Şimdi Ara

Dost Acı Söyler - 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    vimeo'ya eklediğim en son video burada:
    http://www.vimeo.com/14241331

    İster ortalama seyirci gözüyle, ister digital video ile uğraşan birinin gözüyle her türlü eleştiri, öneri vs... çok makbule geçecektir!

    Not : Olumlu eleştiriler, her ne kadar insanın ruhuna iyi gelmekteyse de
    olumsuz eleştiriler ya da daha iyisi, yapıcı eleştiriler insanın gelişmesine çok daha büyük katkıda bulunmaktadır!!

    İlgilenen herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum!



  • öncelikle :klasik bir Türk altta kalmışlık hissi
    elin dandirik ispanyolu fransızı bile o sitede videolarla ilgili açıklamaları kendi dilinde yaparken ve herhangi bir Uluslararasılık enternasyonallik kaygısı duymazken
    bizim Türkler videosuna ingilizce açıklayıcı yazılar yazar sonrada kalkar Türkçe bir forumda (ki o forumdada 7den 77 sine her yaştan ve her eğitim seviyesinden insan vardır) video suna yorum ister.Bu tarz insanların büyük kısmı buna kendisini kimse zorlamadığı ve yapsa övüp madalyada vermeyeceği halde bunu yapar ve ondan sonrada bir kısım dost sohbetlerinde ne kadar geri bir toplum olduğumuzdan almanın fransızın nekadar gelişmiş bir toplum olduğundan falan bahseder (onlar böyle bir şey kolay kolay yapmaz ama onun için büyüktürler) hatta başka bazı dost sohbetlerinde Atatürkçülükten başka bazıların da da milliyetçilikten büyük ve müslüman türk milletinden falan bahsederler. Maaaaaaaaaalesefffff.
    Not:video ya gelince diyecek lafım yok gerçekten ama yukarda anlatmaya çalıştığım durum şahsen üzücü.




  • Dear Mr.Doroshenko,
    I've read your comment upon my video with a great astonish. May I draw your attention to fact that those who wrote to Vimeo other than English are possibly the people who does not know any language other than their mother language!!

    I wonder if you ever paid any attention to the fact that Vimeo is also an U.S.website!
    Do you suggest me that whatever website on earth, we should write in Turkish??

    Si j'avais été ecrit sur Donanim Haber forum en Français ou en Anglais tu peut avoir bien raison!!
    Mais malheuresement c'est pas la verité!

    Post Addendum:Si tu m'avais dit d'ecrire en Turc et en Anglais sur Vimeo tu pouvait avoir un peu de raison!

    Compris??
    Capito??
  • Dear mr.Mind Games
    I graduated International Relations department of a big University in Turkey.So I've enough level English.But

    What a pity
    I see that what am I right.


    Je ne peux pas Français, parce que mon Français pas assez.Aveugle, Je suis apprendre. Je suis travailler dan Algerie.

    Benim bir önce ki yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu anlamak için bu arkadaşın bir önceki yazısın da ne yazdığını anlamanıza hiç ihtiyacınız olmadığını anlamışsınızdır sanırım arkadaşlar.Tekerleme gibi oldu biraz kusura bakmayın.
  • Heh Fransız'can da fena değilmiş aslında!

    Sen kendini haklı ilan ettin, therefore, haklısındır o zaman %1500!!

    Bi de bu işle "big University of Turkey"nin ne ilgisi var ki??
    Ben ODTÜ mezunuyum! İlk okuldan sonra da Saint-Joseph'e gittim! Ama ne ilgisi ve önemi var ki?? Konuyla???

