Merhaba arkadaşlar, 2022 model polo aracım var. Eskişehir'de yaşadığım için genelde hep düz yolda kullanıyorum ve park ediyorum aracı. Ancak son 1-2 aydır garip bi ses farkettim belki önceden de oluyordu ama dikkatimi çekmemişti, şanzumana zarar verir miyim diye endişeleniyorum. Aracımı yokuş aşağı ya da yukarı park ettiğimde. tekrar P'den vitesi R ya da D'ye alacakken daha ilk mandalı sıkıp kolu çektiğimde bariz zor geçiyor ve sanki dişliyi kanırtıyormuşum gibi ses geliyor, hatta kanırıyor geçerken. Bu uzun vadede şanzumana zarar verir mi? |
Dsg Yokuş Kalkış Ses Sorunu

-
-
Eğimli yerde park ediyorsanız önce el frenini çekin sonra parka alın. Diğer türlü dsg vs fark etmez o sesi ya da zorlamayı duyarsınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
istisnasız yokuş veya düz fark etmeksizin önce N'ye alıp sonra el freni çekip fren çek-bas yapıp sonra P'ye alıyorum. bu şekilde yapmama rağmen bahsettiğim ses geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colaker -- 28 Ocak 2025; 13:31:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: colakeristisnasız yokuş veya düz fark etmeksizin önce N'ye alıp sonra el freni çekip fren çek-bas yapıp sonra P'ye alıyorum. bu şekilde yapmama rağmen bahsettiğim ses geliyor
Önce N'ye alıp sonra el frenini çekip ayağınızı frenden öyle çekmeniz lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Angelo -- 28 Ocak 2025; 12:56:2 > -
doğru diyorsunuz hocam yanlış yazmışım sıralamayı. dediğiniz gibi yapıyorum yine değişen bişey yok.
-
Bazen düz zeminde de araçtan 3-4 kişi indiğimizde bende de aynısı oluyordu. Siz önce N sonra el freni felan işini yapsanız dahi araba kalabalıksa bir anda herkes inince yük yine şanzımana biniyor. Araba boş olmasına rağmen yokuşta hala oluyorsa şuna dikkat edin; Ayak frende, Vitesi N'ye al, el freni çek, ayak frenini bırak, yokuş kalkış desteğinin devreden çıkıp arabanın salınmasını bekle, P'ye al.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 29 Ocak 2025; 9:23:43 > -
Bende de öyle yapıyor. P de iken önce el frenini indir sonda r ye veya d ye takıp yürü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar sorun halloldu ama burdan doğuş otoya da bayilerine de bi lafım olacak.
Ben elinden her gün onlarca araç geçen ve çok araç deneyimlemiş biri değilim. Mart- Nisan ayı aracımın bakım zamanı. Aracı 2.el aldım Ankara’dan. Bu araç 2 kez Ankara’da 1 kere de Eskişehir’de yetkili servis kontrolünden geçmiş bir araç. Eskişehir’den fiyat aldım 9bin ücret söylediler, ben de sanayiden firma araştırıp buldum ve sıkıntıyı özel servise söyledim. Adam tek seferde sorunun el freninde olabileceğini söyledi. El frenim gerçekten de tutmuyormuş. Bildiğin oyuncak gibi çekip bırakıyormuşum (Eskişehir çok düzlük bi yer anlama şansım az)
Bu yetkili servis çalışanları el frenini çekince ulan bu fren oyuncak gibi çat diye çekiliyor nasıl demez? 9 bin lira bakım için fiyat alıp aracın neresine bakıyorsunuz?
Vitesi N’ye alıp fren çekince yük şanzumandan boşalınca direk P’ye aldığım için aracın saldığını farkedememişim hiç. Şanzumanı elime alıp bana 200-300 masraf çıkartsalardı başları göğe erecekti.
Araçtan vw markasından çok memnun olmama rağmen bundan sonra yetkili servislerin kapısından içeri girmem.
Sanayideki usta 3500e doğuş otoya ek hava ve polen filtresini de değiştirdi bi de üstüne el frenini sıkılaştırdı, kaya gibi oldu el freni
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Özel sektör ya da kamu farketmeksizin ücretli çalışanların aldıkları paralar insanlara yeterli gelmiyor. Yetkili serviste çalışan biri biraz daha yetişip aranılan isim olunca hemen kendi dükkanını açıyor. Ben hiç bir Yetkili servise güvenmiyorum. Garanti bitene kadar sadece rutin bakım yaptırmak lazım onun dışında araca dokundurtmayacaksin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X