Şimdi Ara

dsg ömrünü uzatmak için tavsiyeler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
9.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben okadar para verip rahat ve esnek kullanamadiktan sonra napayim o araci ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hızır_112

Piyasadaki şanzumanların %90 ının sağlam olduğunu güşünüyorum, kimse kalkıp da bozuk araç satmaz herhalde. :)

Önemli olan sizin şanzumandan ne beklediğinizdir.

Bildiginiz gibi sanziman arizasi ile ilgili konu acanlarin cogu DSG yuzunden konu aciyor.
    Performans olarak memnunlar ama 10-15 bin km 'de ariza veriyormus .
    Yukaridaki bir abimizde 40 bin km ye dayanmis araba dsg ariza vermedi diye hayretler icinde seviniyor
    Bu kadar basit arizalanmasi benim tuhafima gidiyor acikcasi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

Sayin beyazit
    Ben okadar para verip rahat ve esnek kullanamadiktan sonra napayim o araci ?

Bu söylediklerimde rahat ve esnek kullanamayacak ne var? açıklarsanız bende memnun olurum. siz manuel aracınızı rampa bir yere park ederken biraz daha dikkat etmiyor musunuz? Yada sıkışık trafikte yarım debriyaj yapmamaya özen göstermiyor musunuz?
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi beklenti meselesi :) Benim aracım da 40 bin km yi devirdi ama hayretler içinde sevinilecek bir durum yok devireceğini zaten biliyorum çünkü gereği gibi kullanıyorum. Kendi malımın düşmanı değilim şahsen ayrıyetten bütün araçlar milli servettir özenle kullanılması gerekir düşüncesindeyim:)
    Saygılar.
  • Tesekkur ederim :)

• Yani kafa rahat bir sekilde sport mod a almadan
    Istedigi kadar vites degissin sikinti yapmamasi lazim . Bukadar basit sebeplerden isinip yalan olur mu bir sanziman cok cok sacma ve amatorce. okadar para aliyorsa bayiler hata payinin olmamasi olsa bile tamamen ucretsiz yenileme yapmasi lazim. Ama nerde !!
    Bu karizmayi cizen vag grubu tamamen dsg sanzimani tarihe gomup araclari toplatip yeni bir sanziman yapmasi lazim.
    Insanlara bu cektirdikleri cile zulum yeter gercekten . Cok kisi magdur oldu cunki.

Dediklerinize ben katiliyorum ama altimdaki arabanin beni dusunmesi lazim( yani ureticinin) eger ben onu dusunursem o beni satin almis olur .

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

Yani kafa rahat bir sekilde sport mod a almadan
    Istedigi kadar vites degissin sikinti yapmamasi lazim . Bukadar basit sebeplerden isinip yalan olur mu bir sanziman cok cok sacma ve amatorce. okadar para aliyorsa bayiler hata payinin olmamasi olsa bile tamamen ucretsiz yenileme yapmasi lazim. Ama nerde !!
    Bu karizmayi cizen vag grubu tamamen dsg sanzimani tarihe gomup araclari toplatip yeni bir sanziman yapmasi lazim.
    Insanlara bu cektirdikleri cile zulum yeter gercekten . Cok kisi magdur oldu cunki.

Dediklerinize ben katiliyorum ama altimdaki arabanin beni dusunmesi lazim( yani ureticinin) eger ben onu dusunursem o beni satin almis olur .

Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. bütün dsg araçları toplayıp yeni şanzıman geliştirmek bırakın vw'i hiçbir firma yapamaz.

Söylediklerinizden anladığım kadarıyla hiç dsg şanzımanlı araç kullanmamışsınız. Söylediklerim aracını alınteriyle almış, hoyratça kullanmayan birinin zaten manuel araçta da uyguladığı şeyler. Siz rampa bir yerde aracınızı bırakırken el frenini yarım yamalak çekip aracınızı rastgele mi bırakıyorsunuz,yoksa el frenini çektikten sonra tedbirli bir şekilde mi ayağınızı frenden kaldırıyorsunuz. yada sıkışık trafikte sürekli bir ayağınız gazda diğeri debriyajda sürekli yarım debriyaj mı yapıyorsunuz? Bu söylediklerimi gözünüzde büyütmeyin bunlara zaten ben manuel aracımda da dikkat ediyordum. Bu araca hizmet etmek değildir. Malının değerini bilmektir. Ben 30 bin km dir dsg şanzımanlı aracımı keyifle kullanıyorum hiç de araca hizmet etmiyorum. Dsg den aldığım keyfi de şimdiye kadar hiç bir araçtan almadım.

