Şimdi Ara

domuz eti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
7.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşim bu yazıyı niye buraya niye koyuyorsun sen domuzu seviyorsan afiyet olsun ama buraya yazmakla tartışma açmaktan başka bişey yapmazsın.amacın bumu???
  • İsteyen pis olduğu için isteyen dinin yasaklaması nedeniyle yemez. Protein alıcak hiçbirşey kalmadımıki domuz eti yiyelim. İnsanlar istemediği halde gıdalara gizli gizli domuz eti koyan forumlarda domuz eti sağlıklıdır yenebilir benzeri konular açanların amacı ne hiç anlamıyorum.
  • Başka bir başlıktaki kendi yazımdan alıntı:

"NGCde izlediğim domuzlarla ilgili bir programdan aklımda kalanları yazayım.

1-Domuzlar çok zekiler, küçük bir topu deliğe sokabiliyorlar, yemek almak için kumanda kolunu harekete geçirebiliyorlar, renkli harflerden kelime yazabiliyorlar ve beyinleri çok gelişmiş. Ayrıca bu program dışında ıslıkla Beethovendan ezgiler, Beatlestan şarkılar çalan var.

2-Primatlardan sonra insana en çok benzeyen hayvan. Bir domuzun ayaklarından asıldığı ve iç organlarının gösterildiği bir şema ile aynı şekilde insanın iç organlarının gösterildiği şema koydular. Çoğu organ nerdeyse aynı ve iki şemayı üst üste koyunca aynı yerlere denk geliyorlar.

3-Domuzun iç organlarından hatta beyninden hücre alıp insan için organ yapılabilirmiş, benzerlik bu derece yani.

4-Domuzlarda travma sonrası stress bozukluğu yaşıyorlar ve bu insanlarda olduğu gibi gelişiyor. Anne sütünden 3 haftalık olmadan kesilen ve annesinden ayrılan yavrular, post travmatik sendroma giriyorlar ve gergin, sinirli, saldırgan, unutkan olup zekaları bile geriliyor. Psikolojisi normal bir domuz havuzdaki basamağı ilk girişinde bulup, sonraki girişlerinde hep hatırladı ve direk çıktı havuzdan ama post travmatik olanlar bulamadı.

5-Sadece anatomik olarak değil, tansiyon, sindirim sistemi, dolaşım sisteminin çalışma hızları, kalp hızı insanınkiyle neredeyse aynı ve insan gibi performans testlerinde koşarken insanla aynı sürede yoruluyor ve veriler insanınkiyle aynı (kan basıncı, kalp hızı vb.)

(Bu yazı hayatında Beethoven'ın bi eserini dinlememiş, öte yandan beethovenın melodisini ıslıkla çalan domuza her türlü hakareti (eşini kıskanmaz, poh yer, pistir vs..) eden ama domuz kadar aklı olmayanlara ithafen yazılmıştır.)"

• quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Başka bir başlıktaki kendi yazımdan alıntı:

1-Domuzlar çok zekiler, küçük bir topu deliğe sokabiliyorlar, yemek almak için kumanda kolunu harekete geçirebiliyorlar, renkli harflerden kelime yazabiliyorlar ve beyinleri çok gelişmiş. Ayrıca bu program dışında ıslıkla Beethovendan ezgiler, Beatlestan şarkılar çalan var.

2-Primatlardan sonra insana en çok benzeyen hayvan. Bir domuzun ayaklarından asıldığı ve iç organlarının gösterildiği bir şema ile aynı şekilde insanın iç organlarının gösterildiği şema koydular. Çoğu organ nerdeyse aynı ve iki şemayı üst üste koyunca aynı yerlere denk geliyorlar.

3-Domuzun iç organlarından hatta beyninden hücre alıp insan için organ yapılabilirmiş, benzerlik bu derece yani.

4-Domuzlarda travma sonrası stress bozukluğu yaşıyorlar ve bu insanlarda olduğu gibi gelişiyor. Anne sütünden 3 haftalık olmadan kesilen ve annesinden ayrılan yavrular, post travmatik sendroma giriyorlar ve gergin, sinirli, saldırgan, unutkan olup zekaları bile geriliyor. Psikolojisi normal bir domuz havuzdaki basamağı ilk girişinde bulup, sonraki girişlerinde hep hatırladı ve direk çıktı havuzdan ama post travmatik olanlar bulamadı.

5-Sadece anatomik olarak değil, tansiyon, sindirim sistemi, dolaşım sisteminin çalışma hızları, kalp hızı insanınkiyle neredeyse aynı ve insan gibi performans testlerinde koşarken insanla aynı sürede yoruluyor ve veriler insanınkiyle aynı (kan basıncı, kalp hızı vb.)

