Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erd_eru

Okudum. Çığır açmışsınız... İfadelerine göre sitenin Modları da şaşırmış görünüyor.

quote:

Sonrasinda kurmak istedigin imaji mb_image klasorune yukluyorsun

mb_image klasorünü bulamadım.

Bende kendiligimden kesfetmedim tabiki, yine ayni forumda bir kullanicinin mesajinda gormustum bende kart okuyucuyla sd kartta calisiyor yazmisti.
    Bende denedim ve sonuc basarili oldu. Barry allen ile ilgili olarak ta eger usb yi okumada sorun oluyorsa yeniden baslatinca hem eklentilerden barry allen kayboluyor hemde Mb_images klasoru bulunamiyor. Ya farkli usb belleklerle denemek lazim yada usb hub kullanmak ise yarayabilir diye okumustum bir forumda.

Bu arada usb bellegin dosya formati nedir, ext3 olmasi gerekiyor bende fat32 de sorun cikmisti cunku.

• msenoz USB belleğin markası sandisk, kapasite 2 GB,
    dosya formatı fat32 olarak dreama taktım sonra kurulumdan girip
    dreamın istediği şekle formatladım. Depolama aracı olarak sandisk görünüyor artık.

Ayrıca sandiski dreamdan çıkarıp PC ye taktığımda bilgisayar artık tanımıyor.
    "Tanınmayan format, diski kullanabilmeniz için yeniden formatlamanız lazım"
    diyor. Sanırım dreama tanıttığımda dream otomatikman ext3 e çevirdi.
    Özet olarak bu flash disk artık sadece dreamboxa takınca çalışıyor.
  • quote:

msenoz USB belleğin markası sandisk, kapasite 2 GB,
    dosya formatı fat32 olarak dreama taktım sonra kurulumdan girip
    dreamın istediği şekle formatladım. Depolama aracı olarak sandisk görünüyor artık.

Ayrıca sandiski dreamdan çıkarıp PC ye taktığımda bilgisayar artık tanımıyor.
    "Tanınmayan format, diski kullanabilmeniz için yeniden formatlamanız lazım"
    diyor. Sanırım dreama tanıttığımda dream otomatikman ext3 e çevirdi.
    Özet olarak bu flash disk artık sadece dreamboxa takınca çalışıyor.

Bende aynılarını yaptım sandisk ve kingston usb belleklerde denedim, ama olması gerektiği gibi çalışmadı bir türlü.
    O yüzden sd kart ile kullanıyorum üzerinde 6-7 tane imaj kurulu şuan istediğimden başlatıp istediğimden nfi olarak backup alabiliyorum.

Usb belleği PC de tanımama konusu evet EXT3 olarak formatladığından o hatayı veriyor ben vmware ile live linux üzerinden okutmuştum pc de.

• Peki ana imaj olarak Dreamın flashında ne kurulu?
    İlk kurulan ana imaj da flashın işlevinde etkin olabilir.
  • quote:

Peki ana imaj olarak Dreamın flashında ne kurulu?
    İlk kurulan ana imaj da flashın işlevinde etkin olabilir.

GP3-DM800se-20120323-ssl84b-sim210-by sat4fun bu imaj kurulu daha önce bunun bir önceki versiyonu kuruluydu
    sonra bunu kurdum, ama barry allen de değişen birşey olmadı çalışmaya devam etti, çünkü sd kartta tüm dosyaları.
  • Wireless bağlantı kurabildin mi?

Ben 10 civarında imaj/backup deneyip kuramamıştım.
    Fakat yukarıda anlattığım gibi BA yı çalıştıramadığım imajla USB üzerinden wireless denedim
    hayrettir ki şak diye kuruldu. CAt5 Kablosunu çıkardım artık.
  • quote:

Wireless bağlantı kurabildin mi?

Fakat yukarıda anlattığım gibi BA yı çalıştıramadığım imajla USB üzerinden wireless denedim

Cat5 olarak kaç metrelik kablo kullanıyorsunuz? Ben de 10 mt lik kablo çalışmıyor maalesef.
  • quote:

Wireless son denediğim imajların hemen hepsinde çalışıyor diyebilirim.
    Çalışması için "kablosuz ağları tara" dan tarayıp sinyali bulduktan ve şifreyi girip kablosuz ağı aktif ettikten sonra
    ağ kablosunu çıkarıp cihazı arkadaki düğmesinden kapatıp tekrar açmak gerekiyor benim yaptığım denemelerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

Cat5 olarak kaç metrelik kablo kullanıyorsunuz? Ben de 10 mt lik kablo çalışmıyor maalesef.

Sizdeki kabloda sorun vardır bence, cat5 kabloda 10 mt de çalışmaması normal değil çünkü, yada kablo cross olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

quote:

quote:

Sizdeki kabloda sorun vardır bence, cat5 kabloda 10 mt de çalışmaması normal değil çünkü, yada kablo cross olabilir mi?

Cat5(568B) kablo.

• quote:

quote:

Sayın nodar kabloyu başka bir cihazla dene. Notebook ya da media player vs. gibi bir cihazla
    modemi bağla. Çalışmazsa sorun kablodandır.
    6-7 sene önce uzun mesafeli modem bağlantısı için yaptırdığım 50 m.lik çapraz kabloyla
    bile bağlantı kurabiliyorum. Tabi mesafe uzadıkça veri aktarım kaabiliyeti bir miktar azalır.
    Fakat yine de serverla aldığınız yüksek bitrateli HD yayın kalitesini etkileyecek kadar bir azalma olmaz.
    Mümkünse modem alırken kutudan çıkan kabloyla bir dene. Çünkü modemin performansına
    hiçbir olumsuz etki yapmasın diye yanında verilen kablolar azami titizlikle hazırlanır.
    Kolay gelsin.

