Şimdi Ara

donanım mı yazılım mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk bilgisayarım pentium 2 den beri 3.4 core2 gibi sürekli değiştirdiğim donanım ve işletim sistemlerinin aslında çok fazla farklılıklar olmadığını düşünüyorum ve ekran kartı oyun cephesinde de insanları kandırıyorlar bence, günümüzde rx 580 ryzen 1600 sistemim var ve yeni çıkan oyunlarda kasıyor oyuna bakıyorum 2010 yılında çıkan bir oyundan çok farklı grafikler sunmuyor peki neden kasıyor acaba. sistem bir para tuzağı .. donanımlar yazılım ile verimsiz ve kullanılamaz hale getiriliyor

• 2010'da çıkan oyunla aynı grafiğe sahip olan oyun hangisi acaba?
  • oyun metro exodus ne yaptıysam kasılmalara engel olamadım birde csgo mesela, eskiden hd 4850 ile oynardım şimdi rx580 ile oynuyorum hiç farkı yok gibi, yeni oyunların eski ekran kartlarıyla açmaması yazılım ile yapılıyor diye düşünüyorum çok saçma gelebilir belki ama gerçekte x86 ve gpu dünyasında değişimler çok küçük farklarla yapılıyor..
  • Sizin sistemde sıkıntı var sanırım yada kendinizi kandırıyorsunuz core 2 işlemci ve hd serisi eski bi ekran kartı kullanmaya devam edin bi akıllı sizsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metro oyununda yazılımsal olarak kronik sorunlar olabilir sistemin gücünü tek bir oyuna bağlamanız gülünç elinizdeki fiyat performans oranı oldukça yüksek olan ürünlere sahip olduğunuz için şükür edin.
  • o sistemle rdr2 gibi grafiklere sahip bir oyunu akıcı 60 fps oynarsın

gerisi boş

sonra da rdr1 ve rdr2yi yan yana koyup bakarsın. dersen ki "hiç değişmemiş bu ne yaw" eyvallah diyelim ve konudan ağır ağır çekilelim
  • Metro exodus orjinal ve güncellenmiş olarak dx11 deneyin.

1080p yüksek ayarda kasmamalı.

Ramler 8+8 toplam 16gb olmalı ve anakart üreticisinin önerdiği slotlarda takılı olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 16 Ocak 2020; 19:32:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harita mı Bilgisayar mı ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorun Windows 10 son sürümünden kaynaklanıyor olabilir aynı donanımlar eski win. sürümü yükleyince takılma yapmıyor ama son sürüm yükleyince takılıyor rx 580, ryzen 1600, 3000 MHz ram, 750 watt power PC.
    Bence yıllar içinde donanımlarin gücünü azaltan yazılımlar sadece iPhone da yok PC de de var.

• İlk bilgisayarım pentium 2, 1995 ten beri bilgisayar kullanıyorum elimden birçok donanım geçti, biraz düşünün lütfen neden her yıl ekran kartı işlemci yada ram almak zorunda kalıyoruz. Birde malesef ülkemizde herşey pahalı . İlk video oyunları ile birçok kişiden önce tanıştım 90 larda PC dergilerinde film gibi oyunlar çıkacak deniyordu pentium 2 bilgisayarımda az doom yada half life oynamadım yani.. 2000 lerden beri her yıl sistemi değiştirmek istedim eskisini satıp yenisini aldım en son ryzene kadar böyle geldim . Günümüzün telefonu neyse o zamanlarin modası bilgisayar işlemcisiydi. Yani biraz tecrübem var ve komplo teorisi üretebilirim bu konuda.

• Herşeyden şüphe ettirip sinirden komplo teorileri kurduran sorunumu çözdüm sanırım sorun AMD nin yeni driveri oyun ve e spor seçenekleri sunuyor ben doğal olarak oyun seçmiştim cs go da bile takılıyordu FPS çok yüksek ama kesik kesik oynatıyordu defalarca format attım bir sürü şey denedim olmadı en sonunda e spor seçeneği FPS yi sabitledi ve takıma sorunu geçti .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.