    Sana bi tek soru: dünyada ne kadar site varsa, hangisine bişi yazarsak yazalım, illa Türkçe mi yazacağız mutlaka??
    O, vimeo'ya kendi ana dilinde yazanlar, belki de adamlar ingilizce neyin bilmiyor? Nerden biliyoruz ki??
  • Videoya cok emek verilmis. Cekerken de islerken de...Isleme tekniginde kullandiginiz efektler birazcik karmasa yaratmis ve en onemlisi de, video cekimlerinin olmazsa olmazi tripod...Tripod kullanin asiri derece de pan ve tiltden kacindinizmi is hallolmus demektir.
    Emeginize saglik :)
  • Çiçek böcek sevmem ben hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnsan 2.kez aşık olur mu ?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Emek verilmiş uğraşılmış bir çalışma.
    İlk sahnedeki ters ışık oyunu ve çiçekler harika olmuş.Tripod konusundaki uyarıya katılıyorum.Kedinin gözleri çok iyi olmuş.1:08 de başlayan sahnedeki sallanan ağaçların gizemli bir etkisi var.Ancak ne yazık ki biraz fazla uzun sürüyor.Etkiyi bozuyor.Biraz daha kısa tutulabilir.Kedi gözlerinin ikinci kez gösterilmesini gereksiz buldum.Belki diğer bir sahne ile bağlantı oluşturulabilirse güzel olabilir.Onun dışında sahneler gayet hoş olmuş.Renkler ve efektler için epey uğraşıldığı belli oluyor.Elinize sağlık.
  • tek soruna tek cevap:
    o site (vimeo) :
    İngilizce kadar yaygın olmasada(yaygınlıktan kastım sadece internet yoksa sanıldığı gibi ingilizce dünyadaki en yaygın dil değildir) fransızca,almanca,ispanyolca ve hatta Türkçe harf leri destekleyen bir site ise(ingilizcede olmayan bir yığın harf vardır bu dillerde ) amacı bu dillerde insanların paylaşım yaparak ve aradıklarını bularak bir şeyler öğrenmesi ve eğlenmesidir.Ortalama bir Türk vatandaşının video nuzu arayıp bulup izleyip bir şeyler öğreneceği ve eğleneceği ni sanmıyorum siz donanım haber forumlarında reklamını yapsanız bile.
    İkincisi yaşınız kemale ermemiş belli.(bunu küçümsemek için değil doğru olduğunu bir kaç yazınızdan anladıktan sonra söylüyorum)
    Hala ODTÜ yok bilmem ne koleji falan diye gevelemeniz kendinizi ispatlama çabasından kaynaklanıyor gerçek ODTÜ lü nün böyle bir şeye girişeceğini sanmam.Ben ne mezunu olup hangi görevlerde nerelerde bulunduğumu ve hepsinden önemlisi kaç dil bildiğim hususunda artistik yapma gereği duymuyorum.
    En baştaki yazınızda her türlü eleştirinin falan filan sizi geliştireceğinden bahsetmişsiniz ama size yapıcı anlamda bir eleştiri getiren iyiniyetli bir insana ne ler yapmaya çalıştığınız yukarıda.Keza ben video için söylenecek olumsuz bir yön olmadığını söylememe rağmen.Bu işi uzatmıyor size bilmem ne koleji ve ODTÜ bilmem ne bölümü diploması ile mutlu bir hayat ve bol video çekimi diliyorum belki sanat sizi biraz olgunlaştırırda ODtü DOdtü demezsiniz.
    Not:Bi ton özel Üniversite var artık eğitim seviye ve kalitesi daha yüksek bir tek siyaseten Odtü belli bir yerde idi ama mezunları bile böyle boş bir konuda artistik yapıyorsa oda bitmiş demektir.




  • Aman iyi isabet! Ben de kurtulmuş oldum böylece! Goodbye & good riddance:)
    (Benim topiğimden gittiğine eminsin değil mi:))

    Sen kafayı "vimeo'ya illa da Türkçe yazılacak" diye takmış biri olabilirsin ama benim bunu düzeltmek falan gibi bir misyonum yok şu dünyada!
    Neye inanmak istiyorsan ona inan!
    Bu ODTÜ lafı da, sen "big University in Turkey" falan deyince açılmış oldu. Dikkatini buna da çekerim!

    Ayrıca olgunlaşmak'la sanat'ın da hiç ama hiç bir ilişkisi yok. Sanat olgunlaşmak için falan değil yani.
    Tam tersine, eğer içindeki çocuğu kaybedersen, sanatçı falan olamazsın asla! Bu doğru orantılı bişi!
    Özetle benim sanatım bana yetiyor!
    Amerika'da yayınlanan Popular Photography dergisinin açtığı yarışmalarda, Glamour kategorisinde, iki ödül birden kazandım.
    Bir "ikincilik" ödülü, bir de "honorable mention"! Hürriyet gazetesine falan haber oldum!

    Heh, bunu da "reklamım olsun" diye yazdım işte! Reklam yapmak niye kötü bişi olsun ki???




  • Sen ne ODTÜ mezunu nede ödül falan kazanmış olabilirsin.
    Odtü mezunlarının rağbet gördüğü bir ülkede neden ülkenden ödül alamamışsında USA dan alıyorsun orası da çok manidar hiç inanmıyorumda.
    ÜSTELİK BURASI REKLAM SİTESİMİ ZÜBÜK( hakaret değildir arkadaşlar bir sinema filmimizin ki Kemal Sunal başroldedir adıdır izleyen adın neden böyle olduğunu bilir) kim nerden bilecek aldığın ödülü.
    HAAAAAA ama sanırım malum tarikat ilişkileri falan bu ödüller.Bu kadar hopladığına göre. ABD de hatta ülkemizde binlerce dernek vs. Ödül dağıtıyor neredeyse her vatandaş ödüllü Asgari ücretli bile o gelire nasıl yaşanır dünya ödüllüsü eeee sen de al be bir ödül be kardeşim geç kalmışın.
  • Bu ODTÜ lafı da, sen "big University in Turkey" falan deyince açılmış oldu. Dikkatini buna da çekerim!
    yanlış arkadaş sen ben türkçe yazdığım halde ingilizce yazmandan oldu artistiğini örtbas etmeye çalışma okuyanlar görüyor.
  • Okuyanlar senin bu konuyu ne kadar boş yere işgal ettigini görüyor.
  • sende ODTÜ lüsün anlaşılan
    komik!!!!!!!! okuma ya zma bilmeyip kıt hafızaya sahip olupta topicte yukarıdan aşağı 3-4 yazıyı aklında tutamayan lar hemen sırıtıyor haaa bide belki tarikat dayanışması olabilir
    size TOPİC inizle bol top laşmacalar diler bu topic e boş yere yazmamanızı tavsiye ederim çünkü artık okunmayacak tarafımdan dolayısıyla cevap ta verilmeyecek an itibari ile iyi sahurlar hayırlı ramazanlar
  • :)) bizi terketmeeeeee.... bizi terketmeeeee....
  • Aslına Bakarsanız doreşenko güzel bir yere parmak basmış ama sonrasında konu başka yerlere gitmiş...

