Şimdi Ara

dublex ev için yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
33.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dublex ev almayı planyoruz. bu tip evde oturanlar varsa alırken nelere dikkat etmeliyiz + - yönleri nelerdir
    mesela normal apartman dairesine göre yazı - kışı ne kadar fark ediyor

birde merkezi ısıtmalı ev mantıklımıdır ?

bilgi verebilecek arkadaşlar varmıdır

Orijinalden alıntı: barhonda1
    arkadaşlar
    dublex ev almayı planyoruz. bu tip evde oturanlar varsa alırken nelere dikkat etmeliyiz + - yönleri nelerdir
    mesela normal apartman dairesine göre yazı - kışı ne kadar fark ediyor

birde merkezi ısıtmalı ev mantıklımıdır ?

bilgi verebilecek arkadaşlar varmıdır

Kesinlikle evin uç noktalarında ki ısınmaya dikkat edin. Güney cephe olması sizin lehinize olacaktır.
    +kullanacak bir sürü oda var rahattir.
    +normal evden dublexe çıkınca ferahlik gelir.
    Pozitif yönlerı sana bağlı ama negatif yönleri
    - ısıtmak zordur(pahalı)
    - ADSL sinyalleri bazı yerinde çok zayiftir.
    - aidat,elektrik,temizlik giderleri pahalidir.
    - boya badana giderleri pahalidir.
    - merdivenlerin duruşuna dikkat edilmeli kazalar olabiliyor.
    Alınacaksa yeni bir daire alınmalıdır bence şayet 2.el ise çatı akması çatlak patlak gibi durumlar arastirilmalidir.asansorlu binayı tercih edin bence şimdiden hayırlı olsun.

• bilgi için teşekkür ederim
    düşündüğüm evde ısıtma merkezi sistemmiş ama ödemeyi nasıl alıyorlar bilmiyorum araştırıcam
  • Apartman dairesine göre rahat olacağı kesin ama terastan dolayı yaz kış yalıtım sorunu yaşarsınız, merkezi sistemli ısıtma için kullanışlı değildir, eğer yalıtımı yoksa veya yeterli değilse yalıtım yaptırmak gerekir ki bayağı masraf olur bunlar. mhmt'in de söylediği gibi merdivenler döner merdivense tehlikeli olabiliyor. Bizim evimiz müstakil, merdivenler ahşap ve basamak uçlarında kaydırmaz bant var, sıkıntı olmuyor. Bazen basamakları ikişer ikişer inerken düşme tehlikesi atlatıyor olsam da Allah'a şükür bugüne kadar düşmedim.

Orijinalden alıntı: tahrikk

Apartman dairesine göre rahat olacağı kesin ama terastan dolayı yaz kış yalıtım sorunu yaşarsınız, merkezi sistemli ısıtma için kullanışlı değildir, eğer yalıtımı yoksa veya yeterli değilse yalıtım yaptırmak gerekir ki bayağı masraf olur bunlar. mhmt'in de söylediği gibi merdivenler döner merdivense tehlikeli olabiliyor. Bizim evimiz müstakil, merdivenler ahşap ve basamak uçlarında kaydırmaz bant var, sıkıntı olmuyor. Bazen basamakları ikişer ikişer inerken düşme tehlikesi atlatıyor olsam da Allah'a şükür bugüne kadar düşmedim.

teşekkür ederim
    anladığım kadarıyla merdivene dikkat etmemiz gerekli ve masrafları fazla ama en önemlisi çatı ve yalıtım .

• Çatı dublex mi yoksa normal daire üzeri dublex mi bunlar önemli fark. Çatı dublex ise genelde üstte teras banyo ve 1-2 oda olur. Mutfaklı olanı çok azdır ve ayrı girişi yoktur. Yani özetle ayrı daire olarak kullanılmaz. Normal dublex ise ayrı girişi ve mutfağı ekstradan olabilir.

Merkezi sistemle ısınan bir binaysa ve dublexin her iki katında da ısıtma bu şekildeyse haliyle 2 kat aidat vereceksiniz. Ben terası kapadım kullanmıyorum derseniz bile apartman sakinleri sizden iki kat aidat isteyebilirler. Güney cephe olması denildiği üzere iyi olur. Üst kat çatı dublex ise uyduruktan kapatılmış bir çatı ve izolasyon olmadığından emin olun. Bunun dışında elektrik su sarfiyatında değişiklik olmaz, boya badana masrafları da kullanımla alakalı olduğundan kişiye göre farklılık gösterir.

İster dublex ister normal, dairede yalıtım önemli. Özellikle teras katı güneşten ve soğuktan en fazla etkilenen dairedir. Bu nedenle yalıtımsız bir daireyse yalıtım masraflarınızı da hesaplayın

• quote:

Orijinalden alıntı: metulen

Çatı dublex mi yoksa normal daire üzeri dublex mi bunlar önemli fark. Çatı dublex ise genelde üstte teras banyo ve 1-2 oda olur. Mutfaklı olanı çok azdır ve ayrı girişi yoktur. Yani özetle ayrı daire olarak kullanılmaz. Normal dublex ise ayrı girişi ve mutfağı ekstradan olabilir.

