Şimdi Ara

dünden bugüne civic modelleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • geçmşten günümze yapılmış CİVİC modelleri neler?

    Sİ EX EL İES İS ......



  • ES, LS, TYPE R, TYPE S...
  • HONDA CIVIC: Bir Başarı Öyküsü:



    Japon mallarının kalitesinden şüphe edildiği '70'lerin petrol krizi yıllarında, ABD'ye ayak basan ilkotomobili ile uzun yıllar güvenin sembolü olacak bir marka doğmuş oldu. Başlangıçta Avrupa ve Amerika'da kalitesi ve ömrü ile ilgili yaygın spekülasyonlar yapılan Japon otomobilleri kısa sürede kendilerini ispatladılar ve kitlelerin sevgilisi haline geldiler. Bunlardan biri de Civic serisidir. 1972 yazında başlayan hikaye günümüzde devam ediyor. Otomobil bu süre içinde tam 8 kez evrim geçirdi.

    > >

    1973-1979>>


    1973'e kadargenellikle iki silindirli, küçük motosikletleriyle bilinen bir markaydı. Bu durum 1973'te Civic ihraç edilmeye başladığında değişti. Civic, eğlenceli, küçük bir arabada şaşırtıcı hacimle beraber 100km'de 5.5-6 litre tüketim sunan bir otomobildi. Sadece 355cm'lik uzunlukta dört yolcu taşıyabilen Civic'te küçük, enine yerleştirilmiş motor, önden çekiş ve 12 inçlik küçük lastikler iç mekanı olabildiğince geniş tutuyordu. Standart donanımda vakumlu ön disk frenler, vinil, yatabilen ön koltuklar, katlanabilen arka koltuklar ve ahşap görünümlü konsol bulunuyordu. İsteğe başlı donanımlar klima, otomatik vites, radyal lastikler ve arka silecekle sınırlıydı. 1169cc'lik dört silindirli motorun verdiği 50(Japonya'da 68) beygirlik güç o yıllarda etkileyiciydi. 680kg'lık ağırlık ve dört tekerlekte bağımsız süspansiyonla oldukça seri ve çevik olan otomobilde dört hızlı manüel ve iki hızlı yarı otomatik "Hondamatic" şanzımanlar görev yapıyordu. ABD'de 2200 dolarlık fiyatı ile uzun süre "en ucuz otomobil" unvanını korudu. 1975'te ortaya çıkan CVCC(Kontrollü girdaplı yanma odası) motor, değişik motor kapak tasarımı ile yeni ABD emisyon standartlarını katalitik konvertör ya da pahalı kurşunsuz benzine ihtiyaç kalmadan sağlamasıyla ünlendi. İlerleyen yıllarda SW karoser seçeneği ve küçük modifikasyonlar geçiren yeni motor seçenekleri sunuldu. Takvim 1976'yı gösterdiğinde 1 milyonuncu Civic bantlardan çıkmıştı.

    > >

    1980-1983>>


    Yeni, daha düz ve modern bir gövde ve artırılmış aks mesafesi ve motor hacmiyle ikinci nesil Civic 1980'de ortaya çıktı. Standart CVCC motorla birlikte dört ve beş hızlı manüel, iki hızlı yarı otomatik şanzıman seçenekleri sunulmaya başladı. Arka cam rezistansı, fasılalı silecekler, devir saati donanım listesinde yer almaya başladı. 1981'de sedan versiyon ve 3 hızlı yarı otomatik şanzıman tüketicilerin beğenisine sunuldu. 1982'de çıkan "FE"(fuel economy) modeli şehir içinde 5.7litre, şehir dışında 4.3 litre ile muazzam bir yakıt ekonomisi sunuyordu. Aynı zamanda bir "S" versiyon da ilk sportif Civic versiyonu olarak bayilerdeki yerini almıştı. 1982'de 3 milyonluk satış rakamı aşılmıştı.