(Bu yazı hayatında Beethoven'ın bi eserini dinlememiş, öte yandan beethovenın melodisini ıslıkla çalan domuza her türlü hakareti (eşini kıskanmaz, poh yer, pistir vs..) eden ama domuz kadar aklı olmayanlara ithafen yazılmıştır.)"

Ama genede bok yiyolar. Bthoven ıslıkla çalmaları bok yemediklerini ve pis bi hayvan ayrıca kokan bi hayvan olmadıklarını göstermezki. Ben ineklerim ve koyunlarımla gayet mutluyum domuza gerek yok. Ayrıca domuz eti yiyen bi tanıdığım bana domuz etinin iğrenç bi tadı olduğunuda söylemişti.(psikoloji hocam)

• quote:

Başka bir başlıktaki kendi yazımdan alıntı:

çok zeki hayvanımız bir de fikir üretsin bakalım

çok kolay hakaret ediyorsunuz...

• quote:

Katılıyorum demekle yetiniyorum. Bu seferlik.
  • Bu ecnebilerin boylu postlu ve kadınlarının güzel oluşu domuz etinden sanırım. Çünkü domuz genetik olarak insana en çok benzeyen hayvanlardan biri. Bu yüzden tıpta yapay organ üretiminden, ilaç üretimine dek domuz eti çok kullanılır.
    Domuz yağı veya eti abdesti bozar derler. O halde domuz insülini alan insanların durumu ne olacak. Bunların abdestleri hiç mi kabul olmaz?
  • Onu bende duymuştum bu Ecnebi ülkelerdeki elemanlar 15 yaşındaki çocuk 20 yaşında herif gibi falan gösteriyolar. Bunun nedeni domuz etinin hormonlu mu ne olması içindeki yağdan mı ne kaynaklandığı içinmiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Woden

niye türkiyede insanlar pahalı protein alıyorlar yada alamıyorlar diyelim neden domuz gibi sığırdan pek bir farkı olmayan ucuz bir hayvan tüketilmiyor neden insanlar et yiyemiyor? neden çocuklar proteinsiz kalsın? sorun burda

Valla makrocenter'a alışverişe gittiğim zamanlarda (uzun bir süredir gitmiyorum) domuz eti bölümünde fiyatların çok pahalı olduğuna her zaman tanık olurdum...Oradan isteyen herkes gidip domuz etini alabilir afiyetlede yer...Kasiyer sana neden domuz eti aldın diye sormaz..Sende millete neden domuz eti yenmiyor bu ülkede diyemezsin...

Ekleme:En ucuz protein kaynağı beğenmediğiniz baklagillerdir....Protein sadece ette bulunmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 27 Mart 2008; 20:22:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr
    Ekleme:En ucuz protein kaynağı beğenmediğiniz baklagillerdir....Protein sadece ette bulunmaz...

Ama baklagillerin sindirimi zordur.
    Ve gaz çıkar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Ve gaz çıkar.

Tamam o zaman baklagillerin sindirimi zor ve gaz çıkarır diye hayatımızdan çıkartalım kırmızı ete verelim kendimizi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: selsan

Senin domuz çiftliğin filan mı var bu kadar propagandasını yapıyorsun. Hem milletin inançlarını hiçe sayıp bilmeden inek eti diye domuz eti yediriyorlar zaten. Yani istediğin şeyi yapıyorlar. Hatta daha beterini. Müslümanı salak yerine koymak inek eti parasına domuz etini dayamak.

Madem domuz kötü bir hayvan değil o zaman sana birinin domuz demesinde mahsur yoktur sanırım.

Köpek de kötü bir hayvan değil. Ancak tanımadığınız bir insana it derseniz, sizin gibi biriyse muhtemelen küfür eder yada kavga başlatır. Lütfen yazdığımız yorumu göndermeden önce bir kere okuyalım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Ve gaz çıkar.

Tamam o zaman baklagillerin sindirimi zor ve gaz çıkarır diye hayatımızdan çıkartalım kırmızı ete verelim kendimizi....

Soya fasulyesi de zengin protein içeren bir baklagildir. Ayrıca faydalarını say say bitmez.

Yıllar önce bir uzman doktor TV programında aynen şunları söyledi:

"Tayland ve civarı ülkelerde neden erkekler görünüş olarak kadınlara çok benzerler? Bu sorunun cevabı yıllar süren araştırmalar sonunda ilginç bir bitkiden çıkıyor: Soya...

Çünkü soya fasulyesinde testesteron hormonunu öldüren bir çeşit protein var. Tayland ve diğer Güneydoğu Asya Ülkelerinde bu bitki bolca tüketildiği için erkeklerin erkeklikleri baskılanıyor ve görünüş yanında davranışsal olarak kadınlara benziyorlar."

