Şimdi Ara

DSG Şanzıman (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.706
Cevap
67
Favori
134.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben garantisi bitmiş araca işçilik bile ödemeden motor yaptırdım. 2000km sonra da işçilik bile ödemeden mekatronik degistirttim. Araç şu an 120000'de. 200.000'e gelmeden yollar, bir daha da vag almam.

Dsg'ye hiç lafım yok. Turkiyedeki hukuk bozukluğu sebebi ile, distributorun insafına kalma sorunu var. Turkiye gibi muz cumhuriyetinde oturmamış teknoloji sakat.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Hocsm bunlari kendi baskinizlmi yaptiniz yoksa dogus kendiliginden mi yapti

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 54.000 km'ye kadar dayanmış:
    www.sikayetvar.com
    Volkswagen Dsg Şanzıman 54 Binde Bitti - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/volkswagen-dsg-sanziman-54-binde-bitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

54.000 km'ye kadar dayanmış:

Benim ki de 57.000 deydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baruch Spinoza

quote:

Benim ki de 57.000 deydi

Sonuç ne oldu hocam sizin durumunuza dair?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Baruch Spinoza

quote:

Benim ki de 57.000 deydi

Sonuç ne oldu hocam sizin durumunuza dair?

5.000 tl ye sanzimani yaptirip hemen sattim araci

• Konuyu okudum ve mübarek Cuma günü günaha girdim....

İmzalattıkları evrağı hazırlayan kişi ancak bir mafya babası olur.... "Bak kimseye söylersen ya da polisi ararsan seni ya da aileni vururuz"

Şu anki satışlara bakınca millet olarak müstahak olduğumuzu görüküyoruz maalesef...

Ben de sırf dizel az yakıyor diye düşünmüştüm ama Honda fabrikasyon LPG için uğraşıyorum şu anda... 3-4 aydır araştırıyorum çok mu titizim ne
  • Sadece su forumda değil google a dsg arıza yaz binlerce konu yorum mağdur çıkıyor sahibinden binlerce dsg araçla dolu hala da dsg alanlar var ben pes diyorum adam şikayet var da yazmış şikayetleri okudum önemsemedim alman kalitesidir dedim aldım diye e be adam cahil misin bu kadar adam mağdurken bile bile ne alırsın ben bugün bisey alacak olsam en ufak hemen internete yazıp araştırıyorum sen göre göre kendi başını yakmışsın

• Bende octavia dsg düşünüyordum ama vazgeçecem galiba çünkü wv son skandaldan sonra arge ye ve yeni modellere yatırımı kesmiş...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD ye neden dsg satmıyorlar ...sizce oradaki halk ne yapardı..
  • Mekatroniğin bozulmasına neden olan yağın değişiminden sonra mekatronik arızası yaşayan oldu mu? Beni en çok korkutan arıza bu parçanın bozulup yolda bırakması.
  • vw pişmanlıktır.
  • Dsg merkez patlıyor herkes

• quote:

Orijinalden alıntı: etejenaro

Bende octavia dsg düşünüyordum ama vazgeçecem galiba çünkü wv son skandaldan sonra arge ye ve yeni modellere yatırımı kesmiş...

bugün akrabalarımın octavia DGSlü aracı şanzıman arızası ile bozulmuş.
    Dedim kolay gelsin size, sakın servisin paralı tamiri vs. kabul etmeyin, kesinlikle bedava değiştirtin.
    Bakalım sonuç ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realgs

quote:

Orijinalden alıntı: etejenaro

Bende octavia dsg düşünüyordum ama vazgeçecem galiba çünkü wv son skandaldan sonra arge ye ve yeni modellere yatırımı kesmiş...

bugün akrabalarımın octavia DGSlü aracı şanzıman arızası ile bozulmuş.
    Dedim kolay gelsin size, sakın servisin paralı tamiri vs. kabul etmeyin, kesinlikle bedava değiştirtin.
    Bakalım sonuç ne olacak.

