Şimdi Ara

Dolmuş kültürü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır sinirimi bozan bir olay var belki aranızda bu tiplerden vardır biri merakımı giderir cunku hiç bir fikir ile empati olusturamıyorum...

olay ne diceksiniz. anlatayım
    mersinde yasıyorum
    evim sehir merkezinden 20 km uzak olması sebebi ile hergun dolmuş ile gidip geliyorum denk gelirse otobüse biniyorum

dolmusta 3 kişilik koltuga insanlar 2 kişi zor sıgarlar ve '' biraz yanasırmısınız'' dediimizde soyle bi kıçlarını depretip ''bıyır'' diolar ya arakadasım öküzmüsün nesin 3 kişilik orası 2 kişi oturmussun bide dalga gecer gibi bacaklarını acmıssın gel otur diyosun oturunca k.cmın yarısı disarida kalıor sıkıysa gel sen otur...

otobüse binecek olursam eger malum beld. ot. kalabalık....adam biniyor kapının onunde dikiliyor....''beyfendi biraz ilerlermisiniz?'' soyle bi etreafa bakıp yol verirmiş gibi harketlenip gecmemiizi ister veya 2 adım atar.... e be öküz kardesim bu dünyanın tek insanı senmisin yanaşsana!! vede durağın dibine gelince inecek dugmesine basarlar e dogal olarak sofor duragı gecmemek için frene asılır ve herkez öne uçar ey be zeki insan! bi kac saniye oncden bssan da sofor adam gibi kullansa otobusu!

bu tür insanların bu tür davranısları sergileme nedeni nedir;? ben çözemedim ancak biliyorum ki her insanın birşeyleri yapmakta bazı sebepleri var ancak ben o akdar emptai kuramadım

simdi diceksiniz bize ne?

sizden bu konuda yardım isticem empati kurmaya calısıyorum ancak bi mantık yakalayamadım hergun dolmusa bindigim için gideceim yere varana kadar butun sinirlerim muthis derecede gerilmiş oluyor sabahın köründe kan cıktı cıkmak üzere

bunlara katlanmanın bir yolu varmı? yardım edin lutfen :S biraz polyanacılık olucak ama sanırım bu konuda idare etmek için polyana olmak lazım

• Evet banada oluyor bu tür olaylar. Ha bide şu var. Basket kursundan çıkmıştım geçen senelerde yorgun argın Otobuse bindim. 2 tane koca karı geldiler. 30-40 yaş arasında. Cocugum kalk hadi bakim sen dediler bende mecburiyetten kalktım. Insanın karşı geleside gelmiyor büyüğün oldugu için. Ama bundan sonra 60 + ve hastalıgı olmadıgı surece kımseye yerimi vermicem. Hem parasini öde hem ayakta kal . Allah allah. Gece gece sinirlendirdin beni Furkan
  • dolmuş şoförünün biri dolmuşçuların klasik hareketi olan camdan tükürme sahnesini yapmak istemiş ancak düşünceli şoförümüz yolculara rüzgardan sıçramasın diye kapıyı açıp tükürmek isterken aşağı uçmuş dolmuş direğe toslamış yolcular indiklerinde hala gülüyorlarmış

bir de seneler önce son kez dolmuşa bindiğimde gerizekalı herife inmek istediğimi söyledim dolmuş hareket ederken kapıyı açıp çabuk atla dedi o günden beri binmiyorum arabayla gidiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoincGrid -- 21 Aralık 2007; 0:27:08 >
  • Şöför:Beyler arkadan vermiyen kaldımı
    Gençler: arkadan vermiyen yok abi biz eline verdik
  • bide acayip para gözler

10kurus için 20 ytl bozdu bu gun 10 kurus eksikti 20 ytl var dedim ver dedi bozdu aç oğlu aç
  • http://www.youtube.com/watch?v=IH2FhzllNS0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Agwe_ -- 21 Aralık 2007; 0:35:04 >
  • rahat insanlarız o yüzden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoincGrid

bir de seneler önce son kez dolmuşa bindiğimde gerizekalı herife inmek istediğimi söyledim dolmuş hareket ederken kapıyı açıp çabuk atla dedi o günden beri binmiyorum arabayla gidiyorum

Şoför aksiyondan hoşlanıyor desene
  • quote:

Orjinalden alıntı: _Agwe_

http://www.youtube.com/watch?v=IH2FhzllNS0

bucok dogru heerbirini yasdadım bunların

• Orta sınıftan çok varoş kesimin kullandığı taşıma araçları olduğundan normal.Köyden indim şehre misali görgüsüzlük diz boyu malesef

Bir de minibüse balık istiflermiş gibi yolcu alan şöförler var bunlar tabiri caizse şerefsiz! Polis görünce taşıdığı yolcuya çök çök diye demeyi de kendilerinde hak görüyor bunlar
  • dolmuşa binmem,dolduruşa gelmem....
  • .. Sizi seviyorum çocuklar ya..

