|
DRAM fiyatları yüzde 172 arttı ve yavaşlama işareti görülmüyor
-
-
Oyun için DDR4 Sisteminiz varsa DDR5 geçmeyin bu saçma RAM fiyatları ile
DDR6 geliyor zaten
-
Evet, geçen arkadaşa ram bakalım dedik fiyatlar uçmuş gitmiş, dedim ne oluyor, demek ki buymuş sebep...
-
Tam zamanında almışım ramleri, 14 küsüre aldığım DDR5 ramler şu an 21den satılıyor.
_____________________________ -
Tekli olarak 16GB almayın en az 32 GB RAM alın. Fiyat artışı daha az olmuştur.
AI ve genel kullanım için 16GB zaten sınırdır derim .... Yarısı AI için rezerv ediyor ...
-
Yine tiyatro çeviriyorlar, ülkemizdeki gsm rekabeti ne kadarsa aynısı dünya'da teknoloji alanında son 6-7 yıldır dönüyor.. fiyatları istedikleri gibi oynuyorlar..
-
Geçecek bütçe olsa bile geçilmez evet
Ben ddr4 leri amerikadan iyi getirmişim hem gümrük olayları artık resmen engelliyor hemde ddr5 e geçebilecek bi oyun oynamıyorum ddr4 1080p devam gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ AMD Ryzen 7 5800X3D • Msi RTX 3080 Suprim X 10G • Msi B550 Tomahawk • G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) • DeepCool LS520 WH 240MM • WD Black SN770 1Tb Gen4 • WD Blue SN570 1Tb Gen3 • Samsung 870 Evo 1Tb • Samsung 860 Evo 500Gb • Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum • CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz • Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS -
Yüksek ekran kartınız yoksa birde çook fazla fps veren oyunlar ile ilginiz yoksa zaten DDR4 3200mhz/ 3600mhz Cl16 ramlarden sonra fark az olacaktır.
Bence asıl fark DDR6 ile olacak Ekran kart üzerindeki ramlerde olduğu gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Tamda dediğiniz gibi 3600 cl16 dan ddr5 e geçerek büyük fark yaşayacağımı sanmıyorum
Bi mmorpg oynuyorum
Bi pubg başka oyun oynamıyorum. Ekran kartım yüksek ama iyi ki yüksek diyorum. Özellikle pubgye ilaç gibi olduda mmorpgye malesef olamadı oda optimizasyonu kötü zaten
50 tane oyun oynasam belki derim ama epi topu 2 oyun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ AMD Ryzen 7 5800X3D • Msi RTX 3080 Suprim X 10G • Msi B550 Tomahawk • G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) • DeepCool LS520 WH 240MM • WD Black SN770 1Tb Gen4 • WD Blue SN570 1Tb Gen3 • Samsung 870 Evo 1Tb • Samsung 860 Evo 500Gb • Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum • CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz • Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS -
Birkaç öncesine göre çok pahalanmış. Ddr5'li kasa toplayacaktım ramler işlemciden pahalı. Sadece işlemci alıp ddr4 ile devam edebilirim.
Aslında yine de pahalı değilmiş buradaki dram yonga fiyatı doğruysa.Çok karlı işmiş.Üreticilerin kar hırsı çok fazla.
Bir de korkutmuş, kıtlık on yıla kadar sürecek diye. ulan talep olursa milyonlarca araba yapıyorlar, cep telefonu yapıyorlar,yolcu uçağı yapıyorlar, mobil işlemci yapıyorlar ammaaaaaa ram yongasının arz'ı artırılamayacak. puaahahaha. Çok yalancı bu çakallar.
Coin mining bitti derken şimdi AI piyasanın dengesini bozdu.
"Altın out DRAM in"
"Bilgisayar bileşenleri yatırımcının yüzünü güldürdü"
gibi haberler görürüz yakında.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı