Şimdi Ara

winrar ile dosya sıkıştırma nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4.8 gblık film ve mp3 arşivimi winrar ile küçültüp parmak belleğe atmak istedim. klasöre sağ tıklayıp 'add to archive' seçtim. 1.20 saat kadar sonra 4.8 gblık film ve müzik dosylarım yine aynı büyüklükte (4.8 gb) winrar sıkıştırılmış dosyası haline dönüştü. oysa ben 4.8 gblık arşivimin winrarlandığı zaman 100-140 MB ta kadar küçüleceğini sanıyordum. niye olmadı? nerde hata yaptım?

yardım rica.

• Yapay Zekanın Yanıtı

WinRAR ile Dosya Sıkıştırma

WinRAR, dosyaları sıkıştırmak ve arşivlemek için kullanılan popüler bir yazılımdır. Dosya sıkıştırma, dosya boyutunu azaltmaya ve bunları daha kolay saklama veya paylaşmaya olanak tanır.

Dosya Sıkıştırma Adımları:

1. Sıkıştırmak istediğin dosyaları veya klasörleri seç.
    2. Dosyalara sağ tıklayın ve "WinRAR'a Ekle" seçeneğini belirleyin.
    3. Açılan pencerede, sıkıştırma ayarlarını seç.
    4. "Arşiv biçimi" olarak "RAR"ı seç.
    5. "Sıkıştırma yöntemi" olarak istediğin yöntemi seç. Daha yüksek sıkıştırma oranları daha küçük dosya boyutları oluşturur ancak daha fazla işlem gücü gerektirir.
    6. "Tamam" düğmesine tıkla.

WinRAR, dosyaları sıkıştırmaya başlayacak ve sıkıştırılmış bir RAR arşivi oluşturacaktır. Arşiv, sıkıştırılmış dosyaları içerir ve bunlara arşivden çıkarılarak erişilebilir.

İpuçları:

• Daha yüksek sıkıştırma oranları daha uzun sıkıştırma sürelerine yol açar.
    • Sıkıştırma ayarlarını, sıkıştırılacak dosya türüne göre ayarla. Örneğin, metin dosyaları daha yüksek oranlarda sıkıştırılabilirken, görüntü ve video dosyaları daha düşük oranlarda sıkıştırılabilir.
    • Önemli dosyaları sıkıştırırken, geri yükleme amacıyla arşivin bir yedeğini oluşturmayı düşün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • video ve müzik dosyalarında sıkıştırma yapmak kısmen olanaksızdır. Yapılsa bile sıkıştırma çok az olacaktır. Aynen sizinde tecrübe ettiğiniz gibi.
    Hele ki 4.8 gblık film mp3 karışımının 100-140 mb e düşmesini ummak biraz yanlış bir beklenti olmuş açıkçası.
    Winrar ile bu dosyaları 100 er mb lık parçalara ayırabilirsiniz. Ancak yuvarlak olarak 4800 / 100 = 48 tane rar dosyanız olacaktır.
    Winrar text dosyalarında sıkıştırma konusunda çok daha başarılı. Yani sizin yanlış yaptığınız birşey yok. Yalnızca beklentiniz biraz extreme :)
  • Arkadaşım film ve mp3 arşivini sıkıştırıp boyutunu küçültmek imkansız derecede zordur. Çünkü zaten birçok video ve ses formatı (.avi , .mp3 vs.) sıkıştırılmıştır. Örnek olarak Ses Cdlerini düşün. Bir Cd'de yaklaşık 14 tane şarkı bulunur. Bunun da kapladığı yer 700 MB tır ortalama. Ama sen bu Cd'yi mp3'e çevirdiğin zaman 14 tane şarkının boyutu yaklaşık 60 MB olur. Yani anlatmak istediğim En çok kullanılan video ve müzik formatları kendi türlerinde en çok sıkıştırılmış formatlardır. O yüzden 700 MB lık bir filmi sıkıştırsan en fazla 1,2 MB yer kazanırsın. Sanırım anlatabilmişimdir. Biraz uzun oldu ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 27 Ağustos 2008; 23:14:03 >
  • bence 7zip ile 7z formatında sıkıştırmayı bir dene. 7zip ücretsiz bir yazılım ve neredeyse tüm formatları açabiliyor.http://www.7-zip.org/

eğer istediğin sıkıştırmayı elde edemezsen birde UHARC dene. 1gb dosyayı 300mb ye düşürebiliyor diye biliyorum.

şu konudan inceleyebilirsin:http://forum.donanimhaber.com/m_14224398/mpage_1/key_uharc/tm.htm
  • Mp4, avi, rmvb, mp3 vb. gibi formatları sıkıştırmak imkansız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: treabacks

Mp4, avi, rmvb, mp3 vb. gibi formatları sıkıştırmak imkansız.

3 sene önce bir deney yapmıştım. denek bir mp3'tü.winrar'la max sıkıştırma yaptım ve mp3'ün boyutu büyüdü. bu tip dosyalar sıkıştırılırken küçülmez hatta bazen kısmen büyüdüğünü görürsünüz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

quote:

Orjinalden alıntı: treabacks

Mp4, avi, rmvb, mp3 vb. gibi formatları sıkıştırmak imkansız.

3 sene önce bir deney yapmıştım. denek bir mp3'tü.winrar'la max sıkıştırma yaptım ve mp3'ün boyutu büyüdü. bu tip dosyalar sıkıştırılırken küçülmez hatta bazen kısmen büyüdüğünü görürsünüz.

Herşeyin fazlası tersine derlerdi demek ki doğruymuş..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.