    > >

    1984-1987>>

    1984'te 3. nesil Civic büyümüş ve "olgunlaşmış" olarak ortaya çıktı. 1.5 litre 12 supaplı 76 beygirlik motor sunulmaya başlarken arka süspansiyonda birleşik aksa geçilmiş, bagaj hacmi artırılmıştı. Sedan ve hatchback Civic'lerin kaliteli ve sade görünümü, başarılı iç mekanı ile eskisinden çok daha başarılı satış rakamlarına imza attı. Model artık ABD'dekifabrikasında da üretilmeye başladı. Bu nesildeki en önemli değişiklik sunulan yeni karoser tipleriydi: Yüksek yapılı bir SW(daha sonra Civic Shuttle adıyla anılacaktır) ve iki kapılı sportif coupe CRX. 1.3 litre hacimli, beş ileri düz şanzımanlı CRX şehir içinde 4.6, şehir dışında 3.5 litre tüketerek bu alanda bir rekor sahibi oldu. 1.5 litre hacimle de alınabilen otomobilin bir başka özeliği de standart olarak gelen çift renkli gövde idi. 1985'te model serisine dahil edilen ve "Si" efsanesini başlatan model CRX Si, 1.5 litre enjeksiyonlu motoruyla 100 beygir üretiyordu. 9 saniyenin altında 0-100 hızlanma derecesiyle çok daha pahalı spor otomobillere rakip oldu. 1.3 litrelik CRX'in yerini alan CRX HF(High fuel economy) modeli 1.5 litre hacimle daha güçlüydü şehir içinde 4.5, şehir dışında 4.1 litrelik tüketime sahipti. Civic'in kalite, uzun ömür ve akıllı mekanik tasarım özellikleri ABD'de yıllık 200 bin adetlik satışa ulaşmasını sağladı. 1986'da 4 hızlı otomatik şanzıman, elektrikli sunroof seçeneği ve hatchback karoserli Si modeli, yapılan makyajla birlikte seriye katıldı. 1987'de SW versiyonda "Real time" 4 çeker seçeneği sunulmaya başladı. Bu sistem gerektiğinde çekişi arka aksa da paylaştırarak çekişi artırıyordu.

    > >

    1988-1991>>


    1987'nin eylülünde tanıtılan 4. nesil Civic, serinin hem Avrupa'da, hem Amerika'da geniş bir hayran kitlesine sahip olup yaygınlaşmasının yolunu açacak olan otomobildi. Mükemmel mekanik, dayanıklılık, sürüş dengesi konularında övgü alan modeller, mükemmel ayarlanmış düz şanzıman oranları ve verimli otomatik şanzıman modelleri ile birçok ülkenin otomobil basınının dikkatini çekti. Bu nesil ülkemize 1.4 litre karbüratörlü ve 1.6 litre enjeksiyonlu motorlar, sedan, hatchback ve coupe karoserle ithal edildi. Son derece şık, alçak, geniş karoser, geniş cam yüzeyler, düşük rüzgar direnci, lastiğin yere hep dik olarak basmasını sağlayan dört tekerlekte bağımsız, çevik ve dengeli bir süspansiyon sistemi ve daha güçlü ve çok seçenekli motor yelpazesi bu modelin günümüzde de sevenlerinin ve hayran kulüplerinin olmasını sağladı. Aks mesafesi 250cm'ye çıkan otomobil artık kompakt sınıfta yer almaya başladı. Tümü 16 supap teknolojisinden yaralanan, devir seven 1.5 litre 92hp, 1.6 litre 105hp standart motorlar yanı sıra 1989 yılında motor tasarımında bir devrim yaratan, Formula 1 otomobillerinden uyarlanansistemli 1.6 litre hacimli 150hp atmosferik motor model gamında yerini aldı. Si-R versiyonunda ise güç 160 beygire yükseliyordu. Sedan versiyonda elektrikli camlar ve aynalar, merkezi kilit gibi donanımlar sunulmaya başladı. Kilitlenebilir tork konvertörlü 4 ileri otomatik şanzıman bu sınıfın diğer örneklerinin arasında dikkat çekiyordu.

    > >

    1990 yılındaki makyaj sonunda daha zarif ve estetik çizgilere kavuşan otomobilde hız sabitleyici, dört tekerlekte disk fren gibi donanımlara da ulaşılabiliyordu. Kuzey Amerika versiyonlarında otomatik emniyet kemerleri, diğermodellerinde olduğu gibi Civic'te de ilgi uyandırdı. 1991 yılı, günümüzde spor otomobil meraklıları tarafından hala aranan bir model olan ve ülkemizde de hayran kulüpleri bulunan efsane model CRX'in üretildiği son yıl oldu. Ayrıca SW versiyonu Civic Shuttle da bu model yılıyla son buldu.

