Şimdi Ara

Makyajlı Hyundai Elantra Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz ay Yeni KONA’nın tanıtımını yaparak B-SUV segmentinde tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai Assan, şimdi de sedan otomobil tutkunları ve aileler için makyajlı Hyundai Elantra'yı Türkiye’de satışa sundu. Yeni Hyundai Elantra fiyatı 1.395.000 TL'den başlıyor.



    Hyundai Elantra fiyat listesi 💸 (Ağustos 2023)
    Versiyon Fiyat
    1.6 MPi Prime CVT Benzin Otomatik 1.395.000 TL
    1.6 MPi Elite CVT Benzin Otomatik 1.580.000 TL


    Yeni Hyundai Elantra, özellikleriyle neler sunuyor❓



    Makyajlı Hyundai Elantra, şık tasarım özellikleri ve ayrıştırıcı görünüşüyle segmentinin en dikkat çekici üyelerinden biri haline geldi. Sportif çizgilere sahip aracın Türkiye’deki hedefi, sportif ve farklı bir tasarıma sahip sedan araç isteyenlere üst düzey rahatlık sunmak. Bu amaçla hazırlanan otomobilde sert geçişler ve keskin hatlar bulunuyor. Aynı zamanda matematiksel kavramlara da dayanan bu özel tasarım, gelişmiş bir dijital tasarım teknolojisi. Parametrik Dinamik tasarımı basitçe tanımlamak için; tek bir noktada üç çizginin buluşması denilebilir.




    Araç üzerinde üç ana hat bulunurken, özellikle kapılarda ve arka çamurluklarda yer alan sert geçişler, aracın tüm dinamizmini ön plana çıkarıyor. Yenilikçi bir ön görünüme sahip olan otomobil, makyajlı versiyonda daha fazla dikkat çekiyor ve segmentindeki geleneksel tasarımlardan farklı yapıda bir duruş sergiliyor. Bu haliyle kullanıcısıyla arasında güçlü bir bağ oluşturuyor. Geniş hava girişlerine sahip yeni tampon, krom eklentili ızgara ve yatay olarak karşımıza çıkan projeksiyon tipi LED MFR farlar, otomobilin olduğundan daha geniş görünmesini sağlıyor.



    Önden arkaya doğru uzanan sert geçişler ise tekrar ön kapılarda birleşmeye başlıyor. Arka taraftaki uzunlamasına konumlandırılan stop lambalar ise sağ ve sol tarafta gövdeye doğru uzanmaya başlıyor. H şeklinde bir form sunan arka far tasarımı, yenilenen arka tamponla beraber muhteşem bir uyum içinde. Siyah ve gri renkli plastik eklentilerle sportiflik artarken dört kapılı bir coupe esintileri de yakalanıyor.



     



    Konforlu ve gösterişli iç mekan




    Sürücü odaklı kokpit, sürüş hissiyatını ve heyecanını zirveye taşırken sadelikle gelen zariflik de bir diğer önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Makyajlı Elantra, daha fazla yumuşak malzeme ilavesiyle kalite algısını da zirveye taşıyor. Sportif direksiyon simidi ve dijital ekrandan oluşan göstergeler de bu geliştirilmiş yapıyı destekliyor. Yani; dışarda olduğu gibi kokpitteki şıklık da Elantra’nın rakiplerinden daha cüretkar olmasını sağlıyor. Birbirine uyumlu bir şekilde bağlanmış 10,25 inçlik iki ekrandan oluşan geniş bilgi ekranı ve gösterge, otomobilin vaat ettiği konfor düzeyini artırıyor. Elantra’nın sürücü koltuğundayken otomobili saatlerce kullanmak için hissedilmesi gereken tüm duygular, yeni estetik çizgilerle birleşiyor.



    Ayrıca Bkz.Makyajlı Mercedes EQA ve EQB tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



    Hyundai Elantra, tasarımı ve estetik iç mekanıyla C sedan segmentinde fark yaratırken aynı zamanda 474 litrelik bagaj hacmiyle de ailelerin geniş yükleme alanı ihtiyacını da rahatlıkla karşılıyor. Arka sıradaki diz mesafesi de yine bir önceki modele göre 58 mm daha fazla. Yani rahat bir yolculuk için toplam 964 mm’lik bir değer sunuyor. Yeni Elantra’nın uzunluğu ise makyajlı versiyonda 60 mm artıyor ve 4.710 mm’ye ulaşıyor.



