Şimdi Ara

DonanımHaber Hukukçular Platformu [ 59 Kişi... ] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
24
Favori
60.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153
    Ankara Hukuk 2.sınıfa geçtim.gelin de ne olduğunu görün.süper zevkli bir yer.şu lys bir açıklansın hava harp okulu da tuttu mu kaça kaça giderim bu lanet yerden.

Orayı da bence iyi araştır. Çünkü zorlukları nedeniyle kara harp okulunu bırakan biriyle karşılaşmıştım 2 ay önce. Hava harp okulu çok daha kolaysa bilemem tabii.

sivil olmak istiyorum.bütün ailem asker ya da rütbeli polis.ben de bu sene lys'den iyi bir puan yaptım sanırım.eşit ağırlık olduğum halde 1 yıl fen çalıştım falan sonucu göreceğiz.ama tutarsa pilot olmak çok isterim yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

bu sene hukuk fakültesine girme ihtimalim var söylendiği gibi çok zormu ezberin çok kuvvetlimi olması gerekiyor

Hukukta ezber yoktur.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

bu sene hukuk fakültesine girme ihtimalim var söylendiği gibi çok zormu ezberin çok kuvvetlimi olması gerekiyor

Hukukta ezber yoktur.

ne demiş afet hoca ezberci deği yaratıcı eğitimden yanayız.

quote:

Hukukta ezber yoktur.

şakamı gerçekmi anlayamadım valla
  • Her bölümdeki kadar ezber vardır tabi ki, belli şeyleri akılda tutmak gerekir ki o konuda bir şeyler söyleyebilesiniz ama yasa ezberleme diye bir şey yoktur. Hiç bir sınavımda cevaplarımda yasa adı vermedim "madde x şöyle der" gibi, sadece bazen eğer konuyla ilgili maddenin ne anlattığı aklımdaysa bu konuda medeni kanun şöyle bir düzenleme yapmıştır deyip maddede anlatılan şeyi cevaba uyarlayarak yazarım, zaten hocaların istediği de budur yoksa maddeyi harfi harfine yazarak puan beklemek yanlış.

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

Her bölümdeki kadar ezber vardır tabi ki, belli şeyleri akılda tutmak gerekir ki o konuda bir şeyler söyleyebilesiniz ama yasa ezberleme diye bir şey yoktur. Hiç bir sınavımda cevaplarımda yasa adı vermedim "madde x şöyle der" gibi, sadece bazen eğer konuyla ilgili maddenin ne anlattığı aklımdaysa bu konuda medeni kanun şöyle bir düzenleme yapmıştır deyip maddede anlatılan şeyi cevaba uyarlayarak yazarım, zaten hocaların istediği de budur yoksa maddeyi harfi harfine yazarak puan beklemek yanlış.

valla öyleyse iyi yoksa o kalın kitapların hepsini ezberleyemem

Ankara Hukuk 2.sınıfa geçtim.gelin de ne olduğunu görün.süper zevkli bir yer.şu lys bir açıklansın hava harp okulu da tuttu mu kaça kaça giderim bu lanet yerden.

Hocam nasıl çalıştın kazandın benim de hedefim orası da bi kaç taktik verir misin?

Orijinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

quote:

Hocam nasıl çalıştın kazandın benim de hedefim orası da bi kaç taktik verir misin?

ilk bir ay dersaneye gittim baktım çevremdekiler çok sosyal.yok buz pateni,yok bowling.dedim kaç kaç dersaneden ayrıldım. zaten mat 2 temelim vardı annem de doktordu o da hala canı sıkıldı mı mat 2 sorusu çözer.annemle mat 2 çözdük genellikle.bir de hiç gidip de öyle manyaklar gibi kafa patlatmadım öss senesi çok rahattım.hergün edebiyat konu tekrarı ve ardından biraz soru çözerdim.yemek yerken televizyon açardım.yemekten sonra kafam dağılsın diye ps3 falan oynardım yarım saat sonra matematiğe geçerdim test çözmeye.akşam annem babam gelince de yemekten sonra annemi alırdım onla kapışırdım.
    ama hiç bir zaman 1000 soru çözmeliyim falan diye sınırlama yapmadım.yapabildiğimin hep en iyisini yapmaya çalıştım.çünkü insanın başı ağrıdıktan sonra 1000 soru yapmak işkenceye dönüşür.önemli olan plan ve program yapmak.denemelere de arkadaşların dersanesine gidiyordum.

