Merhaba arkadaşlar, 2022 model polo aracım var. Eskişehir'de yaşadığım için genelde hep düz yolda kullanıyorum ve park ediyorum aracı. Ancak son 1-2 aydır garip bi ses farkettim belki önceden de oluyordu ama dikkatimi çekmemişti, şanzumana zarar verir miyim diye endişeleniyorum. Aracımı yokuş aşağı ya da yukarı park ettiğimde. tekrar P'den vitesi R ya da D'ye alacakken daha ilk mandalı sıkıp kolu çektiğimde bariz zor geçiyor ve sanki dişliyi kanırtıyormuşum gibi ses geliyor, hatta kanırıyor geçerken. Bu uzun vadede şanzumana zarar verir mi? |
Dsg Yokuş Kalkış Ses Sorunu
-
-
Eğimli yerde park ediyorsanız önce el frenini çekin sonra parka alın. Diğer türlü dsg vs fark etmez o sesi ya da zorlamayı duyarsınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
istisnasız yokuş veya düz fark etmeksizin önce N'ye alıp sonra el freni çekip fren çek-bas yapıp sonra P'ye alıyorum. bu şekilde yapmama rağmen bahsettiğim ses geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colaker -- 28 Ocak 2025; 13:31:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: colakeristisnasız yokuş veya düz fark etmeksizin önce N'ye alıp sonra el freni çekip fren çek-bas yapıp sonra P'ye alıyorum. bu şekilde yapmama rağmen bahsettiğim ses geliyor
Önce N'ye alıp sonra el frenini çekip ayağınızı frenden öyle çekmeniz lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Angelo -- 28 Ocak 2025; 12:56:2 > -
doğru diyorsunuz hocam yanlış yazmışım sıralamayı. dediğiniz gibi yapıyorum yine değişen bişey yok.
-
Bazen düz zeminde de araçtan 3-4 kişi indiğimizde bende de aynısı oluyordu. Siz önce N sonra el freni felan işini yapsanız dahi araba kalabalıksa bir anda herkes inince yük yine şanzımana biniyor. Araba boş olmasına rağmen yokuşta hala oluyorsa şuna dikkat edin; Ayak frende, Vitesi N'ye al, el freni çek, ayak frenini bırak, yokuş kalkış desteğinin devreden çıkıp arabanın salınmasını bekle, P'ye al.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 29 Ocak 2025; 9:23:43 > -
Bende de öyle yapıyor. P de iken önce el frenini indir sonda r ye veya d ye takıp yürü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X