Şimdi Ara

Dunkirk| Christopher Nolan| Temmuz 21,2017 (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.205
Cevap
18
Favori
41.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi geldim akasya imax den... Film teknik olarak mükemmel... Resimler kusursuz.. Sesler inanılmaz... Ama ortada ne bir konu var ne bir akış var film sanki 10 farklı kısa filmden oluşmuş gibi.. Yani seyir zevki inanılmaz anlatamam izlemek lazım ve kesinlikle İmax izlenmesi lazım ama onun dışında izle unut.Hiçbir esprisi yok.Mesela interstellar dan çıktıktan sonra sabaha kadar filmle ilgili sohbet ettik 1 hafta filmi düşündüm 3 yıl geçti üstünden hala film muhabbetinde konuşuruz sıkılmadan.. Keza TDK serisi de öyle.. Ama bu filmde izle çık bitti filme dair hiçbirşey bırakmıyor geride.. Ama kesinlikle sinemada izlenmesi lazım evde düşünemiyorum sıkabilir.
  • dün izledim filmi aklımda kalan en iyi sahne
    torpidonun denizin üstünde süzüle süzüle gidip gemiyi indirmesiydi ses efekti filan çok iyiydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bero 20 -- 27 Temmuz 2017; 1:32:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • imdb 1 verin de dusurelim su puani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Filmi izlemedim muhtemelen bu hafta sonu gider izlerim ancak sunu soyleyeyim mesela bir Tarkovski filmi izletsek buradaki arkadaslara cogu begenmez bu cok sacma der. Cok fazla genele hitap etmiyor film. Sanirim bu filmde o yuzden begenilmiyor. Nolan belli ki bir kahramanlik filmi degil savas meydaninin nasil bir sey oldugunu en az diyalogla anlatmis okudugum yorum ve film elestirilerinden anladigim budur. Neyse izleyince gorecegim zaten.

    Savaş meydanının nasıl bir şey hissi olduğunu hiç verememiş maalesef.
    Düşünün binlerce kişinin öldüğü bir savaş filminde yarım litre kan yok. Anlatsam saçmalıklar diz boyu. Nolan aşığı biriyim ama bu tür filmleri çekmek başka birşey

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhan911

    Mantıksız gereksiz yerler var filmde.Bi duygu vermedi film bana.Ama müzikler efsane olmuş.Sürekli diken üstünde tutuyor izleyeni ama olan bi şey yok.Kötü film değil ama asla iyi bir filmde değil.Sıradan,deneysel,değişik.Belgesel tadında ama iyi değil.

    Birde filmde bi tane uğusuz cenabet var hangi gemiye,tekneye binse ya da binmek istese batıyor.

    > Birde filmde bi tane uğusuz cenabet var hangi gemiye,tekneye binse ya da binmek istese batıyor <




    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şahane filmdi. Çekimler, sesler, atmosfer, müzik. Kopukluklar olmasına rağmen çok çok beğendim. 2 inci kez izlemeyi düşünüyorum yakın zamanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük bir Nolan hayranı olarak pek beğenemedim filmi.Hatta şöyle bir hafızamı yokluyorum da galiba Nolan'ın beğenmediğim tek filmi olabilir.Aslında film de denemez,bildiğin 2 saatlik bir belgesel izledik.Evet sesler ve müzikler çok başarılı,filmin yapımında büyük emek var belli,gerilim unsuru da iyi verilmiş ama o kadar.Bir filmde olması gereken ve bir filmi kaliteli yapan temel unsurların çoğu ya yok ya da vasat.Doğru düzgün senaryo yok,ana karakter,kötü karakter yok,başarılı bir kurgu yok.Tamam Nolan abicim farklı bir şey yapmak istemişsin ama eksik ya da yetersiz kalmış çoğu şey.Savaşı bir aksiyon unsuru olarak değil de daha gerçekçi ve vurucu yansıtmak istemişsin belli ama bunu hiçbir hikayeye bağlamamak büyük kayıp olmuş.İster istemez Er Ryan ile kıyas yapınca çok daha geride kalıyor Dunkirk maalesef.Hatta savaş hakkında benzer mesajlar veren Battlefield 1'de bile insanı atmosfere sokan ufak ufak hikayeler vardı ve empati kurabiliyorduk karakterlerle.Dunkirk ise resmen üstte dediğim gibi bir belgesel olmuş.Nolan gibi bir dehadan çok daha iyisini beklerdim.Bir de bu filmi sinemada değil de evde izleyecek olan varsa izlemesin,gidin sinemada izleyin çünkü filmin en iyi yanı sesler ve müzikler kesinlikle ve evde sinemada yarattığı etkinin çeyreğini anca yaratır

    7,5/10




  • NOLAAAAAN. Bu adama aşığım. Yaşamak için bir sebepsin Nolan.

