Şimdi Ara

Dualsense mi Xbox kolu mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana bir yardım edin pc için hangisini alsam ikisini de kullanıp şunu tercih et diyen var mı özellikle buraya açtım konuyu buradakilerin yorumunu merak ediyorum diğer bölüme taşımayın baktım böyle bir konu donanım forumunda var ama hiç cevap yazan yok

• Yapay Zekanın Yanıtı

DualSense mi Xbox Kolu mu? Seçim Yapmanıza Yardımcı Olacak Bilgiler

İster yeni nesil konsollardan biri için ister PC oyunları için yeni bir oyun kumandası arıyor olun, DualSense ve Xbox Kolu en popüler seçenekler arasında yer alıyor. Her iki kumanda da benzer özelliklere sahip olsa da, aralarında önemli farklılıklar da bulunuyor. Bu rehberde, seçim yapmanıza yardımcı olmak için DualSense ve Xbox Kolu'nu ayrıntılı olarak karşılaştıracağız.

Özellikler Karşılaştırması

| Özellik | DualSense | Xbox Kolu | |---|---|---| | Tetikleyiciler | Uyarlanabilir | Geleneksel | | Dokunsal Geri Bildirim | Var | Yok | | Girdiler | Dokunmatik Yüzey, Dahili Mikrofon | D-Pad, Paylaşım Düğmesi | | Pil Ömrü | 10-15 Saat | 20-40 Saat |

Kişisel Tercihler

Hangi oyun kumandasının sizin için en uygun olduğu, kişisel tercihlerinize bağlıdır. Dokunsal geri bildirim, uyarlanabilir tetikleyiciler ve entegre mikrofon gibi özelliklere önem veriyorsanız, DualSense iyi bir seçenek olabilir. Geleneksel tetikleyicileri ve uzun pil ömrünü tercih ediyorsanız, Xbox Kolu daha iyi bir seçimdir.

Platform Uyumluliği

DualSense varsayılan olarak PlayStation 5 ile uyumludur. Ayrıca PC ile de uyumludur, ancak ek yazılım yüklemeniz gerekebilir. Xbox Kolu, Xbox Series X/S, Xbox One ve PC ile uyumludur. PS5'te Xbox Kolu kullanmak mümkün değildir.

Fiyat

DualSense ve Xbox Kolu'nun fiyatları benzerdir. Her ikisi de genellikle 50-70 dolar arasında satılmaktadır.

Hangi Oyun Kumandası Sizin İçin Uygun?

Doğru oyun kumandası, oyun tercihlerinize ve bütçenize bağlıdır. Dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyiciler gibi özellikler sizin için önemliyse, DualSense iyi bir seçimdir. Geleneksel tetikleyicileri, uzun pil ömrünü ve platform uyumluluğunu tercih ediyorsanız, Xbox Kolu daha iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Böyle diyolar

Yeah if the reason you wanted a Xbox controller was because of build quality then the proverbial grass is no greener on this side I’m afraid. I got a X at launch and picked up the shock blue as a second controller. Both of them have had the left bumper become unresponsive and I’m very careful with my controllers. The standard controller that came with the Xbox broke 4 days after the twelve month warranty ended. Luckily the shock blue was in warranty and they fixed it pretty sharpish.

• Hocam el yapına göre değişir bazı kişiler dualsense ile rahat ediyor bazıları ise xbox kolu ile.

Şahsen ben Xbox kolu kullanamıyorum elime oturmuyor rahat edemiyorum bu noktada herkes xbox kolu daha iyi dese ne olur demese ne olur elime oturmadıktan sonra , rahat edemedikten sonra.

Yani iyilik kötülük senin el ve oynayış tarzına göre değişir. Bu sorunun cevabını 2sini de deneyimledikten sonra karar verebilirsin. AVM'deki teknoloji magazalarına girip elle tutarak deneyebilirsin.

