Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 800se nin hdmi cıkışından av receiver a giriş yaptım. av receiverdan da tv ve ses sistemine cıkışlar var ama ne dts nede AC3 ü 5+1 duyamıyorum newnigma2 skin kullanıyorum burda AC3 ü steroya indirge seceneğini aktiflediğimda stero ses alabiliyorum 5+1 için sizce ne yapmalıyım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sami

Ben 800se nin hdmi cıkışından av receiver a giriş yaptım. av receiverdan da tv ve ses sistemine cıkışlar var ama ne dts nede AC3 ü 5+1 duyamıyorum newnigma2 skin kullanıyorum burda AC3 ü steroya indirge seceneğini aktiflediğimda stero ses alabiliyorum 5+1 için sizce ne yapmalıyım...

hdmi dan direk tv ye. ses sisteminede optik kabloyla bağlayın. ben bu şekilde sorunsuz kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amon35

nemesis r101 tavisye edilir.

önceleri newnigmada ısrarycıydım ama nemesis gerçekten her bakımdan daha güzel...
  • merhaba arkadaşlar.

mkv (özellikle yüksek boyutlu filmlerde) ses aktarımı olmuyor.
    kullandığınız imajlarda bu sorunun üstesinden gelebildiğiniz imaj varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
    iyi günler.
  • Subtitle player by DD kullananınız vardır.

Film içerisindeyken altyazıyı bulup indiriyorum fakat şu iki sorunu çözemedim..

1- Run subtitle dedikten sonra nasıl senkron ayarlanıyor? Mutlaka filmin başında yakalamamız mı gerekiyor?
    2- Programdan çıktıktan sonra altyazı tamamen kayboluyor, sarı tuş ile altyazı görünmüyor. Altyazının sürekli aktif kalabilmesi için programı kapatmamak mı gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldenShoot

Subtitle player by DD kullananınız vardır.

Film içerisindeyken altyazıyı bulup indiriyorum fakat şu iki sorunu çözemedim..

1- Run subtitle dedikten sonra nasıl senkron ayarlanıyor? Mutlaka filmin başında yakalamamız mı gerekiyor?
    2- Programdan çıktıktan sonra altyazı tamamen kayboluyor, sarı tuş ile altyazı görünmüyor. Altyazının sürekli aktif kalabilmesi için programı kapatmamak mı gerekiyor?

1-5 tuşuna basında epg süresine göre otomatik hesaplayıp ince ayar yapabileceğiniz bir ekran geliyor.
    2-altyazı program açıl olduğu sürece çalışıyor kapatınca devam etmiyor tekrar programa girip inmiş olan yazıyı run demek gerekiyor.
  • teşekkür ederim @msenoz. aslında program altyazıyı indirdikten sonra kanal içerisindeyken sarı tuşla altyazı izlemeye imkan verse keşke. ama bu özellik sanırım kanalın kendi dil ve altyazı özellikleri ile ilgili.
  • nemesis r101 Ramimaher'de HD videolarda takılma ve kilitlenme yasamaya başladım.
  • Arkadaşlar newenigma 3.2.2 deyim, şu mkv izlerken altyazı boyutu ve yerini ayarlama şansımız varmı? Kendi ortam oynatıcısından bahsediyorum, yoksa normal kanallardaki filmlere altyazı ekleme ve büyütme işlemi ddsubtitle ile sorunsuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

Nemesis imajdaki altyazılar bana göre çok büyüktü. Biraz sağını solunu karıştırdım ftp ile. Ve sonunda ayar dosyasını buldum.
    Resimdeki klasör ve dosyada 45 yazan yeri ben 39 olarak değiştirdim. Altyazılarda böylece biraz küçüldü.

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

Bu ve 4 araliktaki paylaşımımı bir dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 26 Aralık 2011; 0:19:25 >

• merhabalar...

cihazı kullanılamaz hale getire getire öğreneceğiz anlaşılan.

code 0x1800f hatası alıyorum. (çalışan imajı beğenmeyip yeni jan janlı imaj sevdasına)

kullandığım ssl 84a idi ilk başta. yüklediğim 84b olması yüzünden çökmüş olabilir açıkçası emin değilim.
    eski imaja geri dönmeye çalıştım ama beceremedim. ssl 84a yı yine yükledim.(sunray ile, dream up ile yüklemeye çalışınca "no card found" hatası veriyor.
    önerilerinize açığım.
    şimdiden teşekkürler.

stabil olarak kullandığım imaj "EDG-Nemesis.2.3.SVN-095r6-DM800SE-SSL84a-Backup.By.AYBERK-29.10.2011" idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edanis -- 26 Aralık 2011; 1:36:10 >
  • mrb arkadaslar
    sanirim benim cihazin tuneri uçtu

gecen hafta nemessis yukledim 5-7 gun sonra tuner hatasi verdi.

