Şimdi Ara

DÖVİZ, BORSA ve FAİZ NEREYE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Acaba eski gördüğü 1.290.000.-TL'ye kadar mı düşecek USD? Ya da yapılan müdahalelerle bu düşüş engellenir mi? Peki ya kimilerinin dediği gibi paritede 1.30'lara, hatta 1.41 (=kök 2)'lere gerilerse, TL cinsinden değeri ne olur? Ya da 1.290.000'lere kadar bekleyip oradan almalı mı, artık daha fazla beklemeden? Orada sağlam bir desteği var çünkü, eski düşüş nedeniyle?
    Belki de dolar yerine euro almak daha avantajlı olur. Bir fikri ya da bildiği olan varsa ve paylaşsın lütfen.

• Bence fazla düşmez 1.370'lerden aşağı yani.
    Böyle bekler durur aylarca sonra bi anda fırlar gibi geliyor bana.
    Ama gece gece ne kadar sağlıklı düşüneceğim de ayrı bir tartışma konusu. :)
  • BENCE 1.290.000 LİRAYA KADAR DÜŞER BELKİ DAHA DA AŞAĞIYA ŞU AN EN İYİSİ BEKLEMEK...
  • daha düşmez zaten 1 saat önce mb müdahale etti
  • Yerin Dibine Kadar Düşsün DE Ekonomik Kriz Vursun. Memleketi. DAaha Sonra BASİRETSİZ i Memleketi ABD E Kovalasınlar
  • Kesinlikle merkez 1380 in altına bırakmayacak grafiklerde bunu söylüyo zaten M şeklinde bi grafiğimiz var ve bu M artık sağ bacağın en sonunda bence bu seviyeden kesin alım yapılabilir ve yapılmalı :)
  • 1.400'de müdahale olmasaydı, hızla aşağı iniyordu. Yani bu aşağı yönde hızlı bir hareket potansiyeli vardı. Ama müdahale ile 1400'ün üzerinde tutundu. Daha sonra 1400 desteği de kırıldı. Eğer müdahale olacağına ilişkin beklenti olmasa ve sık sık müdahale olmasa yönü hızlı şekilde aşağı olacak. Müdahale sadece süreci yavaşlatıyor.
    Bu nedenle şu an almak çok da akıllıca gelmiyor bana. Çünkü bir de euro karşısında düşmeye başlarsa, TL karşısında hızlı düşüşü engellemeye çalışmak çok çok zor olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vadeli hesap mı devlet tahvili mi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.400'de müdahale olmasaydı, hızla aşağı iniyordu. Yani bu aşağı yönde hızlı bir hareket potansiyeli vardı. Ama müdahale ile 1400'ün üzerinde tutundu. Daha sonra 1400 desteği de kırıldı. Eğer müdahale olacağına ilişkin beklenti olmasa ve sık sık müdahale olmasa yönü hızlı şekilde aşağı olacak. Müdahale sadece süreci yavaşlatıyor.
    Bu nedenle şu an almak çok da akıllıca gelmiyor bana. Çünkü bir de euro karşısında düşmeye başlarsa, TL karşısında hızlı düşüşü engellemeye çalışmak çok çok zor olur.
  • euro karşısında deger kazandı yurt dışında.Bu seviyelerin altına inmez.
  • ellemeyin düşsün arkadaşlat batsın batacagı kadar herşey..

ellemeyin sızlanmayın

ekonomik krız okullar açılmadan gelecek
  • inanın çok uzuluyorum ama bu basiretsiz yoneticileri bu memleketten kovmak işçin bu şart

ttelevizyonlarda açıklama yapıyorlar..
    etek altından kıss kıss gülüyorlarlar

bilmediğimizi sanmasınlar..

ıraktaki dolarları ülkemize soktular.

bu bu ülkenin tarihindeki en buyuk ekonomik krızı doguracak.
  • 1.350 den asagı inmez herhalde
  • yaw imf bile iyiye gidiyorsunuz diyor halaa göremiyoruz herşeyin iyiye gittiğini????kötü olan ne var Allah aşkına????? enflasyon düşüyor faizler düşüyor millet yastık altındaki paraları çıkartıyor ahaa araba satışları bile patlamış ee ben mi alıyorum ya da benim gibiler 3er 5 er araba mı alıyo ne..herşey iyiye gidio nankörlük yapmıyalım..eskiden ecevit öksürürdü dolar çıkardı düşerdi fırlardı unuttunuz mu o günleri?? doların düşmesi hepimizin yararına en azından bilgisayar piyasası için ?? şükredelim ve iyi günlerin olacağı umudunu geçmişle kıyas yaparak görelim
  • ney iyiye gidiyor abi hayal dünyasında olmayınız at gözlüğü ile bakmayınız ...

zam mı verip 2 mislini iki gün önce vergiden çıkarmadımı benmi körüm.

alinin velinin bankasına hiç yere el koymadımı.

halkın bankası halk bankı hangi yabancıya peşkeş çekecekler

yok enflasyon eksi çıkmış ya ben bu ülkede yaşamıyorum yada onlar yaşamıyorlar.