Her nimetin vardır bir külfeti.

• iyi pisirilirse hicbir zarari yoktur diye biliyorum ben. muslumanlarin ve musevilerin domus yememelri de tamaman digne bagli.
    bu arada tavuklar da iyi pisirilmesseler en az domuz kadar zararlidirlar.
  • Burası konu dışı değil lütfen seviyeye dikkat edelim arkadaşlar. Ayrıca bı konu gerçekten saçma olmuş. İsteyen domuz eti yer, Türkiye' de domuz eti yemek yasak değil ki?

Ayrıca " Tomuz pokunu Yiğğ" mantığıda saçma sapan bir mantık. Tavuk neyini yiyor o zaman? Ben Dini İnançlarım Sebebi ile Domuz eti yemem diyen insana saygı duyarım ama " Tomuz Pokunu Yiğğ" mantığına duymam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilan

Burası konu dışı değil lütfen seviyeye dikkat edelim arkadaşlar. Ayrıca bı konu gerçekten saçma olmuş. İsteyen domuz eti yer, Türkiye' de domuz eti yemek yasak değil ki?

Topiğin amacı zaten belli;ortalığı karıştırmak...Türkiye'de Domuz eti yasak değil isteyen gider alır marketten pişirir yer...Milletin boğazınada karışmayın bari....
  • İnanan fakir bir insan bedava dahi olsa onu yemez çünkü inanç önce gelir.Bir müslümana domuz eti ancak ölüm tehlikesi olduğunda helaldir.Yiyecek ondan başka hiç bir şey bulamadığı ve onu yememesi takdirde öleceği durumda sadece ölmemesi gereken kadar yemesi helaldir.

Woden;canım benim.Sen istediğin eti ye.Biz yemiyoruz.
  • Domuz ekonomik ürün olarak gayet mantıklı bir hayvan , yetiştirilmesi kolay , yanlış hatırlamıyorsam Türkiyede Antalya da bir domuz çiftliği olması lazım.Sorun ise hijyen durumu daha doğrusu etin temizliği değil yaşadığı yerdeki yetişen virüs sayısının fazlalığı hepinizin bildiği gibi " kuş gribi " mikrobunun ortaya çıktığı yer Çindir. Dünyanın en büyük domuz çiftliklerinin olduğu ( bölgeyi hatırlamıyorum ) yerde domuzlar ve diğer çiftlik hayvanlarının bir arada yaşadığı mekanda domuzun kuş gribi virüsünün taşıyıcısı olması ile tüm Dünyaya yayılmıştır.

Sonuçta 4 milyar insan domuz tüketiyorsa zararlı değildir gayet de lezzetlidir ama dikkat edilmesi gereklidir.
  • Geçen hafta arkadaş beni Moskova yakınlarında Twin Piggy denilen bir restorana götürdü. Adından anlaşılacağı üzere domuz eti servisinin yapıldığı bir restoran. Girişe 2 adet domuz koymuşlar şişte çeviriyorlardı. Sorana kadar etlerin domuz olduğunu bilmiyordum. Kokusu güzeldi. Sanılanın aksine domuz eti öyle hiç de ucuz değil. Sığır etiyle aynı fiyat.

Ama ben yine de Müslümanlığı elden bırakmadan dana etinden yapılmış dürüm yedim.

Belki damak tadımız farklı olduğundan ama ne zaman yurtdışına gisem bizim o eşsiz kebaplarımızı ve tatlılarımızı ararım. Gavurların damak lezzeti yok. Ne varsa vatanımda var.
  • Sanırım konu amacına şimdi ulaştı kendini din savunucusu kabul eden arkadaşlarımız iğneleyici laflarla gardını alırken , inançsızlık arkasına saklanan amacı sadece ortalığı karıştırmak olan arkadaşlarımızda başarılı bir şekilde ektiğini biçti.

Woden yazdığınız yazıların genelini takip ediyorum birçok noktada gayet mantıklı şeyleri savunuyor olsanızda , size bir çok noktada katılıyor olsamda ( bu konu hariç ) tarzınızın altında bilinçlendirmekten ziyade , kin duygunuzu tatmin etmek hissine kapılmaya başladım.

Yanılıyorsam beni düzeltin ama karşınızdakine bu kadar ağır , nefret dolu yaklaşmanızın amacı nedir?

Bilinçsizliğe tahammül edememek mi ( ki buysa inanın çok defa aynı şeyleri hissediyorum .Konunun dinle alakası bile yokken birilerinin gelip Allahuekber, tekbir, bismillah , elhamdürüllah ... demesi beni aksi davranmaya itiyor )

yoksa başka amaçlarınız mı var ( merakımı sorgu olarak algılamayın sadece öğrenmek istedim )

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.