Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tspanel yok. Türkce eklentisini kendiniz kurmalısınız.

2 gündür kullanıyorum. Film oynatma ve PVR kısımlarına özellikle yüklendim. Sorun yok. 2,5 USB disk takılı.

http://www.sat4fun.co.uk/showthread.php?124963-Nemesis2-5-dm800se-e2-OE(1-6)-SVN(105r4)-ramiMAHER-e3-ssl84b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 18 Mart 2012; 15:31:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru

Arkadaşlar, biraz önce msenoz'un verdiği linkteki SAT4FUN-Newnigma2-3-3-1-SIM2-SSL84B-NEW-UPDATE
    dosyasını kurdum. Fakat önceki kurulu Newnigma2-dm800se-20120204-ssl84b-sim210-by sat4fun yazılımdan
    daha eski bir yazılım olduğu görünüyor.
    Kurduğum:SAT4FUN-Newnigma2-3-3-1-SIM2-SSL84B-NEW-UPDATE

Kaldırdığım:Newnigma2-dm800se-20120204-ssl84b-sim210-by sat4fun

Kurduğum yani msenozun önerdiği daha eski tarihli yazılımda avileri oynatabildim.
    Taktığım Netmaster USB network adaptörü tanıdı.
    Bu adaptörle ağa girdim, modemi gördüm fakat ağ ayarlarını yapamadım.
    Alttaki resimde encrryption key dediği yere bağlantı şifremi yazıyorum.
    Bu şifrede sıfır "0" karakteri var. Fakat kırmızıya aldığım yerde sıfır karakteri
    yok gibi görüyorum. Yerine büyük harf "O" yaptım, yemedi...

sıfır karakterini kaldırdığım versiyonda da bulamamıştım.
    Nasıl yazacağız?

Bir de aşağıda daha yeni tarihli ve boyutundan eklentisiz olduğu anlaşılan
    yazılımı deneyeceğim.
    newnigma2-snapshot-dm800se-20120315050713
    Denedim: NO CA FOUND Hatası verdi KURMAYIN

Edit:@ cause_of_death sorunuz konu dışı olduğu için size özelden cevap yazdım...

Sıfır karakter orada göreünmese bile 0 tuşuna basınca cıkmıyormu acaba bende hiç denemedim ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

En son bu imajı kullanıyorum.
    Tspanel yok. Türkce eklentisini kendiniz kurmalısınız.

2 gündür kullanıyorum. Film oynatma ve PVR kısımlarına özellikle yüklendim. Sorun yok. 2,5 USB disk takılı.

http://www.sat4fun.co.uk/showthread.php?124963-Nemesis2-5-dm800se-e2-OE(1-6)-SVN(105r4)-ramiMAHER-e3-ssl84b

Wireless ağ bağlantısına ve backup alınabilme özelliklerine bakabildiniz mi?
    Sizin kullandığınız imaja geçmeden önce msenoz'un önerisini bir uygulayayım önce.

• Yeni bir backup imaj var:
    DTS konusu çok yazılıp çizildi.
    DTS,TSPanel vs.vs. bir dolu plugin entegre.
    Toplam 50.2 MB. Üstelik 17.3.2012 tarihki son imaj.

openaaf-HD Glass-dm800se-2012-03-17-sim2-SSL-84b-by aguda

OpenAAF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 18 Mart 2012; 21:13:57 >

• quote:

Yeni bir backup imaj var:

OpenAAF

openaaf imajları görünümleri hoş olduğundan merak ettim ve birkaç versiyonunu denedim.
    ama cok stabil gibi gelmedi, belki kısa süre denediğimdendir bilemiyorum.

Bu imajı kurdum denedim hd_thx_amazing_life_lossless.m2ts dosyasını çalıştırmadı çalıştırsa DTS yi test edecektim,
    ilk fırsatta başka bir DTS dosyası ile deneyeceğim, sonucu buraya yazarım.

