Şimdi Ara

Driving Force gt mi yoksa momo mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 2 gün içerisinde bu ikisinden birini almayi düşünüyorum fakat aralarinda kararsiz kaldim sizce hangisini almaliyim ?

• Fiyatı Momo Racing Force ile aynı seviyeye gelmişken kesinlikle Driving Force GT

http://www.vatanbilgisayar.com/logitech-941-000021-driving-force-gt-ps3-direksiyon/productdetails.aspx?I_ID=40045

http://www.logitech.com/en-us/gaming/wheels/devices/4172

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 26 Nisan 2010; 0:01:10 >

• Driving Force GT, @sarppy'nin belirttiği gibi, çok daha iyi bir direksiyon. Zaten normal fiyatı 230-250 TL civarıydı, sanırım stok eritmek için düşürüldü. Yok öyle değilse, MOMO'nun fiyatının çok inmesi gerekecek

Driving Force GT neden çok daha iyi? (MOMO'nun güncel sürümünü yazacağım. 270 derece dönen eski sürümleri de vardı.) Genel hatlarıyla yazayım:

- MOMO en fazla 240(120+120) derece dönebilirken, DFGT en fazla 900(450+450) derece (toplam 2,5 tur) dönebilir (Logitech yazılımından 40-900 arası istediğiniz değeri seçebilirsiniz. Bir de, kendiliğinden, direksiyonun daha fazla dönmesini tamamen engelleyen 200 derece modu da vardı diye hatırlıyorum. Araştırmadım ve denemedim. Standart, yazılımdan yaptığınız derece ayarında, seçtiğiniz derecenin üstüne çıkarsanız force feedback motoru devreye girip çevirmenizi zorlaştırıyor. Ancak her oyunda bu özellik çalışmayabilir). Pek çok oyunda 200-240 derece gibi modlar seçebilirsiniz, kolaylık için. Ancak yüksek değerlerin ayrı bir keyfi var.
    - DFGT'nin direksiyon simidi daha büyüktür (G25'le aynı).
    - Hassasiyet ve Force Feedback-titreşim gücü konusunda, GT çok daha üstün. (MOMO'yu da, DFGT'yi de %150 FF'de kullandım ve GT kollarımı gerçekten ağrıtacak gibi. Çok daha fazla ve gerçekçi direnişle karşılaştım. Oldukça kısmak gerekecek o değeri).
    - DFGT'de çok daha fazla tuş var. MOMO'da, vites ve arka kollar dahil 10 adetken(önde 6 tuş, 2 kol ve vitesten de 2 adet), DFGT'de bu sayı 17 + 8 yönlü d-pad + GT5 ayar kadranı şeklinde. Yani tuş olarak niteleyebileceklerimiz, 25 adet. Bu tuşların tamamı, PC'de de sorunsuz çalışıyor. D-pad'in olması oyun içi menülerde büyük kolaylık sağlıyor ve diğer tuşlar da hepsi özel atanmaya uygun nitelikte, farklı tarzdalar. Zaten bir nevi, analoglar hariç, PS3 gamepad'ini direksiyona gömmüşler(simge ve tuş isimleri PS'deki gibi) ve fazlasını da katmışlar :) Konsol kullanma durumunda bunun nasıl fazladan bir avantaj olacağı açık.
    - GT, PS2-PS3'e de resmî olarak uyumludur (zaten esasında PS3 direksiyonu. MOMO da PS'de çalıştırılıyor; ancak DF serisi kadar uyumlu mu araştırmakta fayda var). Hatta Gran Turismo 5'in lisanslı direksiyonu (direksiyonun ismindeki GT, sanırım Gran Turismo anlamında) ve üzerinde o oyuna özel ayar mekanizması var. Hani PlayStation düşünürseniz, DFGT almak ayrıca bir avantaj olacak.
    - GT, masada daha az yer kaplıyor. Duruma göre bu bir avantaj olacaktır.
    - Pedallar açısından, fren pedalı sanırım biraz daha sert ve bunun yanında, fren pedalına sonuna kadar bastığınızda MOMO'da "tak" diye dururken, DFGT'de kademeli-yumuşak biçimde duruyor(MOMO'nun pedal bölgesinde avantajlı olduğu yanlar aşağıda).

