Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Neticeyi yazarsınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: msenoz
    Valla çinden almıştım markasını tam hayırlamıyorum 4 gb lik micro sd kart ve markasını şuan tam bilmediğim bir kart okuyucu.
    EXT3 olarak formatladım dream vasıtasıyla, başka yerde okutmak gerekmiyor şuan dosya atmam gerekirse ağ üzerinden flashfxp ile atıyorum.
    Yinede pc ye takmanız gerekirse herhangi bir linux iso dosyası ile vmware player den açıp linux ta okutabilirsiniz.

msenoz, barry allen kurulumu için ben de "GP3-dm800se-20120323-Sim2-ssl84b-by sat4fun" imajı yükledim.
    Fakat bu imajla ne 2 MBlık sandisk flash diski ne de 4 GB lik Kingston SD kartı (USB adaptörle takılı) tanıtamadım.
    Daha doğrusu "Storage Device" olarak görüyor fakat mount etmek için "initialize" işlemini başlattığımda
    bir süre sonra:
    "Unable to initialize storage device.
    Error:Create movie folder failed" diyor.

Yani depolama aracı başlatılamıyor.
    Hata: Movie klasörü oluşturulamadı.

İyi de niye?!

Her ikisinde de aynı hatayı verdi.

Daha sonra "DreamOEM.GP3.v2-dm800se-SR4.Sim2.84b.riyad66"
    imajı yükledim aynı durum bu imajda da oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 7 Nisan 2012; 14:29:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru

quote:

Valla çinden almıştım markasını tam hayırlamıyorum 4 gb lik micro sd kart ve markasını şuan tam bilmediğim bir kart okuyucu.
    EXT3 olarak formatladım dream vasıtasıyla, başka yerde okutmak gerekmiyor şuan dosya atmam gerekirse ağ üzerinden flashfxp ile atıyorum.
    Yinede pc ye takmanız gerekirse herhangi bir linux iso dosyası ile vmware player den açıp linux ta okutabilirsiniz.

msenoz, barry allen kurulumu için ben de "GP3-dm800se-20120323-Sim2-ssl84b-by sat4fun" imajı yükledim.
    Fakat bu imajla ne 2 MBlık sandisk flash diski ne de 4 GB lik Kingston SD kartı (USB adaptörle takılı) tanıtamadım.
    Daha doğrusu "Storage Device" olarak görüyor fakat mount etmek için "initialize" işlemini başlattığımda
    bir süre sonra:
    "Unable to initialize storage device.
    Error:Create movie folder failed" diyor.

Yani depolama aracı başlatılamıyor.
    Hata: Movie klasörü oluşturulamadı.

İyi de niye?!

Her ikisinde de aynı hatayı verdi.

Daha sonra "DreamOEM.GP3.v2-dm800se-SR4.Sim2.84b.riyad66"
    imajı yükledim aynı durum bu imajda da oldu...

Öncelikler belleği taktıktan sonra cihazı düğmesinden kapatıp tekrar açmak gerekiyor;

yine görmezse aşağıdaki komutların sonuçlarını buraya yazabilirsen birşeyler söyleme şansımız olur.

telnetten bağlanıp;

mount
    fdisk -l (küçük L)
    df -h

telnetten bağlanıp manuel format atmayı deneyebilirsin;

mkfs -t ext3 /dev/sda1 yada sdb1 artık hangisi olarak tanıtılmışsa.

• quote:

Öncelikler belleği taktıktan sonra cihazı düğmesinden kapatıp tekrar açmak gerekiyor;
    yine görmezse aşağıdaki komutların sonuçlarını buraya yazabilirsen birşeyler söyleme şansımız olur.

telnetten bağlanıp;

mount
    fdisk -l (küçük L)
    df -h

telnetten bağlanıp manuel format atmayı deneyebilirsin;

mkfs -t ext3 /dev/sda1 yada sdb1 artık hangisi olarak tanıtılmışsa.

FlashBellek ve SD kartın ikisini de görüyor.
    Örneğin SD kart aşağıdaki şekilde tanınıyor.