verdigi hata şu:
    tuner a: empty. - nothing ( tuner a: boş - hiçbiri)

bu hatayi alinca tekrar yukleyeyim dedim nemessisi yukledim sıkıntı olmadi izledim sonra yine 1 hafta sonra yine yukarda yazdigim tuner hatasini aldim

dün iste ugras ugras bi turlu halledemedim 3-4 farkli image denedim olmadi
    fabrika ayarina getirdim yine olmadi

bu tuner boş hatasi derken hicbir islem yapamiyorsunuz
    kanal isimleri sönük sekilde duruyor yani belirgin degil
    zaten kanal açinca "hata tuner kullanilamaz veya yok" bu tarzda bi hata veriyordu tam emin degilim hatanin adini.

iste bu sekilde bu hatyi bilen varsa gorus ve onerilerizi bekliyorum
    bu hatayi alan bir cok kisi var ama kimse net sekilde sonuca ulasamamis , ulasan varsada ben goremedim sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 26 Aralık 2011; 12:50:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

mrb arkadaslar

verdigi hata şu:

bu hatayi alinca tekrar yukleyeyim dedim nemessisi yukledim sıkıntı olmadi izledim sonra yine 1 hafta sonra yine yukarda yazdigim tuner hatasini aldim

zaten kanal açinca "hata tuner kullanilamaz veya yok" bu tarzda bi hata veriyordu tam emin degilim hatanin adini.

bu hatayi alan bir cok kisi var ama kimse net sekilde sonuca ulasamamis , ulasan varsada ben goremedim sanirim

Cihazı açıp tuneri kontrol ettiniz mi yerinden oynamış olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: msenoz
    quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak
    quote:

Arkadaşlar yeni imajlarla (3.2 imajlar) kör tarama (blindscan) yapabiliyor deneyen oldu mu, ben denedim sorunsuz çalıştı, bilglerinize.
    Yapmak isteyenler için Menü / Kurulum / Uydu yapılandırma / Elle Arama /
    Bu ekranda 2.sıradaki tarama tipini Blindscan olarak seçip sonrada taramak istediğini uyduyu seçip ok diyorsunuz tarıyor.

Epey uzun sürüyor bilginiz olsun (60-70 dk kadar).

biss olayını nasıl çözdün bu imajda..

Key dosyalari internette var heryerde, onu yuklerseniz cozulur.

Tekrar selamlar arkadaşlar.
    Burada herhalde TRT,Star ve NTV den maç yayınları olduğunda nasıl şifresiz izleneceği anlatılıyor.

enigma2-plugin-extensions-cccambiss_0.1_mipsel.ipk dosyasını bir yerden indirdim.
    Bu dosyayı FlashXP ile Dreamın neresine atarsak maçlarda şifre olayı çözülür?

• /tmp klasörüne atıp sonrada kurmak gerekiyor tüm ipk dosyalarında olduğu gibi

ipkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-cccambiss_0.1_mipsel.ipk
  • quote:

/tmp klasörüne atıp sonrada kurmak gerekiyor tüm ipk dosyalarında olduğu gibi
    ipkg install /tmp/enigma2-plugin-extensions-cccambiss_0.1_mipsel.ipk

Tamam. FlashXP ile dosyayı /tmp klasörüne attım.
    Daha önce ipk dosya kurulumu yapmadım.
    Bu işlemi:
    menü->kurulum->yazılım yönetimi
    kısmından mı yapacağız?
  • En kolayi tspanelden system araclari file explorer ila tmp klasorune gelip ustunde iken ok butonuna basmaktir. Paket kurulsun mu diye soracaktir install package secip kurabilirsiniz.

Ben genelde putty ile baglanip komut satirindan kurmayi tercih ederim ama hangisi kolayiniza geliyorsa o sekilde yapabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

mrb arkadaslar

verdigi hata şu:

Cihazı açıp tuneri kontrol ettiniz mi yerinden oynamış olmasın.

hay ben senin agzini öpem
    Şaka Şaka Ağzına, eline saglik valla
    Aslinda aklima gelmedi degil. Geldi. ama pek ihtimal vermedim. Gerçi daha ilk geldiginde açıp bakmiştim ama tuner kısmına hiç bakmamiştim meğersem orası slot şeklindeymiş ve şimdi açtigimda çogunluk kısmı yerinden çıkmıştı.
    Geri yerleştirdim ve denedim sıkıntısız şuanda sorun yok. gercekten teşekkürler
    Valla bu akşam bide Leyla İle mecnun var düşünüyordum nasıl izleyecem diye

• Tamam yükledim. Şimdi tmp klasöründeki .ipk dosyasını silsek bir zararı olur mu?
    Şifre değişikliği olabileceğinden yola çıkarak belli dönemlerde yeni tarihli .ipk dosyası indirip
    tekrar kurmak gerekir mi?
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.