MOMO'nun avantajlı yanlarıysa:

- PC uyumluluğu daha oturmuş durumda. DFGT ile, düzgün çalışması için bir iki ayar yapmanız gerekebilecek oyunlar çıkabiliyor. Mesela GRID ve DIRT2'de sorunlu olduğu söyleniyordu. DIRT2'de kesin çözüm var (DF Pro olarak tanıtma gibi çözümler); hatta bu çözüme gerek duymadan da sorunsuz kullananlar duydum. Grid'de de sorun yaşayanlar ve hiç sorunsuz kullandığını belirtenler de duyuyorum. Muhtemelen her durumun çözümü var ve zaten çoğu oyunda hiçbir sorun yok (pedal konusunda sorun yaşarsanız, Logitech Profiler'den device ayarlarına girip "combined pedals"la ilgili ayarı değiştirin). Yine de, çok önem verdiğiniz bir oyun varsa, araştırın derim.
    DFGT için, Logitech Profiler yazılımını internetten indirin. Son sürümü 5.08. Direksiyon, gamepad gibi her türlü ürün için bu yazılım kullanılıyor.
    - Vites kolu sağa ve sola takılabiliyor. GT'de sadece sağda.
    - MOMO'nun masaya sabitleme mekanizması daha iyi gibi, alttaki vida sayesinde. GT'de o vida yok. Bunun daha az yer kaplama gibi bir avantajı olsa da (klavyeyi direksiyonun altında bırakabilme gibi bir avantaj sağlıyor), GT'de mevcut tutucuları daha iyi sıkmanız iyi olabilir :) (Ek: Bu durumun GT'nin bir avantajı olduğuna karar verdim. Alttaki vidanın olmaması, ciddi bir yer avantajı sağlıyor ve çoğu durumda altta klavye dururken kullanabiliyorsunuz. Bu durum, gövdenin çok daha küçük olmasıyla da birleşince, çok ciddi bir avantaj. İki tutacağı iyi sıkarsanız pek bir sorun olmuyor zaten.)
    - MOMO'nun direksiyon arkası kolları (veya pedalları) bence daha güzel. GT'dekiler kol bile değil, büyük tuş şeklinde :)
    - MOMO'nun pedallarının bulunduğu gövde yanlara doğru daha geniş. Bu, dar alanda kullanma gibi bir durum olmadıkça avantaj. Bunun yanında, gövdenin üst yüzeyi tırtıklı ve kişiye göre bu da bir avantaj olabilecektir.

Bunların yanında, MOMO'nun pedalları DFGT'ninkilere göre azıcık daha yüksekte gibi. Kişiye - kişnini fiziksel özelliklerine göre bu bir avantaj ya da dezavantaj olacaktır.

Durum bu. Açıkçası, GT'nin dezavantajları ve hele bu fiyatla, avantajları yanında kıl tüy gibi bir şey. GT, bir ürünle karşılaştırılacaksa, MOMO'dan ziyade G20 serisiyle karşılıştırılmalı derim (yani, MOMO'ya değil de G25-27'ye daha yakın).

Birkaç aydır MOMO kullanıyordum; 2 gün önce GT aldım. Şu an ikisi de elimde mevcut.
    Ek sorunuz olursa, elimdeki oyunlar dahilinde cevaplamaya çalışırım.

Yazım abartılı ve heyecanlı görünmüş olabilir. DFGT gibi bir direksiyon, MOMO'yla aynı fiyata satılırsa, yapacak bir şey yok :)

Bu arada, bilgi: Ben ürünü 2 gün önce Vatan'ın Bostancı mağazasından aldım ve nakit ödemede geçerli fiyat, Worldcard 12 taksitle aynıydı, yani 149 TL idi (Worldcard 6 taksit fiyatıysa 141 TL idi). Şu ansa fiyatlar artmış. O sırada, Worldcard 12 taksit'in yanında havale de yazıyordu; şimdiyse havale kısmı gene 12 taksit'in yanında, ama bu sefer 162 TL olmuş. Neyse, demek istediğim: Nakit alırsanız bu sefer muhtemelen 162 TL olacak. 0212 444 56 56'yı arayarak bilgi edinin derim, mağazaya gitmeden önce.
    Bir de, Bostancı'daki son ürünü ben aldım(en azındnan öyle söylendi). Geriye teşhir kaldı.
    Oradan alacaklar dikkat edip bir sorsun derim. Stoklarına yeniden girmezse teşhir satma gibi bir durum olmasın :)

Ek: MSN'de konuştuğum kişi sizdiniz sanırım. Eğer öyleyse iyi, daha ayrıntılı değinmiş oldum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Mayıs 2010; 17:17:40 >

• @Sarppy

Teşekkürler cevap için

@cz

Hocam kisa bir inceleme yapmissin bana çok teşekkürler :) Kararimi verdim ben zaten gt5 çıkınca ps3 alicaktim madem ps3dede çalişiyor seçim belli :) Bu arada msnde seninle konuşan ben değildim
  • dfgt pc de çalışıyor değil mi?
  • @Gkn89

PS3 de olacaksa, Driving Force serisi almanız zorunluluk gibi bir şey :)

@Alfodr

Üstte belirttiğim gibi, çalışıyor.