Barryallen üzerinden kurup denedim çok yavaş bir imaj olduğunu söylemeliyim, gerçi birde cihazın flashına kurup denemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msenoz -- 18 Mart 2012; 21:31:38 >

• Ben de deneyecğim. Belki cihazdan cihaza değişik sonuçlar verebiliyor.
    Bu arada sizin cihazın tuneri ALPS mi?
  • @erd_eru

wireless benim için hayal kırıklığı oldu:(

O yüzden denemedim. Kablomla mutluyum ben

İmaj backup deneyeceğim bugün eğer problemsiz olursa backup paylaşımı yaparım.
  • quote:

@erd_eru

wireless benim için hayal kırıklığı oldu:(

O yüzden denemedim. Kablomla mutluyum ben

İmaj backup deneyeceğim bugün eğer problemsiz olursa backup paylaşımı yaparım.

Son imajlarda kablosuz hep sorunsuz çalışıyor hangi adaptör var sizde neden hayal kırıklığı oldu.
    Eğer ayarları yapıp kablosuz ağı sorunsuz etkinleşmesine rağmen bağlanmada sorun oluyorsa
    cihazın ağ kablosunu çıkarın düğmesinden kapatıp tekrar açın, çalışması lazım.
  • quote:

Ben de deneyecğim. Belki cihazdan cihaza değişik sonuçlar verebiliyor.
    Bu arada sizin cihazın tuneri ALPS mi?

Tuner Alp değil sanırım çünkü böyle çıkıyor : BCM4505 (DVB-S2)
  • quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

quote:

Yeni bir backup imaj var:

OpenAAF

openaaf imajları görünümleri hoş olduğundan merak ettim ve birkaç versiyonunu denedim.
    ama cok stabil gibi gelmedi, belki kısa süre denediğimdendir bilemiyorum.

Bu imajı kurdum denedim hd_thx_amazing_life_lossless.m2ts dosyasını çalıştırmadı çalıştırsa DTS yi test edecektim,
    ilk fırsatta başka bir DTS dosyası ile deneyeceğim, sonucu buraya yazarım.

Barryallen üzerinden kurup denedim çok yavaş bir imaj olduğunu söylemeliyim, gerçi birde cihazın flashına kurup denemek lazım.

DTS yi başka bir dosyada denedim onda da ses gelmedi çok aşırı yavaş ve sık sık yeşil ekran çıktı imajı sildim.

• @ msenoz
    Bak şimdi tuner BCM4505 (DVB-S2) ise bazı çalışma prensiplerinde durum değişiyor.
    Mesela ben kör tarama yapamıyorum. Önce imajdan sanıyordum ama siz aynı imajla kör tarama
    yapabiliyorsanız bunun sebebi tuner farklılığıdır. ALPS ve BCM tunerler arasında birinin yaptığını
    diğerinin yapamaması gibi durumlar var. DTS bile değişik tunerde farklı sonuç verir.
    Bunun gibi şimdi aklıma gelmeyen başka durumlar var.
    Sonuçta pluginlerin doğru çalışmasında en az imaj kadar tunerin de payı var.

@ sarerer
    Ben de wireless bağlanıyorum. Aslında yukarıda dediğim gibi NETMASTER WN-R300U ile bağlanıyorum.
    Modem tanınıyor, fakat sıfır karakterinden dolayı giremedim. Şifre değiştiririm de evdek herşeyi
    ayarlamak lazım.
  • @ msenoz

tp link 321g ilk aldığım zamanlarda denedim daha sonra kablo yaptıktan sonra denemedim. Anladığım kadarıyla yazılım desteği biraz daha olgunlaştı. Yine denemeyi düşünüyorum. Bu veya bahsettiğiniz cihazla.

@erd_eru

NETMASTER WN-R300U bu cihazıda deneyebilirim

0 aslında 0'a basıldığında çıkması lazım ama imajda da problem olabilir.

