Şimdi Ara

DÖVİZ, BORSA ve FAİZ NEREYE? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eski kurlara netten bakabildiğim kadarıyla, 2002 Nisan ayında dolar 1.300'lü seviyelerdeymiş. Sonradan yükselmeye başlamış.

Eğer şimdilerde ya da bir ay kadar sonra dövize girmek istesek, Dolar mı yoksa Euro mu tercih etmek daha doğru olur, ona karar veremiyorum işte?
  • dolar 1.300.000 binden aşşağıya inmez
  • Şu andaki duruma bakınca, ben de öyle düşünüyorum Koray08.
  • mobidik şu an ki pariteye göre 1,13 eğer dövizde ciddi bir çıkış olacaksa euro daha fazla artacaktır.birde geçen yıl dolar 1,300lerdeyken mayıs ayında artışını yaptı ta ki ekime kadar.ekim ayında dolarlar borsaya girdi.23 kasımda yabancılar borsadan çıktı.20 aralıktan itibarende dolar 1500den 1700e dayandı.o aralar yine bonoda olan yabancılar.0,52 centten borsaya girdi.tam savaşın ortasında doların 1760lı seviyelerinde şu an için tl bazında %20 dolar bazında %50ye yakın kardalar.bu seviyeleden de çıkıp bonoya yatırdılar ve hep kazanıyorlar.geçen yıl 1000 dolar bozduran bir yatırımcı bono sayesinde 1800 doları oldu ki bu milyonlarca dolarlarla ifade edildiğinde çok ciddi rakamlar yapmaktadırlar.özellikle aç kurtlar ki mason ağırlıklı olanlar türkiyede çok rahat bir şekilde devletinde desteğiyle istedikleri gibi para kazandırılmaktadır.mobidik ben dövizinde %80i euro olacak.ihracatçılar baskı yaptıklarında eurodaki artış daha yüksek olacaktır.abd krizi sonrasu onlarda euroyla çalışmaya başladılar ki onlar içinde daha iyi oluyor.ama tabi yine de son karar riski üstlenecek olanındır.Birde sepetteki yumurtaları bölerek taşırsak daha az risk almış oluruz.portföy ağustos itibariyle % 70 döviz( %80 euro+%20 dolar)+ %30 fon (b tipi değişken +tahvil bono)yatırım fonu daha likit bir yatırım aracı olmasından dolayı vade sorunu olmadığından bono yatırımcısı için vazgeçilmez bir araçtır.ama tabi güvendiğim tek bir hissemde portföyden de asla çıkmayacakltır.yukarıda ki portföy sadece örnek bir portföydür.

• abi doların çok fena düşeceğini düşünmekteyim 300.000 lere kadar düşer..

geçen sefer artacak dedik artmadı.abi şimdi düşecek diyimde artsın bari[evlol]
  • yok yok bugün küçük bir gerginlik oldu o da ne başbakan söylediklerinden ne de başbakan yardımcısı söylediklerinden ne de abd dediklerinin arkasında duruyor asker gönderme konusundaki problem çözülmediği için piyasalar biraz daha temkinli davrandı.paritede biraz açılma oldu ama önemsiz.yine de dövizciler için euro daha şanslı ki bunu bugün öğleden sonra gösterdi.şimdilik merak etmemek gerektiğine inanıyorum.sadece sabır pazartesi küçük bir mal verdiler bir kaç gün sonra küçüklerden yine %10 aşağısından alacaklar.
  • dolar düşüyor ama fiyatlar aynı hatta cuvaraya zam geldi daha yeni,ne bu be? [ban][vkng][wand][rockbnd][rockbnd][drctr]
  • Sigara kullanmıyorum ama, itiraz ettiğin konuya katılıyorum stuka. Dolar ve Euro düştüğü halde Telekom da her üç ayda bir zam yapıyor mesela. Kimsenin gelirinde de bir artış yok. Ağustos sonlarına doğru, Eylül'den itibaren geçerli olacak zam miktarını açıklar yine kontör ücretlerinde. Otomatiğe bağlamışlar ve her durum altında zam yapıyorlar.
  • Dolar ve Euro'da bugün olan yukarı hareket, çıkış başlangıcına ait bir ilk adım olabilir mi ki?
  • Bugün inspire 5200 aldım dolar çıktı ne bu şans bendeki yaw [bwlng]
  • dün dolar ve euro geçmişteki tezkere krizine benzetilen bir haberle tepki çıkışı yaptı ama bu çıkışın hala gerçek çıkışı olduğuna inanmıyorum.bugün gün içerisinde kurlarda bir gevşeme ve borsada hafifte olsa bir artış oldu.Borsada hisse olarakta egserdeyim.958 lira maliyetim var.Bu haftada çok güzel bir artış yaptı.Ama spek amcamız piramit menkulde elinde bulunan 1000000 lotu yavaş yavaş basıyor.Bugün egserde 10,00 sularında %2 ye yakın bir kısmını bastı ama ilk dipte es menkulden ya da deniz yatırımdan da geri aldı.Hisse teknik olarakta hala al sinyalini koruyor.yalnız RSI uyarı sinyalimiz teknik açıdan sat görünümünde.Evet paranız varsa biraz riski ve de macerayı seviyorsanız egser alabilirsiniz.Tahminimce spek. 1540tan itibaren satışa geçecektir.Spekte şu an da 2,800,000 lota yakın mal var ve hala malda ve maliyeti de 1100lerde.rüchanları pazartesi sattı ve çıkış devam edecek nitelikte.Kısa vadeli küçük bir heyecan isteyenler için egser ama tabiki egser için tek kollu jack pottan farklı olduğu söylenemez.son karar sizin.ben egserdeyim eh birde kendimize özel sürpriz iki tane hissemizde var ama onlarda bizde kalsın.

• Park maden hakkında bir fikrin var mı corleone? Benim hiç kağıdım yok ama bu kağıdı takip ediyorum 2-3 haftadır. Ben izlediğimden beri düşerek en düşük 6.100'leri gördü. Sonra yukarı hareket yaptı, sanırım 6.700'lere kadar. Sonra tekrar geriledi ve şimdi 6.300 kapatıyor iki gündür.
  • Riva menkul malın %27sini toplamış maliyeti de yaklaşık 6100lerde ama şu son üç hafta içerisinde globalin ciddi alımları göze çarpıyor.Buralar hisse için dip sayılır.Teknik olarakta orta vadeli alım için uygun.Bilançosu hakkında bilgim yok.Eğer güzel gelme ihtimali varsa bu haftadan itibaren yükselmeye başlar ama bu hisse için en önemli indikatör işlem hacmi.
  • Ayaklı veri bankası gibisin corleone. :) Sağol bilgiler için.
  • Yıllardır ülke gündemi pek değişmemiş. Hala yükseliyor.
  • Sağlam hort yapmışsın. Dolarda hep artıyor mübarek bakalım hayırlısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlam hort

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.