    Neden Türklüğümüzden Türkçemizden UTANIYORUZ ???

    Ki bunun en güzel örneği mağaza isimleri dir hadi ürün markasını bile anlıyorum belki yurd dışına satış yapacaktır kolay okunsun anlaşılsın istiyordur ama FİRMA TABELALARINI HİÇ ANLAMAM...

    Ciddi boyutta aşağılık duygumuz var Türkler olarak Bunu Kabul edelim...

    AYRICA FORUMLARDAKİ TAKMA İSİMLERDE GENELDE İNGİLİZCEDİR BUDA BİZİM ZAVALLIĞIMIZIN BİR GÖSTERGESİDİR. NEDEN İNGİLİZCEDİR TAKMA ADLAR ??? ( TAKMA AD = NİCK :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunco34 -- 27 Ağustos 2010; 15:08:13 >
  • Arkadaşlar ne oluyoruz yahu.Bu tartışmanın başka başlıklar altından evveliyatı var mıdır bilmem amma hiç yakışık almadığını söylemeliyim.Fazla uzatmaya gerek yok bence.

    MIND GAMES özenmiş bir videosunu bizimle paylaşıp görüşlerimizi öğrenmek istemiş hepsi bu.Olayı yabancı dil-Türkçe polemiğine çekmek ve bunu yaparken bu derece kırıcı olmak şahsen yazılanları okurken beni oldukça rahatsız etti ve fikrimi beyan etme ihtiyacı hissettim.Kimsenin avukatlığı yapmak niyatinde değilim.Eleştri yaparken ya da karşımızdaki kişinin işleri hakkında bir rahatsızlığımızı dile getirirken daha yumuşak bir uslupla düşüncelerimizi aktarsak hoş olmaz mı? Vimeo gibi yabancı kökenli bir siteye yüklenen videolara İngilizce açıklama yazmak kadar doğal bir şey olamaz.Çünkü orada bunu izleyecek olanların en çok kullandığı dil bu.En azından bunun Türkçe'sini de yazmanız iyi olurdu babında bir öneri ile işi tatlıya bağlasayadık keşke.

    Fransızlar bu konularda çok tutucudur mesela.Kendi dillerine fazlasıyla sahip çıkarlar.İnatla Fransızca yazarlar heryere.Benim gibiler de orada yazanlara fransız kalır böylece.Oysa İngilizce yazsa çat pat da olsa bir şeyler anlayabiliriz.İngilizce uluslararası iletişim dili.Bunu kabul etmek zorundayız.Uluslararası bir platformda bir şey paylaşıyorsak İngilizce kullanmak son derece doğal.Ancak bunun yanında Türkçe'nin de kullanılması uygun olur kanaatindeyim.




  • lokman hekim
    adındanda belli zaten siz kılı kırk yarsanızda renginiz belli kardeşim
    İslamiyetle ilgili bi şey olsa şu mübarek ramazan ayında yıkarsnız ortalığı
    ama Türklük ile ilgili olunca ingilizce doğal rumca doığal ermenice doğal.
    Her şeyi geçtim
    öte dünyada Rabbim soracak sizden
    Ben bu kadar da hoşgörü istemedim diye o zamanda takiyeniz yiyecekmi görecez?????????
  • Kardeş akşam akşam güldürdün beni.Bir teşhis koydun amma o da yanlış teşhis koydun be kardeşim.Attın ama tutturamadın.Rengimizi de bilemedin.İngilizce yazılar için veryansın ediyorsun,buradaki türkçe takma adımıza bile bahane buluyorsun.Bu ne yaman çelişkidir be usta.

    Kendim zaten bir hekimim.Adım da Lokman falan değil.Kültürümüzde yer alan ve hekimlikte manevi bir anlamı olan efsanevi bir isim sadece.Hiç de zannettiğiniz gibi biri değilim üstelik.

    Ben burada bir arkadaşımızın bizimle paylaştığı videolarını göremek isterdim.Belki zaman olur cesaret eder biz de burada bir şeyler paylaşırız diye düşünürdük.Siz konuyu nerelere getirdiniz.Anlamadığım bambaşka konularda açılan başlıklarda çıkıyor böyle saçma sapan polemikler sesimizi çıkarmıyoruz.Açılmış bir konuyu gereksiz suçlamalarla,saldırganlıkla sabote ederseniz biz de tepkimizi ortaya koyarız.Çünkü sizin amacınız sadece insanları tedirgin etmek,tartışma münakaşa zemini yaratmak.Niyet bu olunca tabi biz ne söylesek boş.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.