    > >

    1992-1995>>


    5. nesil boyut ve donanım açısından büyümüş, aks mesafesi sedanda 262cm, hatchbackte 257cm'ye çıkmıştı. Bu ölçülerle sedanın iç ölçüleri ve ferahlığı orta sınıf otomobillerin düzeyine erişirken ABS ve 4 hava yastığı güvenlik seviyesini yükseltti. Bu nesil ülkemizde 1.5 karbüratörlü 90hp, 1.6 enjeksiyonlu 130hp ve 160hp VTEC(sadece CRX Targa versiyonunda) seçenekleriyle ithal edildi. Bu nesil sayısız diye nitelendirilebilecek motor seçenekleriyle donatıldı. Bunların arasında 1.6 litre 160hpve 1.5 litre VTEC-E 92hp dikkati çekiyordu. VTi versiyonunda kullanılan ve teknolojide çığır açan 160hp'lik motor litre başına güç rekoru kırarken, ekonomiye ayarlanmış VTEC-E versiyonu da 4 litre/100km'lere varan uzun yol performansı ile Avrupa tüketim rekorunu kırdı.

    > >

    1993 yılında CRX Del Sol modeli targa tavanlı ve iki koltuklu farklı bir model olarak üretilmeye başlarken ilk coupe karoser versiyonu Amerikan pazarında yerini aldı. 1995'te İngiltere'dekifabrikasından 5 kapılı liftback karosere sahip EuroCivic bantlardan çıkmaya başladı. Böylece Accord'da olduğu gibi Avrupa ve diğer pazarlar için farklı ürün politikasına geçildi.

    > >

    1996-2000>>


    Ülkemizde de üretilen 6. nesil daha büyük ve gösterişli karoserler, zarif ve dikkat çekici farlarıyla 1995 sonunda ortaya çıktı. Sedan, coupe, iki kapılı hatchback ve beş kapılı hatchback(Eurocivic) modellere 1998'de station wagon karoserli Eurocivic eklendi. Del Sol'un üretimi 1997'de son buldu. Hacmi 1.6 litreye çıkan VTEC-E motor, ürettiği 115 beygire rağmen şehir içinde 6 litre, şehir dışında 5.2 litre gibi inanılması güç tüketim rakamlarına imza attı. Bir diğer teknolojik yenilik olan CVT(kademesiz) otomatik şanzıman, kendisine ABD'de üretilen coupe karoserde yer buldu. Ülkemizde iki ve beş kapılı hatchback ve dört kapılı sedan(yerli) karoser ve tamamı alüminyum ve 16 supaplı 1.4, 1.6 benzinli motor seçenekleri arasında en çok ilgi ve hayranlık uyandıran şüphesiz VTi versiyondu. 1600cc, atmosferik ve 160hp kelimelerini bir araya getirebilen bu "kuzu postundaki kurt", tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hala ikinci elde en çok aranan otomobillerin başında geliyor. VTi'nin ABD versiyonu Si, coupe versiyonla 1999 yılında yollara çıktı. Isuzu'dan alınma 1.7 litre hacimli dizel motor ise Avrupa piyasasında beğeniyle karşılandı.

    > >

    Seri 1998'de küçük bir makyaj operasyonu geçirdi ve

    donanımı zenginleştirildi.

    > >

    2001-2005>>


    2000 yılı sonbaharında görücüye çıkan yedinci nesil Civic'teki en belirgin değişiklikler ön aksta çift salıncak sisteminden vazgeçilip McPherson sistemine dönülmesi ve burnun belirgin bir biçimde kısaltılarak iç mekana daha fazla yer bırakılmasıydı. Teknik açıdan en önemli yenilik Avrupa, ABD ve Japonya'da piyasaya çıkan Hybrid sedan oldu. Hem sedan, hem de HB modelde kullanılan yayaların aldığı darbeyi hafifleten motor kaputu otomobili sınıfında benzersiz yaptı.

