Şimdi Ara

dsg ömrünü uzatmak için tavsiyeler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
5
Favori
9.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hmyildiran

Vala hocam üst taraflarda da yazmıştım Ankaradaki bütün VW servislerine götürdüm aracı sordum DSG ile ilgili bi sıkıntı var mı, bi test sürüşüne çıkın diye. (Aydoğanlar VW, İstanbul Yolu Doğuş VW, Eskihisar VW) bütün firmalar bana aynı yanıtı verdi. Ekstra 2 yıl garanti DSG yi kapsamıyor diyip kapsadığı malzemeleri söylediler.

Onların söyledikleri ve aklımda kalan kapsadığı birkaç parça şu şekilde; Krank mili, pistonlar, gibi aksamların garantisiymiş..

Ben Bu 3 VW grubunun yalancısıyım.

Anladım hocam ancak bende aldığım bayi ile uzun uzun konuştum. Ek garanti öncekinin aynısı dendi. DSG dahil dendi.

Ayrıca VDF de ek garanti ile ilgili yazılan şöyle bir bilgi de var.

Garanti Plus ile aracınızı alırken 2 yıllık fabrika garantisine ek olarak 3 yıl kadar daha fabrika garantisine hak kazanırsınız. Böylece toplam garanti süreniz 5 yıla kadar çıkmış olur. Garanti Plus size 5 yıl boyunca güvence sağlamaya devam eder.

http://vdf.com.tr/tr/urunlerimiz-hizmetlerimiz/sigorta-urunleri/uzatilmis-garanti.aspx

• bLooP B kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz linkte şöyle bir ifade var: "Bu ürüne sahip olduktan sonra, aracınızın teminat dahilindeki onarımlarını yaptırabilir, otomobilinizi ve bütçenizi garanti altına alırsınız." Önemli olan o teminat maddeleri ve sitede bununla ilgili hiçbir bilgi bulunmuyor. Büyük ihtimalle imzalanan sözleşmede küçük harflerle yazılı olmalı.
  • Dsg ye dair kullanım önerilerinde okuduğum kadarıyla en dikkat edilmesi gereken kalkış esnasında gaza "sık sık" fazla basmamak; bu şekilde kullanım sistemde metal genleşmesine neden oluyor, bir diğeri de sıkışık trafikte sistemi mümkün olduğunda manuelde kullanmak ve ısınmasını önlemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Verdiğiniz linkte şöyle bir ifade var: "Bu ürüne sahip olduktan sonra, aracınızın teminat dahilindeki onarımlarını yaptırabilir, otomobilinizi ve bütçenizi garanti altına alırsınız." Önemli olan o teminat maddeleri ve sitede bununla ilgili hiçbir bilgi bulunmuyor. Büyük ihtimalle imzalanan sözleşmede küçük harflerle yazılı olmalı.

Aynen o teminata normal garanti neyi kapsıyor ise ek garanti de onu kapsıyor olması gerek.

Bulabilirsem detayı yazarım buraya sigorta içeriğini. Ancak böyle bir konuda yalan söyleneceğini düşünmüyorum bayi tarafından.
  • bLooP B kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi hocam ben de direk servise gittim bu durumla karşılaştım. Zaten bi sorunum yok DSG ile ilgili ama bir de onlar sürsün dur kalk yapsın trafiğe çıksın diye demiştim.
    Ancak bana denilen "Abi DSG de birşey çıksa bile garantiniz bunları kapsamıyor sizin" dedikleri için dedim tamam kalsın şanzumanı güncelleyin gideyim ben. :)
  • Golf çok beğendiğim ve alınacaklar listemdeki bir araba ama gel gör ki parayı kolay kazanmıyoruz.

DSG kullanan arkadaşlar beni Iphone forumundaymışım gibi hissettirdi

Pil çabuk bitiyor sorusuna 3G kapat, ekranın parlaklığını azalt wi-fi kapat o zaman 2 gün çıkartıyor diyen arkadaşlar gibi durunca şunu yap gaza fazla basma otomatik keyfi için alınan bir arabayı manuelde kullan felan filan

Umarım 2016 da wv bu sorunu düzeltirde bende bu sıkıntılar olmadan golfümü alırım

İyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoxoz

Golf çok beğendiğim ve alınacaklar listemdeki bir araba ama gel gör ki parayı kolay kazanmıyoruz.

