Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msenoz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru

quote:

Bende aynılarını yaptım sandisk ve kingston usb belleklerde denedim, ama olması gerektiği gibi çalışmadı bir türlü.
    O yüzden sd kart ile kullanıyorum üzerinde 6-7 tane imaj kurulu şuan istediğimden başlatıp istediğimden nfi olarak backup alabiliyorum.
    Usb belleği PC de tanımama konusu evet EXT3 olarak formatladığından o hatayı veriyor ben vmware ile live linux üzerinden okutmuştum pc de.

Hangi marka ve kaç GB lik sd kart ve usb bağlantı birimi kullanıyorsunuz?
    Bunların resimlerini çekip koyabilir misin?
    Micro SD olur mu?

Ayrıca sd kartı tıpkı flash belleklerdeki gibi dreama formatlatıp EX3 yapmamız gerekiyor mu?
    EX3 yapmak gerekirse bu kartı dreamdan başka bir yere takamayız o zaman.

Valla çinden almıştım markasını tam hayırlamıyorum 4 gb lik micro sd kart ve markasını şuan tam bilmediğim bir kart okuyucu.

EXT3 olarak formatladım dream vasıtasıyla, başka yerde okutmak gerekmiyor şuan dosya atmam gerekirse ağ üzerinden flashfxp ile atıyorum.

Yinede pc ye takmanız gerekirse herhangi bir linux iso dosyası ile vmware player den açıp linux ta okutabilirsiniz.

Bugün 16 tl ye teknosa'dan aşağıdaki kart okuyucu ve usb hub combo cihazı aldım,

micro sd kart, usb bellek ve kablosuz adaptörü hepsini taktım hepside sorunsuz çalıştı.

sd kart üzerinde barry allen kurulu ve üzerinde 8-10 farklı imaj kurulu.

OT-0221 multi-function CardReader+USB HUB

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

Güle güle kullan.
    Ben de Hep.Bur.com dan 6 parça malzeme siparişi verdim.
    Hub da gelecek ama s-link marka.
    Sizin aldığınız "OT-0221" modeldir herhalde yeni görüyorum.
    Markası nedir, elektrik beslemesi gerekiyor mu?

• Tam adı EYEQ EQ-VCR516 ALL-IN-ONE CARD READER + 3 PORTS COMBO HUB olarak geçiyor.
    Elektrik beslemesi vs yok direkt usb den çalışıyor.
  • Bugün ilk defa GP3FlashBackup ile yedek almayı sorunsuz halletim. Kullandığım image Nemesis 2,6(107r.5)..

Aldığım image'yi box dan pc ye aktardım yedeklerin arasına kaldırdım ama Nemesis'i Newenigma kadar stabil bulmadım..
    HD ye ağdan attığım hiç bir filmi(avi) oynatmadı.. Youtube, nstreamplayer,webstream da yeşil ekran verdi...

Kablosuz ağları bulmada hiç sorun yaşatmadı, gerçi kullandığım cihaz dahili wifi (8712U çipşetli)kablosuz ağları bulmada
    sorun yaşatmadı.. Hatta öyleki evin içindeki kablosuz datron modemi bulmakta zorlanırken çevrede bulduğu modemleri anında
    ekranda listeledi.. Evdeki modemim db değeri uzaktan bağlanan modemlere göre en düşük olanı çıktı... Siz, siz olun datrondan uzak
    durun zaten iki sene önce 35 tl ye almıştım. Ucuz etin yahnisi mevzusu...

Pazar günü cihazı göçürmüştüm Sunray flashup, optiflasher derken @erd_eru, senin TF de belirttiğin yöntemi uyguladım.. Cihazı
    miniflashup la 10 saniyede düzelttik, Şu anda Nemesis yüklü görsellik açısından güzel ama daha stabil olduğu için Newenigmaya
    dönecem.

Bu arada erd_eru, backup olayını halledebildiniz mi?

