< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 9 Eylül 2025; 22:56:45 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Dreame Robot Süpürge Kullanıcıları Klübü (29. sayfa)

-
-
Teşekkürler.
Yazılım olarak 4.3.9_2326 yazılımını kullanıyorum. İlk kurulum esnasında güncelleme uyarısı verdi zaten, direkt güncelleyerek kullanmaya başladım.
Baza altının olduğu alanı kendim "low-area" olarak işaretledim. Bugün tüm evi ilk kez süpürecek. Umarım ilerideki güncellemeler bu sorunu çözüme kavuşturur. Böylesine ağzına kadar özellik dolu bi cihaz için garip bi hata :)
İstasyona dönmede zorlanma işini sadece bi kere yaptı. O kısmı da takip edeceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Bende 4.3.9_2103 var, otomatik güncellemeyi kapatmıştım ama baktığımda sizin versiyonu bulmadı, bu update işleri de bir garip, bana 2033 geldiğinde kimseye gelmemişti ve Dreame Support’un bu versiyon hakkında en ufak bir bilgisi bile yoktu mesela.
2326’nın change log’unu hatırlıyor musunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick | -
Onların çizik olduğuna emin misiniz? Islak mendille bastırarak silmeyi denediniz mi? Fırça kılları da aynı izi bırakıyor çünkü zaman zaman…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick | -
Hiç dikkat etmedim açıkçası.
Temizliğe başlamıştı, şimdi kontrol ettim. Bazanın altını şimdilik pas geçmiş gibi duruyor. Büyük ihtimalle tüm evi süpürdükten sonra gelip baza altına girecek sanırım. Bence bu algoritma mantıksız. Tüm evi süpürdükten sonra tekrar baza altına gidene kadar odayı tamamen bitirip diğer odalara geçse daha iyi olur sanki. Eski Ecovacs öyleydi mesela, böylece kendi kendin uğraştırmıyordu.
_____________________________ -
Normalde bir odada alçak alan varsa odayı süpürür, en son odadaki alçak alana girer, sonra diğer odaya geçer.
Maalesef tricut fırça ne kadar saç tellerini kesse de sağ ve sol uçta saç teli birikiyor. Orjinalde de farklı olacağını sanmıyorum. Fırçayı toz kutusunu boşaltmadan kontrol ettim epey saç teli de kesiyor aslında. Hatta şöyle anlatayım eski fırçaya halının saçakları dolanır süpürge 3-4 temizlikte bir halıyı kenarından kaldırırdı. Tricuta geçtikten sonra saçak asla fırçaya dolanmadı, saçağın halıyı çekecek kadar fırçaya dolandığı anda muhtemelen fırçanın içindeki bıçaklar saçağı kesiyor ki saçağın ipliği de oldukça kalın. Genel olarak tricuttan memnunum, kauçuğa göre halının kılına yapışan iplikleri falan eski fırça halı güçlü modda bile çekemezdi, tricut deyim yerindeyse orayı kazıyıp ipliği çekiyor. Sadece biraz cihazın çalışma gürültüsü arttı. Süpürge altına bir şey girdiğinde korkunç ses çıkartıyor. Bazen altına bir şey girmese dahi enteresan sesler çıkarıyor.
Temu ve aliexpressteki yan sanayi aksesuarlar kalite olarak orjinalin epey gerisinde ama İş görüyor. Paspasların cırt cırt kısımları çok zayıf, paspas pedleri maksimum 2 ay dayanıyor. Yan fırçayı da mutlaka gözlemleyin, formu çok çabuk bozuluyor. Yere temas etmeyen fırça ucu varsa değişim zamanını beklemeden değiştirin. Orjinal olmayan fırçanın formu bozulmaya çok müsait. Fırça yapısı çok dandik ama orijinalin de çok farklı olacağını sanmıyorum. Fırçanın dizaynı bir garip. Sözde saç dolanmıyor diyorlar. Gayette saç dolanıyor bir keresinde halının saçağı dolanmış halıyı komple cihazın üstüne çekmiş saçak düğüm olmuştu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
-
Firma koyabilirsiniz diyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Selamlar, ben de 1 aydır L40 ultra kullanıyorum ancak kahve çekirdeği, kedi maması gibi şeyleri çekemiyor bu normal mi? Temizlik sonrası yerlerde kırıntılar kalıyor.