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

Fakat mount ve ardından initialize işlemlerini başlatınca bir süre sonra aşağıdaki hata çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 8 Nisan 2012; 11:44:05 >

• Manuel olarak telnetten format at ext3 olarak o zaman initialize etmeye gerek kalmaz direkt barryallen kurabilirsin kapatip actiktan sonra.

Ayrica mount etmeye de gerek yok ba zaten kendisi mount ediyor gerekli sekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BA nın image larla sorunu var herhalde.. "Newnigma2-dm800se-11.02.2012-sim2.10-ssl84b-by sat4fun.nfi" image ile BA'yı
    çalıştırmak mümkün olmadı.. menüden kurulum bile yapmıyor, uyumsuz plugin (not available) olarak gözüküyor..

Sistemi nfi olarak yedekleyebilsem diğer imajları deneyecem ama bir sürü plugin kanal listesi ayarlarım kaybolmasın diye newenigma
    ile devam ediyorum... Şu BA çok nazlı bir plugin miş onu anladım.
  • Evet biraz sıkıntılı ama bir kez yaptıktan sonra çok büyük kolaylık.
  • quote:

Manuel olarak telnetten format at ext3 olarak o zaman initialize etmeye gerek kalmaz direkt barryallen kurabilirsin kapatip actiktan sonra.

Şöyle yaptım ama "geçersiz komut diyor.
    Telneti açıp direkt bunları yazdım, alternatifli şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 9 Nisan 2012; 10:56:33 >
  • Üstadlar Nemesis'in son image'ına cccam plugini nasıl eklicez ? Tspanel kurdum.CCCam 2.3.0 ı ekledim.fakat gözükmüyor.Hangi plugin acep
  • quote:

quote:

Manuel olarak telnetten format at ext3 olarak o zaman initialize etmeye gerek kalmaz direkt barryallen kurabilirsin kapatip actiktan sonra.

Şöyle yaptım ama "geçersiz komut diyor.
    Telneti açıp direkt bunları yazdım, alternatifli şekilde.

Öncelikle fdisk -l yazıp diskin ne olarak bağlandığını öğrenmek gerekiyor, aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır,

root@dm800se:~# fdisk -l

Disk /dev/sdb: 8019 MB, 8019509248 bytes
    247 heads, 62 sectors/track, 1022 cylinders
    Units = cylinders of 15314 * 512 = 7840768 bytes
    Disk identifier: 0x00000000

Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sdb1 1 1022 7825450 b W95 FAT32

Disk /dev/sda: 3998 MB, 3998220288 bytes
    123 heads, 62 sectors/track, 1024 cylinders
    Units = cylinders of 7626 * 512 = 3904512 bytes
    Disk identifier: 0x00000000

Device Boot Start End Blocks Id System
    /dev/sda1 1 1024 3904508 83 Linux

Sonra aşağıdaki komutu vererek formatlamak gerekiyor;

mkfs.ext3 /dev/sdb1 yada sda1

Eğer yine olmadıysa fdisk -l komutunun çıktısını buraya ekler misin.

• Tabii ki:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 9 Nisan 2012; 23:47:14 >
  • quote:

Tabii ki:

Diskte sorun görünmüyor, aşağıdaki linktren ipk dosyasını indirip telnetten manuel kurulum yap bakalım bir arkadaşta işe yaramıştı.

http://mfaraj57.dreamoem.net/Sim2-barryallen/enigma2-plugin-extensions-barryallen_6.2.7-sim2_mipsel.ipk

• quote:

Diskte sorun görünmüyor, aşağıdaki linktren ipk dosyasını indirip telnetten manuel kurulum yap bakalım bir arkadaşta işe yaramıştı.
    http://mfaraj57.dreamoem.net/Sim2-barryallen/enigma2-plugin-extensions-barryallen_6.2.7-sim2_mipsel.ipk

Değişik versiyonları birkaç kez /tmp klasörüne atıp oradan manuel kurulum yapmıştım.
    Ama kurulum sağlanamamıştı.
    Yine /tmp ye mi yoksa /media/CruzerMicro diye direkt flash diskin içine mi atayım?