• Surekli flasha farkli imajlari atmakla ugrasmak yerine barryallen kullanmanizi tavsiye ederinm, bende 8-9 farkli imaj kurulu hangisini istersem onunla baslatiyorum hosuma gitmayeni de 1-2 sn de siliyorum.

Yeni cikan imajlari da barryallen e kurup deniyorum, cok daha pratik.
  • Barry alleni tspanelden kurmuştum daha doğrusu kurduğumu zanmıştım ama kurulmamış... fazla da vaktim olmadı açıkcası. İki günden beri
    stabil image peşindeydim. newenigmanın eski sürmüne geri dönmek zorunda kaldım.. Barry alleni manuel olarak kurayım dedim
    hd altında mb_image klasörü oluşturdum ama telnetden cihaza bağlanamadım. Telnetde root kısmını soruyor ama password bölümünü sormadağından
    hd ye girip manuel olarak barry allen ipk dosyasını kuramadım... Birazdan birkaç imajı mb_klasörüne atıp akşam tekrar ts panelden ba yüklemeye
    çalışacam, bakalım ne olacak?.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Bugün ilk defa GP3FlashBackup ile yedek almayı sorunsuz halletim. Kullandığım image Nemesis 2,6(107r.5)....
    Pazar günü cihazı göçürmüştüm Sunray flashup, optiflasher derken @erd_eru, senin TF de belirttiğin yöntemi uyguladım.. Cihazı miniflashup la 10 saniyede düzelttik, Şu anda Nemesis yüklü görsellik açısından güzel ama daha stabil olduğu için Newenigmaya dönecem.

Bacup alamadım.Daha doğusu .nfi dosyası oluşturamadım. Yoksa arkaya taktığın GX3 formatlı flash diske klasörlü back up alabiliyorum. Sizin aldığınız flash .nfi dosyası şeklinde mi?
  • quote:

Barry alleni tspanelden kurmuştum daha doğrusu kurduğumu zanmıştım ama kurulmamış... fazla da vaktim olmadı açıkcası. İki günden beri
    stabil image peşindeydim. newenigmanın eski sürmüne geri dönmek zorunda kaldım.. Barry alleni manuel olarak kurayım dedim
    hd altında mb_image klasörü oluşturdum ama telnetden cihaza bağlanamadım. Telnetde root kısmını soruyor ama password bölümünü sormadağından
    hd ye girip manuel olarak barry allen ipk dosyasını kuramadım... Birazdan birkaç imajı mb_klasörüne atıp akşam tekrar ts panelden ba yüklemeye
    çalışacam, bakalım ne olacak?.

Barryallen usb/hdd/sdcard lardan birine kuruluyor ve kurulmadan önce bu media nın ext3 ile formatlanmasını gerektiriyor,
    bunu cihazdan initialize seçerek yapabilirsiniz, sonrasında barry allen kurarsanız yeniden başlatınca eklentilerde çıkıyorsa sorunsuz kurulmuş demektir.

Not: TSpanelden Sim2-Addons dan Sim2-barryallen altındakilerden kurmalısınız, tabiki eğer clone cihaz kullanıyorsanız.

telnetten login sorup password sormuyorsa muhtemelen bir şifre belirlenmediğindendir ve
    eğer root@dm800se:~# çıkıyorsa zaten cihaza giriş yapmışsınızdır demektir. direkt komut yazmaya başlayabilirsiniz.

Eğer yeni şifre oluşturmak isterseniz burada passwd yazıp entere basın sizden 2 kez şifre girmenizi isteyecek
    ve sonraki girişinizde password da soracaktır.

• quote:

quote:

Bugün ilk defa GP3FlashBackup ile yedek almayı sorunsuz halletim. Kullandığım image Nemesis 2,6(107r.5)....
    Pazar günü cihazı göçürmüştüm Sunray flashup, optiflasher derken @erd_eru, senin TF de belirttiğin yöntemi uyguladım.. Cihazı miniflashup la 10 saniyede düzelttik, Şu anda Nemesis yüklü görsellik açısından güzel ama daha stabil olduğu için Newenigmaya dönecem.