Kırıntıların olduğu odayi veya bölgeyi 2 veya 3 defa supurmeyi denediniz mi?
Kahve çekirdeğini her zaman çekemeyebilir. Çekirdek fırça ve yuvası arasında sıkışır muhtemelen. Boyut sınırını mısır tanesi olarak düşünün.
Evet, sadece etrafa dağıtıyor.
Hava emişinde mi sorun var acaba. Filtreyi kontrol ettiniz mi?
Grupta yine bir arkadaş robotun süpürme fonksiyonunda sıkıntı olduğunu ve brushun yere degmediginden bahsetmişti. Hatta yere çay vs dökerek robotun süpürme performansini ölçerek bir video ile müşteri temsilcisine danistigini ve fırçanin yer ile temas etmediğinden bahsetmişti. İsterseniz siz de benzer bir yol izleyerek süreci müşteri temsilcisine taşıyabilirsiniz.
Bir önceki mesajda sorun yaşadığı ifade edilen kişi benim. Cihazınız bahsettiğiniz büyüklükteki parçaları çekemeyebilir, ki bu çok anormal değil. Süpürme fonksiyonunda bir sorun olduğunu düşünüyorsanız zemine çay, kahve, kırmızı futbol mercimek vb. dökerek deneme yapabilirsiniz. Eğer bunların da üzerinden geçiyor ve sadece etrafa dağıtma gibi bir sorun yaşıyorsanız benimki gibi bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Eğer böyle ise cihazdaki toz kutusunu boşaltıp filtreyi temizleyin. Mümkünse halı olan bir yeri ve o yere (halıya) biraz çay dökerek süpürtün en yüksek modda birkaç döngüyle. Süpürme sonrası cihaz istasyona gitmeden durdurup zemini ve toz kutusunu kontrol ettiğinizde pek bir şey çekmemişse sorun var demektir. Cihazı resetlersiniz ki müşteri hizmetleri bunu istiyor ilk olarak aradığınızda, reset ile de düzelmezse servis dışında yapacak bir şey yok. Önceki mesajlara bakarsanız kendi yaşadığım süreci ve sorunu, sorunu nasıl tespit ettiğimi detaylı olarak yazdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yds -- 12 Eylül 2025; 15:27:43 >_____________________________
-
merhaba
servis süresince bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederiz. ben dahil çoğu arkadaşa rehberlik edecek türden olmuş.
Aynı çekmeme sorununu bugün itibariye X40 ultra'da yaşamaya başladım. Bugün cihazı teslim almamın 30.günü ve toplamda 15-16 kere çalıştırıldı. ilk taksiti bile henüz ödenmedi.
Süpürürken fark ettim ki yerde bir sürü ufak tefek şey var ve hiçbirini çekmemiş gibi. biraz takip ettikten sonra gördüm ki yerdeki saç telini bile çekmiyor. Cihazda anormal bir hareket veya ses yok. Tek sorun çekişi. Biraz yere çay serpiştirerek turbo modunda da bölgesel çalıştırıp kontrol ettim, belki yüzlerce çay tanesinden 3-4 tanesini içerisine almıştı. Her ihtimale karşı filtreyi değiştirdim, kutusunu temizledim, fıçasına dolanan saçları ve tozları temizledim, kapatığ tekrar açtım fakat sonraki testimde de aynısı oldu. Eğilip altına baktığımda çalışırken fırçayı görebilmeli miyim? Çünkü bir şey görünmüyor.
Servis referans numarası gibi bir şey varsa benimle özelden paylaşma şansınız olur mu? teşekkürler.
evet kapalı, daha 2-3 gün öncesine kadar açıktı, daha yeni kapattım diyebilirim. parkelerdeki desenleri leke olarak algılıyordu.