ms windows xp pro'da dosya uzantısı nasıl değiştirilir? adından sonra nokta koyup yazınca sadece ismi değişmiş oluyo uzantıyı değiştiremiyorum nereden veya nasıl bi ayar yaparak değiştirebilirim? yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Denetim Masasındaki Klasör Seçeneklerini aç, Görünüm Sekmesindeki Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle seçeneğinin yanındaki onay kutusunu temizle ve Tamam de. Bu kadar, artık dosya uzantıları görünecek.
çok saol!
Denetim Masasındaki Klasör Seçeneklerini aç, Görünüm Sekmesindeki Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle seçeneğinin yanındaki onay kutusunu temizle ve Tamam de. Bu kadar, artık dosya uzantıları görünecek. + dosdan bu klasör adresine gel ren konutunu kullan. mesala c:\mp3 klasöründe 100 tane mp3 ün var. hepsinin uzantısını mp99 yapmak istiyosun dosta c:\>"ren *.mp3 *.mp99" yaz aynı mantıkla aynı dizindeki isimleri uzantıların değiştirebilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: mert25
Denetim Masasındaki Klasör Seçeneklerini aç, Görünüm Sekmesindeki Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle seçeneğinin yanındaki onay kutusunu temizle ve Tamam de. Bu kadar, artık dosya uzantıları görünecek.
en kısası en guzeli
quote:
Cehennemden_Cennete Tarih 28 Nisan 2005, 3:14:34
quote:
en kısası en guzeli
Bu tek dosya için ve dos bilmeyenler için geçerli olabilir.
Eski dost DOS ile yapılan işlemle aynı klasörde birden çok dosya aynı anda değiştirilebiliyor. Hatta arkadaşım parametreyi iyi kullanabilirse dosya uzantısı haricinde dosya isimlerinin başına veya sonuna istediği eklemeyi yapabilir.
+1
diyelim aynı klasör içerisinde 100000... tane dosya var nasıl değiştirmeyi düşünüyosun >> ren komutuyla
Arkadaşların söyledikleri daha pratik ama ben genede yazayım dedim.
http://home.nordnet.fr/~pmdevigne/ adresinde Change Extension diye ücretsiz bi program var sağ tıklayınca açılan menüye yerleşiyor. bilmem işini görurmü
quote:
maniaq Tarih 28 Nisan 2005, 9:36:48 +1
diyelim aynı klasör içerisinde 100000... tane dosya var nasıl değiştirmeyi düşünüyosun >> ren komutuyla
ren dosya yolu *.jpg *.bmp veya ren *.jpg *abuzer.jpg
birşey daha öğrenmiş olduk, çok basit gözüksede bir türlü bulamamıştım zamanında
quote:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme