Şimdi Ara

Dsg Yokuş Kalkış Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2022 model polo aracım var.

Eskişehir'de yaşadığım için genelde hep düz yolda kullanıyorum ve park ediyorum aracı. Ancak son 1-2 aydır garip bi ses farkettim belki önceden de oluyordu ama dikkatimi çekmemişti, şanzumana zarar verir miyim diye endişeleniyorum.

Aracımı yokuş aşağı ya da yukarı park ettiğimde. tekrar P'den vitesi R ya da D'ye alacakken daha ilk mandalı sıkıp kolu çektiğimde bariz zor geçiyor ve sanki dişliyi kanırtıyormuşum gibi ses geliyor, hatta kanırıyor geçerken.

Bu uzun vadede şanzumana zarar verir mi?

• Eğimli yerde park ediyorsanız önce el frenini çekin sonra parka alın. Diğer türlü dsg vs fark etmez o sesi ya da zorlamayı duyarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

istisnasız yokuş veya düz fark etmeksizin önce N'ye alıp sonra el freni çekip fren çek-bas yapıp sonra P'ye alıyorum. bu şekilde yapmama rağmen bahsettiğim ses geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colaker -- 28 Ocak 2025; 13:31:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: colaker

istisnasız yokuş veya düz fark etmeksizin önce N'ye alıp sonra el freni çekip fren çek-bas yapıp sonra P'ye alıyorum. bu şekilde yapmama rağmen bahsettiğim ses geliyor

@colaker

Önce N'ye alıp sonra el frenini çekip ayağınızı frenden öyle çekmeniz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Angelo -- 28 Ocak 2025; 12:56:2 >
  • Mr. Angelo kullanıcısına yanıt

doğru diyorsunuz hocam yanlış yazmışım sıralamayı. dediğiniz gibi yapıyorum yine değişen bişey yok.

• Bazen düz zeminde de araçtan 3-4 kişi indiğimizde bende de aynısı oluyordu. Siz önce N sonra el freni felan işini yapsanız dahi araba kalabalıksa bir anda herkes inince yük yine şanzımana biniyor. Araba boş olmasına rağmen yokuşta hala oluyorsa şuna dikkat edin; Ayak frende, Vitesi N'ye al, el freni çek, ayak frenini bırak, yokuş kalkış desteğinin devreden çıkıp arabanın salınmasını bekle, P'ye al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 29 Ocak 2025; 9:23:43 >
  • Bende de öyle yapıyor. P de iken önce el frenini indir sonda r ye veya d ye takıp yürü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSG şanzıman ses sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.