    Nolan tarzından biraz uzak kalan bir film olmuş. Daha sanatsal, daha klasik. Konu bazında eskimsi bir yapısı vardı. Üç zamanlı kurgu müthiş orijinaldi. Tam tahmin ettiğim tatta bir filmdi. Sesler harikaydı. Üzerine araştırma yapma hissi bırakan bir filmdi yine. Tekrar izlemeyi düşünüyorum.

    Kesinlikle zaman bulun ve gidin. Sinemada izlenilmesi gereken bir film.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 27 Temmuz 2017; 22:14:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilindik Christopher Nolan filmlerinin aksine değişik bir tarz olmuş. Ayrıca Hanz Zimmer sahnelerde hissetmemiz istendiği duygulara adeta yön vermiş.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Şu tiktak seslerini nette bulan varsa atsa güzel olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu akşam izleyip beğendiğim film.
    zaten tarihi filmlere, hele de savaş filmlerine bayılırım, christopher nolan da görünce beğeneceğimi anlamıştım.
    evet filmin bize iyi tanıttığı karakterleri ya da kişisel hayatlarından kesitler yok, toplu bir hikaye halinde anlatıyor savaşı ama bu filmin iyi olmasına engel değildi bence. çok zevk alarak izledim. dönüşte vatandaşların askerlere "canlı olarak dönmüş olmanız yeter" deyişi çok tatlı değil miydi?
  • Aşırı bir Nolan fanatiği olarak filmi daha izlemedim yorumlardan dolayı çünkü hayal kırıklığına uğrama ihtimalim vardı. ama şuan olumsuz yorumlardan dolayı beklentimi iyice düşürdüm ve en yakın zamanda imax'de izlemeyi düşünüyorum inş... Biliyorum benim için de Nolanın yaptığı en kötü film olacak ama ne olursa olsun izlemem lazım. Ayrıca Nolanın bu filmde çizgisinden sapması inş. bir sonraki film için beklentileri düşürüp bizi ters köşe yapması içindir.

    dipnot : hala nolandan Matrix üçlemesi bekliyorum belki hayal ama öyle bir şey olsa tadından yenmez ömür boyu izle izle doyulmaz.
  • ---spoiler---

    O değil de pilot uçaktan atlamaktan vazgeçiyor ya son sahnede, orada ses hatası vardı sanki. Normalde kokpit camını açtığı gibi dehşet bir hava akışı sesi gelmesi lazım fffyüüüffffffff şeklinde. Camı kapadığı anda da fyüüüpppFITIP! diye sesin kesilmesi gerekiyor. O sahnede ses eksikliği olduğuna eminim.

    Bir de motoru durmuş halde uçan pilotun diğer uçağı vurması ne lan hahahahahahah


    ---spoiler---

    Filme bayılmadım, ama gerilim konusunda çok tatmin ediciydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ressam -- 28 Temmuz 2017; 12:23:34 >
  • Filmin işleyişini "tek solukta" derler ya, öyle özetleyebilirim bazen "la şimdi bu hangi ülke?, bu hangi ülkenin askeri?" moduna bağlıyorsunuz ama yinede taşlar yerine oturuyor. Müzikler çok başarılı olmuş gerçekten, bir de benim gibi Tom Hardy hayranıysanız tadından yenmez. Tavsiye ederim arkadaşlar gidin sinemada izleyin bir zahmet.
  • Filmde gemide reçelli ekmek dağıtan hemşire hariç tek bir kadın ve Alman askeri gözükmedi.

    Ve yukardaki arkadaşlara katılıyorum sinema haricinde izlenirse film aynı etkiyi vermez.

    Sonunda Churchil'in sözleri ile kapanması oeeh dedirtti. Meğer film savaşa değil Nazilere gıcıkmış.

    10/7.4

  • filmde kaçırdım galiba o iilk başta düşen pilot grubun lideri miydi ?
  • Webten sinema çekimini izledim. Para harcanacak bir film değil içim artık rahat


    6.5/10

    Müzikleri saymazsak 6/10

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bero 20 kullanıcısına yanıt



    Tabi bana kalırsa filmdeki en iyi soundtrack budur herhalde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StativeDread -- 29 Temmuz 2017; 4:27:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir Nolan severi olarak maalesef SPIELBERG+WILLIAMS > NOLAN+ZIMMER diyorum.



  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.