• 20 mt. Cat 5 kablo ile kullanıyorum.
  • quote:

Bende aynılarını yaptım sandisk ve kingston usb belleklerde denedim, ama olması gerektiği gibi çalışmadı bir türlü.
    O yüzden sd kart ile kullanıyorum üzerinde 6-7 tane imaj kurulu şuan istediğimden başlatıp istediğimden nfi olarak backup alabiliyorum.
    Usb belleği PC de tanımama konusu evet EXT3 olarak formatladığından o hatayı veriyor ben vmware ile live linux üzerinden okutmuştum pc de.

Hangi marka ve kaç GB lik sd kart ve usb bağlantı birimi kullanıyorsunuz?
    Bunların resimlerini çekip koyabilir misin?
    Micro SD olur mu?

Ayrıca sd kartı tıpkı flash belleklerdeki gibi dreama formatlatıp EX3 yapmamız gerekiyor mu?
    EX3 yapmak gerekirse bu kartı dreamdan başka bir yere takamayız o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 30 Mart 2012; 11:29:29 >
  • quote:

quote:

Micro SD olur mu?

Ayrıca sd kartı tıpkı flash belleklerdeki gibi dreama formatlatıp EX3 yapmamız gerekiyor mu?

Valla çinden almıştım markasını tam hayırlamıyorum 4 gb lik micro sd kart ve markasını şuan tam bilmediğim bir kart okuyucu.

EXT3 olarak formatladım dream vasıtasıyla, başka yerde okutmak gerekmiyor şuan dosya atmam gerekirse ağ üzerinden flashfxp ile atıyorum.

Yinede pc ye takmanız gerekirse herhangi bir linux iso dosyası ile vmware player den açıp linux ta okutabilirsiniz.

• 10 mt lik kabloya dikkatlice bakınca düz bağlantılı olduğuna emin oldum.. Kabloyu alıp doğruca teyzeoğlunun dükkanına gittim.
    O da kabloya bakıp düz olduğunu söyleyince, hazır elin değimişken özel penseside var zaten dedim ve sağolsun kablonun bir ucunu
    sıyırıp çapraz bağlantı yaptı ve modem ile box sorunsuz bağlandı.. Ama allrussianı kaldırıp yerine openaaf kurmak hayal kırıklığı oldu..
    Openaaf baya sorunlu ve çok ağır.. Yeine kurduğum openpli de öyle akşama nemesis ya da ozon kurup wireless özelliğini çalıştırmayı
    deneyeceğim, bakalım n'olcak?
  • arkadaşlar bişi sorabilirmiyim dreambox 800hd makinam arızalı idi tamirden geldi içine eski servere atmak istiyorum yalnız unuttuğum bişi var, şimdi pc den bilgisayar kısmından www olarak adres yazdığımız kısma htpp/ yada ftp/ mı ne bişi yazıp ip yazarak giriyorduk ama nasıl yazılıyor aklıma bir türlü gelmiyor lütfen biri bir tane örnek paylaşırmısınız acil lazım şuan ))))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: shngzm

arkadaşlar bişi sorabilirmiyim dreambox 800hd makinam arızalı idi tamirden geldi içine eski servere atmak istiyorum yalnız unuttuğum bişi var, şimdi pc den bilgisayar kısmından www olarak adres yazdığımız kısma htpp/ yada ftp/ mı ne bişi yazıp ip yazarak giriyorduk ama nasıl yazılıyor aklıma bir türlü gelmiyor lütfen biri bir tane örnek paylaşırmısınız acil lazım şuan ))))))

server için flashfxp programını kur sonra bu program da adres kısmına:192.168.2.x(cihazın aldığı ip yaz) kullanıcı adı:root şifre:dreambox yaz bağlan tıkla sonra klasörlerden etc içine cccam cfg dosyasını at chmod değerini 755 yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 31 Mart 2012; 22:52:05 >
  • quote:

quote:

quote:

Micro SD olur mu?

Valla çinden almıştım markasını tam hayırlamıyorum 4 gb lik micro sd kart ve markasını şuan tam bilmediğim bir kart okuyucu.

EXT3 olarak formatladım dream vasıtasıyla, başka yerde okutmak gerekmiyor şuan dosya atmam gerekirse ağ üzerinden flashfxp ile atıyorum.

Yinede pc ye takmanız gerekirse herhangi bir linux iso dosyası ile vmware player den açıp linux ta okutabilirsiniz.

Bugün 16 tl ye teknosa'dan aşağıdaki kart okuyucu ve usb hub combo cihazı aldım,

micro sd kart, usb bellek ve kablosuz adaptörü hepsini taktım hepside sorunsuz çalıştı.

sd kart üzerinde barry allen kurulu ve üzerinde 8-10 farklı imaj kurulu.

OT-0221 multi-function CardReader+USB HUB

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msenoz -- 31 Mart 2012; 23:15:13 >

• Arkadaşlar selam benim cihazın optik çıkışı zarar gördü kenarı kırılmış optik kablo tam oturmuyor zaten en başından beri biraz sakattı o kısım , aşağıdaki linkteki parçayı TR'de nerden bulabilirim orayı değiştirmek istiyorum ;

http://www.alibaba.com/product-gs/474912963/plastical_optical_jack_AX_DLT1180/showimage.html
  • En son çıkan image ları yükleyene oldu mu?
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.