• Istediginiz kadar dikkat edin dsg patlayip hic bir sebep yokken magdur olsaydiniz anlardiniz . O bayilerin sizi kucuk gordugu tavirlara maruz kalsaysiniz ki ins kalmazsiniz tabi.
    vw kullandim dsg sanzimanli hemde kotu demedim ki . Tersine rahat sessiz ve keyifli dogru
    Vur kir parcala da demedim ayrica
    Siz yanlis anladiniz beni yani
    Sadece neden hep aklimi devamli dsg patlamasin diye mesgul ederek kullanayim binmem daha iyi demek istedim
    Size hayirli kazasiz surusler diliyorum
    Iyi gunler

• 10 bin lira fark ver DSG al, sonra aman bozulmasın diye ne .ok yiyeceğini şaşır.

Güleyim mi, üzüleyim mi bilemedim...
  • dsg VW nin ayibidir. garanti kapsamindan ciktigi gibi o araci satin bu tarz basliklar sizi kurtarmaz birgun kendinizi 10k TL lik bir fatura ile karsi karsiya bulursunuz.
  • Eskiden ataricilerdeki konsol dövüş oyunlarında "combo" hareketler vardı, kolu çeşitli yönlere çevirirken sırayla belli tuşlara basınca özel hareketler felan yapıyordu oynanan karakter. Sırf konforu için bunca para vereceğim bir otomatik vites bozulmasın korkusuyla her durduğumda bu tür "combo" hareketler yapacaksam zaten ortada konfor felan kalmamış demektir. Bir de millet yarı otomatikleri beğenmiyor, en azından kafam rahat, hele S&S da var, en ufak bir duruşta motor stop ettiğinden vitesi korumak için şunu mu yapayım, el frenini mi çekeyim, combo felan hiçbir derdi yok. Asıl konfor vites geçişlerinin hissedilmeden gerçekleşmesi değil, vitese bişi olur mu endişesi yaşamadan aracını sürebilmektir. İşte bunu bazılarına anlatabildiğimiz zaman WV de şu DSG'yi düzeltme yolunda adım atmak zorunda kalır, yoksa ben de WV olsam neden Türkiye'deki en önemli gelir kaynaklarımdan birini gidermek için üzerine para harcayıp araştırma yapayım ki?

• combo hareketleri
  • Dsg almamak

• Bu dsg sorunu ne zamandan beri var yani hangi yıl hangi seriyle ortaya çıktı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vites mandalına basınca çıkan çıt sesi sanırım sigortadan geliyor direksiyon altından.

• Dsg ömrünü uzatıcam diye, uğraşıp kendi ömrünü kısaltıyor insanlar yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calamityeas -- 29 Mart 2015; 15:54:32 >
  • hmyildiran kullanıcısına yanıt
    kardeşim ben önceki mesajda senin dq240 kodlu dsg nde o 1 lt yağın içerde mekatronikte ve o arası contalı bir sürü oyuğu olan parça içerisinde olduğunu anlatmaya çalıştım

ayrıca o 4-5 lt dediğim yağda dsg nin ıslak kavrama olanının kavramalarının içinde bulunduğu yağın miktarı

tam otomatiklerde ise en az 6-7 lt yağ vardır

ve evet ben bir şey bilmiyorum
  • İlk mesajı okurken çok güldüm Mesajda yazanları uygulamak yerine manuel araç almak daha az yorar sanırım
  • root_echo kullanıcısına yanıt
    Size bir şey bilmiyorsunuz diyen olmadı hocam. Aksine biliyorsanız paylaşın diye var bu konu.

Neyse sağlıcakla kalın.
  • Madem bu şanzıman sorunlu ne diye alıyorsunuz bu arabaları? Gerçekten diğer firmaların otomatik viteslerinden ne farkı var? Çabuk bozulması dışında.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.