Şimdi Ara

Dubleks Daire Katları Değer Farkını Söyleyebilecek Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ortak alınan bir dubleks dairemiz var. özelliklerini yazacağım tapuda hisse olarak ona göre bölünecek. Daireler ikiside bağımsız girişli. iki ayrı daire şeklinde düşünün;

Alt kat: 95m2(normal salon ve mutfak+wc banyo bir+2 oda)
    Çatı Katı: 85 m2(amerikan mutfak+wc banyo bir+2 oda)

Kardeşimle ortak alınacak ortalama fiyat farkı yani değer farkı ne olur. çatı katı izalasyon ve çatıdaki alçak tavanlar dikkate alındığında, evin ortalama değeri oran olarak verebilecek olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C320B4D0 -- 24 Mart 2017; 14:21:40 >

Merak ettiğiniz her türlü konular için ÜCRETSİZ olarak mesaj yada direk 0532 795 15 39'dan ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antalya.Gayrimenkul

Hocam soruyu bir cok defa okumama rağmen malesef tam kavrayamadım.İkiniz de eşit miktarda paramı yatıracaksınız ? yoksa katlara göre fiyatlandırıp ayrı ayrı mı kiraya vereceksiniz?

Beraber satın alacağız. Buna göre kime ne kadar pay düşüyor onu öğrenmek istiyorum. Toplam maliyeti böleceğiz evin değerine göre. Çatı katı ve alt katın değerini öğrenmemiz gerekiyor yani. Ayrıca faturaların nasıl ayrılacağınıda merak ediyorum.
  • Hocam şimdi alt kat tam manasıyla bir 2+1 daire.Ayrı mutfak olması wc ve banyo olması ile eksiksiz bir daire diyebilrim.Üst kat'a gelince üst katlar her zaman sorunlu olacaktır.Yani ısı yalıtırımı olsun su akması olsun her zaman bakıma ihtiyacı olacağı için üst katın değeri çok daha uygun olur.

Kiraya vermeyi düşünürseniz alt kat 10 liraya gidiyorsa üst kat 6 7 liraya anca gider..300 liralık bir daire olursa benim gözümde 200 alt eder 100 lira üst kat eder.100 lira uygun gibi gelebilir ancak ilerde alt kata hiç masraf etmeniz gerekmiyorken üst kat nazlı bebek gibi sürekli bakım isteyebilir.

ELekrik su olayına gelince iyi bir usta ile görüşerek size süzgeç takabilir.Fatura gelir süzgeçteki değerlere bakılır ona göre hesaplanır alt üst katın kullandığı rakam ortaya çıkar.Onun haricinde tek tapu oldugu için ayırmak mümkün değildir.

BUndan ziyade bir risk daha var ki bana göre en önemli hususlardan birisi olacak..Siz daireleri ayıracaksınız evet ama projeye uygun olmayacak.İskan sonrası yapsanız dahi bir şikayet olursa belediye ekipleri geliyor ve yıkım kararı verebiliyor(kaçak olan bölüm ile ilgili) + ceza kesebiliyor.İyi araştırmanız ve komsularla sürekli iyi geçinmeniz gerekiyor

Merak ettiğiniz her türlü konular için ÜCRETSİZ olarak mesaj yada direk 0532 795 15 39'dan ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antalya.Gayrimenkul

Hocam şimdi alt kat tam manasıyla bir 2+1 daire.Ayrı mutfak olması wc ve banyo olması ile eksiksiz bir daire diyebilrim.Üst kat'a gelince üst katlar her zaman sorunlu olacaktır.Yani ısı yalıtırımı olsun su akması olsun her zaman bakıma ihtiyacı olacağı için üst katın değeri çok daha uygun olur.

Kiraya vermeyi düşünürseniz alt kat 10 liraya gidiyorsa üst kat 6 7 liraya anca gider..300 liralık bir daire olursa benim gözümde 200 alt eder 100 lira üst kat eder.100 lira uygun gibi gelebilir ancak ilerde alt kata hiç masraf etmeniz gerekmiyorken üst kat nazlı bebek gibi sürekli bakım isteyebilir.

ELekrik su olayına gelince iyi bir usta ile görüşerek size süzgeç takabilir.Fatura gelir süzgeçteki değerlere bakılır ona göre hesaplanır alt üst katın kullandığı rakam ortaya çıkar.Onun haricinde tek tapu oldugu için ayırmak mümkün değildir.

