Şimdi Ara

domuz eti yiyen vatandaş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1800210022 1 kullanıcısına yanıt
    Nerde yediniz, merdivenaltı kesim miydi? Hijyenik koşulları sağlayınca at eti yemekte mahsur yok ama; sadece arka bacağı yenilebilir diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gamblerr

kendi b"kuyla karnını doyuran bi hayvan kitaptada haram yazıyor ataistsen afiyet olsun tabi

Tavuk da yemeyeceksin o zaman
  • Bu ülkede alkol içmek normal bir şeyken domuz etine zehir muamelesi yapmak saçma değil mi?

Not1: ikisini de kullanmıyorum

Not2: bu kadar kasmayın size ne isteyen istediğini yer

• bigen B kullanıcısına yanıt
    Kırgızistanlı bi komşu vardı, onlar fırında yapmış getirmişti. Hatta kımız da vardı, fakat içmedim. Cesaret edemedim içmeye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yahobea

Geçen gün dedim ki bu din de ne var ise tersini yapacağım kendi gözümle neyin ne olduğunu göreceğim.
    Önce gittim içki içtim sonra bir güzel çarptı beni tövbe ettim. Sonra gittim hırsızlık yaptım sonra gelip benim malımı çaldılar.
    Müzik dinlemek sakıncalı yazıyordu açtım arabesk parçayı vurdum koluma jileti.
    Şeytana uyma diyordu uydum gittim birisine tecavüz ettim sonra hapiste yattım.
    Kumar oynama diyordu oynadım çok vurgun yaptım aylarca uğraştım emeklerimin karşılığını tam aldım derken hepsini bir saatte kayıp ettim.
    Ateşe yaklaşma diyordu gittim parmağımı yaktım çakmakla acısına da bir anlığına katlandım acısı geçti günler sonra ama yanık izi kaldı.
    Domuz eti yeme diyordu hiç düşünmedim nedendir diye uzak durdum, dilim yandı bir kere tat alamıyorum şimdi.
    Anladım ki ben bir çocuktan farklı değilmişim. Çocuk ne bilsin pencereye yaklaşma dersin o gider kendisini süper kahraman zannedip uçacağını düşünerek atlayıverir.

"Şeytana uyma diyordu uydum gittim birisine tecavüz ettim sonra hapiste yattım."

Bu ne? Şakaysa hiç komik değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1800210022

Kırgızistanlı bi komşu vardı, onlar fırında yapmış getirmişti. Hatta kımız da vardı, fakat içmedim. Cesaret edemedim içmeye.

Dana etidir o, dışarda at eti yedirdiler yedirdiler normali yabancı gelmeye başlamıştır

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Tavuk un farkı; taşlık dediğimiz bölümünde bu yediği pisliklerin ayıklaniyor olması yani domuzdaki gibi etine karışmiyor

• Yemeyin paşam.

İlla dini birşey var diye reddetmenize gerek yok.

Avrupa'daki birçok kas ve felç hastası insan trişinellozois denilen iğrenç mahluğun damar tıkamasına neden olmasından kaynaklı olarak bu hastalığa yakalanıyor.

Tüm domuz yiyenlerde değil ama kayda değer miktarlarda sayılar var.

Sonra koku mevzusu var. Hem eti hemde yiyenler çok pis kokuyor.

Ben yemem. Yiyene sadece yemeyin derim. Yerse de onun tercihidir, saygı duyarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

quote:

Orijinalden alıntı: 1800210022

Dana etidir o, dışarda at eti yedirdiler yedirdiler normali yabancı gelmeye başlamıştır

Hocam et konusunda aşırı titizim, kurbandan kurbana et yerim genelde. Dışarıda kesinlikle et yemem de almam da. Komşulara güvendik atı yedik 😄

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gamblerr kullanıcısına yanıt
    Büyük yanılgı.

Yurtdışında bir çok domuz tesisini gezdim. Emin olun standartları çok yüksek. Türkiye'deki bir entegre et tesislerinden daha iyi durumda diyebilirim.

Ayrıca kendi dışkısını yeme olayı bambaşka bir yaklaşım. Serbest dolaşımda bırakılan her hayvan bu tip beslenme ve tüketim davranışlarında bulunabiliyor. Mesela serbest dolaşımdaki bir tavuk, böcekten tut akrebi bile yiyebilir. Hadi bunu da göz ardı edelim, ineklerin dışkılarından beslenen bir sürü kuçukbaş hayvan bulunmaktadır.

bakara suresi 173'e göre elbette haramdır. ama zor durumda da yenebilir yazıyor. yanlış bilgi vermeyelim.
  • bigen B kullanıcısına yanıt
    Şahsen domuz etine karşıyım hocam ama verdiğiniz örnek ve karşılaştırma biçimi tamamen alakasız olmuş.
    Taşlık dene bölüm sadece öğütme (sindirim) işlevi görüyor, bilesin. karaciğer gibi bir işlevi yok.
    Zaten köy tavuğu ile marketlerden aldığımız tavuk yumurtası arasındaki koku farkından anlarsın her şeyi
  • Niccolo Accosi kullanıcısına yanıt
    Walla öyle biliyorum hocam, yanlış da olabilir; öyle ise köy tavuğu da yememeli

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.