Şimdi Ara

DÜN ASUS N550JV-CN240H MODELİNİ ALDIM. İZLENİMLERİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
1
Favori
13.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: exxema

asus n550 kronik sorunu mu var acaba bilmiyorum ama forumda takip edıyorum ses ve ısı şikayeti cok var sanki...
    aklım lenovo Y510p modelinde i7 4700MQ işlemci ve geforce 750M SLI yada Geforce 755M SLI ekran kartlarını kullanıyor ki 750M den daha iyi bu ekran kartları.
    fiyatıda 2.600tL. işlemcide de bir tık asus daha iyi napsam bilemedim cpu ve gpu değerlerini gosteren resimler paylaşabilirmisiniz rica etsem

Hangi pc sli kullanıyor ?
  • ufuk_rc U kullanıcısına yanıt
    cpu sıcaklığını ölçebileceğim iyi bir program önerebilirmisiniz.
  • hocam yazılım konusunda cok iyi deyilim malesef. başka arkadaşlar umarım yardımcı olurlar....
  • Uzun bir arada sonra Yeni Asus N550JV kavuştum. Geçenlerde PC kapağının tam oturmadığını fark ettim. Çok dikkatlice bakılırsa fark edilebiliyordu. Asus teknik servisine gönderdim. 10. iş gününde değişim raporu gönderdi. Mağazadan yeni PC yi aldım.Asus yetkili servis yine şaşırtmadı beni:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King3455 -- 20 Ocak 2014; 22:58:30 >
  • Ben de başlıktaki modeli aldım ve HDD'den gelen cızırtıyı duyunca tepem attı. Biraz daha araştırma yaptım Travelstar denen marka HDD kullanılmış. Halbuki babamın 1200 liralık Acer'da Toshiba marka HDD var ve hiç ses gelmiyor. Daha düşük fiyatlı laptoplara baktım teker teker ve onlarda da WD veya Hitachi gibi markalar vardı. Ayrıca Bluray sürücü kapağı sanki yamuk takılmış gibiydi. Asus baya özensiz davranmış. Az para da değil YAZIK!!! Geri iade ettim cihazı ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_rc

3defa ürün değiştirmiş biri olarak söylüyorum. gördüğüm ürünlerin ikisinde cızırtı varken diger ikisinde yokdu.... ve sunuda ileteyim bu 4 ürünün biride her seyi ile 4x4 lük cıksa dişimi kıracam...

1. ürün= ekran konsola tam ortalanmamıştı.

2. ürün= harddiskten cızırtı + tacpet boşluklu + f3 tusu yan duruyor ve tam basmıyordu. (ekranı tam ortalanmış gördüğüm tek cihazdı)

3. ürün=ekran birinci modeldeki gibi konsola tam ortalanmamıştı. ki ilk cihazı geri verme sebebimde buydu. + tacpedin yarıdan altı tıkırtı yapıyordu.

4. ürün= ekranı 1.ve 3. makinaya oranla daha iyi ortalanmıştı. tacpedin her bölgesi en tok ses veren makinaydı, tek sorunu harddiskten cızırtı gelmesi. 2. ürüne oranla cok cok az ses geliyor ve daha seyrek. ikinci ürün gibi rahatsız edici bir tonda olmadıgı için ve ilerde ssd takacağım için artık tamam diyorum...

beyler alacanız ürünü didik didik edin... her ne kadar fabrikasyon üretim olsalarda bir cihaz bir digerini tutmuyor...

ben bu parayı her seyi ile 4x4 lük calışan cihaz almak için ödüyorum... dün son değişim sırasında personelden biri baya bi köpürdü... bu tavırı gördükten sonra tüketiçi hakları mahkemesine başvuracam. bu ürünlerin hepsinin seri numaraları elimde mevcut. temkini elden bırakmamak adına her birinin sorununa ilişkin resim ve videoda cektim...

sonucda 240h gibi bir makinayi almaya niyetlenen mutlaka forum sitelerine göz atıyor. bütün forum sitelerinden o ürünlerin seri numaralarını ve satıldığı bölgeyi söylesem; asla bu ürünleri satamayacaklarınıda biliyorum...

helal olsun hocam sizden korkulur valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 gun sonra hay ben bu bilgisayarda emegi gecen tum muhendislerin diyerek gelmessin umarim gule gule kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saolun arkadaşlar.