Dolmuş ve otobüs kültürünün en büyük ilacı müziktir.. Aç sesi sonuna kadar oh.. Ne var abicim inicek misin?? Noldu şöför ani fren mi yaptı ohh mis gibi action.. Olaylardan tat almaya bak.. Yoksa benim gibi gastrit olursun genç yaşında..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yearning

Orta sınıftan çok varoş kesimin kullandığı taşıma araçları olduğundan normal.Köyden indim şehre misali görgüsüzlük diz boyu malesef

Bir de minibüse balık istiflermiş gibi yolcu alan şöförler var bunlar tabiri caizse şerefsiz! Polis görünce taşıdığı yolcuya çök çök diye demeyi de kendilerinde hak görüyor bunlar

malesef oyle varoşların göörgüsüzlerin bindigi birsey ancak elimden bişi gelmiyor mersinin eski beld. bsk nın mok yemesindn dolay ıbelediye otobusu mersinde 3 yıldır var ozel sektor kendi borusunu otturuyor

ayrıca bitane daha aklıma geldi

bi amcam bindi yoldan şalvarı ile ''eu de tezek'' ile dolmusu mis gibi mok kokutarak en arkaya otuurdu yanıma (manyak mıknatısıyımdır hep boyle tıpler beı bulur) bacak bacak ustune attı kahvehane de oturur gibi gimse oturamadı ondan sonra biraz zamangecti adam camı actı belinden yukarısını cıkarak balgam fırlattı (iirenc gerzek) bide tip tip bakarak etrafa ne bakıon der gibi bi imaj segiledi...

ayrıca burdakı dolmusculuk ısı hafıf mafyacılıga donustugu ıcın soyle bı olay cıktı :arkadan gelen dolmusa (aynı hattın dolmusu) yawas gel ulen zamanımı yiyorsun veya yolcumu ne calıyon len ş.... diye sövmeler hatta bunun cok yakında bir ornegi var herkez dumustur gecen sene mersin otogarında dolmuscular keleşler ile biririne girdi yolcu calması yuzunden 2 yolcu 1 sofor oldu tv lerde cıkmıstı

o derece sakat bişi...

vede cimriliklerine ve öğrencileri bozmalarınma uyuz oluyorum kardesim cocuk bu öğrenci bu parasını harcamıstır kaybetmiştir niye rezil ediyorsun....

öğrencinin biri bindi ve parasının eksşk oldugunu soyledi sonra sofor couu azarlayıp rezil etti yolcunun biri onun yerine parasını verdi şofor ed hiç utanma yok!! aç oğlu aç!!

vede bariz okul kıyafetli ogrenciye öğrenci kimliğini goster yoksa tam parası odersin diyip fazla apra alması

ulan ne acayip seyler ya insanlık yoksunu haywanlar

(umarım aranızda dolmus soforu yoktur var ise alınmayınız ama kurunun yanında yaşda yanar)

• eshot gençligimin katili
  • bir ay istanbulda sabah akşam mesai saatlerinde terapi uygulayalım sana iyi gelir ...ne kadar kalabalık olursa şehir o denli acımasız bir hayat oluşuyor sanırım ...bugune değin --haklı olarak -- homurdanan bir yolcu karşısında suçluluğunu kabul eden bir dolmuş/otobus şoförü görmedim ...
  • Müşteri kavramı yok onlarda , aldığı paraya bakıp gerisiyle ilgilenmiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yearning -- 21 Aralık 2007; 1:24:30 >
  • olm gidin yatın lan yarında bayram
  • Mersinde belediye otobüslerine binilmez feci dolu oluyor.Zaten yarım saatte bir geçiyorlar birde offf.
  • hocam o şöförler acayiptir 20kurus için 50 ytl bozdu adam yuh diyorum bide şarkı açarlar arabesk şaftın kayar

hele otobüste açılmayan camlar wardır krize sokar büküolar demirleri açılmıyor camlar
    otobüste en çok uyuz olduğum yolcu tipi: adam biner arabaya sanki çok zekiymiş gibi arkada yer war gitsenize gidin kardeşim arkada yer war der kimse gitmez yer yoktur zaten adam 20-25 kişiyi ezip geçer en arkaya gider ve orda boşluk olmadığını anlar ama hiç farkettirmemeye çalışır bomboş kardeşim bura niye gelmiyosunuz diye homurdanarak arka kapının camına yapışır
    yarım saat başımızı ütüledin be adam arkaya gidin diye gittin gördüm şimdi sana ana avrat sövüp kafanı cama geçirmezmiyim be adam allah belanı vermesin diye içimden haykırıp yoluma devam ederim

• Ben otobüslerde tıklım tıklım otobüste olsak bile "arkada boş yerler var ilerleyelim" diye bağıran şoför veya para alan adamı dövmek isterim...

Ulan gerizekalı ulan ***ına goduum ulan *pne sanki yer varda biz gitmiyoruz, görmeden ne konuşuyorsun, gel buraya bakiim yer varmı önden bağırması kolay tabi, gel sen dur burda ayakta yiyorsa...

Ekmek parası diyenlere; "garajda duran onlarca araba" diyorum...

Geçen gün bir otobüse 150 kişi bindik! Bu kimin ayıbı? Küfür etmekten çekinmeyen benim mi, tek imkanı olan diğer kişilerin mi, yoksa belediyenin mi?

Bizimdir gene...Bizimdir *q
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.