BUndan ziyade bir risk daha var ki bana göre en önemli hususlardan birisi olacak..Siz daireleri ayıracaksınız evet ama projeye uygun olmayacak.İskan sonrası yapsanız dahi bir şikayet olursa belediye ekipleri geliyor ve yıkım kararı verebiliyor(kaçak olan bölüm ile ilgili) + ceza kesebiliyor.İyi araştırmanız ve komsularla sürekli iyi geçinmeniz gerekiyor

herşey projeye uygun sadece merdiven çıkıcak oda zaten kırmalı dökmeli birşey değil, çok sorun olacağını sanmam iskan var evde. Elektriktr süzgeç iki daireye ayrımı takılıyor yoksa tekmi, su için sanırım bu seçenek yok. Doğal gaz içinde ayrı proje çizdirmek gerekir diyenler var. Tam anlamıyla bu işi yapmış biri çıkarsa sanırım sorular cevaplanmış olacak.
    Cevap için teşekkür ediyorum, fakat sana bana göre daire fiyatı belirlemek adaletsizlik getireceğincen, her iki tarafın içinin rahat etmesi için gerçeğe en yakın değerin belirlenmesini istiyorum. Exper gelecek ama bize ayrı ayrı fiyat vereceğini sanmıyorum.

• Projeye uygunsa problem olmaz evet.Rakam konusunda ucu açık kimse net rakam söyleyemez malesef.Eksperden ortalama bir fiyat rica edebilirsiniz.Ama konuyu açık dille değil ya böyle 2 kişi aranızda konusur gibi aşağısı şu kadar yukarısı bu kadar eder diye sorarak eksperin de görüşünü alabilirsiniz.

Fatura konusunda net bilgim yok malesef ama doğalgaz firmalarını arayarak net bilgi alabilirsiniz proje vb konularda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farkı

1 - çatı sorunu
    2 - ısınma sorunu
    3 - yaşlı insan yaşıyorsa eziyet
    4 - teras temizliği
    5 - satılma sorunu

bu nedenlerden dolayı dublex tercih edilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 26 Mart 2017; 20:18:9 >

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Farkı

1 - çatı sorunu
    2 - ısınma sorunu
    4 - teras temizliği
    5 - satılma sorunu

hocam neden dubleks tercih edilmez demedimki, burada sorumu yineleyeyim. Alt kat ve üst katın yaklaşık değerini öğrenmek istiyorum bu kadar.

Orijinalden alıntı: zagzirus

quote:

Farkı

1 - çatı sorunu
    2 - ısınma sorunu
    4 - teras temizliği
    5 - satılma sorunu

hocam neden dubleks tercih edilmez demedimki, burada sorumu yineleyeyim. Alt kat ve üst katın yaklaşık değerini öğrenmek istiyorum bu kadar.

değer olarak alt katın % 35 - 50

örneğin bir binada ara katta bir daire 300 bin ise dublexte 400 - 450 bindir

dublex değilse çatı altı kesinlikle alınmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 27 Mart 2017; 18:35:31 >
  • quote:

yine tam anlaşamadık sanırım. Ben dubleks dairede alt katın ve üst katın birbirine göre değerini(oranını merak ediyorum)

aynı m2 de

alt kat = 100 ise
    üst kat = 35 - 40 (Eğim var ise)
    üst kat = 60 - 65 (Eğim yok ise)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 27 Mart 2017; 22:34:1 >

quote:

yine tam anlaşamadık sanırım. Ben dubleks dairede alt katın ve üst katın birbirine göre değerini(oranını merak ediyorum)

aynı m2 de

alt kat = 100 ise

Çatı Katı: 85 m2(amerikan mutfak+wc banyo bir+2 oda) çatı eğimli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C320B4D0 -- 27 Mart 2017; 23:58:23 >

quote:

quote:

aynı m2 de

alt kat = 100 ise

Eğimli Çatı

alt kat 100 bin ise üst kat 40 bin = 140 bin
    alt kat 200 bin ise üst kat 80 bin = 280 bin
    alt kat 300 bin ise üst kat 120 bin = 420 bin

Eğimsiz çatı (normal daire gibi)

alt kat 100 bin ise üst kat 65 bin = 165 bin
    alt kat 200 bin ise üst kat 130 bin = 330 bin
    alt kat 300 bin ise üst kat 195 bin = 495 bin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 28 Mart 2017; 18:59:43 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

aynı m2 de

alt kat = 100 ise

Eğimli Çatı

alt kat 100 bin ise üst kat 40 bin = 140 bin
    alt kat 200 bin ise üst kat 80 bin = 280 bin
    alt kat 300 bin ise üst kat 120 bin = 420 bin

Eğimsiz çatı (normal daire gibi)

alt kat 100 bin ise üst kat 70 bin = 165 bin
    alt kat 200 bin ise üst kat 130 bin = 330 bin
    alt kat 300 bin ise üst kat 195 bin = 495 bin

hocam bu değerleri neye göre belirlediniz sormamda sakınca varmı acaba

• sen olsan nasıl yapardın

satılırken aynı binada ev bak ne kadara gidiyor
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.