DSG kullanan arkadaşlar beni Iphone forumundaymışım gibi hissettirdi

Pil çabuk bitiyor sorusuna 3G kapat, ekranın parlaklığını azalt wi-fi kapat o zaman 2 gün çıkartıyor diyen arkadaşlar gibi durunca şunu yap gaza fazla basma otomatik keyfi için alınan bir arabayı manuelde kullan felan filan

Umarım 2016 da wv bu sorunu düzeltirde bende bu sıkıntılar olmadan golfümü alırım

İyi forumlar
    quote:

Orijinalden alinti: kanoxoz

Golf çok begendigim ve alinacaklar listemdeki bir araba ama gel gör ki parayi kolay kazanmiyoruz.

DSG kullanan arkadaslar beni Iphone forumundaymisim gibi hissettirdi

Pil çabuk bitiyor sorusuna 3G kapat, ekranin parlakligini azalt wi-fi kapat o zaman 2 gün çikartiyor diyen arkadaslar gibi durunca sunu yap gaza fazla basma otomatik keyfi için alinan bir arabayi manuelde kullan felan filan

Umarim 2016 da wv bu sorunu düzeltirde bende bu sikintilar olmadan golfümü alirim

Iyi forumlar

iPhone forumu benzetmesi harika olmu?

DSG sorunu benim Golf almama engel malesef. Bile bile lades diyecek kadar kör de?il gözlerim. Y?in bir di?er tarafy VW dese ki çözdük, ben yine inanmam. Her çykan kavramada çözüldü dediler çünkü. Bu 3. nesil bildi?im kadaryyla...

iyi forumlar

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Ben düzeltceklerine inanıyorum yoksa uzun vadede çok kan kaybeder vosvos 2. el piyasası senin benim gibi çekincede olanlar yüzünden düzelmezse yapıcak bişey yok babamın şirketi değil gider diğer alternatiflerden çekeriz altımıza nede olsa tüketici kraldır

teşekkürler
  • En az 10 yıl garanti.
  • VW Sürtme Sesi Geliyor!

Haydar Y. | 25 Mart 2015 11:50
    Sıfır olarak büyük beklentiler içerisinde almış olduğum yeni kasa #passat aracım almış olduğum gün itibarı ile #dsgşanzımanın D

konumundan R konumuna alırken sürtme sesi ve iç aksam ve bagajda ses gelme problemlerinden dolayı 3 kez servise girmiştir.

Yetkili servis olan Çekmeköy Ozon Otomotiv'de. Her defasında aynı cevap. Biz herhangi bir problem göremedik. Kendi malımızı neden

durmadan servise götürelim? Son bir kez Dohus Oto'ya mail attım. Olmazsa mahkemeye vereceğim.
    Şikayet Konusu :
    Şanzıman
    Yetkili Servis Tekrar Eden Sorun

--------------------------------------------------------------------------------

Şikayeti Takip Edenler

Mustafa Y. Emel Ç.

--------------------------------------------------------------------------------

Şikayet ile ilgili Görüşmeler

Sayın Yetkili,

Müşterilerimizden Sn. HAYDAR Bey ile daha önce aynı konuyla ilgili olarak bize yaptığı başvuruya istinaden görüşülmüş ve kendisi konuyla ilgili olarak bilgilendirilmiştir.

Saygılarımızla

VW DİYALOG
    444 89 24

25 Mart 2015
    16:24:22

• Bu arkadaşın yorumlarını seviyorum +1
  • DSG biraz acele ile yapıldı sanki.. Haliyle ''Hızlı koşan atı b.ku seyrek düşer'' kategorisine girmeyi başardı..

Performansından çok arızasıyla ün yaptı ama üreticisi satış rekoru kırmaya devam ediyor orası ayrı.. pazarlama stratejisi budur..