Hatta Logitech Profiler 5.08'den Win 7 64'le aldığım görüntüyü vereyim:

Driving Force gt mi yoksa momo mu ?

Sadece, almadan önce, özel önem verdiğiniz bir oyun varsa araştırın derim. Oluşabilecek sorunları muhtemelen çözersiniz, maksat sonradan sürpriz olmasın.
    Ben de Grid ve Dirt 2'de deneyip gözlemimi paylaşacağım.

Ekleme:

Dirt 2'de denedim. Bahsedildiği gibi, normal şartlarda tanımadı.

Yapmanız gereken çok basit: Regedit'e girin. F3'E basın ve tırnaklar hariç: "Logitech Driving Force GT USB" olarak arama yapın.
    Karşınıza bu isimle çıkan "data"ları, tırnaklar hariç "Logitech Driving Force Pro USB" olarak değiştirin. Her değişimden sonra F3'e tekrar basın ve kendisi arama yapacak. Bulacak başka isim kalmadığında kendisi belirtecek. 6-7 kere falan çıkması lazım.
    Not: @oem.inf ile başlayanları değiştirmenize gerek yok (data kısmı böyle başlayanlar, yani. "Name" kısmında "OEMName" yazan "data"ları gene değiştirin).
    Bunu yaptığınızda, Logitech'in sürücüsü bir önceki model olan Driving Force Pro olarak tanıtacak direksiyonu. Gene tamamen sorunsuz ve mükemmel bir şekilde kullanabileceksiniz. Oyun içinden direksiyon ayarlarını da yapabileceksiniz, sürücü içinden ayarları da yapabileceksiniz.
    Not: Oyun içi kontrol ayarlarında, preset kısmından Logitech Driving Force Pro USB'yi seçmeyi unutmayın.

Tabii bu belli oyunlar haricindekiler için, tekrar GT olarak değiştirmenin faydası olabilir. Denemek lazım.

Çözümü bu kadar basit olan bir şeyi Codemasters ya da Logitech'in halletmemesinde kasıt aramayalım da ne yapalım? :) Yanılmıyorsam 2007'de tanıtılıp satışına 2008'de başlanmış bir direksiyon söz konusu. Dirt 2'yse yeni bir oyun.

Grid'i deneyince onla da gözlemimi paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Nisan 2010; 7:45:46 >

• Teşekkürler cz....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfodr

Teşekkürler cz....

Rica ederim.

Bu arada, direksiyondaki tüm tuşlar pc'de çalışıyor. Yukarda "büyük çoğunluğu" demiştim, düzeltiyorum.

Tuşların çeşitliliği de çok iyi. Mesela TDU'da, sol alttaki + - tuşlarını radyonun sesini yükseltip alçaltmaya, Gran Turismo'ya özel ayar kadranınıysa radyo istasyonunu değiştirmeye ayarladım. Oldukça zevkli oluyor.

Bir de, iki tane tutucunun aslında avantaj olduğuna karar verdim. MOMO'yu takmak için klavye ve "çekmece"sini çıkarıp yere koyuyordum. Bu direksiyonla, altta yer kaplayan vida olmadığından, buna gerek kalmadı. Zaten GT'nin gövdesi de çok daha küçük olduğundan, iki tutucuyu sıktıktan sonra gayet verimli çalışıyor. MOMO da gayet kayabiliyordu, çok sert hareketlerde.

• Sagolun faydalı bir başlık olmuş. Deneyeceğim.
  • bende almayı dusunuyorum gt yı onceden momo kullandım ama pek beqenmedım donus acısını bunda sanırım 2.5 tur guzel olur direksıyonu merak edıyorum dondurunce momo qıbı sertmı yoksa yumusakmı donuyor.?
  • bide arkadaslar bu drıvın force gt pc ye alcam nfs shift - dırt 2 - grıd bu oyunlarda oynayabılırmıyım nfs shift önemlı olan o onda oynayabılırmıyım
  • bende aynı şekilde Driving Force GT nin grid performansını merak ediyorum oynayan varsa bu direksiyonla
  • cz nickli arkadaş sayfalarca deneyimini yazmış yukarıda, siz hala oyunlarda nasıl diye soruyorsunuz. Adam daha ne yapsın size direksiyon setini tanıtmak için. 10-15 kere aynı cümleyi duymadan tatmin olmuyorsanız gidin bir elektronik mağazasında kendiniz deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 11 Mayıs 2010; 11:48:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backslider

cz nickli arkadaş sayfalarca deneyimini yazmış yukarıda, siz hala oyunlarda nasıl diye soruyorsunuz. Adam daha ne yapsın size direksiyon setini tanıtmak için. 10-15 kere aynı cümleyi duymadan tatmin olmuyorsanız gidin bir elektronik mağazasında kendiniz deneyin.

