Şimdi Ara

Dolar 7 TL'yi geçti (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
1
Favori
13.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dolar 6.99 şu an 7 olacak gibi ons altın da 1720 doları geçerse altın alın cümbüşü izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 23 Nisan 2020; 10:30:59 >
  • Hüsami kullanıcısına yanıt
    Doları istediği kadar basar ama sana hibe ediceğinide nerden çıkardın. Dolar düşsede sende çıkar, çünkü hükümet miras yediler gibi har vurup harman savurmaya devam. itibardan tasaruf olmaz diye diye mutfaktan tasaruff ettiriyor halka..
  • geçti
  • ver stok mallara zammı
  • alihakki kullanıcısına yanıt
    ben hibe edecek diye bişey söylemedim zaten karşılıksız basılan paranın değeri düşer virüsten sonra düşecek yani
  • Hüsami kullanıcısına yanıt
    Anlatamadığım kısım amerika kendi ekonomisi için rahatca para basıyorsa bu onun parsının gücünden dolayı, bunun sebebi senin o paraya onlardan çok daha fazla ihtiyacın borcun olmasından dolayı. Ayrıca senin ülkeninde bir ekonomisi var ve halka şuan dağıtacağın kasanda zırnık olmadığı için milleti kredi çekmeye borçlandırmaya yönlendiriyorsun. Ki. Bastığın paranın bir borç karşılığı olsun göze görükmesin güya. Ve virüs bittikten sonra senin ekonomin ve dışa bağımlılığın silinmiyor. Ayrıca ödeme garantili ihalelerin ülke boğazına çöreklenmeside ayrı mevzu. (Ne kadar saçma bir ihale türüdür bu. bana verseydiler ben daha ucuza hallederdim hatta yanında garantili bir sarayda hibe ederdim zaten ülke garantisi var amk. devlet sen en az şukadar kar ediceksin kesin diye ihalemi yapar. ihaleyi yaparsın işine gelen verir teklifi seçersin birine yaptrırısın, garanti nedir.)

Ayrıca sen bu sene Turist de bekeleme diyim sana ve senin eski müşterilerinde artık iç üretimin nekadar önemli olduğunu anladılar, pahalıyada patlasa bir çok ülke artık bir çok şeyi kendi içinde üreticek... bu da sana bana ona işsizlik olarak yansıcak tabi...

• quote:

Orijinalden alıntı: thunder11

Evet iddia ediyorum. Sorun mu var. Ekonomik olarak acz ve güçsüzlük görmek istiyorsan geçmiş hükümetler dönemine bak. IMF ye el açıp onları ülkenin yönetimine ortak ettiğimiz günlere bak. Yaw arkadaş biraz aklınızı kullanın ekonomik olarak bitik batık ülke görmemişsiniz. Dolar fırladı aha işte ispatı. Ekonomik olarak bitik ülke sağlık sektöründe savunma sanayiinde bu icraatleri yapabilir mi. Amerika sına Avrupa birliğine karşı bu kadar dik durabilir mi. 3ncü petrol arama gemimiz akdenizde, Libya da varız dengeleri değiştiriyoruz kıtalar arası politika yapıyoruz bunları yapabilir mi. Yaptığımız SİHA ve İHA lar ile suriyede destan yazdık bunları yapabilir mi. ayda 70tl ye sağlık hizmeti verir mi. Oyunlarda birkaç fps daha fazla performans için 1000tl-2000tl ekran kartların veren bir gençlik türemiş ekonomik olarak battık yaygarası koparıyor. Bunların çoğuda katkı yapacak bir üretim yapmak yerine youtuber olmaya çalışıyor. Buraya ne yazsam vereceğiniz cevaplar belli.

Aklınızın başına gelmesi için başka hükümet gelsin de görün desek bu millete yazık olacak. Siz en iyisi geçmiş hükümetlerin youtube da videolarını izleyin orada var. Yaşın kaç bilmiyorum da emin olduğum şey bu günleri mumla arardın.
    100 yıllık devlet dolar 1.5tl ile emanet edildi yani 1.5tl 1$ alıyordu siz şu son 2 ayda 1tl develüe ettiniz diğer hükümetler 100 yılda 1.5tl yapabildiğini, sakın kaçmayın , ortalık karştığında sizi mumla arıyacağız alım gücümüzü iktiniz

• cavador kullanıcısına yanıt
    Söylediğim gibi Döviz bürosu mantığıyla incelenmez mesele.. bahsettiğin dönemleri al bak o günleri mi istiyorsun.

• Akp'li arkadaşlar kusura bakmayın bu konuda haksızsınız
    Bunun savunulacak tarafı yok
    Bunun sorumlusu %100 hükümettir.
    Faturasını önce vatandaş öder, o da hükümete fatura eder.
    Sonuç olarak bedelini siyasiler öder.

Ülke 2 yılda %50 fakirleşti ve fakirleşmeye de devam ediyor

Bu şartlar altında üretim de ticarette yapılmaz

Çünkü dolarda daha fazla kazanıyor yatırımcı
    Neden üretim ticaret yapsın ? Herkes ben gibi enayi mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birikimlerimi euro, dolar ve altına yatırdığım için yükselişinin beni endişelendirmediği kurdur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bende seni cevap verilecek çapta biri sandım saygı duyup cevap veriyorum. Şu cevabınla bana yardımcı oldun ne olduğunu anlamam da saol
  • thunder11 T kullanıcısına yanıt
    abicim o lafı diyen ben değilim senin vatandaşın tv mikrofununa söyledi

bizim işimiz pis e senin gibi mis demek değil, beyefendi sanmışmış ... bişi sanma kimseyi

sen önce kendini bir yargıla, pise pis demeyi bil sonra gel cat burda millete
    kim demişse demiş yanlış demiş. Sen bana niye söylüyorsun
  • Şu resmi ne zmn biri paylassa içim yanıyor ah ve ah :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'nin alım gücü Afrika seviyesine yaklaştı. Her gün başlık açıp, ağlayıp zırlamanızın bir faydası, bir anlamı yok. Siz de çok iyi beliyorsunuz ki, başkanlık sistemine geçilip TBMM devre dışı bırakıldıktan sonra bugünlerin geleceği belliydi. Çünkü, başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerin burnu boktan çıkmaz. İstisnalarda kaideyi bozmaz.
  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt
    Oh! Hayat sana güzel! Onları bozdurunca da güzel vurgun yaparsın. Ayrıca vatansever ayağı da çekersin. Hayata geç başlamasaydım belki ben de 2-3 yıl önce biraz döviz alıp saklardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 23 Nisan 2020; 22:26:30 >
  • Seni başkan yapacuuuuuukk hüloğğğ. Hiçbir sorun kalmayacak hüloooğğğ. Ekonomi canlanacak hüloğğğğ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Oh! Hayat sana güzel! Onları bozdurunca da güzel vurgun yaparsın. Ayrıca vatansever ayağı da çekersin. Hayata geç başlamasaydım belki ben de 2-3 yıl önce biraz döviz alıp saklardım.
    Vatan sevmekle dövize yatırım yapmak arasında ki bağlantı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.