    > >

    Aynı model yılında yenilenen Eurocivic neredeyse bir minivanın iç hacmine ulaştı ve bu konuda sınıf lideri oldu. Ülkemizde de üretilen sedan versiyon, uzayan kabin ve tünelsiz, düzayak arka koltuk sırası ile iç hacim konusunda öne çıktı. Avrupa'da satılan 1600cc benzinli motorda kullanılan 3 kademeli VTEC-II sistemi ekonomiye ve düzgün tork dağılımına yönelik olarak tasarlanmıştı ve hem ekonomi, hem de orta devirlerde güçlü çekiş sunuyordu. Bir başka yenilik, grade-logic "akıllı" otomatik şanzıman iniş ve çıkışları algılayabilen gelişmiş elektronik işletim sistemine sahipti. ABD'deki yelpaze 1.7 litre ve 2.0 litre(Si) motorlardan oluşuyordu. IMA adıyla da satılan, şehir içinde 5 litreye kadar düşen tüketim vaat eden 1.3 litre motor hacimli Hybrid versiyon CVT ve düz şanzımanlı olarak Kuzey Amerika ve Avrupa piyasasında yer buldu. İki kapılı HB formundaki Type-R, atmosferik 2000cc ve 200hp gücünde 9000d/d çevirebilen eşsiz motoru ile ülkemizdeki spor otomobil düşkünlerinin göz bebeği oldu. Güvenliğini çarpışma testlerinden aldığı yüksek notlarla kanıtlayan bu nesilde iç mekanda düşürülmüş hissi veren plastik kalitesi kimi kullanıcıdan eleştiri aldı. Ön süspansiyonda kullanılan McPherson sistemi ise kimi hayran tarafından hayal kırıklığı olarak nitelendirildi. Direksiyon sistemi ise değişken servo desteği sayesinde daha güvenli ve tatmin ediciydi.



    Model: '72 1200GL>>

    Uzunluk: 3870mm Genişlik: 1580mm Yükseklik:

