Şimdi Ara

domuz eti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
146
Cevap
0
Favori
7.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • adam domuz dedi bana ne demeliydim?.amacım insanlardaki doğmaları deşmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woden -- 28 Mart 2008; 14:22:10 >
  • Bu konuya özel konuşmadım cevap vermeniz sizi yüceltti mi?
    ki daha önce birçok konuda sizinde kendi adıma olmasada başkaları adına ağır hitamlarıza tanık oldum onlar size ne demeliydi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Bu konuya özel konuşmadım cevap vermeniz sizi yüceltti mi?
    ki daha önce birçok konuda sizinde kendi adıma olmasada başkaları adına ağır hitamlarıza tanık oldum onlar size ne demeliydi?

doğmaları deşme çalışmalarım genellikle hakaret olarak algılanıyor.çünkü dokunulmaz şeylere dokunuyorum.ben kimseye sebepsiz hakaret etmedim
  • Domuz etinin insan sağlığına zararlı olduğu herkesçe bilinir.Yurt dışında çok tüketilmesi bunun doğru bir şey olduğunu da göstermez.Amerika'da obez insan yüzdesi de her geçen gün artıyor.Bunun sebeplerinden birisi de mutlaka tükettikleri domuz etidir. Burda 'Niçin çocuklar proteinsiz kalsın' diyerek domuz etini savunmak cidden garip bir o kadar da art niyetli.Eğer bu kadar iyi niyetli açılmış olsaydı bu başlık et alamayan insanlara,etten daha ucuz ve protein bakımından eşdeğer mercimek ya da nohut önerilirdi.
  • Öyle diyorsanız öyledir :) Sadece insanların sizin düşüncenize ılımlı bakmasını istiyorsanız onları irdeleyip, rahatsız etmek yerine ılımlı , güzel ifadelerle yaparsanız bu size kar sağlar.

İyi forumlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Manoℓya

Domuz etinin insan sağlığına zararlı olduğu herkesçe bilinir.Yurt dışında çok tüketilmesi bunun doğru bir şey olduğunu da göstermez.Amerika'da obez insan yüzdesi de her geçen gün artıyor.Bunun sebeplerinden birisi de mutlaka tükettikleri domuz etidir. Burda 'Niçin çocuklar proteinsiz kalsın' diyerek domuz etini savunmak cidden garip bir o kadar da art niyetli.Eğer bu kadar iyi niyetli açılmış olsaydı bu başlık et alamayan insanlara,etten daha ucuz ve protein bakımından eşdeğer mercimek ya da nohut önerilirdi.

çocuklra sadece mercimek nohut yedir etten mahrum et bakalım ne oluyor.sadece protein kaynağı değil

ben burda ekonomik değeri olan bir üründen bahsediyorum.hem ekononmik hem ucuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Woden

quote:

Domuz etinin insan sağlığına zararlı olduğu herkesçe bilinir.Yurt dışında çok tüketilmesi bunun doğru bir şey olduğunu da göstermez.Amerika'da obez insan yüzdesi de her geçen gün artıyor.Bunun sebeplerinden birisi de mutlaka tükettikleri domuz etidir. Burda 'Niçin çocuklar proteinsiz kalsın' diyerek domuz etini savunmak cidden garip bir o kadar da art niyetli.Eğer bu kadar iyi niyetli açılmış olsaydı bu başlık et alamayan insanlara,etten daha ucuz ve protein bakımından eşdeğer mercimek ya da nohut önerilirdi.

çocuklra sadece mercimek nohut yedir etten mahrum et bakalım ne oluyor.sadece protein kaynağı değil

Daha ekonomik olduğunu da kim söylüyor?Şayet iyi bir ortamda yetiştirilmiş, her türlü parazit bakımından kontrol edilmiş (özellikle trişin) domuzlardan bahsediyorsak çok da ucuz olacağını sanmıyorum.El altından ülkeye sokulan ne olduğu belirsiz,ucuz domuz etlerinden bahsediyorsak bunun, daha immun sistemi tam oturmamış minicik çocuklara nasıl bir faydası olabilir acaba?

• quote:

quote:

quote:

Daha ekonomik olduğunu da kim söylüyor?Şayet iyi bir ortamda yetiştirilmiş, her türlü parazit bakımından kontrol edilmiş (özellikle trişin) domuzlardan bahsediyorsak çok da ucuz olacağını sanmıyorum.El altından ülkeye sokulan ne olduğu belirsiz,ucuz domuz etlerinden bahsediyorsak bunun, daha immun sistemi tam oturmamış minicik çocuklara nasıl bir faydası olabilir acaba?

türkiyeyimi kıyaslıyorsunuz.domuz eti avrup ülkelerinde sığır etinden daha ucuzdur çünkü üretimi yaygındır.ayrıca trişin gibi hastalıklar çıkarsa büyük davalar açılır yani oyuzden domuz üreticileri dikkatlidirler.yani herhangi bir sorun yoktur

• Topiği inceledim ve;

1-Domuz etinin kötü koktuğuna katılmıyorum, domuz eti kokuyorsa koyun eti kat be kat kokuyor.