Yok hocam, sormakta haklılar. Ne Shift ne de Grid için kesin bir gözlem paylaşmadım ve oyuna özel sorular alabileceğimi belirtmiştim.

Grid'i yüklemek için şu an yer açmaya çalışıyorum. Yükleyince iki direksiyonla da Win 7 64'te deneyeceğim. Grid'de DFGT için duyduğum bir sorun, direksiyon komutlarına gecikmeli tepki gelebildiğiydi. Özellikle buna dikkat edeceğm. MOMO'yla karşılaştırarak kesin bir sonuç alabilirim sanırım.

Shift'te ise bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yine de, sanırım Win XP 32 kurulumumda yüklüydü. Onda bir deneme yapabilirim.

• GRID 1.3'le az önce denedim, Win 7 64 ile. Ne tepkilerde, ne de force feedback'ta hiçbir sorun yoktu, mükemmel çalıştı. Tuşları elle atadım, o kadar.
    Ayrıntılı gözlem için MOMO'yla da denemek gerekir; ama gerekeceğinden şüpheliyim. GT ile süper çalıştı GRID 1.3. DIRT 2'de gereken Pro olarak tanıtma yöntemi bile gerekmedi.

Not: GRID'de, varsayılan olarak, direksiyon için %20 dead zone açık oluyor. Yani direksiyonu belli bir ölçüde çevirene kadar düz kalıyor ki, %20 oldukça yüksek bir rakam. Pek çok kişi bunu sevmeyecektir. Oyun içi ayarlardan düşürmeyi-kapatmayı unutmayın.
  • cz arkadaşım ilginiz içn teşekkürler son cevabınız tatmin etti bu konuda.bu aralar driving force gt nini fiyatları baya uygun
    backslider nickli arkadasa da teşekkürler en azından cevap vermiş
  • Rica ederim.

Az önce Shift 1.02'yi de denedim. Shift'te, direksiyon hareketlerine biraz geç tepki gelmesi gibi bir gariplik var. Fakat aynı şey, MOMO için de geçerli. Oyunun genel bir sorunu veya belki de bir özelliğidir. Bilmiyorum, ayarlar kurcalanarak daha iyi sonuçlar elde edilebilir. Varsayılan ayarlarda böyle.

Bu durum GT'ye özgü olmadığına göre, Shift'te GT tamamen sorunsuz diyebiliriz. Ayarlarda belli direksiyonlar için hazırlanmış profiller mevcut ve bunların arasında DFGT de var. Tüm tuşlar belli özelliklere hazırda atanmış ve isterseniz değiştirebiliyorsunuz.
    Eğer Logitech sürücüsünden "combined pedals"ı işaretlediyseniz, oyundan combined olan profili; işaretlemediyseniz, separate olanı seçiyorsunuz.
  • Çok yararlı bilgilendirme olmuş, cz teşekkürler. Ben de bu setten alacağım muhtemelen, yarış oyunlarını seviyorum ama artık direksiyonsuz olmuyor. DFGT şimdiki fiyatıyla en iyi seçim gibi, zira GT5 çıkınca babamla PS3 alacağız O zamana kadar da PC'de idare edeceğim artık. Benim de bir sorum olacak, bu altındaki vidalar nasıl çalışıyor? Arkadaşımda Momo denemiştim, onda kocaman bir vida vardı masaya sabitlemek için. DFGT'nin masadaki duruşu iyi mi, yerinden oynuyor mu? Bir de masa olmayan bir yerde nasıl kullanabiliriz acaba direksiyonu? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

Çok yararlı bilgilendirme olmuş, cz teşekkürler. Ben de bu setten alacağım muhtemelen, yarış oyunlarını seviyorum ama artık direksiyonsuz olmuyor. DFGT şimdiki fiyatıyla en iyi seçim gibi, zira GT5 çıkınca babamla PS3 alacağız O zamana kadar da PC'de idare edeceğim artık. Benim de bir sorum olacak, bu altındaki vidalar nasıl çalışıyor? Arkadaşımda Momo denemiştim, onda kocaman bir vida vardı masaya sabitlemek için. DFGT'nin masadaki duruşu iyi mi, yerinden oynuyor mu? Bir de masa olmayan bir yerde nasıl kullanabiliriz acaba direksiyonu? Şimdiden teşekkürler.

Evet şuan benimde kafama takılan tek sorun Sabitleyecek yerimin pek bulunmaması,artık yeni bir masa alacağım sanırım DFGT için
    Bu arada cz çok Teşekkürler güzel bilgiler için yeni Tecrubelerin olursa Bizlerle paylaşmaktan çekinme

• Beyler bu direksiyon şu sıralar en ucuza nereden bulunabiliyor? Vatan'a baktım 160 küsur gösteriyordu, bir yerlerde 130 gibi duymuştum da bilenlere sormak istedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.