Satın kurtulun, en iyi ''ömür uzatma yöntemi'' bu olur.. Yoksa o kadar parayı ver, DSG ile kafanda tilkiler döner dolaşır..
  • 3 sayfa konu olmuş.. sadece 1 kişi problem yaşadım demiş... bu problem yaşayanşar nerede ? sadece alınmaz, binilmez, garanti bitince satılır tarzında yorumlar.. nerede bu arıza yapan araclar ?

sikayet vara bende baktım şikayet tarihleri arasında zaman farkları çok.. Kullanmayanların kulaktan dolma bilgiler yerine bu sorunu yaşamış olanlar yazarsa daha iyi olacaktır..

dsg aracıım yok almayı düşünüyorum.. burdaki yorumlara baktıkça, root_echo dışında teknik olarak açıklama yapabilen yok..
  • Normalde 15 bin euroluk arabaya 90 bin lira para bayıl ondan sonrada aman hızlı kalkış yapma aman çok devirli kullanma sanzimani zorlama park ederken yükü sanzimana verme falan vw iyi kazikliyor sizi valla sizde hala su markanin fanboylugunu yapiyosunuz. Bu dsg sorunu nedense hep bizim gibi orta dogu ulkelerine giden araclarda var nedense... Almamyada en babasi 20bin euroluk arabayi burda 80-90 bine satmasida cabasi tabi. Sizde hala en fazla 3 yil dayanacak sanzimana gidip bi servet dolusu para dokuyosunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewr

3 sayfa konu olmuş.. sadece 1 kişi problem yaşadım demiş... bu problem yaşayanşar nerede ? sadece alınmaz, binilmez, garanti bitince satılır tarzında yorumlar.. nerede bu arıza yapan araclar ?

sikayet vara bende baktım şikayet tarihleri arasında zaman farkları çok.. Kullanmayanların kulaktan dolma bilgiler yerine bu sorunu yaşamış olanlar yazarsa daha iyi olacaktır..

dsg aracıım yok almayı düşünüyorum.. burdaki yorumlara baktıkça, root_echo dışında teknik olarak açıklama yapabilen yok..

Dememe nedenlerini sayayim

1-İkinci elde dsg nin adi cikmasin,ocu gibi bakilmasin diye

2-İnsanimiza mallarinda bir kotu yon varsa onu soylemek iskence gibi gelir.Bunlari soylerse malinin deger kaybedecegini,kendisinin kalitesiz mallara ragbet eden biri gibi gorulecegi dusuncesi yuzunden gozle gorunur kusurlari bile sineye cekerler.Bir cok Vw kullanan tanidikta araclari gozumuzun onunde dokuluyor olmasina ragmen aracina laf soylememe ve soyletmeme durumunu gozlemledim.

3-Forumda cidden Dsg ile sorun yasayan Neyzen vb bir kac kisiyi bu sorunlari yazdi diye neredeyse afaroz eden Vw fanlari.Kendileri markayi surekli overler,en ufak kotu sey diyeni linc ederler

4-Butun sorunsuz Dsg ler Dh lilere denk gelir.Ozellikle Vw fanboylarina.Onlarin Tsi motorlari yag yakmaz(Vw kabul etse bile),Dsg leri saat gibi calisir

Teknik aciklama isteginiz niye?Bilgileri alip sifirdan arge ile yeni bir dsg mi yapacaksiniz?Yan teknik bilgi istemekteki amac nedir?

Ben de cevremden Dsg ornegi vereyim bir tane.Amcam su anda 1.4 Tsi Dsg Passat a sahip.İkinci el aldi araci.Sanziman arizalandi ve 3000 tl masraf cikti.Tabi daha sonra birtakim gorusmeler,aracin daha once servise gelip gitmesi vs sebebiyle 1000 kusur tlye halloldu sorunu.Su an aracini degistirmeyi dusunuyor.

İkinci bir ornek ise,bir aile dostumuz ikinci el Skoda Octavia aldi.Aldiktan sonra bu dsg ile ilgili durumu ve aracin daha once sanzimaninin islem gordugunu ogrendi.Su anda aracini diken ustunde kullanmakta.

