Şimdi Ara

Donald Trump emir çıkardı: Broadcom'un Qualcomm'u satın alması yasak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • ABD başkanı Donald Trump, Broadcom'un Qualcomm'u satın almasına izin vermenin “ABD'nin ulusal güvenliğine zarar vereceğini” öne sürerek anlaşmayı engelleyen bir başkanlık emri çıkardı. Beyaz Saray tarafından yayınlanan emirde Singapur merkezli Broadcom'un ABD merkezli Qualcomm'un kontrolünü ele geçirmesi durumunda, ABD'nin ulusal güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulunabileceğine yönelik yeteri kadar sağlam kanıt bulunduğu belirtildi.

     

    Ayrıca Bkz.ABD'de ilk kez bir gayrimenkul Blockchain'e kaydedildi
    Bildiğiniz üzere Broadcom son birkaç aydır Qualcomm'u satın almaya çalışsa da bu talebi sürekli olarak geri çeviriliyor. Şirket o süreçten bu yana Qualcomm'un yönetim kuruluna kendi adamlarını sızdırarak şirketi ele geçirme peşinde. Trump’ın emri, Broadcom’un hiçbir şekilde Qualcomm’u satın almasına ya da bu iki şirketin birleşmesine izin verilmeyeceğini ve Broadcom’un Qualcomm yönetim kurulu için önerdiği tüm kişilerin devre dışı bırakıldığını söylüyor.

     


    Broadcom şirket merkezini ABD'ye taşıyacak


    Öte yandan Broadcom'un Trump'ın ya da Adalet Bakanlığı'nın bu gerekçelerle birleşmeyi engellemeye çalışabileceğinin farkında olduğu görülüyor. Başkan Trump daha önce benzer bir satın almayı engelleyerek, Çin hükümetine ait bir şirketin Amerikan bir yarı iletken firmasını satın almasına izin vermedi. Broadcom şu anda merkezini Singapur'dan ABD'ye taşıma sürecine giriyor ve 3 Nisan'a kadar bu geçiş sürecinin tamamlanması planlıyor.

     

    Broadcom bu hamleyle bir anlamda Trump’ın emriyle savaşmaya hazır olduğunu ortaya koymuş durumda. Şirket tarafından yapılan bir açıklamada, ulusal güvenlik endişelerinin kapatmaya yönelik bir risk taşımadığı çünkü Broadcom'un asla şirket tescilini ABD'ye taşımadan önce Qualcomm'u satın almayı planlamadığı belirtildi. Ancak buna izin verilip verilmeyeceği belli değil.

     









  • Diktatör Tramp

  • Intel sürpriz bir hamle yapsa da Broadcom'u satın alsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun. Diktatör olabilir belki ama ülkesinin ekonomisini dışarı sattırmıyor.



    Arabistan rte ye dese istanbul u ver bana 10 milyar dolara hemen satar

  • Putin Trump gibi liderler ne kadar diktatör olsalar da ülkelerinin çıkarları için haraket ediyorlar. Biz de ise hem dikta hem vatana ihanet beraber. Keşke vatanını ve vatandaşını seven bir diktatörümüz olsaydı.

  • Yani neymiş, Qualcomm dünya güvenliğini tehdit ediyormuş. uzak durmak lazımmış

  • Gercek vatansever Trump

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu müthiş zekaya(!) sahip arkadaşı istihdam edebilmek için peşinden koşuyor! Kim mi dersiniz? Belki de yalnızca Suudi Arabistan'a 10 milyar dolarlık ihracat yapan, RTE döneminde şahlanan, milli gururumuz ASELSAN !!!
  • Adam zorba olabilir ama yerli ve milli 😄 bizimkilerde cumhuriyet mirası fabrikaları satmakla meşgul.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aklin yolu birdir. Baskan Trump ile teknolojik yeniliklerin onu kesilmemis oldu. Broadcom yerinde sayan bir firmaydi sonucta ... Bu gelisme herkesin hayrina hem de her ulkedeki tuketicinin hayrina...

  • burası teknoloji sitesi lütfen siyaset yerine üretim yapalım da bizim şirketlerimizin haberlerini de başka ülkeler yapsın

  • Len Trump,
    biz şirketlerimizi yabancılara sattık çok güzel oldu...
    CariAçık/DışBorç hepisini de kapattık artanı da İMF'e borç verdik....
    Sen de bizim gibi yap..

  • Kapitalizmin kalesi kapitalizmine direniyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnternet eskiden güzeldi artık trol kaynıyor. Acaba marsı ne kadar sürede batıracağız.

  • özel şirketin özel şirketi satın almasına karşı çıkan bir devlet başkanını sanki kamu malının özelleştirilmesini engelliyormuş gibi baş üstünde tutup göklere çıkarmışsınız.

  • freedom36 kullanıcısına yanıt
    Şekeri buğdayı eti balığı gözü görmeyen aselsanı ne yapsın. israil 1 milyar dolar önerse onu da satar.

    Gündemdeki fabrikaları geçtim, daha taksidi bitmemiş yavuz sultan selim köprüsünü de çinliler satın alıyor haberin var mı ?

    Daha dur tcdd ve devlet hastaneleri de bir özelleştirilsin o zaman görücez.

    Vatandaşını satan, ananı da al git diyen bir bakan için bunlar ne ki. Çok değil daha 3 4 sene önceki kankasını terör örgütü elebaşısı ilan etti.

    Ben başından beri o herife karşıydım ama akp li arkadaşlarım hep övüyorlardı, hoca efendi hoca efendi deyip duruyorlardı. Şimdi benden de daha fazla nefret ediyorlar. işte siyaset böyle pislik bir şey. yarın öbür gün bunun da şeyleri ortaya dökülünce yine aynı şeyler olacak.

    Gerçekten vatandaşı ve milleti için çalışan bir başkan gelsin valla padişah olmasına razıyım ki zaten o nitelikte biri gelse eminim padişah olmasına razı olduğum için beni taksim meydanda boğazımdan asar.




  • Qualcomm işlemcilerinde sadece amerkan devleti için açılmış bir arkakapımı var da bu kadar çok karşı çıkıliyor? Sonuçta ilk satışı yapılan firma olmayacak.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Tabiki var. Buna Intel ve AMD'de dahil. TOR ağını nasıl izliyorlar sanıyorsunuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khytr89

    Helal olsun. Diktatör olabilir belki ama ülkesinin ekonomisini dışarı sattırmıyor.



    Arabistan rte ye dese istanbul u ver bana 10 milyar dolara hemen satar

    sonra diktatör olan erdoğan ama dimi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.