Şimdi Ara

Duble yollar neden adam gibi ayrılmıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok kötü resimlerin olduğu balıkesirde olan kaza konusunda daha öncede defalarca aynı tür olay yaşanmış ancak ne hikmetse hiç bir önlem alınmıyor.

Duble yollar yapıldı iyi çok güzel.. hiç olmaz ise hatalı sollama nedeniyle olan kazalar çok ciddi oranda azaldı. Düşünün ki bu araç trafiği ve bayram tatili dar sollamalı yollarda olsa bilanço gerçekten çok ağır olurdu. (ki şimdiki bilanço bile çok ağır)

Peki bu yollar neden adam gibi ayrılmıyor?. . karşılıklı yapılan 2 şer hatta 3 er şeritli yollar arada çoğu zaman toprak yada yağmu için yapılmış bir kanal... kontrolü kaybeden araç kesinlikle takla atarak karşı şeride geçiyor. . Bu iki yol gerçekten ciddi bariyerler ile ayrılsa en azından çarpmanın şiddeti azalır ve hemen karşı şeride uçmaz araçlar...

• Ankara'da kullanılan sistem bence gayet güzel.. Karşı tarafa geçen olduğunu görmedim bu bariyer sisteminde..

Duble yollar neden adam gibi ayrılmıyor!!!

Şehirlerarası yollardada benzer sistem kullanılsa iyi olur sanırım ama sorun maliyet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRToX -- 2 Eylül 2011; 20:28:23 >
  • bunu sorduğunuza göre duble yol projesinin mantığını henüz öğrenmediniz demektir. size elimden geldiğince yardımcı olayım. duble yol yıldız teknikte karayolu dersine giren bir hocanın projesidir aslında. sonra bu değerli hocamız milletvekili oldu ve projesi hayata geçti.

duble yolda mantık şudur. bahsettiğiniz gibi bölünmemiş yollarda hatalı sollama kazaların en büyük sebebidir. ancak standart bölünmüş yollar yaparsak buna da bütçemiz yetmeyecek. yani eğim, hafriyat, dolgu, yarma..vs maliyetleri nedeniyle. bu nedenle bu hoca bu fikri ortaya attı. yani eğim standartlarını daha az dikkate alarak ve diğer masrafları da mümkün olan en düşük seviyede tutarak sadece bölünmüş yolları düşük maliyetle yapalım dedi. zekice de bir metottu da bu. ve projesi hayata geçti. gerçekten de hatalı sollama kaynaklı kazalar neredeyse yok denecek kadar az bir seviyeye düştü.

kısaca elbette o yollara çok daha farklı şeyler yapılabilirdi. eğimleri asfalt kalitesi..vs daha iyi olabilirdi. ama o zaman da şu an yapılan uzunlukta yol yapılamazdı. bu iş gören bir projedir. gerçekçi ve değerli bir proje. yıldız tekniğin yetiştirdiği hocaya saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 2 Eylül 2011; 20:37:05 >

• haklısınız, nedeni şu olabilir; devletimiz otomotiv ve trafikten kazandığının zerresini ödenek yapmıyor olabilir..

düşününce ,akaryakıt vergileri,köprü ve otoyollar ,otomotivden alınan vergiler, yol kenarı işletmeleri vs.. herhalde zerresi ile tüm yollar; gümüş kaplama ,şeritleri altın yaldız yapar araları da ithal cam tuğla ile bölüp bonsailerle bezeyebilirdik. ama ne gerek var, fayda maliyet analizine girince insan hayatı daha ucuz nasıl olsa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

bunu sorduğunuza göre duble yol projesinin mantığını henüz öğrenmediniz demektir. size elimden geldiğince yardımcı olayım. duble yol yıldız teknikte karayolu dersine giren bir hocanın projesidir aslında. sonra bu değerli hocamız milletvekili oldu ve projesi hayata geçti.