Bu imajı indirdim.http://www.sat4fun.co.uk/showthread.php?124963-Nemesis2-5-dm800se-e2-OE(1-6)-SVN(105r4)-ramiMAHER-e3-ssl84b

Üzerine Tspanel, Dflash, Skin ekledim. Ve ayarlarını kendime göre ayarladım. Sabit ip adresi yaptım. Film izlerken altyazıların büyüklüğü, dikey konumunu ve rengini(Sarı) kendime göre ayarladım.

Nemesis Nemesis2-5-dm800se-e2-OE(1-6)-SVN(105r4)

iyi forumlar.

• quote:

@ msenoz
    Bak şimdi tuner BCM4505 (DVB-S2) ise bazı çalışma prensiplerinde durum değişiyor.
    Mesela ben kör tarama yapamıyorum. Önce imajdan sanıyordum ama siz aynı imajla kör tarama
    yapabiliyorsanız bunun sebebi tuner farklılığıdır. ALPS ve BCM tunerler arasında birinin yaptığını
    diğerinin yapamaması gibi durumlar var. DTS bile değişik tunerde farklı sonuç verir.

@ sarerer
    Ben de wireless bağlanıyorum. Aslında yukarıda dediğim gibi NETMASTER WN-R300U ile bağlanıyorum.
    Modem tanınıyor, fakat sıfır karakterinden dolayı giremedim. Şifre değiştiririm de evdek herşeyi
    ayarlamak lazım.

Açıkcası ben DTS konusunda tunerin bir etkisi olacağını sanmıyorum, olsaydı aynı cihazla kendim DTS plugin ini kurduğumda da ses gelmezdi.
    Tuner görüntü kalitesinde sinyal kalitesinde etkindir doğru, ama ben ses konusunda o kadar emin değilim, sonuçta DTS sesi çözen cihazdaki çip bence, ama yanılıyor da olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

quote:

@ msenoz

@ sarerer
    ayarlamak lazım.

Açıkcası ben DTS konusunda tunerin bir etkisi olacağını sanmıyorum, olsaydı aynı cihazla kendim DTS plugin ini kurduğumda da ses gelmezdi.
    Tuner görüntü kalitesinde sinyal kalitesinde etkindir doğru, ama ben ses konusunda o kadar emin değilim, sonuçta DTS sesi çözen cihazdaki çip bence, ama yanılıyor da olabilirim.

msenoz benim yonga ve chipset tekniği bakımından söyleyebileceğim şudur:
    Görüntü ve ses sinyalleri bunları işleyen arabirim vasıtasıyla panel ve hoparlöre ulaşır.
    Uydu alıcı, TV vs. gibi cihazlarda arabirim tuner oluyor.
    PC ve bilgisayar sistemlerinde görüntü ve ses kartları ve bunları işleyen yongalar
    farklı oluyor. Ses kartı hoparlörü, ekran kartı monitörü besliyor.
    Ses kartı DTS ya da AC3 ü desteklemiyorsa, değiştirip uygun yongalı kart takmak yetiyor.
    Kaldı ki herşeyin tek anakart üzerinde toplandığı notebook ve hatta bileşik PC lerde
    ses ve görüntü yongaları anakarta entegre olursa bu defa sadece
    ses ve görüntü yongaları değil anakartın chipseti de dönüştürme/aktarma işleminin başarısında
    etkin oluyor. Ve tabii ki işlemcinin yetenekleri ve bunların hızlı yapılmasındaki rolü de önemli.

Konumuzdaki uydu alıcısı gibi cihazlar için ise bu işi yapan tek eleman var o da tuner.
    Yani tuner ses ve görüntüyü işleyip/dönüştürüp bize sunuyor. İşlemcinin gücü de bunların hızlı ve
    donmadan yapılmasında önemli bir faktör oluyor.
    Bu nedenle bizim cihazlardaki tuner farklılığı kanal yakalama, fine tuning ve frekans kapasitesinde
    olduğu gibi ses ve görüntü işleme/aktarma/dönüştürme fonksiyonlarında da etken olması gerekir diye düşünüyorum.

