Şimdi Ara

DOLAR 16.46 ASGARİ ÜCRET 258 DOLAR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
7.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • geçen sene sene sonu asgari ücret 200dolara düşmüştü aşağı yukarı o şekilde dolar tahmini yapabilirsiniz :D

• Dolar elden gidiyeeaah

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aralık' ta 150 dolara kadar inmişti, orada müdahale ettiler. Biraz daha inse durum bayağı saçma bir hal alacaktı. DOLAR 16.46 ASGARİ ÜCRET 258 DOLAR 

• Yıl: 2016 / Golf 1.6 TDI Comfortline Sıfır Km : 80.400₺ / Öğretmen Maaşı 2.500₺ / 32 Maaşa Golf alınıyor
    Yıl: 2022 / Golf 1.6 TDI Comfortline 2016 model 80.000 Km : 480.000₺ / Öğretmen Maaşı 7.000₺ / 68 Maaşa 2. El 6 Yaşında 80Bin Km de Golf alınıyor.

Sıfır almak isterseniz 850.000₺ 120 maaş yani 10 yıllık maaşa tekabül ediyor.

Bir öğretmen 10 yıl yemese içmese tuvalete gitmese 1 Tane Orta donanım Golf alıyor.

La bu insanların zaten hayattan bir beklentisi yoktu ama memur arabası olarak bilinen arabaları bile alamaz oldular. Mutlu değiller ve sen bu insanlardan mutlu insan yetiştirmelerini bekliyorsun.

Dünyanın hangi ülkesinde böyle durum varsa gidin bakın o ülkenin ayağı boktan çıkmıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by__metallica -- 19 Mayıs 2022; 12:13:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla durum fena. Daha da kötüleşecek, zira iyileşmesi için bir sebep yok. Ancak içim çok rahat. Zira ben ta 2006 yılında da üyeydim ve ta o zamanlardan kalma "TL çok değerli, bu durum cari açık yaratıyor. İhracatı zorlaştırıyor, ithalata ve inşaata dayalı bir ekonomi yaratıyor" minvalinde onlarca yazım var burada.

O zamanlar bik bik bu savlara karşı şeyler söyleyen liberal arkadaşlar vardı. O zamanlar tabi AKP içinde seslerini kesmemişlerdi. Nabersiniz lan? Yıllardır sesinizi soluğunuzu kestiler AKP içinde. Zerre söz hakkınız yok. Varsa bir iki cukka. Eh şimdi o cukka da kalmadı. Oturdunuz mu şapa?

AKP'nin verdiği hasar 15 yıllık bir süreç ve acısı yeni yeni çıkmaya başladı. Bugün tüm yaklaşımı kökten değiştirseniz sürünmeyi bırakmamız 10 yıl sürer. Her iktidar, kendinden bir sonrakine miras bırakır. Ekonomide işler iki günde değişmez. Kriz, bu soygun zihniyetini değiştirebilirsek belki 1 yılda atlatılır; ama sağlam bir üretim düzeninin kurulması, tıpkı bozulması gibi, 10 yıl sürer.

Unutmadan ekleyeyim: "beton yenmez" deyince çok kızıyordunuz. Ne oldu o iş? Yeniyor mu beton? Tadı nasıl?
    ---------
    - Bak sevgili kardeşim, kafanı duvara vurma. Pekmezin akar.
    - Vurucam.
    - Vurma.
    - Vurucam! (Tınn tınn tınn)
    - Dur lan vurma, vallaha akacak bak pekmezin.
    Nihayetinde akmıştı...

Olay bundan ibaret.

Şimdi elemanın kafa sargılı. Yanımızda duruyor. Ders aldı ise ne ala. Almadı ise ayvayı yedi. Bu hükümet sebebi ile yediği ayvadan bahsetmiyorum. Bu noktadan sonra hâlâ ders almaz ise, benim gibilerin saygısını kaybetmiş olacak. Saygı duymadığım adamı emiklemekten de hiç çekinmem ne yalan söyleyeyim. O yüzden şu anda bir kavşak noktasındayız. Ayıldı ayıldı. Ayılmazsa benim gibilerin nevri döner. Biz emiklemeye başlarsak ayvayı yersiniz.

• 15-20 sene önce "İnsanlar Çin'de günde 1 dolara çalışıyormuş yahu" filan diye geyik çevirirdik. Şimdi Çin refahta bizi geçti, biz Çin'in 15-20 sene önceki haline doğru gidiyoruz.

• 7 düvelle mücadele vermek için ödenen küçük bir bedel

• DOLAR 16.46 ASGARİ ÜCRET 258 DOLAR

Way be dewled

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DOLAR SAATTE 10 KURUŞ ARTIYOR

• Kur yükselişe geçip birkaç gün istikrarlı bir şekilde artış gösterirse ardından mutlaka operasyon , yedi düvele karşı savaşıyoruz diye konuşmalar gelir.

Rusya bildiğin ülke olarak savaşıyor. Hemde karşısında İngiliz - Abd askeri var. Birçok ülke Ukrayna'ya tonlarca silah gönderdi. Böyle bir savaşa rağmen savaş başında 9 kuruşa düşen Rus Rublesi son 7 yılın rekorunu kırarak yükselişe geçti. 9 kuruştan almıştım şu an 29 kuruş. Ruble mi alacaksın şaka mı yapıyorsun diyerek dalga geçenler ile şu an ben dalga geçiyorum.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Aynen öyle. Çinliler artık burada fabrika açıp bizi ucuza çalıştırıyorlar. Telefon fabrikalarını taşıyorlar. Bizim bakanda yerli diye açılışa gidiyor utanmadan.

Günlük 1 dolara can atan çinliye şu an ufacık bir pcb yaptırmak için bile tamamen hazır projede 4 dolar ayak bastı parası veriyorum. Artık onlarda ucuza çalışmıyor valla.

• dün ırakta toz bulutu haberlerı vardı oralarda iç savas var dersın ama asgarı ucret bızımkınden fazla ınsanların alım gucu fazla vergı az heryer sıfır arac dolu , çin desen yıne fazla, afganıstan muadılı ulkeyız halkın yasam standardı bu. Ama esasen dunyadakı zengın kaynaklara sahıp ulkeyız altın madenlerı, bor madenlerı, tarım, turızm orda da paralar zarrab vb kişilere akıp somurulen bır ulkeyız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 25 Mayıs 2022; 11:42:46 >
  • asgari ücret 250 dolar oldu

neyse boşver kardeşim finlandiyaya posta koyduk bu gurur bize yeter

• An itibariyle 238 Euro ve 256 Dolar seviyesine indi.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

avrupada 10 yaşındaki veledin 1 aylık harçlığından az bu para DOLAR 16.46 ASGARİ ÜCRET 258 DOLAR 

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Almanya saatlik net asgari kazanç 11-12 Euro bandına geldi. Gerisini sen hesapla. Tam bir hezeyan.

• dolar 17,15 olmuş artık telefon, bilgisayar alınmaz

• AKP DÖNEMİNDE YAŞANMIŞTIR..

Kararsız Seçmen

Z Kuşağı gençler iyi görün bu Zihniyeti..

Ne diyoruz Haykırarak..

2023 SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN KADER'DİR VE SON ŞANS'DIR..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.