duble yolda mantık şudur. bahsettiğiniz gibi bölünmemiş yollarda hatalı sollama kazaların en büyük sebebidir. ancak standart bölünmüş yollar yaparsak buna da bütçemiz yetmeyecek. yani eğim, hafriyat, dolgu, yarma..vs maliyetleri nedeniyle. bu nedenle bu hoca bu fikri ortaya attı. yani eğim standartlarını daha az dikkate alarak ve diğer masrafları da mümkün olan en düşük seviyede tutarak sadece bölünmüş yolları düşük maliyetle yapalım dedi. zekice de bir metottu da bu. ve projesi hayata geçti. gerçekten de hatalı sollama kaynaklı kazalar neredeyse yok denecek kadar az bir seviyeye düştü.

kısaca elbette o yollara çok daha farklı şeyler yapılabilirdi. eğimleri asfalt kalitesi..vs daha iyi olabilirdi. ama o zaman da şu an yapılan uzunlukta yol yapılamazdı. bu iş gören bir projedir. gerçekçi ve değerli bir proje. yıldız tekniğin yetiştirdiği hocaya saygılarımla.

ben tam anlayamadım projenin mantığını , dümdüz yol işte ne projesinden bahsediyorsunuz ben bilimsel veya teknolojik bir geliştirme göremedim

• bu bir geliştirme değil. mesela mikro kredi olayı da böyledir. kredi kavramı yeniden icat edilmedi. kredi kavramı biliniyordu zaten. sadece kredi müşterisi ve miktarı yeniden tanımlandı. bunda da yol kavramı yeniden icat edilmedi. sadece ihtiyaç ve imkanlar arasındaki ince çizgi tespit edildi.
  • ankaralı marangoz bırak şimdi hikaye anlatmayı. başbakan istanbulu ortadan ikiye bölmekten bahsediyor; avrupanın, dünyanın ve uzayın en büyük adliyelerini yaptırıyor, paranoyak bir dava için silivriye hapisaneler yaptırıyor, her açılış mitinge dönüyor, yazın kömür, elektriksiz köylere buzdolapları dağıtılıyor. bunların hepsine para bulunuyor ama işlek yolların ortasına bariyer koymak masraflı mı geliyor? ya da dur, seçimlere yetiştirilip sonra önceliklerini yitiriyor mu bu yollar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bunu sorduğunuza göre duble yol projesinin mantığını henüz öğrenmediniz demektir. size elimden geldiğince yardımcı olayım. duble yol yıldız teknikte karayolu dersine giren bir hocanın projesidir aslında. sonra bu değerli hocamız milletvekili oldu ve projesi hayata geçti.

Öyle bir anlatıyor ki Yıldız Teknik'teki hocayı, sanırsın Harvard'dan beyin göçü yoluyla kapmışız. Bölünmüş yolu bile beceremeyen insanlar; düşük maliyetli, ikinci sınıf insanlara layık, orası burası yamuk, eksik yolları duble yol ayağına vatandaşa kakalıyorlar. Sonra milletvekili sıfatlı biri bunu proje diye allayıp pullayıp meclis vizesi alıyor.

Ucuz politikalar. Ucuz fikirler. Ucuz hayatlar.

• ben bu hükümeti beğeniyorum. siz beğenirsiniz beğenmezsiniz. herkesin kendi bileceği iş.
  • Sizin düşündüğünüz gibi olmaz herşey.Hayaller ve düşünülen projeler farklıdır , kim istemez ki duble yolların arasında adam gibi bir bariyer..Bence siz Türkiye de ki tüm yolların %99 nun duble olmasına yatın kalkın dua edin.Türkiye de en büyük eksiklik eğitimdir arkadaş.Sen dünyanın en güzel yollarını yapsanda kaza yapacak adam yapıyor işte! Sürücü kurslarında verilen eğitim ortada , pedalları bilmeyen adam bile 2 soru ezberliyor , dreksiyon sınavındaysa yandaki hoca sağolsun debriyajı ayarlıyor.
    Esnek bariyer koy , pamuktan, süngerden ,yaydan bariyer yap yine de değişen birşey olmaz.
    Ankara da olan beton bariyerleri Türkiye tüm yollara uygulasa yunanlara döneriz.Zaten zar zor düzeliyoruz ufaktan, bir rüzgar esse uçurumdan düşecekmişiz gibi tedirginiz.
  • Ben bu hükümeti beğenmiyorum. Ancak eldeki bütçe ile kalitesi düşük de olsa çift yol yapmak çok faydalı. Kamyonun arkasına takılı 20 km/sa hızla gittiğim günleri unutmadım.
    Daha kaliteli bölünmüş yollar yapılmasını doğal olarak isterim. Ancak bütçe meselesi var...
  • Balıkesir'deki kazadan sonra yoluma devam ederken inanın bende bunu düşünüyordum. Araya beton bariyer değilde, otobanlardaki gibi demir bariyerler koyulamaz mı? Tahminimce betona göre maliyeti daha düşüktür.