Merkezi sistemle ısınan bir binaysa ve dublexin her iki katında da ısıtma bu şekildeyse haliyle 2 kat aidat vereceksiniz. Ben terası kapadım kullanmıyorum derseniz bile apartman sakinleri sizden iki kat aidat isteyebilirler. Güney cephe olması denildiği üzere iyi olur. Üst kat çatı dublex ise uyduruktan kapatılmış bir çatı ve izolasyon olmadığından emin olun. Bunun dışında elektrik su sarfiyatında değişiklik olmaz, boya badana masrafları da kullanımla alakalı olduğundan kişiye göre farklılık gösterir.

İster dublex ister normal, dairede yalıtım önemli. Özellikle teras katı güneşten ve soğuktan en fazla etkilenen dairedir. Bu nedenle yalıtımsız bir daireyse yalıtım masraflarınızı da hesaplayın

düşündüğüm ev çatı dublex
    bir çoğunun özellikleri aynı dediğiniz gibi ya 1 oda eksik yada mutfak yok. Merkezi ısıtma işi de umarım tek kat içindir yoksa oldukça maliyetli olucak

Emlakçıdan araştırmak ve kredi işlemleri için tapunun fotokopisini istedik. Fotokopiyi vermek için kapora alıyorlarmış böyle bişey varmı acaba yani sistem böylemi işliyor bilgisi olan varmı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evin satışında kusur bulunmuyorsa kapora isteyebilirler. Ama satışta kusur olmayacağının garantisi olmalı. Siz kendiniz emin olmadıktan sonra kapora vermeyin.

Eyüpte ev almaya çalışan bir arkadaş 1500tl kapora yaktı. Ev sıfırdı ve sorunsuz deniyordu, kapora verildi ama belediye evin henüz kat mülkiyet tapusunun verilmediğini söylemiş. Sanırım proje onayı alınmamış. Arkadaşta bu işlerle uğraşmak istemediğini söyleyip kaporasını geri istedi. alıyorsan al almıyorsan uğraştırma diyip kaporayı vermemiş ev sahibi. haliyle parası yandı, kavgalık oldu vs. Sonuçta ev bu biyere kaçmaz. En kötü ev sahibini de yanınıza alın bir gün. Bir kaç saat içerisinde bu dediğiniz işleri beraber halledebilirsiniz. Bu teklifinize yanaşmıyorsa emin olun ileride bir sorun çıkarsa o kişi size hayatta yardımcı olmaz, aksine işleri daha da yokuşa sürebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metulen

Evin satışında kusur bulunmuyorsa kapora isteyebilirler. Ama satışta kusur olmayacağının garantisi olmalı. Siz kendiniz emin olmadıktan sonra kapora vermeyin.

Eyüpte ev almaya çalışan bir arkadaş 1500tl kapora yaktı. Ev sıfırdı ve sorunsuz deniyordu, kapora verildi ama belediye evin henüz kat mülkiyet tapusunun verilmediğini söylemiş. Sanırım proje onayı alınmamış. Arkadaşta bu işlerle uğraşmak istemediğini söyleyip kaporasını geri istedi. alıyorsan al almıyorsan uğraştırma diyip kaporayı vermemiş ev sahibi. haliyle parası yandı, kavgalık oldu vs. Sonuçta ev bu biyere kaçmaz. En kötü ev sahibini de yanınıza alın bir gün. Bir kaç saat içerisinde bu dediğiniz işleri beraber halledebilirsiniz. Bu teklifinize yanaşmıyorsa emin olun ileride bir sorun çıkarsa o kişi size hayatta yardımcı olmaz, aksine işleri daha da yokuşa sürebilir.

teşekkür ederim hocam
    biz tamam demedikten sonra kapora vermek çok saçma

@1. Selim
    2 klima = fatura

• müstakilse - sisi yoktur yalıtımı iyiyse ısınma soğutma problemi yaşarsınız hele ki doğalgaz varsa demeyin kefinize ,

dublex ev geniştir ferahtır bahçesi de bahçeyi sevenlere keyif verir,

şuan mesela dışardan 10 derece daha soğukta oturuyorum evin içinde, yani yalıtımı iyiyse ısınma soğutma sorunu olmuyor.

apartmana göre sonsuz özgürlüğü vardır; müziği son ses açarsınız evde istediğiniz gibi bağırır çağırırsınız hiç kimse karışamaz, aidattı apartman kurallarıydı vs vs uğraşıp durmazsınız.

kısaca bu kadar. diğer ayrıntıları yaşayarak öğrenirsiniz.
    Daha avcılara fiber net gelecekti online dogfight yapacaktık len senle

Ciddi aklımızda bulunsun nerede düşünüyorsun evi ? Bizim buralar mı yoksa beylikdüzü falan mı ?

