Şimdi Ara

Dolar 7 TL'yi geçti (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
1
Favori
13.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
114 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda ..... troller vardı şöyle bir yazı görmüştüm:
    Türk lirasından 6 sıfır atıldı milyon 1 TL oldu dolarda 10 TL olsun bir sıfır atarız yine 1 TL olur...
    Sen böyle bir zihniyete üretim , milli sermaye,finansal ekonomi açıklamaya kalkisirsan anca nefesini tüketmiş olursun ..
    Sonra milyonluk sarayda oturup ejder meyveli smootihe içenler mecliste pirzolalari köfteleri 3-5 TL ye gomenler , ben pasaata binmem audiye binerim diyen valiler , kullanılmayan ama hazine garantili Osmangazi , yavuz sultan selim ,Avrasya köprüleri zarari millete vergilerle gidilsin 50 milyar dolar harcadık Suri kardeşlerimize densin ,satacak bir şeyde kalmasın ,sen doların hala 5 TL de kalacağını mi sanıyordun....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık ama çok uzun yazmışsın. Malum kesim okusa zaten bu halde olmazdık. Cahil insana oy hakkı tanınınca böyle oluyo işte. Böyle bir ülkede çocuk yapılmaz. Misal ben iphone 11 ile macbook pro istiyorum ikisi 17 bin lira. Alamıyorum haliyle. Aynı eziyetleri niye çocuğumda çeksin.

Hastane ve yol ile.

• WRRKRR kullanıcısına yanıt
    Deprem gibi mesaj.
  • Akp bu ekonomi dolar işlerinden anlamıyor
    Babacan varken yine bi nebze iyiydi
    Babacan gittiği günden beri batıyor ekonomi
    170 bin zarar ettim 4 ayda
    Bu ülkede bu Dolar böyle oynadığı sürece
    Üretim ve ticaret yapan aptaldır
    batmaya mahkumdur

• Kimsenin doların yükselmesiyle ve hayat pahalılığıyla falan ilgilendiği yok. Boşuna parmaklarınızı yormayın. Marketlerde ki fiyat artışları artık on günde bir gerçekleşiyor. Fiyat artışlarında akaryakıt zamları bahane ediliyordu. Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen bu fiyatlara yansıtılmıyor. Devlet iştiraki olan markette bile 10 gün önce 2,95 TL olan bir sebze bugün 5 lira olmuş (mevsim sebzesi olmasına rağmen). Keza diğer ürünlere belli oranlarda zam yapılmış. Tuhaflıklar ülkesiyiz gerçekten. Saçma sapan konuları tartışmaktan gerçek gündemi göremiyoruz bile çok yazık...
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık ilkokul talebesine anlatan,öğreten öğretmen gibi olmuş.

• Ekonomi çöküyor...
    An itibarı ile (25 Nisan Cumartesi)
    Dolar 7 TL'yi geçti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

bencede günden güne hersey artıyor suan borc para alıp dolara basasım seneye edilen kardan ödeyesim var sizce mantıklı mı
    Borç veren faizsiz mi verecek ki? Veren kişi TLnin değer kaybettiğini bilmiyor mu, niye uzun vadeli TL versin sana

Türkiye'de bir şey çok arttı mı ona yönelim oluyor 2 sene önce dolar 6.5-7 oldu herkes ona hücum etti

Bankada TL varsa altına yatırabilirsin ama başka türlü mantıklı değil

(Dolar-euro Batının modern soygun aracıdır nasıl ki TL merkez bankasının soygun aracı olduğu gibi . O nedenle dolar-euro mecbur kalmadıkça almamak gerek ele geçince de harcamak gerek yada bankaya yatırmak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Nisan 2020; 3:8:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüsami

ben hibe edecek diye bişey söylemedim zaten karşılıksız basılan paranın değeri düşer virüsten sonra düşecek yani
    İşte şimdi düşüyor dolar zaten . Ons altın devamlı yükseliyor yani dolar değer kaybediyor.

TL dolar karşısında düşmesi, düşen dolardan daha fazla düşmesinden kaynaklanıyor

Virüsten sonra dolar piyasadan çekilince bu sefer gerçekten dolar değer kazanmaya başlayacak yani virüsten sonra tam tersi değer kazanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Nisan 2020; 3:17:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunder11

Evet hemen bakalım dünya geneline.. Ben bu şartlarda imkanlarıma bakarım.. Döviz bürosu mantığıyla bakmam.