    Motor



    Kullanıcısına farklı deneyimler sunabilen otomobil, 123 beygirlik 1.6 litre benzinli atmosferik motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. CVT şanzımanla kombine edilen bu ünite, yakıt ekonomisi ve optimum verimlilik için ideal.



    İki farklı donanım seçeneği




    Türkiye’de “Prime” ve “Elite” olmak üzere iki farklı donanım seviyesiyle satılan otomobilde LED MFR ön farlar, LED gündüz sürüş lambaları, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, akıllı hız limitleme asistanı, yeni tip anahtar, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, Android Auto ve Apple Car Play, C tipi USB bağlantıları, otomatik klima, arka havalandırma, yağmur sensörü, ön çarpışma önleme asistanı, ön ve arka park sensörü, geri görüş kamerası, şeritte kalma ve takip uyarı sistemi, sürücü-yolcu-yan-perde hava yastıkları ve 10.25 inç bilgi ekranı, yenilenen Elantra’nın en önemli donanımlarını oluşturuyor.



    Elite donanım paketinde, dur-kalk özellikli akıllı hız sabitleme sistemi, uzunlanmasına yerleştirilen H formundaki LED arka lambalar, açılabilir tavan, elektronik park freni, kablosuz şarj sistemi, elektrokrom iç dikiz ayna, deri döşeme, elektrikli ve ısıtmalı ön koltuklar standart olarak sunulmaktadır. Tam 9 farklı gövde rengiyle gelen yeni Elantra’daki “Ekotronik Gri”, “Meta Mavi” ve “Derin Kırmızı” ise makyajlı modelde ilk kez sunuluyor.









  • Arabanın tasarımı lunaparktaki oyuncaklara benziyor.

    İstedikleri paraya golfün üst versiyonları, cupra, ateca, 408 gibi araçlar var.

    1.5 milyon para verip, aracın garantisini yakıp, sağını solunu deldirip, mütemadiyen lpg ayarı ile uğraşmak isteyip senede 15-20 bin tl kar etmek isteyen insanlar olduğunu düşünmekte güzel.

    Bu insanların sayısını yollardaki elentra görme sıklığımızdan anlıyoruz zaten.
  • Son kasanın tasarımı berbat oldu.en yakışıklısı 2016-2018 arası.

    Makyajlı Hyundai Elantra Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 25 Ağustos 2023; 12:3:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O fiyatı hakedecek araç değil...

  • Herşey iyi ama bu motorlar işleri zor. Keşke turbo motorla da gelseydi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hyundai'nin bu araca Tucson da ki özeni göstermediği belli . Bu arada içi resimlerden bile kalitesiz duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nirvana333 kullanıcısına yanıt

    Hocam sen de zırt pırt aracini övüp durma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferik araba mı olur ya ? Hangi devirdeyiz ? 1.5 M TL isteniyor araca ama turbo yok.Neden ?

  • Atmosferik 1.6 araba 😂😂😂😂 ben yokuşlardan sonra atmosferik arabaya tövbe ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atmosferik+ CVT + 1.5 milyon= Bu çocuk okumaz

  • 1.4 milyon tl ve araçta turbo yok.
    fıkra herhalde.

    lpg'ye uyumlu olur bu haliyle. ama saçma bence. yıl 2023.

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Elantra ile 6 yıl geçirdim.çok memnundum.hep iyiki almışım dedim.normal bakımı dışında en ufak bi sorun çıkarmadı.elbette öveceğim.şimdi elantrayı sattım sportage aldım.artık sportageyi öveceğimMakyajlı Hyundai Elantra Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın tasarımı lunaparktaki oyuncaklara benziyor.

    İstedikleri paraya golfün üst versiyonları, cupra, ateca, 408 gibi araçlar var.

    1.5 milyon para verip, aracın garantisini yakıp, sağını solunu deldirip, mütemadiyen lpg ayarı ile uğraşmak isteyip senede 15-20 bin tl kar etmek isteyen insanlar olduğunu düşünmekte güzel.

    Bu insanların sayısını yollardaki elentra görme sıklığımızdan anlıyoruz zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savascantek kullanıcısına yanıt
    Hedef kitlesi başka yalnız.

  • KIA'dan sonra Hyundai'de benzer bir hamle yapmış, herhalde sedan segmentindeki rekabetten çekindikleri için olacak ki bazı pazarlara bir üst sedan gelmiyor olanı allayıp pullayıp tekrardan piyasaya sunuyorlar.