Su olaya da aciklik getireyim.Burda tartisilan Dsg 7 ileri kuru kavrama olandir ve bir kac arac haricinde Vag araclarin otomatigi bu sanzimandir.Ayni sekilde Audi de Stronic adiyla yedirilmeye calisilan sanziman da ayni sanzimandir.Zaten cikan sorunlarda aynidir.

Dsg nin 6 ileri islak kavrama versiyonu da mevcuttur.Onun tork dayanimi daha yuksektir ve daha dayanikli oldugu soylenir.Ne yazikki bu secenegi,pek fazla aracta bulamazsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bunlar hep vw almayıp şimdi araçları döküldükçe orasından burasından ses geldikçe satışa çıkarsa da 2.elde satılmayacağını bilip o sinirle dsg patlıyor yazanlardır kafaya takmaya gerek yok . bunlardan gına geldi artık zaten benim çevremdekilerde saat gibi çalışıyor dsg ler eski nesiller titreme yapıyordu beli bir süre sonra!!! bu titremede edc de her zaman var ama kimse bunu söylemez!!! bu neslinde dsg leri servisler hep ücretsiz parça değişimiyle değişti zaten ama eğer reno servise gidip 1 den 2 ye geçerken titriyor derseniz bunun özelliği der yollarlar sizi. toyota mmt aldık tam bir rezalet servisler vw nin yaptığınıda yapmadı toyota ne hikmetse . fordun cvtlerinide unutmadık . nissanın 30 binlik patlayan şanzımanları iyi niyetten 300 lira para alıyor diye kıyamet kopuyor vw nissan 8 bin liraya değişiyor iyi niyetten forumdan çıt yok yemiyor millet işte anlayın yeter artık ya bu nasıl bir kuyruk acısıdır bakıyorum hep de aynı kişiler dsg lafını duyunca toplanıyorlar. Bizim millete teknolojiyi yeniliği verende suç milletimize vericeksin 4 ileriyi gazlasın dursunlar hani dsg de gazlayamıyorlarmışya 4 ileriyle gazlamadan zaten dsg nin 2 katı yakıt yakarsın bari gidebilsen oda yok milletimiz 4 ileriyle yola devam.. konuyu açan arkadaş iyi niyetle bişey sormuşsun ama forumdaki sanırım bu dsg kullanmayıp dsg den ağzı yananlardan haberin yoktu bu konuyu vw forumlarında açarsan çok daha kaliteli bilgiler alabileceğini düşünüyorum burda anca tok kapı sesi ve patlayan dsg muhhabeti duyabilirsin ne yazıkki .

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Oncelikle.aciklama icin tesekkur.. teknikden kastim dsg kotudur, alinmaz, çöp tqrzi 2 kelimelik mesajlaraydi.

Bu durumda kavramaya iletilen guc artikca bu problemin artma olasiligi fazla.. skoda fabia almayi planlioum. 160n tork arac.. polo kullan dsg kullanicilqrin bu problemi yasama sikligi nedir bilgisi olan var mi ?

• Merhaba,

Benim vw takintim olmadi golf disinda.. suanda almak istedigim aracda dsg fabia..2011 kasa golf ile dsglibaraci 500 600 km kullandim ve keyfini gordum.. bu arac rihtimda babaya girmesine ragmen sanziman konusunda hic sıkıntı cikqrmadi..

Bi karar wericez bakalim

• dsg yi mahveden şey yoğun trafiktir. özellikle yokuş yukarı olan trafiği bol yollarda çok hızlı yıpranıyor. türkiye şartları o nedenle dsg gibi bir platforma göre denemez malesef.
  • Bildiginiz gibi DSG D modunda neredeyse 1. vitesi hic kullanmiyor. Yogun trafikte de hemen 2'ye atmamasi ve kavramanin yarim debriyaj nedeniyle isinmamasi icin S'te kullaniyorum, dur kalklari S1 ile yapiyorum. 3500 kilometre oldu su ana kadar kararsizlik/ isinma vs. gibi en ufak bir problemini gormedim ancak daha cok erken tabi.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.