• Ama bu mantıkla bakıldığında bizim cihazlarda (BCM4505 (DVB-S2) tunerli) DTS nin hiç çalışmaması gerekmez mi?
    Oysa ben gerekli dosyaları kendim manuel kurarak 2-3 imajda DTS yi sorunsuz çalıştırmıştım.
  • Çalışabilir ama keyif vermez. Çünki cihazın yongası DTS'nin istediği veriyollarını tam desteklemezse
    gürültü,kısık ses çıkar en azından seste doygunluk hissini almak zor olur.

Yine PC den örnek vereyim. Ses kartı ya da anakarta entegre ses yongasının desteklemediği bir
    formatı oynatmaya kalkarsak 1)ses hiç çıkmaz 2)Çıkar ama öyle bir ses olur ki keşke hiç çıkmasaydı dersiniz.
    Görüntü+Ses ikilisinin tunerden geçerek gelmesi gerek görüntü gerek ise ses kalitesi ve yeteneklerinde
    direkt etkili olur. Ayrı ayrı olsaydı sesle ilgili kart/parça her ne ise değiştirir, sorunu koayca çözebilirdik diyorum.
    Tabi yukarıda dediğim gibi işlemci tipinin ve hızının -ki orada her iki tunerli cihazda da sorun yok-
    ses/görüntü ikilisinin performansına önemli etkisi var.

Bu arada sarerer önerdiği Nemesis imajlarından birini kurdum. sarererin verdiği linktekini
    indirdim fakat daha önce indirdiğim 52,6 MB.lık bir backup ı kurdum. Bayağı iyi gibi duruyor.
    Nemesis2.5-dm800se-e2-OE(1.6)-SVN(105r4)-BackUp-By Ferret-e3 #ssl84b

• Manuel kurduğuımda gayette güzel ses vardı ayrıca aşağıdaki imajla hiç ekstra kurulum yapmadan sorunsuz çalıştı,
    herneyse DTS benim için çok da önemli değil zaten hiç kullanmıyorum desem yalan olmaz.

OpenBlackHole_Ferrari-dm800se_SSL82F_DTS_CrossEPG_Cron_DEBHGUI_with_AUTO-DVBT_DynDNS_v3.nfi
  • @erd_eru

Ben o backup imajıda denedim

Benim cihazda film izlerken donma yapıyordu. Az ileri sarınca sorun çözülüyor ama her medyada böyle yapınca sıkıntı tabii.
  • quote:

@erd_eru

Benim cihazda film izlerken donma yapıyordu. Az ileri sarınca sorun çözülüyor ama her medyada böyle yapınca sıkıntı tabii.

SD görüntü kalitesi gayet iyi. HD ler de iyi.
    Wireless ve videolara daha bakmadım.
    Backup olduğu için flashta pek yer kalmamış.
    12 civarında uydunun kanal listesi var.
    Biraz bakayım olmazsa sizinkini denerim.

msenoz, OpenBlackHole'ün sim2.10 versiyonu da var.
    ferrari modifiyeli olanda daha avantajlı bir özellik mi var?
    İzleniminiz nedir?
  • quote:

quote:

@erd_eru

SD görüntü kalitesi gayet iyi. HD ler de iyi.
    Wireless ve videolara daha bakmadım.
    Backup olduğu için flashta pek yer kalmamış.
    12 civarında uydunun kanal listesi var.
    Biraz bakayım olmazsa sizinkini denerim.

msenoz, OpenBlackHole'ün sim2.10 versiyonu da var.
    ferrari modifiyeli olanda daha avantajlı bir özellik mi var?
    İzleniminiz nedir?

Openblackhole imajin ferrari ve sim2 olanlarinin her ikisini de denedim sim2 olan da gayet stabil ve guzeldi.

Ferrari olani ise sadece DTS yi test etmek icin kurmustum dts downmix kurulumdan itibaren sorunsuz calismisti.

Onun disinda dikkatimi ceken bir ozelligi yoktu ferrari plugin manager gibi bir eklentisi vardi ama pek kullanmadim.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.