2-Salamı, sosisi ve jambonunun tadı normal dana etinden hiç farklı değil ve gayet lezzetli.

Asıl önemli konuya geleyim..Domuzun neden İslam da yasak olma konusundaki 1 numaralı olasılığa..

Müslümanlığın başlangıç ve yayılma süreci olan 600 yıllarda Arabistan da domuz eti yeniyordu..fakat domuz eti tüketimi sırasında ölümler yaşanıyordu..bunun sebebide domuzun safrakesesindeki asitler çok güçlü zehir içermektedir..domuzu kesimi sırasında safradaki zehir ete bulaştığı vakit o eti yiyen insanı zehirler..şuanki modern yöntemler o zaman olmadığı içinde böyle ölümler sıkça oluyordu..bir kısım tarihçinin iddiasına göre domuzun islam dinince yasaklanmasının en büyük sebebi budur..

Ayrıca Tüm hayvanlar mecbur kalınca kendi dışkısını yer..

• domuz tevrattada yasaktır yani yahudi inancındada vardır.zaten islamın kuralları çoğunlukla yahudiliğin kurallarıyla benzerlik gösterir
  • quote:

domuz tevrattada yasaktır yani yahudi inancındada vardır.zaten islamın kuralları çoğunlukla yahudiliğin kurallarıyla benzerlik gösterir

Peki neden Hıristiyanlıkla az benzer de Yahudilikle çok benzer bu kurallar?
    Üstelik Yahudilik daha eski olduğu halde.

Sorunun cevabı Hıristiyanlığın tüm dünyaya yayıldığı için değişiminin de çok çabuk olması olabilir mi?
  • @Lord Westside bence guzel acıklamıs oldukca mantıklı bı sebep gıbı gorunuo.
  • 1 - Domuzların burnunun neden düz olduğunu düşündünüz mü ?
    2- Ben asla yemem
    3 - Ama yiyene de elbette karışamam
    4 - Yiyenlere afiyet, bal şeker olsun.
  • Güzel bir paylaşım teşekkürler.
    Asla yemem demiyorum, ama inancım gereği mecbur kalmadıkça yemeyeceğime eminim.
    Allah(c.c) yemeye mecbur bırakmasın.
  • Valla bizim köyde yazın vurduğumuz domuzları köpeklerin bile yemediği oluyor.Ben inancım gereği bu hayvanı kafama silah dayamadıkları dünyada ondan başka yiyecek kalmadığı zamana kadar yemem.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da hakaret etmeden duramıyoruz birbirimize, isteyen istediğini yesin.
  • quote:

domuza gelince yemiyorum çünkü görüntüsü bile mide bulandırıcı , burnuda çok çirkin

Ben de sestavina'yı kızdırayım biraz.

Şimdi bir de domuz çevirme olayı var. Domuzu bütün halinde şişe takarak pişiriyorlar sonra da tepsiye koyup afiyetle yiyorlar. Bir de ağzına elma koyuyorlar. Hayır o elma ne oluyor anlayabilmiş değilim. Domuza ayrı bir tat mı katıyor.

domuz eti

• quote:

Orjinalden alıntı: ß.m.Ø

Güzel bir paylaşım teşekkürler.
    Asla yemem demiyorum, ama inancım gereği mecbur kalmadıkça yemeyeceğime eminim.
    Allah(c.c) yemeye mecbur bırakmasın.

AMİN.
  • elma olayını süper açıklamışsın.

amerikada iken yanında kaldığım aile bazen domuz yiyordu benim yemediğimi bildileri için farklı yemek hazırlıyorlardı fakat akşam yemeğinde domuz olduğu zamanlar hiç o masaya oturmadım çünkü bana göre gerçekten iğrenç bi görüntüsü var (inek ve küçük baş hayvan etlerinden farklı) ve acayip pis kokuyordu. ayrıca bilinenin aksine yurt dışında avrupa ve amerika için konşuyorm herkes domuz eti yemiyor hristiyan olduğu halde ondan nefret edenler var.

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

domuza gelince yemiyorum çünkü görüntüsü bile mide bulandırıcı , burnuda çok çirkin

Ben de sestavina'yı kızdırayım biraz.

Şimdi bir de domuz çevirme olayı var. Domuzu bütün halinde şişe takarak pişiriyorlar sonra da tepsiye koyup afiyetle yiyorlar. Bir de ağzına elma koyuyorlar. Hayır o elma ne oluyor anlayabilmiş değilim. Domuza ayrı bir tat mı katıyor.

domuz eti

• İnsanlar Arabistan'da deve yiyiyordu. Devenin tüketimi gayet normal, ancak domuz pis. İlginçsiniz gerçekten de...
  • quote:

Orjinalden alıntı: EagleWING

İnsanlar Arabistan'da deve yiyiyordu. Devenin tüketimi gayet normal, ancak domuz pis. İlginçsiniz gerçekten de...

Deve ile domuzu aynı kefeye koyacak kadar sende ilginçsin
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.