Bacup alamadım.Daha doğusu .nfi dosyası oluşturamadım. Yoksa arkaya taktığın GX3 formatlı flash diske klasörlü back up alabiliyorum. Sizin aldığınız flash .nfi dosyası şeklinde mi?

Evet nemesisde GP3Flashbackup ile tek parça halinde (.nfi) image aldım, ama sonradan newenigmaya döndüm aynı pluginle denedim.
    hata veriyor... Nisan ayının ilk imagelarını bekliyorum. Bir şekilde hallolacak.

• quote:

Barryallen usb/hdd/sdcard lardan birine kuruluyor ve kurulmadan önce bu media nın ext3 ile formatlanmasını gerektiriyor,
    bunu cihazdan initialize seçerek yapabilirsiniz, sonrasında barry allen kurarsanız yeniden başlatınca eklentilerde çıkıyorsa sorunsuz kurulmuş demektir.

Not: TSpanelden Sim2-Addons dan Sim2-barryallen altındakilerden kurmalısınız, tabiki eğer clone cihaz kullanıyorsanız.

telnetten login sorup password sormuyorsa muhtemelen bir şifre belirlenmediğindendir ve
    eğer root@dm800se:~# çıkıyorsa zaten cihaza giriş yapmışsınızdır demektir. direkt komut yazmaya başlayabilirsiniz.

Eğer yeni şifre oluşturmak isterseniz burada passwd yazıp entere basın sizden 2 kez şifre girmenizi isteyecek
    ve sonraki girişinizde password da soracaktır.

Teşekkürler msenoz,

Tercihimi hdd den yana kullanmak istediğimden hdd yi zaten cihaz içinde biçimlendirip mount etmiştim.

Not: TSpanelden Sim2-Addons dan Sim2-barryallen altındakilerden kurmalısınız, tabiki eğer clone cihaz kullanıyorsanız.,demişsiniz.

Bu seçenek dikkatimi çekmişti, herhalde sadece flash dosyasını .bin olarak yedekliyor diye düşündüğümden ellememiştim... Söylediğiniz
    iyi oldu.. Diğer bir seçenek olarak tunusiasat altında da vardı ben hep onu deniyordum olmuyordu... Diğer bir yöntem olan .ipk dosyasını
    /tmp klasörüne kopyalayıp plugin menüsü altından kurulum yapayım dedim ama o da olmamıştı, birazdan sizin
    tavsiye ettiğiniz yolu izleyecem... Tabi bu gece barça-milan maçı da var.. Bir de şu biss key sorunu çıktı. Onu da geçici olarak
    eski uydu alıcımdan izleyeceğim.

• nodar
    quote:

Tabi bu gece barça-milan maçı da var.. Bir de şu biss key sorunu çıktı. Onu da geçici olarak
    eski uydu alıcımdan izleyeceğim.

Aşağıdaki dosyayı FlashXP ile ilgili yerlere yükle. Chmod değerleri default 600 olup bu değeri 755 yap.
    Biss sorunu çözülür. NTV ve TRTHD den hangisini izleyeceksen yine FlashXP ile "constant.cw" dosyasına bağlanıp editleyerek izleyeceğin kanalı üst sıraya al, save edip kapat.

http://www.dosya.tc/server13/pn4IJn/anahtarlar.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 4 Nisan 2012; 12:53:48 >

• Arkadaslar,
    Usb hub + sd card reader'e sdcard, wireless adaptor ve usb bellegi taktigimdan beridir arada ekrandan goruntu gitmeye ve dreambox kapanmaya basladi. Bu eklentileri cikarinca sorun kalmiyor.

Acaba adaptor guc beslemesi mi yetersiz geliyor, 5 amperlik adaptor alsam faydasi olur mu, ne dersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaslar,
    Usb hub + sd card reader'e sdcard, wireless adaptor ve usb bellegi taktigimdan beridir arada ekrandan goruntu gitmeye ve dreambox kapanmaya basladi. Bu eklentileri cikarinca sorun kalmiyor.
    Acaba adaptor guc beslemesi mi yetersiz geliyor, 5 amperlik adaptor alsam faydasi olur mu, ne dersiniz.

