKINCA UZAYA VARIYORSAK YERİN ALTINA DOĞRU KAZINCA YİNE UZAYA MI VARIRIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
6.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyamız yuvarlak ve bütün gezegenler uzay boşluğunda evren dediğimiz olaya geliyor bu durum..
    O zaman yukarı doğru yükselirken yol uzay boşluğuna çıkıyorsa
    yerin altına doğru inersek yine uzay boşluğunamı düşeriz?

Gece gece kafayı yedim aklımda deli sorularr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgiran -- 17 Mayıs 2014; 2:11:39 >

• Beni en çok çeken şey dünyanın ortasındaki çekirdeğin verdiği sıcaklık, eritmesi :(
  • Yerin altına doğru inersen sırasıyla manto ve çekirdek tabakaları ile karşılaşırsın.Kazmaya devam edersen tekrar yer gelir.Sonrası uzay boşluğu.
  • Dünyanın şekli itibarıyla tekrar yukarı çıkmaya çalışacaksın zaten yeryüzüne vardıktan sonra?
  • Anladım sonuçta yine uzay boşluğuna gidiyor yol peki çekirdeğe ulaşan var mı bu zamana kadar varsa amaç ne :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalgiran

Anladım sonuçta yine uzay boşluğuna gidiyor yol peki çekirdeğe ulaşan var mı bu zamana kadar varsa amaç ne :D

çekirdeğe gidemezsin. Çekirdekteki sıcaklık normal bir sıcaklık değil. En ağır metaller bile ergimiş halde. Yaşanabilecek bir yer değil.
    Unut kardeşim onu dünyayı delerek uzaya çıkmak uygulamada inkansız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beslemeyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Edit : Bunu azıcık akıl yürüterek veya dünyanın geoit şeklinde olduğunu bilseydin bile bulabilirdin . Eğer trollüyorsan hiç hoş değil , ama eğer gerçekten soruyorsan geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dependet -- 27 Mayıs 2014; 12:11:20 >
  • zaten sorumun başında söyledim kendim cevabını ama konu çekirdeğe kadar uzandı sen çekirdekle ilgili çok şey biliosun galiba :)
  • quote:

Anladım sonuçta yine uzay boşluğuna gidiyor yol peki çekirdeğe ulaşan var mı bu zamana kadar varsa amaç ne :D

Fazla çizgifilm izlemişsin kardeş.
  • peki en çok kaç metre kadar yerin dibine girebildik ?
  • Çekirdeğe kadar erimeden gidersen bırak uzayı,diğer alemlere kaçarsın
  • Hayır yine yeryüzüne çıkarsın.Senin mantığınla Kuzey kutbundan kazıp güney yarım küreden baş aşağı ters şekilde çıkıp düşmeye eş değer
  • Konunun saçmalık derecesinin farkındayım da, aklıma bişey geldi. Diyelim ki yere doğru kazdık çekirdeğe vardık erimedik. Bunu sadece yere doğru kazarak yaptık çekirdeği geçtik yere doğru kazarak diğer tarafta tekrar düz olarak mı çıkarız la Valla bi garip oldu kafam karıştı

Sanırım çekirdeği geçtikten sonra yerçekimi değişimden dolayı yukarı doğru kazmaya devam etmemiz gerekiyo. Neyse kafam karıştı görüşürüz
  • Dünyanın merkezine gitmek mümkün değildir.Dünyanın merkezi 6731 km dir ve çok uzaktır ve imkansızdır.Peki neden.Dünya iç çekirdeğin sıcaklığının 5100 °C, basıncının ise merkezde 4 milyon atmosfer civarında olduğu bir yerde hiç birşeyi indiremezsiniz.
    İndirdiğiniz aletlerin hepsi basınçtan patlar,yada sıcaklıktan atomlara bölünür.Rus bilim adamları en fazla 12 km inebildiler,O da özel aletlerle.6731 km inilmesi ise imkansız. ama diyelimki tüm bu olumsuzlukları aştık ve çekirdeğe indik çekirdeği geçtiğimizde karaya çıkarız
  • Yeri kazmaya başlarsan önce aşağıya doğru inersin çünkü çekirdek senin konumuna göre aşağıdadır. Kazmaya devam ettikçe yokuş aşağı çapraz şekilde ilerlediğini fark edersin. Çekirdeğe gelince artık çekimin merkezinde olduğun için aşağı ya da yukarı diye birşey sözkonusu olmaz. Nereye gidersen git yolda yürüyormuş gibi düz şekilde yürürsün.

Kazarak ilerlemeye devam edersen bu sefer yolun gittikçe dikleştiği görürsün. Yere yakınlaştıkça çekim merkezinden uzaklaşacağın için yukarı doğru dik olarak çıktığını farkedersin. Komple kazıp dışarı "tırmandığın" zaman bulunduğun konum ilk başladığın konumun tam karşısı olur. Yani mesela Türkiyeden kazmaya başlarsan Avustralya nın yakınından çıkarsın.

Gördüğün gibi "uzaylık" bir durum yok.
  • quote:

Isı yüzünden çekirdeğe ulaşma yok. Magma olduğu için.
  • Konunun uzayla alakasını göremedim
  • Soruyu soran kardes bu kafayla her yere varırsın :))

p.m: bu noktaya ulasmak icin kullandıgın bir yada bir kac maddeyi bizimle paylasırmısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladım kardeşim peki çekirdeğin altı uzay boşluğu ise normal yolla uzaya çıktıktan sonra dünyanın etrafında dönüp çekirdeği neden göremiyorlar

Çünkü dünya yuvarlak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.