Şimdi Ara

DÜN ASUS N550JV-CN240H MODELİNİ ALDIM. İZLENİMLERİM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
13.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ekran konusuna değinmek istiyorum. bilgisayarıma göz yormayan daha kaliteli panel takabilirmiyim sorusundan hareketle araştırma yaptım.

başlıca panel üretici markalar: auo- lg -cmo -cpt- samsung
    başlıca led aydınlatma tipleri : tam sıralı led - kenar aydınlatmalı led - RGB led
    başlıca panel tipleri: tn / ahva / ıps / VA / S-IPS / H-IPS / E-IPS / Süper PLS / AH-IPS / ....

http://www.tftcentral.co.uk/articles/laptop_panel_parts.htm

15.6 boyutunda ve 1920x1080 cözünürlükde ve göz sağlığı için mat ekran olayına bakıldığında parmakla sayılacak kadar az panel var.

tn panellerinde üzerini direk çiziyoruz. IPS nin farklı varyasyonlarını (S-IPS / H-IPS / E-IPS) piyasada bulmak bir hayli zor. geriye pekde seçenek kalmıyor.

1)auo nun ahva sını ayrı tutuyorum... bizzat görüp kullanmak isterdim.

2)lg markasının IPS serileri içinde AH IPS modeli en gelişmiş olanı. ve göz için 3 kat film tabakası kullanıyor.

3)samsungun super PLS si ise linkte yok. fakat lg nin ıps sine rakip olarak geliştirildiği aşikar.

lg AH-IPS ve samsung super PLS ekranlarınınnın ikisinide kullanma fırsatım oldu. tepkime ve canlılık olarak süper IPS bir tık öndeyken. gözü yormaması konusunda LGnin AH-IPS bir tık önde diyebilirim.

asus n 550jv-cn240h lg nin AH-IPS ni (LP156WF4-SPB1) kullanıyor. göz saglığı için yapmış oldugum bu araştırmada; aslında cihaza takılabilecek en iyi panellerden birinin takıldığını farkettim.

tabi araştırırken farklı şeylerde öğreniyor insan. mesela AUO markasının AHVA paneli ile LG markasının AH-IPS (RGB aydınlatmalı HP DreamColor) panelinide görmek isterdim acıkcası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_rc -- 22 Ekim 2014; 12:34:00 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.