Şimdi Ara

Dünya çapında Nvidia kart stokları tükenmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet şuan Newegg den tutun gearbest e oradan amazon almanya, fransa, amerika, ingiltere, italya ya hatta çin kaynaklı sitelerde dahi GTX1060, 1070, 1080 bulunmuyor. Olan tek tük satışlarda inanılmaz pahalı 400$ a 1060 satıyorlar

Türkiye'de ki çakal firmalarda bunu görüp direk fiyatları uçurdular şuan piyasanın en çöp kartlarından olan Zotac mini 1060 bile 1600 TL den satılıyor diğer modeller 1800-1900 hatta gaming-x 1060 vatanda 2160 TL civarı

Zamanında alanlara hayırlı olsun, alamayan ve bu saatten sonra da sistem toplayacak olanlara koca bir geçmiş olsun

İyi ki 3 ay önce GTX1060 phoenix 6GB ı amazondan 1100 liraya almışım. İlk defa bir şeyi yaptığım için iyi ki diyorum

• Ramlerde yaptıklarının aynısını yapacaklar kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana kocaman bir aferin

“İyi ki 3 ay önce GTX1060 phoenix 6GB ı amazondan 1100 liraya almışım.” Bunu yazmadığın yer kaldı mı?

• Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    ramle alakası yok. mayningciler yidi hepsini (bkz: cryptomining)
  • yok artık fiyatlara bak 1060 gaming x plus 2060 tl diyecek bir söz bulamıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx1060-mini-edition-gddr5-6gb-192bit-nvidia-geforce-ekran-karti.html

1450tl işte iyi yani zaten amazondan pahalı olur trdeki fiyatlar çünkü işin içinde garanti olayı var
  • amd battı bitti yerin dibine girdi şimdi mutlumusunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyagı

http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx1060-mini-edition-gddr5-6gb-192bit-nvidia-geforce-ekran-karti.html

1450tl işte iyi yani zaten amazondan pahalı olur trdeki fiyatlar çünkü işin içinde garanti olayı var

Koca vatanda sadece 4 mağazada gözüküyor onlarda %90 iade edilen yada teşhir ürünleridir

• Ulan İyiki Saçma Sapan Bir Kartı Almışsın Amazondan

Ben Zotac AMP! Edition 6GB GTX1060'I Vatan Bilgisayardan 1175 TL'ye Aldım. Oldu mu? Kudur Hadi Senin Anlayacağın Dilden Konuşayım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye geçmiş olsun deniliyor ben anlamıyorum rx 500 serisi mesela stoklara tekrar girmeyecek mi yani ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

Ulan İyiki Saçma Sapan Bir Kartı Almışsın Amazondan

Ben Zotac AMP! Edition 6GB GTX1060'I Vatan Bilgisayardan 1175 TL'ye Aldım. Oldu mu? Kudur Hadi Senin Anlayacağın Dilden Konuşayım

Daha backplate i bile olmayan çöp bir 1060 ile JetStream i mi kıyaslıyorsun

Yemin ediyorum acınacak tiplersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Intelçöpüneparaverilmez

quote:

He Tabi Nicke Bak Ömesay mı Alsaydım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Intelçöpüneparaverilmez

quote:

He Tabi Nicke Bak Ömesay mı Alsaydım

Ortaya bir laf salladın sonra toparlayamıyorsun

AMP! diye bir de şekilli mekilli sonuna ünlem falan koyunca kartı bir şey mi sandın? özelleştirilmiş modeller içinde giriş seviyesinde bir kart aç incelemeleri izle görürsün.

PCB içler acısı kırpılmaktan ufacık kalmış, soğutucu bloğu ortada ufakcık bloğun üzerine ince 2 tane bakır boru koyup soğutma diye senin gibilere satıyorlar işte.

Şu kartı şimdi Jetstream ile kıyaslıyorsun öyle mi

Daha RGB ışınlandırma ve karta özel ThunderMaster yazılımından bahsetmiyorum bile. Şimdi köşene çekil ve çöp amp kartınla ağla

Senin kartının dengi asus dual falan işte anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intelçöpüneparaverilmez -- 12 Ocak 2018; 20:47:45 >

• Önceden amd kartlar deli gibi pahalılaşmıştı, şimdi zaten pahalı olan nvidia aldı başını gitti.

Bu arada iyi ki almışım ekran kartımı yaa, nolurdu sonra halim!

• Amd sağolsun piyasaya yeterince kart tedarik edemiyor

• Bari yeni seri erken çıksa

• Biraz daha sabır, küçük yatırımcıların mining işi patladığında kiloyla ekran kartı satışları başlayacak.

• sahmat_78 kullanıcısına yanıt
    7 ay oldu daha patlayacak, bekliyoruz.
  • sahmat_78 kullanıcısına yanıt
    Patlayacak ama yakın bir zamanda değil maalesef. Daha doygunluğa ulaşmasına çok var :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahmat_78

Biraz daha sabır, küçük yatırımcıların mining işi patladığında kiloyla ekran kartı satışları başlayacak.

Sizinle aynı fikirde değilim. Son 2 yıldır benzer mesajlar okuyorum bir çok kişiden. Bittiği, azaldığı yok, daha da hızlı bir şekilde devam ediyor ve kısa vadede bu işin sonlanması mümkün görünmüyor.

Bu işi oyuncular lehine şu anda çevirebilecek tek şey yeni seri ekran kartları ve göstereceği oyun değil, mining performansı. Eğer bu kartların mining performansı mevcut nesilden ciddi şekilde daha iyi olur ise 2.el de iyi fiyatlara 1060, 1070 bulunabilir. Ama çok yüksek fiyatlara çıkar yada mevcut nesille benzer mining performansı gösterirse yapacak birşey kalmaz. Her firmanın, fabrikanın en çok isteyeceği şey mevcutta sattıkları bir ürünün fiyatının yükselmesi ve piyasada o haliyle uzun süre kabul görmesi ve o fiyata alışılmasıdır. Bu da karlılığı ciddi şekilde arttırır. Bu durum ne AMD nede Nvidia nın hiçbirşey yapmadan kucağına gelmiş durumda. Ben açıkçası fabrika olsam, şu aşamada tüm odağımı mining e çevirir, gaming e de destek verir ancak 2. plana atarım. Gaming de binbir test okuyup 1 kart alıyor insanlar, miningde 5-10-20 vb. Allah ne verdiyse.. Üstelik para da getireceği için satış fiyatlarına da belli bir ölçüde bakıyor alan kişiler, tam fabrikaların isteyeceği müşteri tipi. Dolayısıyla ben ekran kartı fiyatlarının bu aşamadan sonra birkaç sene daha düşük fiyatlara yada olması gereken fiyatlara ineceğini düşünmüyorum.

Ne yazıkki pc de oyun oynamak bir lüks haline geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 13 Ocak 2018; 16:12:45 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.