hangi buroklat hangi malzemeyi kime aldırdı da daha sonra fiatının düştüğünü gördü ya o yalancı yada ben.

dolar düşüyormuş elleme düşsün 500. 000 e düşsün

yarın 5.000.000 olarak karşına çıkar .
  • Bir ay önce buraya yazmıştım doların en büyük desteği 1,290 olduğunu.Şimdi o zaman dolar 1430lu seviyelerdeydi ve haladüşeceğini ısrarla söylemiştim.Bugün dolar 1370 e kadar geriledi ve merkez bankasının müdahelesiyle birlikte 1400e ani bir atak yaptı.Bunu bir satış fırsatı olarak değerlendirmenizi isterdim.Şimdi peki ya bu dolar düşer sorusuna ise mb serbest bıraksa dediğim seviyeye iner ama mb 1370in altını göstermek istemiyor dünden itibaren günlük dolar alımını %25 arttırarak 50 milyon dolara çıkarttı.Bunun sayesinde doların bu seviyelerde bir dip yapmasını beklemekteyim.Bir ay öncesinde de dediğim gibi bu ayları tahvil bono fonunda değerlendirmekte fayda var demiştim.Nitekim aylık %4-5lik bir getiri gerçekten de hoş.Ayrıca euronunda düşmesi ihracatçıyı sıkıntılara sokmakta ve özellikle tekstilcileri kara kara düşündürmektedir.Altı aylık bilançolarda döviz borcunu mart nisan ayında dövizle sabitleyen şirketlerçok büyük karlar açıklayacaklardır.Ama 9 aylık bilançolarda ise ihracat yapan şirketlerde özellikle tekstil hisseleri için aynı durum söz konusu değil.Haziran sonunda dediğim gibi gerçekten de döviz borcunuz var ise hedef risksiz bir portföy ise şu an için %70 bono %30 döviz yapın ve bu portföyü de ağustosun ilk haftasından itibaren de Yavaş yavaş dövize kaydırın.Eylül gibi %80-90 oranında dövizinizin olmasında fayda var.Şunu da ısrarla söylerimekim ya da kasım aylarında yabancıların borsaya sıcak para girişini sağlamaları için döviz min. $ 1550li seviyeler euro ise 1700leri minimum görecektir ki bu oranda en düşük seviyelerdir.Tabi daha üstü de görülebilir.Borsa içinse 0,60 centler ise yabancıların can attıkları noktalar.2003 sonu aralıktan 2004ün yazına kadarki süre borsanın yılı olacak.Hedef min. 1,2-1,5 cent.Ben borsadan anlamıyorum desende git imkb 30 içerisinden aklına yatan herhangi evet herhangi bir kağıt bile faize dövize göre kasım ayından itibaren çok ciddi kazançlar getirecektir.Herkese hayırlı ve bol kazançlar.

• DOLARIN DÜŞMESİNİ İYİ GİDİŞ OLARAK GÖRENLER VARSA BEN SUSUYORUM

HER ŞEY ÇOK İYİYE GİDİYOR[bgdnc2]
  • Birileri(bazı hazımsızlar) istemesede her şey gerçekten iyiye gidiyor ve dahada iyiye gidecek çok zor bir dönemden geçtik(ırak savaşı) bundan sonra bu boyutta bir problem çıkmadığı müddetçe önümüz hakkaten açık bu ülke DANASOLM gibi bir koalisyon gördü o zaman sesi çıkmayak bazı mahlukatlar şimdide çenelerini kapatıp gölge etmesinler yeter.

bence dolar bundan daha aşagıya gitmez bu aralar yukarıda çıkması mümkün değil 3-4 ay 1.350 1450 arasında kalır
  • arkadaşlar $ ın daha da düşmesi ekonomi için hiç iyi olamz bunu bu işten anlayan herkes az çok biliyor neden iyi olmaz derseniz dış ticaret açığı sonucu ülke rezervleri azalıyor bu azalma sonucu piyasalar ufak şoklara karşı bile dirençsiz kalıyor ve ufacık şoklar veya ataklar bile büyük ve derin krizlere neden olabilir..

bi düşünsenize yetersiz döviz stoku ile yabancı sermaye kaçışına maruz kaldığımıza 100milyarlarca doları yöneten spekülatörler için hiç de zor bişey değil bu ve ülke bu tarz bi durumda çok zor şeyler yaşayabilir.

ayrıca dolar bu seviyede iken yabancı sermaye de çekemezsiniz çünkü düşük dolar kuru ile ne kadar yüksek faiz verirseniz verin yabancı yatırımcı ülkeden uzak duracaktır çünkü onlarda biliyo doların yada daha doğrusu dövizin gerçek kurunun bu olmadığını ve döviz gerçek kuruna oturana kadar portföy yatırımı kesinlikle yabancılar açısından sınırlı olacaktır ve bundan dolayı da reel faizlerde beklenen azalma gerçekleşmeyecektir..

• bana kalırsa dolar düşsün.biraz sıkıntı çekicez düşmesi için ama dolar düşünce insanlar artık doları bırakıcak ve dolar inşallah piyasadan kalkıcak.ama kunteperinde dediği gibi büyük sıkıntılar çekicez
  • dolar düşsün hll tayip
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.