• ben 3601. sıradayım hukuk istiyorum sizce hangi üni daha iyi istanbul üniversitesinden ve dokuz eylül ünide okuyan hukukçular varsa bi özelden mesaj atsa bana

Orijinalden alıntı: cangeleee

ben 3601. sıradayım hukuk istiyorum sizce hangi üni daha iyi istanbul üniversitesinden ve dokuz eylül ünide okuyan hukukçular varsa bi özelden mesaj atsa bana

İstanbul Hukuk Türkiye'nin en köklü hukuk fakultesi meşhur kapısı, güzel kampüsü, 1000 kişilik amfisi, tarih kokusu vs. diyenler çıkarsa hiç aldırma evet ilk günler insanı büyülüyor gerçekten ama 1-2 hafta sonra evin bahçesine çıkmışsın gibi sıradanlaşıyor herşey.seçim yaparken okulun başarısına bak bnce. Hakimlik, savcılık sınavlarında en başarılı okul Ankara hukuk, 2. İstanbul hukuk.. sen muhtemelen Ankarayı kazanırsın ama Ankarayı istemiyorsan İstanbul'u yaz derim..
    http://www.istanbul.edu.tr/hukuk/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 17 Temmuz 2010; 12:02:34 >

• Öncelikler herkeze merhaba. Şu an gerçekten büyük sıkıntıdayım puanım marmara hukuk 2. öğretimi tutuyor ama sene başından beri hukuk hiç düşünmüyordum ama puanım iyi gelince çevremdeki herkez baskı yapmaya başladı. Bana biraz bilgi verirmisiniz 2. öğretim nasıldır marmara üniversitesi nasıldır ve istanbulda yaşam nasıldır?

Orijinalden alıntı: crazy2005

quote:

ben 3601. sıradayım hukuk istiyorum sizce hangi üni daha iyi istanbul üniversitesinden ve dokuz eylül ünide okuyan hukukçular varsa bi özelden mesaj atsa bana

İstanbul Hukuk Türkiye'nin en köklü hukuk fakultesi meşhur kapısı, güzel kampüsü, 1000 kişilik amfisi, tarih kokusu vs. diyenler çıkarsa hiç aldırma evet ilk günler insanı büyülüyor gerçekten ama 1-2 hafta sonra evin bahçesine çıkmışsın gibi sıradanlaşıyor herşey.seçim yaparken okulun başarısına bak bnce. Hakimlik, savcılık sınavlarında en başarılı okul Ankara hukuk, 2. İstanbul hukuk.. sen muhtemelen Ankarayı kazanırsın ama Ankarayı istemiyorsan İstanbul'u yaz derim..

Yanlışın var.2 sınav önceye kadar ank hukuk-gazi huk,ist hukuktu.En son sınava göre gazi huk-ank huk-ist huk

• Foruma yeni üye oldum.
    34 yaşındayım. Marmara Hukuk Mezunuyum.
    Bolu da Avukatlık yapıyorum. Müsait oldukça ekip üyelerine yardımcı olmak için
    ekibe katılmak istedim.
    Herşey gönlünüzce olsun

Orijinalden alıntı: özgür kardes
    Foruma yeni üye oldum.
    34 yaşındayım. Marmara Hukuk Mezunuyum.
    Bolu da Avukatlık yapıyorum. Müsait oldukça ekip üyelerine yardımcı olmak için
    ekibe katılmak istedim.
    Herşey gönlünüzce olsun

Marmara hukuka girebilecek durumdayım. Iü ile kıyaslarsak marmara nasıldır?
    Marmara mı zordur ist mu? Zor bir fakulteden mezun olmanın avantajı var mıdır?
    Bu bölümü tercih edecek arkadaşlara neler önerirsiniz?
    Şimdilik aklıma bunlar geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: araknid

quote:

Orijinalden alıntı: crazy2005

quote:

Yanlışın var.2 sınav önceye kadar ank hukuk-gazi huk,ist hukuktu.En son sınava göre gazi huk-ank huk-ist huk

Linkleri gönderir misin? Gazi en vasat hukuk fakültelerinden birisidir, anca Ankara'da okumak isteyenler yazar. Onun haricinde gerisi boş. Ne amfisi var. Her şey bir tarafa bir fakültede ülkü ocaklarının odası var ya, bu resmen skandal. Gazinin başarısı filan yok, ayrıca köklü de değil. İstanbul-un yanında Gazi-nin bir esprisi de yok.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

• sayın büyüklerim ben düz lise sözle bölüm okuyorum.puanım tutarsa üniversitede hukuk okuyabilirmiyim?
    lütfen cevaplarsanız sorumu sevinirim iyi günler dilerim avukatlık istiyorumda.

quote:

Hukukta ezber yoktur.

2 3 4 İÇİN bilmem de 1. sınıf için yalan.
    canımız çıktı yemin billah ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuestionMark

quote:

quote:

Hukukta ezber yoktur.

2 3 4 İÇİN bilmem de 1. sınıf için yalan.
    canımız çıktı yemin billah ediyorum.

Bir kısmı var diyor. Bir kısmı yok... Doğrusu nedir biri biraz açıklasa da tercih döneminde biz de anlasak.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.