Şimdi Ara

domuz eti (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
7.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: C4

quote:

Orjinalden alıntı: khanturks1

quote:

Orjinalden alıntı: C4

quote:

Orjinalden alıntı: egzantirig

Acaba insan icki icmeyince, domuz eti yemeyince ne kaybeder?

bazılarına göre itibar

Peki aynı insan içki içip , domuz etini kötüleyince ne olur ?

işte bu benimde devamlı kafamı taktığım bir mesele.
    bir çok müslüman herbiri haram olmakla birlikte bazılarını umursamaz ama bazısında çok hassastır.
    domuz öyle mesela. adam içki içer gözüne hiç görünmez ama domuz dedin mi tüyleri diken diken olur. "aman domuz mu! mundar ulannnn!!!" diye feveran eden bu arkadaşlar içki içmektedirler. domuz haramsa içki haram değil mi? o da haram ama adamın gözüne görünmez.
    adam kumar oynar ama domuz eti asla yemez.
    adam her türlü harama uçkur çözer ama domuzun satıldığı reyonun dahi yanından geçmez.
    faizin her türlüsüne vardır ama domuzun kılına tahammülü yoktur.
    ee, bu ne yaman çelişkidir, bu ne perhiz bu ne turşudur dersen,
    "yahu o ayrı o ayrı" der

halbuki o ayrı bu ayrı değildir. haramsa hepsi haramdır. içkinin haramlığı ile domuzun haramlığı aynı. adam öldürmenin haramlığı ile hırsızlığın haramlığı arasında fark olduğu gibi, içki ile domuz arasında fark yok.

Türkiye yıllık domuz eti tüketimi : 0 ( kaynak yok )

Türkiye yıllık içki tüketimi : kişi başı 20 lt ( 15 yaş üstü baz alınmıştır )

Velhasıl çok Dindar bir ülkeyiz süper Müslümanlarız kitabın ve dinin bütün vecibelerini harfi harfine yerine getiriyoruz.

• @khanturk1
    dostum yanlış yazmışsın yada abartmışsın.Türkiyede yıllık içki tüketimi(kişi başına) 1.8 litre ile Avrupada son sırada çıktı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @lperen -- 14 Nisan 2008; 13:51:35 >
  • Arkadaşkar ayet işe herşey ortada
    Kusura bakmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: @lperen

@khanturk1
    dostum yanlış yazmışsın yada abartmışsın.Türkiyede yıllık içki tüketimi(kişi başına) 1.8 litre ile Avrupada son sırada çıktı...

galiba dostum senin baktığında rakı muaf tutulmuş galiba 1.8 litre olması zor çünkü hemen hemen çoğu türk insanının evinde rakı vardır yani
  • olayı dini boyutuyla ele almadım.sadece domuz etinin sığır etinden bir farkı olmadığını hatta sığır etinden daha ekonomik olduğunu sadece dini yaptırımlar sonucu kötü algılandığını söylemye çalıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Woden -- 14 Nisan 2008; 14:51:18 >
  • Bu konu da yeterli olgunluğa ulaştığına göre sanırım uzatmanın bir anlamı yok. Domuz etinin din ile ilişkisini daha da çok irdelemek isteyenler üst konudan devam edebilirler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.