Ya da hariçten beslemeli hub al. Yukarıda bunun için sormuştum aslında.
    Daha doğrusu benim Egreat R-1'e cihazdan güç alan USB vs. abandığımda
    ya ağırlaşıyor ya da okumuyordu. Benzer durum burada da olabilir.
    Yanlız bir anda 5 amper olarak yüklenmeyin. Mevcut adaptör 1 ya da 1.2 amp dir.
    2 ile deneyin önce. Tabi satınalmadan başka bir cihazın adaptörüyle.

En iyisi son aldığın adaptörü geri verip beslemeli olanını al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 4 Nisan 2012; 19:25:44 >

• quote:

quote:

Arkadaslar,

Ya da hariçten beslemeli hub al. Yukarıda bunun için sormuştum aslında.
    Daha doğrusu benim Egreat R-1'e cihazdan güç alan USB vs. abandığımda
    ya ağırlaşıyor ya da okumuyordu. Benzer durum burada da olabilir.
    Yanlız bir anda 5 amper olarak yüklenmeyin. Mevcut adaptör 1 ya da 1.2 amp dir.
    2 ile deneyin önce. Tabi satınalmadan başka bir cihazın adaptörüyle.

En iyisi son aldığın adaptörü geri verip beslemeli olanını al.

Aslında bu aldığımında bir power girişi benzeri girişi var ama kaç volttur vs değerleri belli değil, belli olsa belki bir adaptör uydurup deyebilirdim.

• quote:

Aşağıdaki dosyayı FlashXP ile ilgili yerlere yükle. Chmod değerleri default 600 olup bu değeri 755 yap.
    Biss sorunu çözülür. NTV ve TRTHD den hangisini izleyeceksen yine FlashXP ile "constant.cw" dosyasına bağlanıp editleyerek izleyeceğin kanalı üst sıraya al, save edip kapat.

http://www.dosya.tc/server13/pn4IJn/anahtarlar.rar.html

Teşekkürler, bi deniyeyim.
  • Merhabalar arkadaşlar

yav çıldıracağım.DM800 hd se cihazımda her yerde uyumlu diye geçen LINKSYS WUSB54GC cihazından aldım.Forumdan birinden.Ama ne yaptıysam ne ettiysem çalıştıramadım.Newnigma nın son imagelarını denedim.Dream-Elite-3-0-dm800se-Ver-010r5-ramiMAHER imajını denedim.Olmuyor.Görmüyor..
  • arkadaşlar dm 800 hd se clon cihaz ile sorunsuz bir wireless usb cihazı varmı.Netteki uyumluluk listelerinde LINKSYS WUSB54GC adı da geçiyor.Fakat hiç tepki vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarrx -- 6 Nisan 2012; 10:00:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarrx

arkadaşlar dm 800 hd se clon cihaz ile sorunsuz bir wireless usb cihazı varmı.Netteki uyumluluk listelerinde LINKSYS WUSB54GC adı da geçiyor.Fakat hiç tepki vermiyor

everest wlco-123 peter pan neverland ikilisinde hiç bir sorun yok kablosuz bağlantı adına
  • Tesekkur ederim hocam aksam deniyeyim peter pan image.olmazsa artk kafayı yiyebilirim.o degilde everest usb güvenipte alınabilecek hic bi yerde yokk.ikinci el satmak isteyen varsa görüselimm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarrx

Tesekkur ederim hocam aksam deniyeyim peter pan image.olmazsa artk kafayı yiyebilirim.o degilde everest usb güvenipte alınabilecek hic bi yerde yokk.ikinci el satmak isteyen varsa görüselimm

Ben bunu kullanıyorum.
    Çok başarılı, işlemsiz tanıyor.

Netmaster WN-150U

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları
  • siparişi verdim iş inada bindi
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.