    1350mm

    Aks mesafesi: 2200mm

    Ağırlık: 606kg

    Motor: SOHC düz 4 (EB1) 1169cc

    Sıkıştırma: 8.6

    Besleme: Karbüratör

    Güç: 68hp(69ps)/5460rpm

    Tork: 10.2kg-m/5460rpm

    > >

    > >

    Model: '79 1460CX (E-SR)>>



    Uzunluk: 3870mm Genişlik: 1580mm Yükseklik: 1350mm

    Aks mesafesi: 2250mm

    Ağırlık: 780kg

    Engine: SOHC Sıralı-4 (EM) : 1488cc

    Sıkıştırma: 8.8 Besleme: Karbüratör

    Güç: 84hp(85ps)@5460rpm

    Tork: 12.3kg-m@5460rpm

    > >

    > >

    Model: '84 25Si (E-AK)>>

    Uzunluk: 3810mm Genişlik: 1630mm Yükseklik: 1340mm

    Aks mesafesi: 2380mm

    Ağırlık: 815kg

    Engine: SOHC Sıralı-4 (EW) : 1488cc

    Sıkıştırma: 8.7 Besleme: PGM-FI

    Güç: 99hp(100ps)@5800rpm

    Tork: 13.2kg-m@4000rpm

    > >

    > >

    > >

    Model: '88 Si (E-EF3)>>

    Uzunluk: 3965mm Genişlik: 1680mm Yükseklik: 1335mm

    Aks mesafesi: 2460mm

    Ağırlık: 900kg

    Engine: DOHC Sıralı-4 (ZC) : 1590cc

    Sıkıştırma: 9.5 Besleme: PGM-FI

    Güç: 130ps@6800rpm

    Tork: 14.7kg-m@5700rpm

    > >

    > >

    Model: '92 Si-R II (E-EG6)>>

    Uzunluk: 4070mm Genişlik: 1695mm Yükseklik: 1350mm

    Aks mesafesi: 2570mm

    Ağırlık: 1050kg

    Engine: DOHCSıralı-4 (B16A): 1590cc

    Sıkıştırma: 9.5 Besleme: PGM-FI

    Güç: 168hp(170ps)@7800rpm

    Tork: 16.0kg-m@7300rpm

    > >

    Model: '97 Type R (E-EK9)>>

    Uzunluk: 4180mm Genişlik: 1695mm Yükseklik: 1360mm

    Aks mesafesi: 2620mm

    Ağırlık: 1050kg

    Engine: DOHCSıralı-4 (B16B): 1595cc

    Sıkıştırma: 10.8 Besleme: PGM-FI

    Güç: 183hp(185ps)@8200rpm

    Tork: 16.3kg-m@7460rpm

    > >

    Model: '02 SiR (EP) (ABD)>>

    Uzunluk: 4208mm Genişlik: 1695mm Yükseklik: 1440mm

    Aks mesafesi: 2570mm

    Ağırlık: 1249kg

    Engine: DOHC i-VTEC Sıralı-4 (K20A3): 1998cc

    Sıkıştırma: 9.8 Besleme: PGM-FI

    Güç: 160hp(162ps)@6500rpm

    Tork: 18.2kg-m@5000rpm









    Yeni Civic>>

    > >

    Şimdiye kadar hiçbir yeni Civic modelinde tabiri caizse “yer yerinden oynamadı”. Bu durum son nesil Civic’le değişecek gibi. Ülkemizde henüz piyasaya çıkmayan otomobilin hem Avrupa, hem de Amerika versiyonlarına basın yoğun ilgi gösterdi. Tasarımlar üzerine bol spekülasyonlar yapıldı. Üzerinde birleşilen bir konu var ki, o da Honda’nın geleneksel “etliye sütlüye dokunmayan” tasarımdan vazgeçtiği. Bildiğimiz Civic’ler hep sağlamcı, kimsenin yadırgayamayacağı, ergonomik ve çok kısa sürede alışabileceğimiz otomobillerdi. Artık bu durum sona erdi. Her iki model de son derece cesur ve iddialı. Konfor seviyesinde bir sıçrama gözleniyor. Zaten sınıfının en verimlileri olan motor ve şanzımanlar ise daha da verimli motorlarla değiştirilmiş. Fiyat aralığı da teknik donanıma paralel olarak bir miktar yukarı çekilmiş. Yeni Civic’in yollarımızda göründüğü gün herkesin ilgi odağı olacağı belli gibi.

    > >

    Otomobil şimdilik üç ayrı karoser tipiyle üretiliyor. Avrupa pazarı için beş kapılı bir hatchback, Kuzey Amerika pazarı için sedan ve coupe. Bunun yanında sedan gövdeli Civic Hybrid Avrupa’ya da ihrac ediliyor. ABD’nin Motor Trend dergisi yeni Civic’i 2005 yılının otomobili seçti.

    > >

    > >

    Yeni Eurocivic:>>

    > >

    Yeni Civic’in dış tasarımı marka fanatiklerini şaşırtıcı derecede özgün ve çarpıcı. Tasarımcılar eski beş kapılı Civic’in sınıf lideri iç hacmini daraltmadan sportif ve çekici bir görünüm elde etmeyi hedeflemişler ve bunu başarmışlar. Üstelik otomobilin toplam uzunluğu ve aks mesafesi birkaç santim kısalmasına rağmen kabin ve bagaj daha geniş. Eskiden olduğu gibi yine arka koltukta düz bir zemin var. Dış tasarımda üçgen egzoz uçları ve ön sis farları dikkat çekiyor. Arka kapıların küçük camları ve kapı kollarının cam çerçevesine gizlenmesi otomobilin bir coupe olduğu illüzyonunu yaratıyor.

    İki kademeli arka camda silecek olmayışı ilginç. Her ne kadar iki kademeli yapısı silecek ihtiyacını ortadan kaldırıyor diye düşünsek de, gelen şikayetler sonucu kısa süre sonra donanım listesine bir arka silecek eklenecek gibi gözüküyor.

    > >

    Yeni Civic’in kabini bir uçak kokpitini andırıyor. Sedan model daha sade iken hatchback model büyük navigasyon ekranı ile birlikte çok farklı görünüyor. Sol tarafta kocaman kırmızı marş düğmesi dikkat çekiyor. Renkli grafiklere sahip devir göstergesi, sayısal hız göstergesi ve renkli iç aydınlatma kokpiti özgün yapan özelliklerden. Bagaj hacmi yaklaşık 150 litre artarak 485 litreye ulaşmış. Kullanışlı bagaja Jazz’dan bildiğimiz oturak sırası ve sırtlığı katlanabilen arka koltuk eklenince çok değişken bir iç mekan ortaya çıkıyor.

    > >

    Standart güvenlik donanımı çok geniş. Yaya yaralanmalarını azaltan darbe emici motor kaputu, ön ve arka baş hava yastıkları, elektronik denge kontrol sistemi, elektronik fren yardımcısı ve fren gücü dağıtıcısı, arkadan çarpmalarda kamçı etkisini azaltan aktif ön koltuk başlıkları başlangıç modelinde standart olarak geliyor.

    > >

    Konfora dönük donanımda ise direksiyondan kumandalı CD değiştirici, soğutmalı torpido gözü, çift bölgeli otomatik klima, ses komutlu navigasyon sistemi(ülkemizde yok), bluetooth telefon bağlantısı, 17 ve 18 inç alaşım jantlar gibi yenilikler göze çarpıyor.

    > >

    Otomobil Avrupa pazarlarında 1.4 ve 1.8 benzinli, 2.2 dizel motorlarla satışa sunuldu.