Ayrıca bu konuyla ilgili değil ama sanırım fotoğrafların olduğu kaza konusu silinmiş. Cepten girip baktığımda son fotoğrafta kopan parmaktan filan bahsediliyordu. O şahsın parmakları kopuk değildi. İçeriye doğru katlamıştı. Bilgisayardan girince sileyim diye düşünüyordum ama ben silene kadar konu silinmiş.
  • Ilgili ve bilgili arkadaşlar cevaplasın lütfen:

Yollar neden betondan yapılmıyor?

Bildiğim kadarıyla maliyeti daha az.

Ömrü çok daha uzun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul Şile yolunun 5 yillik insaati bitti sayilir ufak tefek isler kaldi ancak yapilan iş iyi hoş olsa da virajlar cok kotu, ters açılı hamdolsun.. Tüm sahil köylerini baglayan bir sofular kavsagi var ki evlere senlik. Yapilan gobekler ayri facia, bi anda yol daraliyor vs yazacak cok sey var da bu yazimdan dolayi bile tepki veren akillilar cikar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Ilgili ve bilgili arkadaşlar cevaplasın lütfen:

Yollar neden betondan yapılmıyor?

Bildiğim kadarıyla maliyeti daha az.

Ömrü çok daha uzun.

Lastiklerin betona daha iyi tutunacağını hiç sanmıyorum.

Demir bariyerlerin durumu ortada , dik olarak girildiğinde aracın içinden geçiyor...
  • butceyle ilgili hocam o, dolgu yarma , articak, harfiyat articak, kullanilcak malzeme articak vs.., Bence suandaki yollardin durumu gayet iyi, umarim butun yollar genisler
  • maliyeti düşüreceğim mantığı ile yapılan yollar 3 sene sonra tekrar yapılmak zorunda kalıyor. anlayacağınız ortada ekonomik bir olay , ucuza getirmeye çalışma falan yok arkadaşlar. o yapılan dandik yollar 3-5 seneye kalmaz bozulsun ki tekrar ihaleye açılsın , yoksa 30 sene dayanacak yolun kime yararı var. almanyada hitlerin yaptığı yollar var halen kullanılıyor
  • şu tartışmadaki üsluba bakıyorum da buradan sıkıldım sanırım ben. fazla uğramayacağım buralara. iyi tartışmalar.
  • quote:

şu tartışmadaki üsluba bakıyorum da buradan sıkıldım sanırım ben. fazla uğramayacağım buralara. iyi tartışmalar.

Başkalarına bakıp sıkılmanız biraz saçma değil mi ? Sonuçta burası insanlara açık bir yer , gelenin gidenin akıllısının yada delisinin hesabını kendinize kesmeniz gerçekten şaşırtıyor.Yine de keyfiniz bilir.
  • Karayolları veya müteahhitler her kimse işte daha normal bir yol yapmayı bile bilmiyorlarki. Allahın dümdüz ovasına viraj koyarlar, o kadar yağış almasına rağmen karadenizde tam sel yatağının göbeğine yol açarlar, karşıdan gelenin görünmediği yere sollama serbest tabelası dikerler yani bu ülkedeki tüm kazalarda sürücüler suçlu değiller bence.Elin amerikanı avrupalısı dağın başına bir yol yapmış bizim otobanlardan daha kaliteli ve sağlam. Yol senede 8 ay kar altında kalıyor üstünde 1 tane çukur yok. Bizim yollarda ise bugün asfaltı dök yarın kasise gir seneye olmazsa üstüne mucur dök kafasıyla iş görülüyor. Zihniyet sıfırın altında oldukça be ülkede daha trafikte çok adamda ölür yollara milyonlarca lira parada dökülür.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.