    Öncelikle hedef kitlesi burada yazıp çizen %95'lik kesim değil bunu anlayıp sonra yorum yazmak lazım, kendi segmentinde iyi bir araç toplamda sorunsuz vb artıları fazla.

    Tabi 1.5milyon olması da Hyundai TR'nin azizliği başka bir şey değil, muhtemelen segmentine bakılırsa toplamda daha iyi durumda olduğundan fiyatta belirleyici olmuştur eminim.

    Mevzu aslında Hyundai'in 1. amacı ticari kullanıma uygun az sorun çıkartan parçası servisi vb diğer masraf kapılarından az gideri olan bir seriyi güncellemiş olması hepsi bu.
    Geçen yıl nasıl ki bize hitap etmiyordu hala etmiyor :) değişen şey sadece makyaj hepsi bu.

    Atmosferik olması sorunsuz motoru olduğu gerçeğini değiştirmez, bayırda tıkanması tatavası neye göre kime göre sorusuyla çatışır durur uzar gider, 3 kuruşa beş köfte olmaz.

    Şahsen grubun bu segmentte araçlarında en azından Ceed/Xceed üzerindeki turbo 1.5 motora geçmesini bekliyordum bu kötü oldu, Netice de benim gibi müşterileri kaçırmış oldular. Bize de siz bilirsiniz hacım demek düşüyor.

    Bayırda tıkanmasın diyenler eller cebe turbolu bir motoru olan araç bakmaya lütfen.





  • Octavianın fiyatı bu koreli ve japon c sedanların yanında bedava kalıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Tek satır postumdan nasıl bu segmentasyon varsayımı yaptığınızı anlayamadım. Bana da hedef kitlesi DonanımHaber değil de, TR pazarı gibi gelmişti.



    Atmosferik+CVT+ 1,5milyon = Bu çocuk okumaz



    Madem eksik ve hatalı anlatmışım , bir tık açayım;


    belirtmiş olduğum parametrelerden sadece sonuncusunu değiştirebilirler. Fiyat konumlandırması "hunharca" rekabetçi hale gelirse düşünülebilir ve ilk iki vasatlık göz ardı edilebilir.


    akıl dışı vergiler yüzünden hiçbir araç parasını hak etmiyor bununla birlikte o fiyat skalasında daha iyi opsiyonlar var.


    ben yeni aldığım araçla 1 milyon km'yi devireceğim diye yola çıkan müşteri atmosferik benzinli tercih edebilir, o noktada da Toyota bakarsın, Subaru bakarsın, çünkü aracın motor haricindeki kısımlarının da aynı ömür, kalite ve sorunsuzluk çizgisini koruyabilmesi gerekir.


    Şöyle bir senaryo olsun;

    Diyelim ki çoluk çocuk bir deli tur yapacaksınız .Taa İran Afganistan Pakistan ,Hindistan , Çin turu yapıp geleceksiniz. Ve araç olarak sadece üç berbat alternatifiniz var.


    -Araçların tümü 1,6 Lt benzinli, atmosferik- CVT ve hepsi de 20 yaşında olsun


    -Hyundai Elentra 850 bin km de

    -Toyota Corolla 950 bin km de

    -Subaru XV 1,300 bin km de( varsayalım ki bu da 4 çeker değil)


    Siz olsanız ben hyundai seçerdim diyorsanız bu fiyata bu arabayı kaçırmayın, müşteri olarak sizi arıyorlar zaten.


    Dilerim kimseyi incitmeden ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Bu araç sizi A noktasında B noktası makul sürede götürmeyi teklif ediyor. Ne var ki, ortalık bunu zaten yapan bir dolu marka-modelle dolu. Neden daha çok ödemem gerekiyor sorusunun cevabı "bana göre" yok. Dizaynını çok beğenenler alır , ona da kimse bir şey diyemez , ama onun haricinde bu model fiyat ikilisi diğer lokal üreticilerden dayak yer.


    Selamlar





  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Bunlardaki donanım octaviada olsa fiyatı 1800ü geçer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çöp.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Şu aracın motor-şanzımanıyla ve benzer donanımında yapsalar yeter. Diğerleri benim için birşey vaadetmiyor



    Makyajlı Hyundai Elantra Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Motor şanzıman farkına tercih ederim uygun ya da donanımlı olmasını. Hızla işim yok. Her yer radar. 1.6 atmosferik cvt benim kullanıma göre gayet akıcı ve konforlu. Forumda atmosferik sevmiyorlar tabii.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.