Eve tasinirken eve güzel bir ısı yalıtımı yaptir
    Evdeki kombi sistemini değiştirdik kombiden her peteğe ayrı bir boru gidiyor baya ise yaradı bunuda araştır
    Teraslar genelde akar Cok iyi bir usta bulup terası yaptir
    Bizim 2terasta kapalı ve camlattirdik (hem yakıtta baya tasaruf sağladı hemde istediğin kadar terasın fayanslarini sağlam yaptir Ankara'nın soguyu dondurup akmasını sağlıyor)
    Kapattırmazsan kısın kuremek zorunda kalırsın baharda ve son baharda oturamazsin, yazında sıcaktan oturamazsin
    Kablosuz internet sorun olucaktir evin tam ortasına telefon hattı cek veya 1modem 1router ile idare et
    Teraslardan birine mutfak yaptir esın 2-3yila garanti ister
    Çatıya ısı yalıtımı yap kısın rahat edersin
    Ust kata kapı zili icin otomat şeyi koydur
    Evin her odasında tv olucak ise inşaat halindeyken hallet pirizleride

Küçük evlerde sorun olmicak seyler bile bu tür evlerde sorun, 10yildir düzeltilen eksikleri yazdım, sana sunu soyleyim eskiden ısı yalıtımı yokken teraslar acikken isinamiyoduk ayda 550-600 yakıyoduk ve hala ufolarla anca yorgan battaniye, uzun süre otursugumuzdan dolayı 3yil önce tadilata kalkıştık ısı yalıtımı(hala apartmanı dıştan ısı yalıtımı yok) vs, 3 yıldır kombi en düşük ayarda ve kısın kapri ile evin icinde rahatça dolaşırsın

• merdiveni siz yapıcaksanız dar yapmayın, zaten yapılıysa sorun değil geniştir o neden diyiceksin.. bizimki sonradan yapıldı neden bilmiyorum sanırım biraz dar oldu, kardeşlerim hep düşer artık komik gelmeye başlıyo.. önce bir patırtı 20-30 kiloluk bir cismin yuvarlanışı merdivenlerden tabi bu olay olurken ses seda yok, patırtı gürültü kesildikten 2 saniye sonra ağlama sesi :D

Terası kapatmak için belediyeyle görüşmeniz gerekiyor. Siz terası kapattığınızda kat çıkmış oluyorsunuz ve bir şikâyet geldiği an hemen yık derler.

Terasta akma durumu varsa ki bu tavandaki boyalardan belli olur; az ise su alan yerleri kapattırın, çok ise de zemini açtırın, torbalama yapılsın, üzerinde 45x45 veya 60x60 seramik döşetin. Sermaiklerde esnek (Flex) yapıştırıcı kullanılsın, derz boşlukları en az 2 mm esnek olsun ve ders dolgusuna Sika 1 katılsın. Bu su yalıtımı için. Isı yalıtımı için fazla bir seçenek yok; tavana içten 5 mm mavi foamboard ile mantolama yaptırmak (Teras altına) bence en iyi çözüm olacaktır.

Eğer tüm bu masraflar yapılacaksa, İstanbul'un şartlarını bilmiyorum ama bahçeli bir dublex veya triplex alsanız daha rahat edersiniz ve masrafı da inanın daha az olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 18 Mayıs 2011; 8:51:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: haker01

Nereye gidiyorsun Barış ?
    Daha avcılara fiber net gelecekti online dogfight yapacaktık len senle

Ciddi aklımızda bulunsun nerede düşünüyorsun evi ? Bizim buralar mı yoksa beylikdüzü falan mı ?

bizim taraf, denizköşkler yada cihangir tarafı olabilir hakkı
    b.düzü'nün oturulucak dublex fiyatları bizim için fazla

bilgiler için teşekkür ederim arkadaşlar çok işime yarıyacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barhonda -- 18 Mayıs 2011; 9:06:47 >

• Valla ben kimle konustuysam dublex catı dan uzak dur diyor
    Alternatif olarak jet kent dublexlerine baksana.
    Orta katlarda dublex opsiyonu var...

Orijinalden alıntı: haker01

Valla ben kimle konustuysam dublex catı dan uzak dur diyor
    Alternatif olarak jet kent dublexlerine baksana.
    Orta katlarda dublex opsiyonu var...

teras olması gerek sana balık yapıcam orada

Akşam gelirken Enginle denk geldik....senin bir maceranı anlattı gülmekten koptum...küvet olayı..bu arada 56 tane nEFES almıssın bira ra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haker01 -- 20 Mayıs 2011; 23:32:02 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.