bu arada almış oldugum son (4.) ürünün kulaklık jakının tam çalışmadıgını farkettim... kulaklık cakını tam takıyosunuz ses yok. 1.5 mm filan geri cekiyosunuz ses gelmeye başlıyor. 30 gün süremin dolmasına 6 gün kaldı. ve iş yerinde cok yogunum. ne mahkemeye başvuracak vakit bulabiliyorum nede garantiye gönderip 10 gün beklemeyi göze alabiliyor. su an için kulaklık filan bağlamayacağım için garantiye gönderme olayını erteliyorum...

unutmadan eklim tachpad ı bir türlü fn+9 ile kapatmayı başaramamıştım... bir sürü yazılım güncellemsi yaptım yine olmadı. en sonunda biosu kulanmayı ögrenip ordan kapadım :D

simdi düşünüyorumda 3000tl verdim. taçhpadi hagla tek tusla kapayamıyorum + hartdisten cok az cızırtı + kullaklık girişi sorunlu + ve ekran tam ortalanmamış bir makina.... unutmadan e tusu da yan duruyordu onuda sinirlendim isterse bütün garanti yansın diyip tusu söktümde öyle düzelttim... mekanik hastasıyımdır. allahtan yazılımdan cok fazla anlamıyorum. arkadaşlar yorumlarda iyi demişler kullanıyoruz işte... asus kalite anlamında beklentimin cok altında cıktı...

yine diyorum 4 tane ürün gördüm bir taneside her şeyi ile kusursuz cıkmadı... nasil bir fabrikasyon olayı bu anlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_rc -- 24 Ocak 2014; 10:38:05 >

• Kardeşim bu PC yi benim kadar kimsenin incelediğini düşünmüyorum. Asus N550JV PC si F/P açısından en iyi bilgisayar olduğunu düşünüyorum. Bu PC de muazzam bir mühendislik var . Örneğin bu Fan sistemini bu fiyatta hangi bilgisayarda bulabilirsin?. Bir Pc de en önemli sistem Fan sistemdir. Yani soğutma sistemi desek daha doğru olur. Hatalı bir fan sistemi işlemciye oradan da ana karta zarar verir.
    2 ay öne bende bu PC aldım. 40 GÜN sonra menteşe kısmınında bir çerçevenin açıldığını gördüm. Fakat Çok az açılma (1 mm den de az ) . Zaten 40 gün sonra farkedebildim. Teknik servisi aradım gönderin yardımcı oluruz dediler. PC yi gönderdim bu çok az açılma için değişim raporu gönderdiler. Bunu hizmeti yapan bir teknik servisi karalamak veya kötülemek doğru olmadığını düşünüyorum. Bir haftadır yeni PC yi kullanıyorum. Tüm testleri uyguladım Maşallah tamamen kusursuz. ASUS N550JV kusursuz derim . Şuan dünyada en çok tutulan ve şaşırtan PC , bu PC .!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King3455 -- 24 Ocak 2014; 18:24:47 >

• hayırlı olsun ama f/p olarak msi ge 60 70 20 e modellerı cok daha ıyıler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

hayırlı olsun ama f/p olarak msi ge 60 70 20 e modellerı cok daha ıyıler.

İyi de kardeşim design açısından bakarsan asus N550JV msi ge60 70 den çok önde . Ama donanım olarak Asus n550JV ile yarışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrik_Mühendisi

quote:

İyi de kardeşim design açısından bakarsan asus N550JV msi ge60 70 den çok önde . Ama donanım olarak Asus n550JV ile yarışır.

design derken tasarım açısından mı demek istediniz hocam ? Donaım olarak msi ge 60 veya ge 70 fp olarak alınacak en ıyı notebooklardan bende ıkısı arasında kalmıstım, fakat arastırdım asustan vazgectım.

hdd yavas, ssd yok, ekran kartı 750m msi her acıdan daha ıyı tasarımıda kısıden kısıye degısır bencede asus daha gzl ama msi de kötü değil.
  • quote:

quote:

quote:

design derken tasarım açısından mı demek istediniz hocam ? Donaım olarak msi ge 60 veya ge 70 fp olarak alınacak en ıyı notebooklardan bende ıkısı arasında kalmıstım, fakat arastırdım asustan vazgectım.

hdd yavas, ssd yok, ekran kartı 750m msi her acıdan daha ıyı tasarımıda kısıden kısıye degısır bencede asus daha gzl ama msi de kötü değil.