İNGİLİZ STERLİNİ = İngiltere'den Türkiye manşeti: Yardım gelmezse her şey durur

AMERİKAN DOLARI = Sağlık sistemi çöktü! ABD yurt dışından doktor arıyor

ÇİN YUANI = cinin-buyumesine-koronavirus-darbesi-30-yilin-en-dusugu-yasanacak

Coronavirusün, ekonomiye zararı 8 trilyon doları bulabilir
    Aslında TL bu ülkelerin para birimlerine karşı acayip değerlenmesi gerekirdi normalde

Krizi fırsata çevirme şansı vardı Türkiye'nin eğer sınır kapılarını kapatıp virüsü içeri almasaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Nisan 2020; 3:55:39 >

• yok hocam tabiki faizli verecek, hersene artmıyor mu acaba dolar 1,5 senelik alıp dolara yatırsak illaki faiziyle ödedikten sonra bize biseyler kalmaz mı?
  • yurt dışı baglantılı ticarette mi mantıksız
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt
    Dolar ile alıp dolar ile satış yapamıyorsan mantıksız

• quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Dolar ile alıp dolar ile satış yapamıyorsan mantıksız
    diğer dolar konusundan biliyorum hocam sizi, su illet bitince ticaret yapalım dedik valla kafamız karıstı
  • quote:

diğer dolar konusundan biliyorum hocam sizi, su illet bitince ticaret yapalım dedik valla kafamız karıstı

Alıntıları Göster
    Sermayenizi Dolar Euro Altına çevirin hiçbir iş yapmayayın
    Max 2 yıl sonra yapacak olduğunuz işten daha fazla kazanmış olursunuz Hemde uğraşmadan
    Bulaşmayın üretim ve ticaret işlerine

• quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Sermayenizi Dolar Euro Altına çevirin hiçbir iş yapmayayın
    Max 2 yıl sonra yapacak olduğunuz işten daha fazla kazanmış olursunuz Hemde uğraşmadan
    Bulaşmayın üretim ve ticaret işlerine

Alıntıları Göster
    İşte bu mantık yüzünden bu ülkede işsizlik hiçbir zaman bitmez. Bir işletme kurup istihdama katkı sağlamak yerine elindeki sermayeyi dövize altına çevirip bekleyen adam daha kazançlı çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

İşte bu mantık yüzünden bu ülkede işsizlik hiçbir zaman bitmez. Bir işletme kurup istihdama katkı sağlamak yerine elindeki sermayeyi dövize altına çevirip bekleyen adam daha kazançlı çıkıyor.

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/kucuk-esnaf-olarak-halimiz-icler-acisi-sizde-durumlar-nasil--142521910

bu konudaki esnaf kardesler herseyi özetlemiş hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Alıntıları Göster
    Biz ticaret üretim yaptık ta ne oldu ,
    Dolar konusunda , iş , ekmek verdik , algı vergi verdik , sigorta ödedik , ürettik , sonuç zarar
    Bundan sonra kim iş verirse versin vergi oderse ödesin
    yazdım
    Yemediğim laf kalmadı, hakaretler havada uçuştu

Devlet hem iş hem vergi ver hem sigorta öde , diyor hemde dolara karşı beni korumuyor zarar ettiriyor

Bana ne kim ne yaparsa yapsın bundan sonra

• quote:

https://forum.donanimhaber.com/kucuk-esnaf-olarak-halimiz-icler-acisi-sizde-durumlar-nasil--142521910

bu konudaki esnaf kardesler herseyi özetlemiş hocam.

Alıntıları Göster
    Esnafa çok acımıyorum açıkçası, bu zamanda kadar ağzından Allah'ın kitabın adını düşürmeyip her türlü sahtekarlığı çevirenler, yanında çalıştığı elemanın hakkını çalanlar, insanlara yalan yanlış bilgilerle mal ve hizmet satanlar bu zamanda kadar yediklerine saysınlar. Bu ülke insanının ahlaki yozlaşmışlık seviyesinin en güzel örneğini esnafın ticaret yapma şeklinden anlarsın. Küreselleşme vs. derken artık eskisi gibi kolay yoldan para kazanamadıkları için anırıyor çoğu.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.