• quote:

quote:

Değişik versiyonları birkaç kez /tmp klasörüne atıp oradan manuel kurulum yapmıştım.
    Ama kurulum sağlanamamıştı.
    Yine /tmp ye mi yoksa /media/CruzerMicro diye direkt flash diskin içine mi atayım?

Benim verdiğim adresteki dosyayı indirip /tmp ye atıp oradan kur, aşağıdaki komutlar olabilir

cd /tmp
    ipkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-barryallen*.ipk

Sonra yeniden başlat, eğer eklentilerde görünüyorsa kurulum başarılı olmuş demektir.

• quote:

Benim verdiğim adresteki dosyayı indirip /tmp ye atıp oradan kur, aşağıdaki komutlar olabilir

cd /tmp

Sonra yeniden başlat, eğer eklentilerde görünüyorsa kurulum başarılı olmuş demektir.

Şimdi de alttaki hata mesajını aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 11 Nisan 2012; 1:50:27 >

• quote:

quote:

cd /tmp

Şimdi de alttaki hata mesajını aldım.

Kurmaya çalıştığın barryallen dosyasının tam adını ve nereden indirdiğini bildirebilir misin.

Sanki sim2 clone cihazlar için olanı değil de orjinal cihazlar için olanı yüklemeye çalışıyorsun gibi geldi.

• quote:

quote:

Tabii ki:

İşte buradan linki siz verdiniz ya!!
    Dün indirdiğim dosya masaüstünde hala masaüstünde duruyor.
    Acaba bir yanlışlık mı yaptım diye linke tekrar tıkladım "dosya zaten var.Üstüne yazılsın mı?" diyor.
    Yani verdiğiniz linkteki dosyayı indirip kullandım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 11 Nisan 2012; 10:52:28 >

• Ben daha önce BA yı ftp den usb belleğe atıp cihazdan kurulumunu yapmıştım, kullandığım image newenigmaydı
    ama kurulum başarılı olmasına rağmen restart sonrası cihaz göçmüştü... O yüzden cihaza merlin yeni çıkan sürümünü
    yükledim... BA sanki image seçiyor gibi ya da her image ba ile uyum sağlamıyor gibi geldi bana..
  • quote:

quote:

quote:

Tabii ki:

İşte buradan linki siz verdiniz ya!!
    Dün indirdiğim dosya masaüstünde hala masaüstünde duruyor.
    Acaba bir yanlışlık mı yaptım diye linke tekrar tıkladım "dosya zaten var.Üstüne yazılsın mı?" diyor.
    Yani verdiğiniz linkteki dosyayı indirip kullandım..

Evet ama verdiğin ekran görüntüsünde enigma2-plugin-extentions-barryallen (6.5.8) yazıyor,

Bilgisayara benim verdiğimi indirmiş olsan da belki cihaza 6.5.8 versiyonu yüklemiş olabilirsin,
    istersen /tmp klasöründe enigma2-plugin-extensions-barryallen_6.2.7-sim2_mipsel.ipk
    dosyasının olduğundan emin olarak tekrar deneyebilir misin.

• Doğru yahu!! Nasıl oldu o öyle??
    Daha önce birkaç değişik versiyonu TSPanel üzerinden direkt cihaza indirip kurma denemelerim olmuştu.
    O kurulumlarda da bazıları hata verirken, bazıları (4.0- 5 ile başlayanlar ve 6.5.8 hatasız kuruldu mesajlarını almıştım.
    Lakin hiçbirinde ne plugin listesinde Barry Allen segmesi ne de boot sırasında BA arayüzünü göremedim. Zaten kurulum
    olmadığı için boyuna değişik versiyonları deneyip durdum.

Yanlız TSPanelin Silinecek Pluginler kısmındaki listede BA'nın adı çıkıyor.
    Yani kendi işlevsel değil ama adı silinecek Pluginler listesinde...

Bir de sizin verdiğniz linkteki BA'yı Telnetten kurarken demek ki kurmaya çalışırken kurulamayan
    BA'nın iz dosyalarıyla çakıştı.

Resmen Fakir Baykurt'un Yılanların Öcü romanındaki duruma düştüm...

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.