Şu anda bankalar faizleri arttırdı diye banka faizlerine koşanlar şuna dikkat etmeli: Banka faiz kazançlarında stopaj dolayısı ile aslında aldığınız faiz düşüyor: 6 'aya kadar %15 yani %48 kazancın stopaj sonrası aslında %41'in altına düşüyor 1 yıl ve üstü için %10 yani %48 kazancın stopaj sonrası aslında %43.2 oluyor. ![]() İşte tam bu noktada "Devlet tahvili ve hazine bonoları ile kira sertifikalarına uygulanan % 0 stopaj oranının uygulama süresi 30/4/2025 tarihine uzatılmıştır." bilgisi önem kazanıyor ve kuponlu bonolarda şu anda %57 (bileşik faiz) civarı faiz kazanabiliyorsunuz. Devlet tahvili ve hazine bonoları almak için bankaların veya aracı kuruluşların sayfalarına bakabilirsiniz. Stopajlar ile ilgili kaynaklar: https://www.pwc.com.tr/tr/sektorler/bankacilik-sermaye-piyasalari/bultenler/2025/gvk-gecici-67nci-madde-uyarinca-uygulanan-stopaj-oranlarinda-degisiklikler.html |
Esas faiz burada %48 (banka faizi) vs %57 ( hazine bonosu)

-
-
Arkadaş 20 yıllık üyesin, heyecanla açtığın konuya bak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sizi TL ye cekmeye çalışıyorlar neden acaba
-
puhahaha harbi he.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
parayi mevduat hesabinda tutacaklar icin daha iyi alternatif olabilir fakat son olaylardan sonra bir kez daha insanlarin sutten agzi yanmisken ne kadar kisi parayi tlde tutar onu bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juba09 -- 19 Nisan 2025; 11:0:43 > -
Hazine bonosuna bir bakmak gerek TL deki miktar için oranlar bu şekildeydi iyi
-
Bana faydası oldu neden arkadaşa laf ediyorsunuz. Teşekkürler haber verdiğiniz için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her başlığın altına böyle insanlar geliyor görmezden gelmek en iyisi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bomboş konu. parayı altında kısa vadeli bekletip iş güç ile para kazanamayan vasıflar diye kategori açsınlar bari bu konular orada olsun.
-
Burdaki avellere soru sorulmadan başlık açılayamacağını sanıyolar takılmaya gerek yok.
-
Gold pls deyip geçiyoruz. Vatandaşın parasıyla vatandaşı dövme politikasına destek bize gelmez.
-
hazine bonosunda sıfır stopaj avantajı bu ay sonu uzar mı bilmiyorum ama iyi bir bankacınız varsa çok güzel oranları haber verir. Ben geçenlerde 23 temmuzda biteni net 42 den bulmuştum bağladım. Bu ara mevduatcı olarak bankadan iyi oran yakalamış oldum. Sonuçta günlük değil de süreli mevduata bakıyorsanız hazine bonosuna da bakmakta fayda var. sonuçta garanti hazine ve ben sonunda gelecek miktara bakarım.
-
Tl yi bu kadar uzun süre bağlamak ne kadar sağlıklı bilmiyorum ki birleşik getiri ile aslında bono süresi kadar bekletilirse stopaj ı ekarte eder
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Bana faydası oldu neden arkadaşa laf ediyorsunuz. Teşekkürler haber verdiğiniz için.
|
Her başlığın altına böyle insanlar geliyor görmezden gelmek en iyisi.
|
Burdaki avellere soru sorulmadan başlık açılayamacağını sanıyolar takılmaya gerek yok. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X