Aynen kardeşim tasarım dediğin gibi biraz göreceli. En son Msi ile Asus arasına kaldım. Asus daha şık geldi. :))) MSı GE 60 70 de donanım olarak da çok iyiler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen kardeşim tasarım dediğin gibi biraz göreceli. En son Msi ile Asus arasına kaldım. Asus daha şık geldi. :))) MSı GE 60 70 de donanım olarak da çok iyiler

Aynen hocam, hayırlı olsun gerçekten şık ben oyun amaçlı kullanıcagım ıcın tasarımı 2. plana atmak zorunda kaldım.

hem donanım hemde tasarım olarak razer blade pro dıye bır notebook var ama turkıyede yok ve yurt dısındada cok pahalı ama gerçekten yapmışlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen hocam, hayırlı olsun gerçekten şık ben oyun amaçlı kullanıcagım ıcın tasarımı 2. plana atmak zorunda kaldım.

hem donanım hemde tasarım olarak razer blade pro dıye bır notebook var ama turkıyede yok ve yurt dısındada cok pahalı ama gerçekten yapmışlar

Senin de hayırlı olsun. Evet bunu duymuştum. Sağlam PC diye biliyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim, henüz alamadım ge 70 ile gs 70 arasında kaldım hocam, hayırlısıyla bırısını alıcam.

• Merhaba laptoptan cızırtı filan gibi bir ses geliyor mu? ben de inşaat mühendisliği okuyorum. lenovo y510p ile bu laptop aresında kaldım aydınlatırsan sevinirim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim, henüz alamadım ge 70 ile gs 70 arasında kaldım hocam, hayırlısıyla bırısını alıcam.

ikisi de iyi PC dir. Hayırlısı olur inş

• hocam asusa karşı bir art niyetim yok. bende sizler gibi büyük bir heycanla aldım bu pc yi.

hocam ben model araçlarla ugracıyorum. bundan dolayı mekanik konusunda aşırı hassasım... hocam 4 tane ürün gördüm her birinde karşılaştıgım mekanik sorunları dile getirmiştim. bu makinaların ayrı ayrı cekilmiş video ve fotorafları var...

pc nin sogutma siteminin gercekten iyi calışıyor olmasını taktir ediyorum... ve buna benzer bir sürü takdir ettiğim yönü var. sadece biz sıfır ürün alırken fabrikanın standartlarına en uygun cihazı almak hepimizin hakkı deyilmi. işte bu yüzden asus beni şasırttı diyorum...

a)seri içinde hartdiski cızırtısız calışan ürünler varken neden cızırtılı bir ürün almak istesin müşteri...
    b)Ve yine seri içinde tochpad i tamamen tok ses veren cihaz varken neden tıngır tıngır ses cıkaran bir makine alalım.
    c)seri içinde kulaklık jakı adam gibi calısan makine varken neden kulaklık jakını 1.5 mm geri cekerek calıştırabilecegimiz pc alalım...
    d)ekranı her taraftan simetrik ortalanmış makina varken (ki gördüm) neden bir tarafa dayandırılmış ekrana sayip makina alalım...
    e)seri içinde tus lardan biri bariz yan duruyor ve basmıyorken neden klavyesi tam basan bir makina almayalım.

takdir ettiğimiz yönlerin yanı sıra yukarda saydıgım sorunların hiçbiri olmayan bir cihaz için aslında para ödemiyormuyuz.. bütün arkadaşların beklentileri bu yönde deyilmi. bu sonunların hiç birinin olmadıgı aynı seri içinde bir makina yokmu. yoksa bu nasıl bir fabrikasyondur...birinde yok digerinde var.... elektironik sans işi derler ya.... 3000tl verip şansa yazı turamı atılırmış...

hocam tus yan durup basmaz iken ben buna nasıl düz diyebilirim. yada cızırtı geliyorken ses yok nasıl diyebilirim. yada kulaklık jakı tam oturdugunda ses gelmiyorsa nasıl ses geliyor diyebilirim...
    en kusursuz olanı almak hakkımız deyilmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_rc -- 27 Ocak 2014; 14:12:31 >

• Merhaba,

asus n550jv-cn127 modelini cumartesi akşamı aldım. Gayet güzel bir makina ama harddiskinden ses geliyor. 2013 - 2014 yılında hala ses çıkaran harddisk kullanmak hemde orta-üst seviye bir makinada bunu yapmak çok saçma. Onun dışında tuşlarda veya ekran yapısında bir sıkıntı göremedim. Can sıkıcı faktörler hiç şüphesiz. Benim planım SSD disk almak olduğu için hdd sesi önemli değil ama gene de 3000 TL verilen bir makinada bu çok can sıkıcı. Ayrıca Windows 8.1 de Bluetooth çalışmıyor. Gerçi bu yazılımsal bir saçmalık ama unutmamak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.