Hocam araş kaç km deymiş bilginiz var mı? Okuduğum kadarıyla genelde arızalar ilk bi kaç bin km de geliyor...
  • sanırım 75 binde.Araç hatırladığım kadarı ile 3 yaşında
    memlekette kullanılıyor, yani istanbulun dur kalk trafiğinde değil.
    mayıs ayında şanzımanın bir parçasını değiştirmişler, sanırım kavramasını (bedeli bukabili)
  • Bazı arkadaşlar herhangi bir ücret ödenmediği gibi bir iddia ortaya atmışlar. Bu nedenle ödediğim faturayı konu başındaki mesajıma ekledim.
    Ayrıca bazı arkadaşlar 5.000 tl yi uygun bulmuşlar. Başta da yazdığım gibi 2 yıl önce bana 14.000 tl fiyat çıkardılar. Aracım henüz 57.000 km de ve servis bakımlıydı. Ben buna itiraz edip konuyu sosyal medyaya taşıyınca olanları en başta yazdım. 14.000 tl yi ödemek zorunda kalmakla tehdit edildim ve bahse konu olan belgeyi imzalayarak indirim alabildim. Bu sayede 5.000 tl ödedim ki 2 yıl önce daha iyi bir paraydı. Aracı benden alan şahıstan öğrendiğime göre şanzıman yine bozulmuş ve bu defa 1.950 tl mekatronik değişimi için ücret almışlar. Değişen şanzımanın garantisi mekatroniği kapsamıyormuş, korku filmi gibi ya.
    Yine bir arkadaş aracın nasıl kullanıldığını merak etmiş. Araç gayet özenli ve dikkatli kullanıldı, zaten tüm araçlarımı çok dikkatli kullanırım. 42 yaşındayım, kendini bilen ve kurallara uyan biriyim. Ayrıca bu araç otomatik, yani farklı bir kullanım tarzımı gerekiyor ? Madem DSG şanzımanın kullanım yöntemi farklı o zaman ayrı bir kullanım klavuzu versinler ki bilelim. Nedir bu şimdi yani, adı üstünde otomatik vites araç. Farklı bir muamelemi yapmamız gerekiyor?Hadi mauel olsa anlarımda otomatik vites bir araç için " Ya araç nasıl kullanıldı acaba" demeniz çok komik. Ayrıca daha öncede dediğim gibi araç henüz 57.000 km de ve servis bakımlıydı.
    Bunlar işin teknik yönü ama birde işin ahlaki ve yasal tarafı da var. İndirim yapmak için belge imzalatmaları, mahkemece üretim hatalı olduğu kesinleşen şanzımanın hala ülkeye getirilip satılıyor olması ve bunun gizlenmesi, gelişmiş bazı ülkelerde 10 yıl olan şanzıman garantisinin Türkiyede 2 yıl ile sınırlandırılmış olması vs vs vs . Bence bunlar daha önemli.
    Bu nedenle kimse marka fanatikliği adına bu şanzımanı savunmasın, adım gibi biliyorum ki sıfır DSG şanzımanlı araç alanlar, garantisi bitince yada bitmek üzereyken araçlarını elden çıkarma yoluna gidiyorlar yada gidecekler. Olan sonraki sahibine olacak.

• Golf için bayiye gittiğim günü hatırladım birden bayide bir kişi bile yüzümüze bakmamış, sonra ukala bir arkadaş liste fiyatı neyse ondan veririz 4 ay sıra beklersiniz demişti, siz bir de böyle bir firrmanın servisinde yaşayacaklarınızı düşünün :), gittim corolla aldım servis satıcı herkes ilgili yardımcı olmaya çalışıyor, evet ses sorunu vs olabiliyor aracımda her araçta olabileceği gibi ama çok şükür şanzıman ve motor taş gibi ve her gün şükrediyorum iyiki almamışım diye dsgli golfü

Not: Aracı 2013 aralıkta almıştım sonra meşhur zamlar geldi ve fiyat aldığım 4 bayi de arayıp ellerinde hazır araçların bulunduğunu söylediler :), ben de mevcut aracım ile gayet mutlu olduğumu belirterek kendilerine iyi günler diledim :)

Not 2: Marka fanatiği değilim kendi aracım haricinde opel, honda vs beğendiğim markaların araçları da var.
  • Sosyal paylasim sitelerinde paylasimda bulunmamaniza dair belge imzalatmalari hukuka uygun mudur? Araci satan firma, siz de musteri. Ortada alisveristen kaynakli hukukunuz var. Sorunu cozup cozmemeye yonelik sosyal medyada paylasimda bulunmamanizi istemeleri normal mi?
    Diger tuketicilerin bilmemesi gereken nedir?
    Ya da bilmemesini istediginiz bir husus mu var?
    Al- satci mantigiyla araci satalim ariza cikarsa ciksin kimse bilmesin gayesi mi amaclaniyor?

İnsanin aklina bu sorular geliyor?

Bazi firmalar vardir? Kucuktur, ama prensipleri vardir? "Musteri herzaman haklidir" lafi bosuna cikmamistir. Buyuk firmalar ne kadar buyudulerse sizin cebinizdeki ufak paralara goz diktiler? Bir ev parasina araba alirsiniz, sizin ulasamayacaginiz veya bozamayacaginiz parca bozulur? Sizden ucret talep ederler. Sanzimani bir insan nasil bozabilir?...

Lakin, tuketiciyi yasalar korumali. Firmalara yaptirim uygulanmali...
  • 35.000 km de stage 1.5 yazılımlı 2013 model polo gti'ım var. şu ana kadar bir sıkıntısı olmadı. bakalım ne zaman arıza verecek?
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.