    > >

    1.4 82HP/5700 devir, 119Nm/2800 devir>>

    Jazz’dan tanıdık i-DSI(çift bujili, sıralı ateşlemeli) motor. Eski nesildeki 1.4 motordan biraz daha zayıf ve çekmesi gereken ağırlık daha fazla. Zorlamadıkça oldukça atik, fakat performanslı kullanım talebine, özellikle devir isteğine çok iyi karşılık vermiyor. Şehir içi tüketimi 7.8, şehir dışı tüketimi 5 litre dolaylarında.

    > >

    1.8 140HP/6300 devir, 174Nm/4300 devir>>

    Standart 6 ileri vitesle gelen i-VTEC motor her devirde oldukça canlı çekiş sağlamakla birlikte çok titreşimsiz ve gürültüsüz çalışıyor. İ-VTEC sistemi kam profilini eski nesilde olduğu gibi üç kademeli olarak değil, kesintisiz değiştiriyor. Otomobil 1200 kilograma yaklaşan ağırlığıyla 0-100 hızlanmasını 8.9 saniyede tamamlıyor. Hacmine göre başarılı emisyon değerlerine sahip. Şehir içinde 8.4, şehir dışında 5.5 litre ile tutumlulukta 1.6 benzinlilerle yarışan motor, yüksek vergi dilimi nedeniyle Türkiye pazarında yüksek talep görmeyecek.

    > >

    2.2 D 140HP/4000 devir, 340Nm/2000 devir>>

    En güçlü model. İlk olarak Accord’da kullanılan yüksek teknoloji ürünü motor, Accord’daki kadar olmasa da sessizliğiyle basından övgü alıyor. 0-100 hızlanması 8.4 saniye. 1230kg’lık ağırlık ve standart 6 ileri şanzımanla ortalama 5 litre/100km tüketime sahip.




  • Genelde birkaç kelimelik cümlelerle olaylara katılan okyaypay Maşallah destan copy-paste yapmışsın, helal olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ABABA2307

    Genelde birkaç kelimelik cümlelerle olaylara katılan okyaypay Maşallah destan copy-paste yapmışsın, helal olsun

    dh kurucularından. yardım sever arkadaşlar bütün yük omuzlarında
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ABABA2307

    Genelde birkaç kelimelik cümlelerle olaylara katılan okyaypay Maşallah destan copy-paste yapmışsın, helal olsun


    orada bana ait hiçbir kelime yok zaten ;)
  • olsun yinede emeğe saygı lazım diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orda burda farklı özellikler yazılıyor.

    92 EX için bi yerde 90bg başka yerde 130bg yazılıyor

    EX EL Sİ İES modellerinin aralarındaki farklar nedir motor özellikleri donanım ne farkları var?
  • Okyay paragraf altlarında birde ufak resim olaydı tam arvişlik olurdu..

    Bizde '91 GL 1.5 vardı.

    Yanılmıyorsam çift karbüratörlü 91Hp ydi o zamanlar 16V motorlar yeni yeni piyasaya çıkıyordu,boş ağırlığı 905 ya da 910kg dı,akselerasyon 9.4sn ydi..ydi..ydi..ydi..
  • 84-87 yılındaki civic 3,5 ve 4,6lt yakıt tüketiyormuş.vay be.
    civic gün geçtikçe kötüleşmiş
    1,6lt 160hp mi dersin; 3,5lt yakıt tüketimi mi dersin.
  • foto isterük
  •  dünden bugüne civic modelleri
  •  dünden bugüne civic modelleri

     dünden bugüne civic modelleri

     dünden bugüne civic modelleri

     dünden bugüne civic modelleri

     dünden bugüne civic modelleri

     dünden bugüne civic modelleri




  • e eyt cenereyşın nerde.
  •  dünden bugüne civic modelleri




     dünden bugüne civic modelleri


    bende bunlar çıkmadı .
  • bu da sonuncusu

     dünden bugüne civic modelleri
  • 2008....?
  • ben ilk ve 4.nesillerin hastasıyım
    polis akademisinde kullanılan ilk nesil honda ya ezelden beri hayranım
  • bu ilk nesil civiclerden almayı düşünüyorum fakat vtec motor fiyatları ne kadardır nerden bulurum, rollbar atsam bana ne kadara patlar kaporta boya orjinalliği bozulmayacak şekilde bir kaç modifiye yani kısaca böyle bi hale ne kadara gelir bu araç?

     dünden bugüne civic modelleri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.