• İkisini de kullandım aslında bir rahatsızlık hissetmedim ikisi de olur ama iş satın almaya gelince dualsense 3-4 ay sonra drift sorunu var diyorlar, Xbox trigger tuşlarında sticking problemi var diyorlar, yukarıda attığım yorumdaki kişi önceki nesille malzeme kalitesi olarak fark var demiş ikisi de kötü demiş mesela

• pc için xbox kolu daha iyi

arkadaşlarında ps5 varsa dual sense al çünkü toplanırsınız kol lazım olur götürürsün.

yalnızsan xbox kolu daha ergonomik ve uyumluluk bakımından daha iyi

• Bilgisayarda kullanırken o haptic feedback titreşimi olmayacak, üstüne oyunlar direkt tanımayacak. Xbox ise microsoft'un, windows doğrudan tanıyor aynı fare takmışsın gibi.

Bilgisayar için xbox dışında kol almanın çok bir anlamı yok o yüzden. Sahtesi çok ama, dikkatli ol.

• hocam triggerlardaki sticking problemini kolun içini açıp kendiniz çözebilirsiniz benim defalarca yapmışlığım var, tabi kol garantiden çıkmış oluyor orası ayrı bi konu, ama o kadar xbox kolu kullandım sticking dışında bir sorunla karşılaşmadım ve garantiden çıkması bir problem teşkil etmedi hiçbir zaman benim için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps2 Kolları ps1 e olur mu?
    15 yıl önce açıldı
    PS4 Slim mi yoksa normal mi?
    11 yıl önce açıldı
    Xbox mu ps mi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tutusuna bagli hocam. Mesela ben cogunlukla PC oyuncusu oldugum icin fare (kamera kontrolu) benim icin her seyden daha onemli. Bu nedenle sol elim yurume analogundayken sag elim kamera analogunda oluyor ve bunlar simetrik oldugu icin dualsense benim icin daha iyi. Ama bazilari sag ellerini kamera analogu yerine islev tuslarina (abxy) koyup bodoslama onlerine bakmadan yurumeyi tercih ediyorlar. Onlar icin xaby tuslariyla sol analog simetrik oldugu icin onlar onu tercih ediyor.

PC icin input metodu da onemli. Xbox Xinput tercih ediyor ve cogu oyun bunu destekliyor. Dualsense'i bilmiyorum ama dualshock directinput destekliyordu ve calistirmak icin kirk takla atmak gerekiyordu eskiden. Steam input sayesinde ikisi de calisiyor olmali ama yine oyunlar kullanici arayuzunde xbox'in tuslarini daha fazla tercih ediyorlar (ucgen kare x yuvarlak yerine abxy goruyorsun ekranda yani.) Bu nedenlerle Xbox tercih edebilirsin.

Kolu tutus sekline de bagli. Boyle rahat bir sekilde tutup parmaklarinla kullaniyorsan dualsense daha mantikli (analoglar asagida oldugu icin), ama sikica kavriyorsan yukaridaki analoglar ve dolayisila xbox kolu daha iyi olabilir. (WiiU'nun kontrolcusu cok iyi diyorlardi bu sebeple.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 21 Şubat 2022; 16:12:55 >

• Xbox alıyorum o zaman Dualsense çok sıkıntılı diyorlar reddit'te adam 4 kere garantiden değiştirmiş hepsinde sol analog drift sorunu çıktı diyor

https://www.reddit.com/r/playstation/comments/pyom74/dualsense_drift_still_around_this_is_my_4th/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 21 Şubat 2022; 17:31:27 >
  • Oyun tanıma sorununu büyük oranda çözmüşler galiba. Haptic olsa bile el uyuşturuyor belli bir zaman sonra diyorlar, gereksiz. Benim tek derdim uzun kullanım + sağlamlık. Bir kere düşürünce bozulup can sıkan bir şey olmasın

• kankhy kullanıcısına yanıt

Buna baktım evet, triggerla gövde arasına pamuk sokup tamir edenler varmış, yorumlarda da herkes teşekkür etmiş oldu diye. Çok kafayı takacak bir şey değil gibi şu anlık

• Zuko kullanıcısına yanıt

Şu anda Terios diye bir gamepad kullanıyorum, onda da asimetric layout var, çok hoşuma gitmese de alıştım artık Xbox'ı yadırgamam. Büyük ihtimal Xbox alıyorum o zaman indirimden denk gelirse yakın zamanda

• Zevk cubugu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiven1127 -- 21 Şubat 2022; 20:0:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xbox 360 ya da ps4 kolu  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.